Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

Είναι εξαιρετικό αλλά γιατί έχω την εντύπωση ότι η τιμή είναι για το ένα ηχείο. (Νομίζω στην παρουσίαση ο ChrisHat είχε αναφέρει περίπου 900 ευρώ το ζευγάρι με τον ενισχυτή.)
Αν είναι έτσι, τότε άκυρο.

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369
Απάντηση: Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

από τη λίστα ηχείων που έβαλες laf_79, θα σου πρότεινα να προτιμήσεις τα Adam Audio A3X.

με στάθμη που φτάνει τα 106 db και με 5 χρόνια εγγύηση από μια μεγάλη στο χώρο φίρμα, νομίζω πως έχεις θα όλα τα εχέγγυα πως έκανες μια πολύ καλή αγορά.

ΥΓ 1.

και μόνο που θα έχεις αυτό το αριστούργημα:

http://www.adam-audio.com/en/technology/x-art

αξίζει.

ΥΓ 2.

Σε δεύτερο χρόνο, αν και εφόσον κρίνεις πως χρειάζεται (εσύ ξέρεις - ή μάλλον θα μάθεις αν τα πάρεις και τα ακούσεις για επαρκές χρονικό διάστημα) πιθανά να χρειαστείς ένα σαμπ. Έχε αυτό υπ'όψιν, αλλά ουσιαστικά, με όλα τα ανωτέρω ηχεία ισχύει το ίδιο "αν και εφόσον".
Tea λε ρε μεγάλε...

Γνωρίζεις κανέναν κουφό από εδώ μέσα να έχει Adam;:116:

Άμα βρεις κανέναν, πες το μου κι εμένα...:114:

Φίλε laf_79 μην "ψαρώσεις", κάνω πλάκα.

Reaction score
5

Παίδες ευχαριστώ σε όλους για τις απαντήσεις σας.
Από την μελέτη που έκανα και εγώ τις τελευταίες μέρες είχα καταλήξει στα focal και τα adam.
Από όσο έψαξα μάλλον τα focal είναι καλύτερα στις μεσαίες και τα adam στις υψηλές. Όπως και να έχει θα περάσω σε παραγγελία μάλλον από εβδομάδα και βάζοντας μέσα και τον παράγοντα τιμή καταλήγω στο σετ:
E MU 0204 USB
Adam Audio A3X
Για την ακρίβεια εκεί κατέληξα από το πρωί, οπότε και οι θετικές απόψεις σας για τα Adam μου δίνουν περισσότερη σιγουριά.

Reaction score
2.566
Kαι για να σε σιγουρέψω λιγο ακόμα, και η emu (την είχα... έχω ακόμα βασικά αλλά δεν χρησιμοποιώ) είναι πολύ καλή για τα χρήματά της!!

Reaction score
1.187

Συγνώμη, το μπέρινγκερ είναι ακριβότερο από το ανταμ, παρόλα αυτά το θεωρείς κατώτερο από το άνταμ και ταυτόχρονα καλύτερο value for money...εξηγείς λίγο το σκεπτικό σου?
Sorry παιδιά αλλά όταν κοιτάτε ενεργά ηχεία θα πρέπει να ξέρετε ότι αυτά ενίοτε πωλούνται και με το τεμάχιο, όχι πάντα ζεύγος δηλαδή.

Έτσι το ADAM είναι σαφώς ακριβότερο διότι πωλείται 215 € το τεμάχιο (piece(s)) άρα 430 € το ζευγάρι.
http://www.thomann.de/gr/adam_a3x.htm

Ενώ τα Behringer πωλούνται προς 366 € το ΖΕΥΓΑΡΙ (pair(s))
http://www.thomann.de/gr/behringer_b3031a_truth.htm

Reaction score
28
Re: Απάντηση: Ενεργά ποιοτικά ηχεία για PC

φιλοι ποιος και που εχει behringer στην αθηνα ?

Reaction score
2

+1 για τα Ανταμ Κωστα!

Ηρθαν και τα audioengine στην Ελλαδα ε.. Στην Αμερικη λυσσανε πολυ καιρο τωρα.
Θα θελα σιγουρα να τα ακουσω (και τα Α2 και τα Α5)

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.424

Αχ ένα P22 για κεντρικούλι τι ωραίο που θα ήταν..

Alex_Zapantis

Επαγγελματίας
Reaction score
3.369

Να δεις τι ωραία που θα ήταν να μπορούσα να ξεκινήσω εκείνη την ιδιοκατασκευή που ονειρεύομαι, ώστε να μπορούσα να τα δώσω...

Άτιμη κρίση...

Reaction score
2

Adam P22 σκανε συχνα πυκνα σε αγγελίες απο φορουμς με studio gear σε τιμές κάτω του χιλιαρικου το ζευγος..

Γενικά στα χρήματα που σκέφτεται να παίξει ο φίλος το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάρει ένα μεταχειρισμένο ζευγαράκι μονιτορς.

Τα behringer πχ τα βρισκει με 200e ενω τα adam A5X (οχι Α3) γυρω στα 400.

Reaction score
1.187

+1 για τα Ανταμ Κωστα!

Ηρθαν και τα audioengine στην Ελλαδα ε.. Στην Αμερικη λυσσανε πολυ καιρο τωρα.
Θα θελα σιγουρα να τα ακουσω (και τα Α2 και τα Α5)
Ε, εντάξει δεν συγκρίνονται... Χωρίς να τα έχω ακούσει αλλά αυτά είναι απλά coputerάδικα ηχειάκια. Με ένα στερεοφωνικό ενισχυτή στο ένα και παθητικό το άλλο. Λιγο καλύτερα από τα Logitech ή τα Creative.

Τα ενεργά ηχεία για τα οποία συζητάμε εδώ (Yamaha, Adam, Behringer, Fostex κλπ.) είναι επαγγελματικά ΕΡΓΑΛΕΙΑ και έχουν διενίσχυση. Ξεχωριστοί ενισχυτές δηλαδή στό ΚΑΘΕ ηχείο για το ΚΑΘΕ μεγάφωνο. Αυτό είναι εξάλλου και το μεγάλο πλεονέκτημα των ενεργών.

Τα audioengine (όπως και τα Creative, τα Logitech κλπ.) έχουν έναν στερεοφωνικό ενισχυτή ο οποίος απλώς για λόγους ευκολίας είναι ενσωματωμένος μέσα στην καμπίνα του ενός ηχείου, αντί να είναι μόνος του σε ξεχωριστό κουτί.

Reaction score
12

φιλε αν μπορεις πηγαινε ακου, και οσο (μπορεις) να δωσεις σε χρηματα δωσε, θα το υσπραξεις σε μουσικη...................φιλικα Τολης

Reaction score
2

Το ξέρω Κόμη, εχω αναφερει εξαλλου και λιγα ποστς πιο πριν πως ειμαι ευτυχης κατοχος focal cms 65.

Τα audioengine είναι computer speakers αλλα τα reviews που εχω διαβασει καθως κ οι αποψεις στα φορουμς ειναι τοσο διθυραμβικες που θα ηθελα πραγματικα να ακουσω τι μπορουν να κανουν. Πολλοι τα χρησιμοποιουν και στο home studio σα δευτερα μονιτορς για να τσεκαρουν τις μιξεις τους ;)

Ειδικα για την εποχη που βγηκαν, με 200ε δεν επαιρνες και πολλα καλυτερα..

Reaction score
5

Παίδες την πάτησα!
Πάνω που είχα καταλήξει στα Adam συνειδητοποίησα ότι η τιμή του είναι όντως ανά κομμάτι και όχι ανά ζεύγος (άσχετος βλέπεται) και έπηξα. Την ίδια στιγμή είδα και μια προσφορά στον ΝΑΚΑ ενός Klein + Hummel O 110 Active Studio Monitor http://www.soundonsound.com/sos/jul07/articles/kleinandhummelo110.htm
σε τιμή 269/item που είναι super τιμούλα και άρχισα να σκέφτομαι τα ψέματα που θα πω στην γυναίκα μου...αλλά τελικά υπήρχε σε προσφορά μόνο σε ένα κομμάτι.

Οπότε τώρα είμαι ξανά από την αρχή. Και τα adam μάλλον ξεφεύγουν από τον προϋπολογισμό μου....
Και δεν ξέρω τι να κάνω???
Θα ξανατσεκάρω την τσέπη μου και θα σας ενημερώσω...

Reaction score
5

Τελικά ύστερα από τα νέα δεδομένα και αφού ξανατσέκαρα τα οικονομικά μου σκέφτομαι να παραγγείλω τα SAMSON RUBICON R6A
http://www.thomann.de/gr/samson_rubicon_r6a.htm

Επειδή θέλω να τα συνδέσω με το pc μέσω της EMU 0204 USB
http://www.thomann.de/gr/emu_0204_usb.htm

το ερώτημα είναι πως θα χειρίζομαι το volume?
Ξεχωριστά για κάθε ηχεία από το πίσω μέρος? (βλέπε και εικόνα στο link)
http://muzyczny.pl/120726-Samson-Rubicon-R6A-monitory-odsluchowe.html

Η λειτουργία του volume από τα windows θα μπορεί να ενεργοποιηθεί???
(Τουλάχιστον να μπορείς να χαμηλώνεις άμεσα όταν απαιτείται)

Υπάρχει κάποια λύση πιο πρακτική που δεν γνωρίζω???
Δυστυχώς η EMU δεν έχει volume και η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι διαθέσιμος να πάω σε άλλη επιλογή μόνο για αυτόν το λόγο.
Από μια ματιά που έριξα δεν έχει άλλα dac με καλές κριτικές και volume control και headphone output και 24/96 σε παρόμοια χρήματα.

Staff online

• Zizik
    Safety Last
  • loggeo
    Projectors
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514