Επαναφορτιζόμενο σουφράκι και άλλες οικιακές συσκευές

Reaction score
121
Αγορασα ενα τηγανι, Le Creuset enamelled cast iron, και διαβαζω οτι αυτα δεν θελουν κανενος ειδους seasoning, ειτε καινουργια ειτε οταν παλιωσουν... σωστα διαβαζω ? Ουτε στεγνωμα, μπαινουν πλυντηριο πιατων κτλ.

Ετσι ειναι ?
Χανω πολυ σε ιδιοτητες απο οτι ενα σκετο cast iron ?

Reaction score
5.454
Just remember that it should not be introduced to metal, so use a bristle brush rather than steel wool for stuck-on food. Although some enameled cast iron pan manufacturers give the green light for dishwasher use, we still recommend washing it by hand to preserve the coating.

Our conclusion: with ample seasoning built up and an adequately hot temperature, uncoated pans are more versatile and nonstick than their enameled brethren. It's worth noting, too, that while traditional cast iron can be used at any temperature (literally, throw it over a fire!), enameled cast iron is more sensitive. One of our favorite enameled cast iron skillets, from Le Creuset, has a max temp of just 500°F—limiting some of its versatility.

Reaction score
121
500 φαρεναιτ ειναι περιπου 260 βαθμοι κελσιου, νομιζω μου φτανουν. Αυτο ειναι μαλλον για χρηση σε φουρνο, με τα ματια δεν ξερω τι παιζει ουτε ποσο θερμοκρασια ανεβαζουν και αν κι εκει πρεπει να εχω το νου μου.

Με καταλληλη χρηση, δεν κολλανε τα αυγα ουτε στο ενα ουτε στο αλλο.

Κουταλες πλαστικες και σιλικονης ουτως η αλλως χρησιμοποιω.

Ας μη μπει στο πλυντηριο πιατων, ενα σφουγγαρακι ειναι αρκετο. Τωρα, αν αρχισει και ραγιζει η επιστρωση.... θα δουμε τι πουλια πιανει η 30χρονη εγγυηση που δινουν.

Οποτε, νομιζω, περα απο την υπερδιπλασια τιμη που πληρωσα σε σχεση με ενα αντιστοιχο Lodge που κοιτουσα... δεν χανω και πολλα.

Reaction score
5.454
Le Creuset πήρες, κορυφή είσαι, μην το σκέφτεσαι.
Σε νορμάλ χρήση δεν νομίζω πως χάνεις κάτι.

Προσωπικά προτιμώ χωρίς επίστρωση, ώστε να μην το έχω στο μυαλό μου να την προσέχω.
Κι ας κάνω seasoning.

Άλλος προτιμάει να προσέχει λίγο την επίστρωση, αρκεί να μην έχει να κάνει seasoning.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.813
Μετά από τόσο καιρό έκατσα σήμερα και καθάρισα σε βάθος το σκουπάκι, να επισημάνω ότι η λειτουργία δεν έχει περιοριστεί σε ψίχουλα και τέτοια, το stihl έχει εν μέρη αντικαταστήσει τη ηλεκτρική σκούπα, μόνο στις αυλές δεν έχω βγεί να καθαρίσω με δαύτο :biggrin:
Έκατσα και καθάρισα το κάδο, έπλυνα τη σίτα και το φίλτρο, το έκανα καινούριο.
Και στη επόμενη ζωή θα αγοράσω το ίδιο σκουπάκι, το μόνο σίγουρο!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.885
Και γω όποτε το χρησιμοποιώ για να σκουπίσω , γεμίζει ψίχουλα και τρίχες από τις γάτες . Μιλάμε το πιάνει μέσα δεν λέγεται. Εχω μείνει άφωνος .
Τέτοιο πράμα πρώτη φορά.
Το έχω καθαρίσει πολλές φορές , και τα φίλτρα εννοείται και είναι σαν καινούριο .
Και με δύο μπαταρίες είμαι super.
Μία standby , η οποία φορτίζεται μόνον όταν τελειώνει η άλλη.
Καθάρισμα με φυσητήρα και πινέλο . Οταν λερωθεί πολύ πλύσιμο .

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
48.813
Τα μπιχλιμπίδια που έχει δεν τα έχω χρησιμοποιήσει ποτέ, του έχω βάλει από τη πρώτη μέρα το ακροφύσιο με το βουρτσάκι, είναι το αξεσουάρ για όλες τις δλειές.
Η δεύτερη μπαταρία εμένα δεν με χρειάζεται, έχει αρκετή αυτονομία και επειδή η βάση είναι ταχυφορτιστής φορτίζει πολύ γρήγορα.
Καλή αγορά το συγκεκριμένο και για λόγους εργονομίας, πολύ μελετημένη η χειρολαβή με ωραία αίσθηση της σκανδάλης ενεργοποίησης, η δε μπαταρία μπαινοβγανει πανεύκολα και σε δίνει τη αίσθηση ότι αλλάζεις γεμιστήρα σε μπιστόλι!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.885
Τα μπιχλιμπίδια τα έχω χρησιμοποιήσει όλα , και μπορώ να πω ότι είναι φοβερά βολικά το καθένα για την δουλειά που είναι σχεδιασμένα.
Είναι πολύ έξυπνα και χρηστικά , ανάλογα βέβαια τι θέλεις να κάνεις.
Ας πούμε ο μακρύς εύκαμπτος σωλήνας , με το ρουξούνι στο τέλος φτάνει σε σημεία δυσπρόσιτα .

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.885
Το βουρτσάκι από το πλατύ στόμιο το έχω αφαιρέσει , γιατί μου μείωνε την απορρόφηση . Το έχω σκέτο , κάνει θόρυβο βέβαια , αλλά ρουφάει απίστευτα καλύτερα.
Λοιπόν σε άλλα νέα τώρα , πότε θα σε πάω κόντρα με το Firestorm , να σε περάσω από πάνω , να γελάνε και οι πέτρες ?

Last edited:

Reaction score
375
Εάν ενδιαφέρει κάποιον, με 20% έκπτωση στα 111,20 ευρώ (συν τα όποια μεταφορικά)..

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.476
Πηγαίνοντας να παραλάβω την θεϊκή προέκταση για το πριονάκι*, είδα αυτό και δεγκρατήθηκα. :redface:
Μπαταρίες και φορτιστή έχω οπότε το πήρα σκέτο.
Τέλος οι μετακινήσεις του πιεστικού κομπρεσέρ για τις εντός του κήπου ρυθμίσεις, τέλος τα βενζινάδικα, τέλος και το φούσκωμα του SUP του Ντολμαδακιού με τρόμπες**. 😍

Ακόμα και τα (4) δοχεία διαστολής σπιτιού, καλοριφέρ, ηλιακού και κήπου θα γεμίζω!

1729862612341.jpeg

1729862643262.jpeg

1729862659551.jpeg

*Απέκτησα (μικρό) κονταροπρίονο επιτέλους...

**Αυτό το διέγραψα γιατί διαπίστωσα οτι στο high volume ΔΕΝ ανάβει ένδειξη πίεσης που σημαίνει οτι αυτή η έξοδος αφορά αποκλειστικά συσκευές χαμηλής πίεσης, μέχρι 5-6psi, για στρώματα και τέτοια. Για SUP θα πρέπει αφού φουσκώσει με το high volume να συνδεθεί adaptor στο high pressure output για να επιτευχθεί η πίεση των 14-15psi.
Κάτι τέτοιο υποθέτω:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.885
Πηγαίνοντας να παραλάβω την θεϊκή προέκταση για το πριονάκι*, είδα αυτό και δεγκρατήθηκα. :redface:
Τέλος οι μετακινήσεις του πιεστικού για τις εντός του κήπου ρυθμίσεις, τέλος τα βενζινάδικα, τέλος και το φούσκωμα του SUP του Ντολμαδακιού με τρόμπες. 😍
Ακόμα και τα (4) δοχεία διαστολής σπιτιού, καλοριφέρ και κήπου θα γεμίζω!

View attachment 346940

View attachment 346941

View attachment 346942

Κάτσε ρε συ , πόση παροχή έχει ?

Reaction score
16.348
There is a joke hidden somewhere there... but where? :geek:

Ωραίο αυτό το air compressor... για να φουσκώνω τα λάστιχα των ποδηλάτων! (λες και χρειάζεται μεγάλος κόπος με την τρόμπα, αλλά λέμε τώρα...) 8-)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.754
Τέλος οι μετακινήσεις του πιεστικού κομπρεσέρ για τις εντός του κήπου ρυθμίσεις, τέλος τα βενζινάδικα, τέλος και το φούσκωμα του SUP του Ντολμαδακιού με τρόμπες. 😍
Ακόμα και τα (4) δοχεία διαστολής σπιτιού, καλοριφέρ, ηλιακού και κήπου θα γεμίζω!

μισές δουλειές κάνεις...

δεν αγόρασες την ούλτρα έκδοση

Untitled Design.jpg

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.840
Members
38.248
Νεότερο μέλος
Alexx