Επιβράδυνση εικόνας σε ακρόαση BR,τι φταίει;

Reaction score
1.457
Απάντηση: Επιβράδυνση εικόνας σε ακρόαση BR,τι φταίει;

Μήπως θέλει κάποια αναβάθμιση firmware η tv ή και το bd player?

Reaction score
1.815

Για κάνε ένα reset σε όλα και μια ολική επαναφορά στην αρχική κατάσταση της τηλεόρασης...
Άλλο HDMI δοκίμασες?
Πχ αυτό...

Το πρόβλημα θεωρώ ότι είναι ή σε κάποια ρύθμιση εισόδου που έχεις κάνει, ή στο καλώδιο σύνδεσης.
Έχεις βάλει κανένα σκληρό δίσκο σε μια θύρα USB και να παίξεις με το media player της τηλεόρασης, να δεις αν στο κάνει?

ika

News
Reaction score
15.176

Α. Ποια είναι η συνδεσμολογία των τριων συσκευών;

1. BDP->TV
2. BDP->AV->TV

Β. Αν η επιβράδυνση αυτή, οφειλόταν στην TV ή στο καλώδιο δεν θα έπρεπε λογικά στην επαναφορά να είχαν χαθεί κάποια frames και να γινότανε αντιληπτό από όλους; Αφου αυτό δεν παρατηρείται, μήπως το κώλυμα είναι από την πηγή, πχ μήπως θέλει καθάρισμα η κεφαλή του player;

Reaction score
1.263
Η συνδεσμολογία είναι BR=>AMP=>TV

Το player είναι ενός έτους, και κάτι,από τώρα να θέλει καθάρισμα;

Reaction score
1.263
Λοιπόν βρήκα τι φταίει...

Σε ένα copy δισκάκι αν πάω να θέσω Ελληνικούς υπότιτλους τότε η εικόνα αρχίζει να κινήται κάπως περίεργα,σαν να σπάει...
Επίσης στα original δεν σπάει η κίνηση όπως παλιότερα ανέφερα.

Τι μπορώ να κάνω λοιπόν;

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.291

Να πετάξεις το denon.Λογικά αυτό είναι το πρόβλημα.Για να σιγουρευτείς 100% δοκίμασε με κάποιο αλλο player.

Reaction score
1.263
Τελικά δεν ήταν αυτό το πρόβλημα,έβαλα το ολοκαίνουριο (original) Band of Brothers και ξεσκίστηκε να το κάνει...

*Πάντως και αυτό με τους υπότιτλους συμβαίνει,όταν ενεργοποιώ τους Ελληνικούς το πρόβλημα εμφανίζεται...

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Δοκίμασε άλλο player
Δοκίμασε το Denon κατευθείαν στην τηλεόραση χωρίς τον ενισχυτή
Δοκίμασε το Denon σε άλλη τηλεόραση

Κάνε firmware update σε όλες τις συσκευές

Αν όντως το πρόβλημα παρουσιάζεται όταν και μόνο όταν βάζεις υπότιτλους τότε έχει πρόβλημα το Denon, να το στείλεις για έλεγχο.

Reaction score
1.263
Λοιπόν το πρόβλημα υπάρχει ακόμα και έπειτα από την πρόταση του gkontoleta για πειραματισμό,δοκίμασα και έβγαλα τα εξής πορίσματα:

1) Το πρόβλημα εμφανίζεται ΜΟΝΟ στα copy της συλλογής μου (όλα μου τα original τα έχω και σε copy)

2) Με τα original όλα δουλεύουν τέλεια (απλά δεν έχω Ελληνικούς υπότιτλους) άρα δεν έχει πρόβλημα ούτε ενισχυτής,ούτε player,ούτε TV,ούτε οι ρυθμίσεις τους,ούτε χρειάζεται κάποιο έλεγχο,ούτε αναβάθμιση firmware ! ! !

3) Στο Star Wars 2 που δοκίμασα κατα κόρο στον πειραματισμό,ενώ το δισκάκι γράφτηκε σωστά και μάλιστα 100% verification,η ταινία σε 10 σημεία στο δίωρο έκανε το πρόβλημα και μάλιστα ΚΟΛΛΗΣΕ 4 λεπτά και με πέταξε έξω το player από την λειτουργία ακρόασης...
Πριν 2 μήνες την είχα δει χωρίς κολλήματα από αυτό το δισκάκι.

*Το δισκάκι είναι πεντακάθαρο.

Ένα άλλο σενάριο που σκέφτηκα,είναι ότι μήπως οι υπότιτλοι που κατέβαζα και τους πρόσθετα στα δισκάκια copy έπρεπε να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ 1080p;
Γιατί κάποιοι ήταν της μορφής...

Star Wars Episode II Attack of the Clones 2002 720p BluRay X264-AMIABLE

Μήπως αυτό μου τα χαλάει;

Γιατί σε μία άλλη ταινία που έβλεπα (απροβλημάτιστα) από το copy δισκάκι,μόλις πάτησα να εμφανιστούν Ελληνικοί υπότιτλοι το πρόβλημα εμφανίστηκε και μάλιστα πολύ συχνά...

Δεν ξέρω τι να κάνω άλλο πλέον !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.052

Προφανώς δεν κάνουν οι υπότιτλοι που έχεις, εννοείται οτι πρέπει να είναι υπότιτλοι για την ίδια version της ταινίας , και οχι για 720 η κάτι άλλο.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.263

Προφανώς δεν κάνουν οι υπότιτλοι που έχεις, εννοείται οτι πρέπει να είναι υπότιτλοι για την ίδια version της ταινίας , και οχι για 720 η κάτι άλλο.
Οι υπότιτλοι, είτε 720, είτε 1080, είτε XVid, είτε της Παναγιάς τα μάτια, αν μετονομαστούν όπως είναι το αρχείο της εικόνας (και φυσικά είναι σωστά συγχρονισμένοι) είναι ακριβώς το ίδιο.

Θεωρώ ότι το player παρουσιάζει δυσλειτουργία με τους εξωτερικούς υπότιτλους.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.052

Δεν νομίζω, για ρώτα τον κοντολέτα, να σου πει. Υπότιτλοι απο 720 , δεν συγχρονίζουν πάντα σε 1080, γιατί δεν είναι πάντα τα ίδια αρχεία. Χωρίς φυσικά να αποκλείω την περίπτωση δυσλειτουργίας του player.

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.263

Γιάννη, το ανέφερα πιο πάνω: "και φυσικά να είναι σωστά συγχρονισμένοι". Αλλά και ασυγχρόνιστοι να είναι, απλά δεν θα εμφανίζονται στο σωστό χρονικό σημείο. Δεν θα προκαλούν κολλήματα στην εικόνα.

Αυτός είναι ο λόγος που είμαι σχεδόν βέβαιος ότι το player έχει ένα θεματάκι με την ανάγνωση εξωτερικών υπότιτλων.

gkontoletas

trouble in my brain
Reaction score
2.192
Re: Απάντηση: Επιβράδυνση εικόνας σε ακρόαση BR,τι φταίει;

Δεν νομίζω, για ρώτα τον κοντολέτα, να σου πει. Υπότιτλοι απο 720 , δεν συγχρονίζουν πάντα σε 1080, γιατί δεν είναι πάντα τα ίδια αρχεία. Χωρίς φυσικά να αποκλείω την περίπτωση δυσλειτουργίας του player.
Γιάννη μάλλον δεν έχεις καταλάβει σωστά, δεν παίζει κανένα ρόλο ο συγχρονισμός των υποτίτλων, αυτό που παίζει ρόλο είναι το αρχείο που εισάγεις να είναι σωστό από την πλευρά της κωδικοποίησης, να έχει σωστό encoding γλώσσας(ANSI ή UTF) και να μην περιέχει περίεργους χαρακτήρες.
Δεν μας ενδιαφέρει αν στην ονομασία του γράφει 720p ή 1080p.
Τα προγράμματα των PC είναι πολύ ποιο ανεκτικά σε αρχεία εκτός προδιαγραφών, αντιθέτως τα consumer Blu-Ray player και κυρίως των μεγάλων εταιριών τα κάνουν όλα "by the book"
Προσωπικά δοκιμάζω τον συγχρονισμό με τον mpc-hc και το τελικό αποτέλεσμα με το PowerDVD πριν το γράψω σε δισκάκι.

Οδυσσέα δοκίμασε με άλλο Blu-Ray player που δεν έχει Cinavia.

Reaction score
1.263
Re: Απάντηση: Επιβράδυνση εικόνας σε ακρόαση BR,τι φταίει;

.
.
.
Λοιπόν,ψιλιάζομαι οτι βρήκα τι φταίει.

Το Denon δεν συνεργάζεται σωστά με τα 50άρια δισκάκια τα Verbatim (Mitsubishi Kagaku Media).

Στα 25GB δισκάκια δεν υπάρχει το πρόβλημα,εχθές είδα 2 ταινίες TDK 25GB και έπαιξαν ΑΨΟΓΑ !
Στα 50άρια δισκάκια έχω δοκιμάσει ΜΟΝΟ Verbatim.

Επίσης να υπενθυμίσω πως παλιότερα,τότε που στο "κάψιμο" δεν άλλαζα την προεπιλεγμένη ταχύτητα του Img burn που ήταν στο maximum,τα 50αρια (Verbatim) συχνά κολλούσαν στην αναπαραγωγή ενώ ΟΛΑ τα 25άρια που δοκίμασα...TDK,JVC,Sony,Maxell έπαιξαν άριστα,κάτι που επιβεβαιώνει αυτό που λέω πέρι συνεργασίας πηγής με δισκάκι.

Βέβαια ο εγγραφέας LG που έχω,στα 50αρια προτείνει: LG,Sony,Panasonic,Mitshubishi Kagaku Media.
Aλλά ίσως τελικά να μην συνεργάζεται το player.

Θα παραγγείλω από τον Ιάπωνα από 3 Panasonic & Sony και θα κάψω ταινίες που μου παρουσίασαν έντονα το πρόβλημα...

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.263

Παρ' όλα αυτά Οδυσσέα, είναι περίεργο το γεγονός ότι σου παρουσιάζει το πρόβλημα μόνο όταν βάζεις τους υπότιτλους.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.052
Απάντηση: Re: Απάντηση: Επιβράδυνση εικόνας σε ακρόαση BR,τι φταίει;

Γιάννη μάλλον δεν έχεις καταλάβει σωστά, δεν παίζει κανένα ρόλο ο συγχρονισμός των υποτίτλων, αυτό που παίζει ρόλο είναι το αρχείο που εισάγεις να είναι σωστό από την πλευρά της κωδικοποίησης, να έχει σωστό encoding γλώσσας(ANSI ή UTF) και να μην περιέχει περίεργους χαρακτήρες.
Δεν μας ενδιαφέρει αν στην ονομασία του γράφει 720p ή 1080p.
Τα προγράμματα των PC είναι πολύ ποιο ανεκτικά σε αρχεία εκτός προδιαγραφών, αντιθέτως τα consumer Blu-Ray player και κυρίως των μεγάλων εταιριών τα κάνουν όλα "by the book"
Προσωπικά δοκιμάζω τον συγχρονισμό με τον mpc-hc και το τελικό αποτέλεσμα με το PowerDVD πριν το γράψω σε δισκάκι.

Οδυσσέα δοκίμασε με άλλο Blu-Ray player που δεν έχει Cinavia.
OΠΑ !! Αυτό δεν το είχα αντιληφθεί , οτι έχει CINAVIA... Πάσο.

Reaction score
1.263
Πήρα εχθές τα Panasonic δισκάκια,έγραψα (η εγγραφή σε X2 έκανε μισή ώρα παραπάνω από του Verbatim) και το πρόβλημα παραμένει.Εγραψα το Master and Commander και συχνά η εικόνα τρεμόπαιζε...

Reaction score
1.263
Πάντως με τα όσα έχω παρατηρήσει,καταλήγω στο οτι το πρόβλημα προέρχεται από τον εγγραφέα LG...

Γιατί αν είχε πρόβλημα το Denon με τα 50αρια δισκάκια δε θα μου έπαιζε ούτε τα αυθεντικά 50άρια.

Άρα καλό θα ήταν να βρω 2ο player να δοκιμάσω τα ήδη καμμένα δισκάκια ή να δανειστώ 50άρια δισκάκια καμμένα από άλλο εγγραφέα για να δω αν τα παίζει το player μου...

Staff online

• Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.018
Members
38.278
Νεότερο μέλος
dv2551