Επιλογή Air Condition

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.160
Αυτο το air condition ειναι 9000 btu?

Ειναι daikin 20 ετων και απο εχθες τα επαιξε :(

Στα 1000-1200 ευρω ποιο να παρω? γιατι μαλλον θα το αλλαξω !

Screenshot 2025-06-09 at 18-41-46 Specifications - Daikin FTYN25DV3B ATY20DV2 Service Manual ...jpeg

Reaction score
1.273
Ότι είπε και ο Αλέξης αν θέλεις κάτι ποιοτικό από το πάνω ράφι Mitsubishi heavy
Αγορασα μερικά toyotomi πρόσφατα για πιο οικονομικααλλά δεν έχω προλάβει να τα χρησιμοποιήσω ακόμη. Για τα χρήματα τους φαίνονται ποιοτικά σαν υλικά συν ότι έχουν 10 χρόνια εγγύηση ακόμα και σε πλακέτες. (Ελπίζω να μη χρειαστεί να χρησιμοποιήσω την εγγύηση ώστε να μάθω τι πραγματικά ισχύει). Τριγμοί κτλ δεν άκουσα κάτι ούτε στα 9000btu ούτε στα 12000. Βέβαια η χρήση ήταν απλά για δοκιμή καμία ώρα το κάθε ένα...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.206
Συμφωνώ και εγώ για τα mitsubishi heavy industries.
Αθόρυβα , χωρίς τριγμούς και κρακ κρούκ που κάνει το general που έχω.
Επίσης αρκετά καλό έχει βγεί και ένα aux που έχω.

melina

Cargo 200
Reaction score
44.641
Αυτο το air condition ειναι 9000 btu?

Ειναι daikin 20 ετων και απο εχθες τα επαιξε :(

Στα 1000-1200 ευρω ποιο να παρω? γιατι μαλλον θα το αλλαξω !

View attachment 369653
Δεν φτιάχνεται; Και καμιά "πλακέτα" να είναι πιο φθηνά θα σου βγει και θα σου βγάλει μια 20ετία ακόμα.

Αλλιώς κυττάς πάλι daikin, τις καλές σειρές, και από mitsu τα heavy.

Υπόψη ότι κάτι περί 10ετών εγγυήσεων ισχύουν αν κάνεις κάθε χρόνο σέρβις από το εξουσιοδοτημένο σέρβις που χρεώνουν ότι θέλουν για ένα απλό καθάρισμα που κάνει 30 ευρώ και το κάνεις και μόνος σου αν θέλεις. Οπότε είναι λίγο marketing παγίδα αυτό.

Reaction score
1.273
Υπόψη ότι κάτι περί 10ετών εγγυήσεων ισχύουν αν κάνεις κάθε χρόνο σέρβις από το εξουσιοδοτημένο σέρβις που χρεώνουν ότι θέλουν για ένα απλό καθάρισμα που κάνει 30 ευρώ και το κάνεις και μόνος σου αν θέλεις. Οπότε είναι λίγο marketing παγίδα αυτό.
Δε μου κάνει εντύπωση
Δε θα έπρεπε να το αναφέρουν; Υπάρχει γραμμένο κάπου;το γνωρίζεις;
Δεν φτιάχνεται; Και καμιά "πλακέτα" να είναι πιο φθηνά θα σου βγει και θα σου βγάλει μια 20ετία ακόμα.
Θα τα πληρώσει σε ρεύμα.
Επισκευή τόσο παλιού κλιματιστικού το βλέπω σαν λύση ανάγκης και μόνο
Χάνεις πολλά και το πρωταρχικό άνεση χώρου από τα on off

melina

Cargo 200
Reaction score
44.641
Δε μου κάνει εντύπωση
Δε θα έπρεπε να το αναφέρουν; Υπάρχει γραμμένο κάπου;το γνωρίζεις;
Εγώ το κατάλαβα μετά σε 2 περιπτώσεις.
Σε μια αγορά κλιματιστικού daikin πριν 2 χρόνια και σε ένα θερμοσίφωνα που είχε αντίστοιχα 10ετη εγγύηση αλλά έπρεπε να ακολουθώ το πρόγραμμα συντήρησης της εταιρείας με τον τεχνικό που επέλεγε και τις οδηγίες που έδινε όπου όταν ήρθε η ώρα του πρώτου σέρβις (κάπου στα 3 χρόνια) το κοστούμι έβγαινε περίπου σαν να το αγοράσω πάλι καινούργιο :roflmao::roflmao::roflmao: . Οπότε χάρισμα τους η εγγύηση.
Αυτός δεν είναι λόγος για να μην πάρεις από συγκεκριμένη εταιρεία αλλά δεν πρέπει να είναι λόγος αγοράς η 10ετη εγγύηση που διαφημίζουν αν δεν έχει δει κάποιος τις προϋποθέσεις.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.160
Μπα , το βλεπω για ανακυκλωση αρκετα αντεξε .

melina

Cargo 200
Reaction score
44.641
Μπα , το βλεπω για ανακυκλωση αρκετα αντεξε .
Δεν είναι έτσι, αν δεν έχεις παράπονο από απόδοση και τίποτα άλλα τύπου τριγμούς θορύβους και τέτοια, και ειδικά αν το χρησιμοποιείς μόνο για ψύξη κυρίως (ώστε να μην καίγεσαι και πολύ για 5-10% καλύτερη κατανάλωση που μπορεί να έχει ένα πιο καινούργιο) δεν έχουν όριο ζωής ως μηχανήματα. Είναι από τη "φύση τους" αθανατα! :biggrin:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.436
Και μετά θα χαλάσει κάτι άλλο, μετά κάτι άλλο, και μόλις πλήρωσε μισό Mitsu.

Πριν ένα χρόνο περίπου στο ένα 12άρι Fujitsu 18 ετών άλλαξα μοτέρ φτερωτής. Γνήσιο. 200€ και τους το πήγα εγώ. Βάλε και τα βάλε βγάλε του ψυκτικού και βενζίνες πάνω από 250€. Στην επόμενη επισκευή έφυγε.

Reaction score
311
Mitsubishi heavy industries all the way!
Έχω από το 2008 μηχάνημα που δουλεύει για 6 μήνες 24/7.
Απόδοση λες και είναι καινούργιο.Εξσιρετικα μηχανήματα.
Αλλά 2 Mitsubishi αγορά 2019 μια χαρά ως τωρα.
Αντίθετα toyotomi δεν θα αγόραζα ξανά όχι τόσο λόγω κακής απόδοσης,όσο αξιοπιστίας .
Αγορά το 2015 Izuru 9000 btu καίει πλακέτα το 2019 με αφήνει πάνω σε καύσωνα με άρρωστο στο σπιτι, ανταλλακτικό γιοκ από αντιπροσωπεία. Δεν βγαίνει πια σε κλιματιστικό 5ετιας!Αν βρούμε θα πάει γύρω στα 350 ευρώ αν θυμάμαι καλά τότε η όλη διαδικασία. Ευγενικά τους είπα ότι η σχέση μας τελειώνει εδώ ...😁
Τώρα διαβάζω για 10 έτη εγγύηση και στις πλακέτες.Αν έχει αλλάξει η αντιπροσωπεία οκ έχει καλώς, αν κα προσωπικα και πάλι δεν θα τους έδινα ούτε ευρώ .

Mitsubishi Heavy industries λοιπόν σκυλιά μαύρα

Reaction score
1.044
Εγω πηρα toshiba edge καιβειναι καλο σε αποδοση και θορυβο. Ημουν και εγω αναμεσα σε heavy industries και toshiba.

Εχω 20ετιας daikin inverter παει καλα ακομα, αλλα το δουλευω κυριως καλοκαιρι. Daikin δεν ξαναπερνω γιατι μονο τα μικρα ειναι απο Μαλαισια, τα ururu αρχισαν να ερχονται Τουρκικα και ολα τα ενδιαμεσα ειναι Τουρκικα.

spylab

TrumpoMusk
Moderator
Reaction score
36.160
Δεν ηταν Inverter :redface: και κανει και διαφορους μικροθορυβους.....

Ασε που τωρα θελω να βαλω και στο σαλονι !

Μου εχει πονεσει το κεφαλι να ψαχνω .......

melina

Cargo 200
Reaction score
44.641
Last edited:

Reaction score
157
Προσυπογράφω και εγώ για τα Mitsubishi. Μακράν το χαμηλότερο ποσοστό βλαβών και τα πιο αθόρυβα τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική μονάδα. Εχω δύο μονάδες των 12.000 btu της σειράς Kirigamine εκ των οποίων το πρώτο έκλεισε 12 χρόνια λειτουργίας με μόνο 3 service έως σήμερα και 0% απώλεια ψυκτικού υγρού.

Η οικονομία στη κατανάλωση ρεύματος είναι απίστευτη, οι δύο μονάδες τροφοδοτούνται ταυτόχρονα από μια παλιά πρίζα στο μπαλκόνι ασφαλισμένη στα 10 Amps και δεν έχει πέσει ούτε μια φορά μέχρι σήμερα. Θυμάμαι ότι το πρώτο μου είχε κοστίσει 950 € πριν από 12 χρόνια αλλά ξεπλήρωσε στο πενταπλάσιο την αξία του από την οικονομία στη κατανάλωση ρεύματος και τα ελάχιστα service που χρειάστηκε.

Last edited:

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
32.436
Και τα Fujitsu 18 χρόνια δεν έχουν χάσει σταγόνα. Αλλά όπως μου έχουν πει αρκετοί επαγγελματίες, τέτοια Fujitsu δεν ξαναβγαίνουν. Σκυλιά μαύρα.

Τελευταια Μηνυματα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.524
Members
38.456
Νεότερο μέλος
citizen$