Επιτέλους, το home cinema του Στάθη

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.340
Εχει κατα την γνώμη μου γιατί αν το καλύτερο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει ειναι Opel Astra και κάνω αρνητική κριτική για το στήσιμο ενός super car (βάλε ότι μάρκα θέλεις) τότε η γνωμη μου μάλλον θα ειναι γτπκ.
Δεν κολλάει αυτό το παράδειγμα Χρήστο μας!
Επίσης αν κάποιος δεν εχει ματώσει για να χτίσει βήμα-βήμα ένα σύστημα, τρώγοντας ταυτόχρονα και τις μπάτσες του απο πιθανές άστοχες αγορές-επιλογές, δεν εχει κατα την γνώμη μου δικαίωμα στην αρνητική κριτική (άμεσα ή έμμεσα )
Διαφωνώ.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.678
Το setup ενός home theater δεν είναι πυρηνική φυσική ούτε απαιτεί εμπειρία οδήγησης (άλλη μιά ατυχής σύγκριση με τις λαμαρίνες).
105dB, 115dB, roll off, θέσεις εγκατάστασης και ακρόασης και όλες οι υπόλοιπες προδιαγραφές (το ρέφερενς) έχουν καθοριστεί με απόλυτη ακρίβεια εδώ και πολλά (50+) χρόνια.

Η προσαρμογή σε έναν χώρο χωρίς τις προδιαγραφές ενός κινηματογράφου έχει φυσικά δυσκολίες, δεν απευθύνεται όμως και σε 150-500 θεατές αλλά σε 1-2-3 που αφού ξεκινήσει το πρόγραμμα θα αγνοήσουν τα μικροπροβλήματα.

Γνωρίζετε πόσες sweet spot θέσεις έχει ένας κινηματογράφος; :D

MAD

Σιαρτάκιας
Reaction score
1.167
Όλα τα έχω ακούσει εδώ μέσα! αλλά και ότι πρέπει να ματώσει κάποιος, για να απολαύσει μια ταινία, πρώτη φορά το ακούω!!!
Προφανώς και με τα 61 χρόνια που διαθέτω, έχω να ακούσω πολλά ακόμα!!! :D

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.678
Χρήστο, ξέρεις ελπίζω πού προπονούνται όλοι οι σοβαροί, και όχι μόνο, οδηγοί αγώνων εδώ και πολλά χρόνια. ;)

Reaction score
238
Zizik εσυ έχεις τον ίδιο pre με τον Στάθη τον 5000 έτσι; όταν χρησιμοποιείς το direct, straight κλπ modes των ενισχυτών τότε γίνονται disable τα όποια eq, κροσοβερς έχουν ρυθμιστεί εξτρά ?
Κάποια στιγμή στου Στάθη είδα ότι εκανε enable το straight mode, οπότε αν ισχύει το παραπάνω και για τον yamaha, τότε πρέπει να κάνει μια ερώτηση στον Μανώλη για το τι πρέπει να χρησιμοποιεί για να εκμεταλλευτεί τις eq ρυθμίσεις που του έκανε.

cosmarpan

Underground
Reaction score
7.487
Πανω απ' ολα ομως, χαιρεσαι που εχεις γνωρισει το Σταθη.
Αυτη ειναι η μεγαλυτερη εμπειρια..
Και λίγα λες, metal αγαθός γίγαντας. :p Φοβερο παλληκαρι πραγματικά, μετρημένος και ακομπλεξάριστος.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.678
Zizik εσυ έχεις τον ίδιο pre με τον Στάθη τον 5000 έτσι; όταν χρησιμοποιείς το direct, straight κλπ modes των ενισχυτών τότε γίνονται disable τα όποια eq, κροσοβερς έχουν ρυθμιστεί εξτρά ?
Στο straight είναι ενεργό το eq, χωρίς DSP. Όλα τα άλλα ενεργοποιούν το DSP, αλλά μόνο το Standard είναι ανεκτό. ;)
Με Pure Direct απενεργοποιείται το eq.

Οι διάφορες επιλογές ακρόασης αποθηκεύονται στα πλήκτρα Scene.

Last edited:

Reaction score
238
αααα οποτε το straight δεν ειναι το pure direct των yamaha...αααακυροο τοτε!!!
το σκεφτηκα εκεινη τη στιγμη οταν το ειδα, αλλα δεν εδωσα βαση γιατι στο τελικο αποτελεσμα ακουγοταν κομπλε ετσι κι αλλιως!

loggeo

Projectors
Moderator
Reaction score
9.139
Αν δεν εχω σουπερκαρ, αλλα εχω οδηγησει μια ντουζινα+ απο δαυτα, μπορω να εχω αποψη?

:drinks:
Έτσι ακριβώς. Μπορείς/μπορούμε να έχεις/έχουμε άποψη. Το θέμα είναι την άποψη να την τεκμηριώνουμε, ειδικά όταν γράφουμε σε δημόσιο forum. Άποψη είναι και αξιολογείται.
Αλλά και πάλι δεν μπορείς να ξέρεις πάντα τις προθέσεις του άλλου ή το πόσο αβασάνιστα έφτασε στα συμπεράσματα του. Ειδικά αν μπούμε στο ματαιόδοξο κομμάτι της σύγκρισης.
Απ' την άλλη εννοείται πως με το να έχω οδηγήσει 10 σουπερ καρ δε γίνομαι απαραίτητα αυθεντία.

Reaction score
6.506
Σταθη μη με ξεχασεις ειπαμε ...;)

Να ναι καλα που δουλευουν για μενα που θα παει θα τα τσιμπησω τα jblακια

stathis

Ultra Home Theater
Reaction score
36.424
Ούτε άτμισα.
Κακώς ,αντιθέτως abcd κ kefalas το έσκισαν.:D
Μάλιστα πρέπει να αναφερθεί κάποιος ατμοποιητής απο τους 2 είχε διαρροή υγρού .
Είδα μεγάλη σταγόνα στον καναπέ!
Αρχικά είπα τι διάλο ρε π@υστη μ, με περίοδο ήρθαν!! :roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao::roflmao:

Reaction score
8.905
Ναι, πού είναι ο γνώστης του πολυκάναλου ήχου; :D
Για βρες μου μια πρόταση η μια λέξη που να το παίζω γνώστης πολυκάναλου ήχου...?
Τώρα εάν εσείς που το παίζεται ειδικοί γνωρίζεται... αυτό είναι άλλο θέμα και το συζητάμε εάν θέλετε.

:laugh:
η προσευχεται η ψαχνει τα μοντ στα ακουστικα..
Για σένα τι να πω, είσαι γνωστός (και άσχετος με τον ήχο) τρολαρίας και το μόνο σου επιχείρημα είναι να βάζεις μια φωτογραφία μου και να κάνεις τα ηλίθια (που ήξερες ότι ήμουν και εκτός Αθηνών) όπως πάντα τρολαροσχόλιά σου...

Επίσης και η "κριτική" που έκανες στο σύστημα του Στάθη είναι γεμάτη άστοχα σχόλια, και τα "υποτιθέμενα συγκεκριμένα θέματα που βρήκες" επίτηδες τα γενικεύεις ως συνήθως! Εάν θέλεις (αρκεί να έχεις χρόνο) το συζητάμε αυτό, να μάθω και εγώ διάφορα για τον πολυκάναλο ήχο (που δεν έχω ασχοληθεί καθόλου) πόσο σχετικός είσαι εσύ! Το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα είναι... ότι έχεις "θέμα" με τον Καστρουνή και τίποτε άλλο... γιατί οι γενικότητες που έγραψες δεν μου δίνουν περιθώριο για να σκεφτώ κάτι άλλο.

Τώρα για το άσχετος (που σε αναφέρω) μπορώ εύκολα να στο αποδείξω, για να το καταλάβουνε και οι άλλοι, αρκεί να έχεις χρόνο να απαντάς και όχι (όπως κάνεις πάντα) να αποφεύγεις με του τύπου τα σχόλια... ζητάς πολλά... δεν έχω χρόνο τώρα κλπ...

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.080
Members
38.286
Νεότερο μέλος
MichaelK