Ερώτηση Νο1: Τι είναι χαμηλές - Μπάσσο στην μουσική?

Reaction score
24.046
και το ρωταω γιατι και εγω μπορω να ακουσω σε αλλα συστηματα μεχρι κορυφες 120 βαλε ,ενω σε αλλα ουτε 100 (για να μην πω για τον προεδρο, ε προεδρε?) αλλα δεν ειχε να κανει το μεγεθος του χωρου (πχ η τελευταια εμπειρια που δεν αντεξα ενα ακουσμα σε μεσες σταθμες ηταν σε χωρο 40 βαλε τμ και με αρκετη αποσβεση...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
Σε πολύ καλά συστήματα βελάζω γύρω στα 115db αν κάθομαι στα 2 μέτρα. Δεν είναι φυσικές στάθμες μωρέ αυτές...

Αν είναι ανοιχτός ο χώρος και τα αυτάκια μου δεν ζορίζονται τόσο πολύ αντέχω και παραπάνω. Η μέτρηση πάντα είναι στο 1m ενώ εγώ μπορώ να κάτσω στα 4m. Με εννοάς?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
Άλλο αν δεν μπορείς να αντέξεις την παραμόρφωση, την τσιρίδα και το ξύρισμα. Για καλό ήχο λέμε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
Μην βιάζεσαι πάντως, ένα από τα επόμενα ερωτήματα θα αφορά στις ρεαλιστικές στάθμες ακρόασης. :wink:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
g.kar said:
Στα δικά μου τα Dynaudio Contour υπάρχουν δύο bass reflex ports συντονισμένα σε διαφορετικές συχνότητες.
Εδώ μάλλον λέει ότι και τα δύο ports είναι συντονισμένα στα 32Hz.

- Tο ηχείο σου έχει πολύ καλές μετρήσεις, για ρίξε μια ματιά. Μάλιστα αν βάλεις λέει τα καπάκια συμπεριφέρεται επίσης πολύ καλά... ίσως και καλύτερα. Εν ολίγοις λέει ότι πήρες και γμ τα μονιτόρια. :wink: :lol:

Σπύρος Μπλάτσιος

Διακεκριμένο μέλος
Reaction score
304
g.kar said:
Στα δικά μου τα Dynaudio Contour υπάρχουν δύο bass reflex ports συντονισμένα σε διαφορετικές συχνότητες. Μάλιστα το ένα port βρίσκεται κοντά στο έδαφος και το άλλο στο επάνω μέρος του ηχείου στο ύψος του midrange. Με αυτό τον τρόπο μπορείς με πειραματισμό να βρείς το ιδανικότερο σημείο λειτουργίας. Η Dynaudio δίνει μαζί με αυτά το ηχείο και ειδικά πώματα σαν σφουγγαράκια για την ρύθμιση του μπάσου.
Μετά από πειραματισμό κατάφερα να βρω τον καλύτερο συνδιασμό για τον χώρο μου. Και με χρήση μετρητικού αλλά και με το αυτί.

Προσοχή !!!! Αυτό πρέπει να προβλέπεται από τον κατασκευαστή του ηχείου, διαφορετικά το ηχείο δεν συμπεριφέρεται σωστά αμα του βουλώσεται τα bass reflex port.
Αλλάζει και η ελαστικότητα του αέρα που βρίσκεται μέαα στην καμπίνα του ηχείου με αποτέλεσμα οι αναρτήσεις των μεγαφώνων να λειτουργούν εκτός προδιαγραφών. Πολλά ηχεία γίνονται προβολικά στην μεσαία περιοχή όταν βουλώσουμε τα bass reflex ports όταν δεν προβλέπεται από τον κατασκευαστή.
Το ίδιο κάνουν και τα B&W μου. Με πειραματισμούς κατέληξα να κλείνω μόνο το bass reflex του μεγαφώνου των χαμηλών, ενω έχω ελέυθερο αυτό των μεσαίων-χαμηλών (2,5 δρόμων). Αλλά θα προτιμούσα να μην έχουν καθόλου reflex...

Reaction score
3
Νίκος Τσαρουχάς said:
χεχεχεχε...πάει πάει. Μια χαρά πάει, κάποια πάνε και παραπάνω. Δες τα specs τους. :wink: 8)

Πάνω από 110db ακούει μόνο η Αναμούρλα σε φυσιολογικούς χώρους. Εγκώ ντεν μπορώ καρδιά μου, μόνο σε γκήπεντο... :lol: :lol:
Εγώ ακούω μερικές φορές σε αυτά τα db,όμως ο doc Sambalis,ακούει πολύ δυνατότερα... :) :) :)

Reaction score
24.046
Νίκος Τσαρουχάς said:
Σε πολύ καλά συστήματα βελάζω γύρω στα 115db αν κάθομαι στα 2 μέτρα. Δεν είναι φυσικές στάθμες μωρέ αυτές...

Αν είναι ανοιχτός ο χώρος και τα αυτάκια μου δεν ζορίζονται τόσο πολύ αντέχω και παραπάνω. Η μέτρηση πάντα είναι στο 1m ενώ εγώ μπορώ να κάτσω στα 4m. Με εννοάς?
α νταξει μωρε αλλα εγω αναφερομανε σε σταθμες στη θεση ακροασης.
πχ στο αυτοκινητο την 120αρα την ειχα ψωμοτυρι αλλα οχι για πολυ ωρα γιατι με πανω απο 105 δεν μπορεις να οδηγησεις και να καταλαβαινεις τι γινεται διπλα σου .
το αφηνω εδω γαι να το αναλυσουμε στο επομενο θεμα με τα ντιμπια...

Reaction score
24.046
ειμαι φανερογκαζακιας και φανερομπασσακιας , τι να κανω? :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
2.550
Είναι όμως κρίμα να αποδίδει το ηχείο μόνο όταν παίζει δυνατά κι όταν παίζει σε χαμηλή ένταση να ακούγεται σαν τρανσιστοράκι φορητό.

Προσέχτε το αυτό το στοιχείο στο επόμενο σύστημα που θα αγοράσετε.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
Αυτό μου δίνει έναυσμα για το επόμενο ακριβώς ερώτημα...

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.784
Εννοείται. Το στικάραμε για να φαίνεται για αρκετό καιρό

Reaction score
5
Για να μπει το θέμα στην σωστή του βάση καλό θα ήταν να ξεκαθαρίσουμε τι είναι μπάσο και τι χαμηλό όχι με περιγραφή αλλά με νούμερα.
Πχ από τόσα έως τόσα Hz. :?:

Reaction score
2.550
Από κάποια ένταση και μετά ο χώφος παύει να είναι χώρος ακρόασης μουσικής.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.292
Νεότερο μέλος
ChristosDi