Ερώτηση Νο1: Τι είναι χαμηλές - Μπάσσο στην μουσική?

Reaction score
3
Παναγιωτης Κροκος said:
το ακουστικο αποτελεσμα των στασιμων στον ηχο πως (με ποιο τροπο) το αντιλαμβανεσαι?
Παναγιώτη,διάβασε και κανα βιβλίο... :lol: :lol: :lol:
Στο θέμα "Στοχεύοντας το Hi End",έχει κάποια πραγματάκια επ'αυτού. :)

Reaction score
3
Ο ήχος στο αυτοκίνητο είναι άλλο πράγμα.ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΕ που είσαι?
Οσο διαφορετικά είναι τα ακουστικά απο τα ηχεία,τόσο και ακόμα τόσο διαφορετικό είναι αυτός για το αυτοκίνητο.

Δεν γνωρίζω για τι πράγμα ακριβώς αναφέρεσαι,όμως έχει τύχει να ακούσω και εγώ σε κάτι Αμερικάνικα αυτοκίνητα,τεράστια εννοώ,τα οποία είχαν μόνο τα δύο μπροστινά καθίσματα και πίσω ήταν γεμάτα απο μπαταρίες,ενισχυτές και ηχεία. :)
Ο ήχος ήταν εντυπωσιακότατος εάν καθόσουν μέσα με κλειστή την πόρτα για λίγα λεπτά,όμως έξω  ακουγόταν καλύτερα,ιδιαιτέρως το χαμηλό,που πραγματικά ήταν κάτι σαν σεισμός. :o
ΕΞΩ απο την καμπίνα όμως... :) :lol:

Reaction score
49
Δηλαδή μιλάτε αν μέσα στο αυτοκίνητο ακούγονται τα 20 Hz ή αν αναπαράγονται ??

Reaction score
3
Sambalis said:
Δηλαδή μιλάτε αν μέσα στο αυτοκίνητο ακούγονται τα 20 Hz ή αν αναπαράγονται ??
Ναι ακριβώς.
Πάντως έχω συναντήσει και κάτι τύπους,που έχουν γεμίσει με κάποιο υλικό,κάτι σε τσιμέντο έφερνε,τις πόρτες των αυτοκινήτων τους για καλύτερη ηχομόνωση!!!!!!!! Ηχομώνοση απο τι? απο που? για ποιούς?... :lol: :lol: :lol: :lol:

Reaction score
24.155
γιωργο απλα καμια σχεση αυτο που ακουσες δε μιλαω για τετοια αυτοκινητα ( α ρε δημητροπουλε)
τα αυτοκινητα αυτα εντελως πληροφοριακα ειναι σχεδον ολα 4δρομα με ειδικες κατασκευες μπροστα για να μπουν σε μια αξιοπρεπη θεση τα μεγαφωνα και ειναι ολα ενεργα κροσσαρισμενα ,χρησιμοποιουνται ψηφιακοι ισοσταθμιστες και ψηφιακη καθυστερηση. οι εικονα που σχηματιζουν τα καλα εξ αυτων σχηματιζεται συνηθως πανω στο καπω του αυτοκινητου (δηλαδη εξω απο τα φυσικα ορια του χωρου).

σε αυτες λοιπον τις καμπινες οχι μονο μετρουνται 25Hz αλλα αυτα εχουν μια τποτθετηση στο χωρο (εφοσον το εχει επιτρεψει ο ηχοληπτης) . επιπλεον δενθα ειναι λιγες οι φορες που θα ακουσετε κρυμμενο περιεχομενο σε χαμηλες συχνοτητες που σε πολλα οικιακα συστηματα δεν θα εχει ακουστει.

επισης το sub που χρησιμοποιειται συνηθως εινια ενα και αρκετες φορες εινια μονο ενα 10"

και επιστρεφω: αφου λοιπον ακουγονται 25Hz σε ενα αυτοκινητο γιατι να μην ακουγονται σε ενα δωματιο ?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.839
Παναγιωτης Κροκος said:
και επιστρεφω: αφου λοιπον ακουγονται 25Hz σε ενα αυτοκινητο γιατι να μην ακουγονται σε ενα δωματιο ?
Άντε ντε... Πάντως φυσική εξήγηση γι αυτό που λες δεν νομίζω να υπάρχει. Αυτό που μάλλον ακούς είναι η συνισταμένη απείρων αντανακλάσεων που με κάποιο τρόπο γίνονται μουσική... Μια βασική διαφορά στο σπίτι μας είναι ότι πρωταρχικός μας σκοπός είναι η ακρόαση direct ηχητικών σημάτων, περισσότερο από ότι αντανακλάσεις. Αλλιώς θα βάζαμε ένα ηχείο στην κουζίνα και ένα στο καθιστικό. Στην πραγματικότητα κάνουμε το πάν για να μην ακούμε τις αντανακλάσεις χωρίς τις οποίες σε αμάξι δεν ακούς τίποτα.

Μήπως συγκρίνουμε πάλι όμως μήλα με περτικάλια ρε φέλοους?

Reaction score
49
Ρε παιδιά συγνώμη...γιατί να μην ακούγονται δηλαδή τα 25Hz σε ένα δωμάτιο????
Ακούγονται λέω!! όχι αναπαράγονται!!
Αλλά και πάλι άλλο αναπαράγονται άλλο συντονίζεται το δωμάτιο!
Ετσι δεν είναι η κάνω λάθος!???

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.839
- Επιμένει κανείς ακόμη ότι σε 4m παίζουν ναυτίλοι 801 όπως πρέπει να παίξουν? Που δηλαδή για να μην ενισχύονται ένα σκασμό χαμηλές, θα πρέπει να είναι τοποθετημένοι 2m από τους πίσω και 1,5m από τους πλαϊνούς τοίχους?...

- Διαφωνεί κανείς ότι σε χαμηλές εντάσεις δεν υπάρχουν χαμηλές συχνότητες στην μουσική, παρά το εντυπωσιακό της κατασκευής των περισσοτέρων ηχείων καθώς και των περίεργων ηχοληπτών? Κατ' επέκταση πέραν από το αν ο χώρος δεν μπορεί να δώσει χαμηλές συχνότητες, διαφωνεί κανείς ότι σε μικρό χώρο δεν μπορεί να ακούει κανείς σε εντάσεις τέτοιες που να βγαίνει το μπάσσο της αρκούδας?

- Και τελικά είναι μ@λ@κες οι επαγγελματίες που εφηύραν με τα near - mid field monitors που δεν πάνε στα τάρταρα για να μπορούν να ακούνε σωστά σε μικρούς χώρους και να κάνουν mastering? Αυτοί γιατί δεν βάζουν ναυτίλους σε 10 τετραγωνικά? Εμείς είμαστε ποιό μάγκες?

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.839
Sambalis said:
Ρε παιδιά συγνώμη...γιατί να μην ακούγονται δηλαδή τα 25Hz σε ένα δωμάτιο????
Ακούγονται λέω!! όχι αναπαράγονται!!
Αλλά και πάλι άλλο αναπαράγονται άλλο συντονίζεται το δωμάτιο!
Ετσι δεν είναι η κάνω λάθος!???
Βρε Γιώργο τι εννοείς να βάλουμε το στέρεο στο μπαλκόνι και να κάτσουμε μέσα στον καναπέ μπας και ακούσουμε τα 25Hz?
Σε κάθε περίπτωση πιστεύεις ότι θα τα ακούσεις σωστά? Δεν λέμε σε οποιοδήποτε δωμάτιο, λέμε σε μικρό χώρο.

Reaction score
3
Τεσπα.
Πιστεύω ότι πραγματικα,25 κύκλους και κάτω,ελάχιστοι απο εμάς έχουν ακούσει σε κλειστό χώρο,οπότε μην μπερδευόμαστε και εντυπωσιαζόμαστε απο τον "θόρυβο.

Αλλο όπως έχει γραφτεί η αναπαραγωγή και άλλο ο συντονισμός.
Την πρώτη φορά που άκουσα ή για να κυριολεκτώ αισθάνθηκα κάτω απο 25 κύκλους,τρόμαξα.
Αυτό βέβαια βγήκε απο ένα τεράστιο sub,σε ταινία  home  cinema,σε μια αίθουσα ξενοδοχείου τουλάχιστον 60 τετραγωνικών.

Μετά απο καιρό κατάφερα και το πήρα στο σπίτι μου,30 + τετραγωνικά και με την ίδια ταινία δεν κατάφερα ποτέ να αναπαράγω αυτό το χαμηλό,ούτε να και να νιώσω την ίδια αίσθηση. :(.
Ομως η αδελφή μου που μένει απο πάνω το καταλαβαίνει καλύτερα... :) :lol: :lol:

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.839
Παναγιωτης Κροκος said:
το ακουστικο αποτελεσμα των στασιμων στον ηχο πως (με ποιο τροπο) το αντιλαμβανεσαι?
Ξέχασα...
Πρακτικά, οι χαμηλές συχνότητες ακούγονται σε άλλη ένταση από σημείο σε σημείο.

Reaction score
49
Εχω εδώ και καιρό κατεβάσει το ακόλουθο προγραμματάκι:
https://www.nch.com.au/action/tnsetup.exe
Φτιάξτε ότι συχνότητες θέλετε, κάντε τις wav> και βάλτε τις στα ηχεία σας (με προσοχή)!
Δείτε πως ακούγονται οι πολύ χαμηλές και συζητάμε αν θέλετε τι ακούμε!!! :shock:

Reaction score
49
Γιώργος(MAC)Αναμουρλίδης said:
George,υπάρχει το cd test  με τις συχνότητες που μας έστειλε ο Νίκος,που ξεκινάνε απο το 1 hz μέχρι τα 20.000 hz.
George το έχω!!!
Πάντως στο προηγούμενο που έστειλα φτιάχνεις μόνος σου ότι θέλεις, και σε stereo και δοκιμάζεις ότι θέλεις!!!
Εσύ έχεις δοκιμάσει πάντως αυτο που έχεις???
Τι λές για το πολύ χαμηλό!!???

Reaction score
3
Το σύστημά μου ξεκινάει απο 5 hz στα -3db όμως απο 7 hz και δεν γνωρίζω μέχρι που φτάνει,είναι flat.
Είναι η χρησιμότητα των VMeter αλλά και ο αναλυτής φάσματος με το μικροφωνο που έχει.

Οταν με το καλό βρεθούμε,θύμισέ μου να τον πάρω μαζί. :)

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.303
Members
38.295
Νεότερο μέλος
Desmios1924