ΗΧΟΣΥΣΤΗΜΑ 2.000€ ΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΗΧΕΙΑ 2.1

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.905
Ta S8 απο την αλλη, οντας τα "καλα" της ηχεια, εχουν φροντισει ωστε να μην εξαρτωνται απο τα sub και διαθετουν το δικο τους High Pass.
Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να συνδεθούν είτε με τα ομόσταυλα Τ10 χωρίς να περνάει από κει το σήμα (και χωρίς τα αναφερόμενα προβλήματα από αυτή την διαδικασία), είτε με τα dynaudio επίσης χωρίς να περνάει από κει το σήμα και να υπόκειται σε μια σειρά μετατροπών (A/D/A).

Το πρόβλημα με τον φίλο είναι οικονομικό. Στα 800-900€ μαξ ένα ζευγάρι σαμπ, σημαίνει 400-450€ τιμή εκάστου. Σε αυτό λοιπόν το κοστολογιο, οι προτάσεις είναι ελάχιστες.

symos

You're not worthy!
Reaction score
9.556
Το WHARFEDALE SW-15 απορρίπτεται, διότι δεν έχει συνδέσεις out, οπότε δεν μπορώ να συνδέσω τα ηχεία!!! Μην ξεχνάμε ότι το dac μου Topping E30 έχει 2 εξόδους rca.
Δες τι έγραψε ο @SpZach στο #177. Δεν χρειάζεται να πάει το σήμα από τα sub στα S8.

Όσο για το ότι το DAC έχει μόνο 2 εξόδους, οι 2 έξοδοι γίνονται πολύ εύκολα 4.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.905
Το WHARFEDALE SW-15 απορρίπτεται, διότι δεν έχει συνδέσεις out, οπότε δεν μπορώ να συνδέσω τα ηχεία!!!
Δεν χρειάζονται αυτά τα ηχεία υποχρεωτικά να υπάρχει κροσαρισμένη έξοδος από τα σαμπ.

Το κάνουν μόνα τους.

Και εφόσον σκοπεύεις τελικά να πας σε miniDSP, όλες αυτές οι δυνατότητες θα σου είναι άχρηστες. Θα κάνεις τα πάντα όλα από το miniDSP στο τέλος.

έχω σκοπό να αγοράσω ένα miniDSP Flex
Τότε πάνε στα 15-άρια.
Μια μικρή οικονομική υπέρβαση (~250€) αξίζει κατά τη γνώμη μου για να πας από 10" σε 15". Η διαφορά είναι τεράστια στην ποσότητα αέρα που σπρώχνει η επιφάνεια του μεγαλύτερου μεγαφώνου.

Τίποτα δεν ξεπερνάει την μεγαλύτερη διάμετρο μεγαφώνου στο σαμπ. Αυτή είναι η σημαντικότερη παράμετρος.

Last edited:

Reaction score
11.865
Το WHARFEDALE SW-15 απορρίπτεται

Μην ξεχνάμε ότι το dac μου Topping E30 έχει 2 εξόδους rca.

Όταν μάθω και αντιληφθώ όλα αυτά, γιατί θέλει χρόνο... έχω σκοπό να αγοράσω ένα miniDSP Flex https://www.minidsp.com/products/minidsp-in-a-box/flex και να ξεκινήσω να παίζω με μικρόφωνο και dirac.
Μην απορρίψεις ένα καλύτερο sub επειδή τώρα το DAC σου σε περιορίζει. Καλύτερα ξεφορτώσου το από τώρα και πάρε ένα πολυκάναλο να κάνεις τη δουλειά σου. Πήγαινε κατευθείαν στο 2ο βήμα που λες.

Reaction score
2.323
Το WHARFEDALE SW-15 απορρίπτεται, διότι δεν έχει συνδέσεις out, οπότε δεν μπορώ να συνδέσω τα ηχεία!!! Μην ξεχνάμε ότι το dac μου Topping E30 έχει 2 εξόδους rca. Κατά τα άλλα, όλες οι συμβουλές χρήσιμες θα τις σκεφτώ και θα σας ενημερώσω με την αγορά τους. Όταν ξεκίνησα την σκέψη μου για αγορά ηχείων, έβαλα στόχο τα 2.000€. Η αλήθεια είναι ότι έχω να δώσω και παραπάνω λεφτά, αλλά δεν θέλω. Θέλω να παίξω στην αρχή με ένα "φτηνό/καλό σύστημα" για να περνάω την ώρα μου με ρυθμίσεις (crossover, polarity 180) και να δω πως λειτουργεί, να τα μεταφέρω λίγο πιο δω και πιο εκεί στον χώρο μου (toe in), κτλ. Όταν μάθω και αντιληφθώ όλα αυτά, γιατί θέλει χρόνο... έχω σκοπό να αγοράσω ένα miniDSP Flex https://www.minidsp.com/products/minidsp-in-a-box/flex και να ξεκινήσω να παίζω με μικρόφωνο και dirac. Μέχρι να γίνει η αγορά του dsp, θα παίζω και με τις κουρτίνες, θα αγοράσω διάφορα ηχομονωτικά για τον χώρο μου ή θα τα φτιάξω και μόνος μου για να παίζω και με αυτά. Ο λόγος λοιπόν μην χαλάσω παραπάνω χρήματα είναι για να μάθω πρώτα και να ξοδέψω μετά. Όπως ειπώθηκε άλλωστε, να φροντίσω όσο γίνεται και τον χώρο μου. Η ζωή είναι παιχνίδι και μάθηση. Κάπως το λένε... "μικροί άντρες, μικρά παιχνίδια, μεγάλοι άντρες, μεγάλα παιχνίδια". Την καλημέρα μου σε όλους σας!
Μια χαρα ειναι το σκεπτικο σου.
Οποτε εφ οσον δεν τιθεται θεμα οικονομικης ανεσης αλλα μονο επιθυμιας για περιορισμο του μπατζετ, κανε τη σωστωτερη επιλογη που δεν ξεπερνα κατα πολυ το οριο που εχεις θεσει ωστε να μην πανε χαμενα τα χρηματα σε sub που δεν κανουν για το χωρο και πηγαινε κατ ευθειαν σε δυο 15ιντσα SW15.
Αν δεν το εχεις καταλαβει ηδη, δεν τιθεται θεμα με τις εισοδους-εξοδους των sub.
Με απλους διακλαδωτηρες Υ 1RCA σε 2RCA θα στειλεις το σημα ξεχωριστα στα Sub και στα ηχεια και μετα παιξε οσο θελεις. Εχει το καθε ενα τα δικα του ρυθμιστικα να παιξεις οσο αντεχει η ψυχη σου.

Reaction score
2.367
Το "φτηνο" καταληγει τις περισσοτερες φορες να ειναι ακριβο...(ανεπαρκεια/προβληματικοτητα--> δυσαρεσκεια --> αντικατασταση ή απωλεια ενδιαφεροντος λογω κακης εντυπωσης...)

Reaction score
4.837
Εχει επιλεξει δορυφορους. Presonus S8.
Δεν χρειαζεται να ειναι KRK οι δορυφοροι για να επιλεξει KRK subs. Δεν θα παρεξηγηθουν ουτε τα sub ουτε οι δορυφοροι. Τους ειναι αδιαφορο.
Έχουν γίνει πολλές παρεξηγήσεις μεταξύ δορυφόρων και σαμπ . Δεν είναι να παίζεις με τέτοια πράγματα.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.622
Members
38.582
Νεότερο μέλος
NikolasLegend7