Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.507
Και γιατί είναι γεμάτες οι μάντρες αυτοκίνητα εισαγωγής αφού είναι απαγορευτική και ασύμφορη;
Για μόστρα, βιτρίνα ντε!

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.469
Όταν έψαχνα για used όχημα έμαθα πάρα πολλά από ανθρώπους που θέλησαν να μου ανοίξουν τα μάτια. Για να μη μακρυγορώ αυτό που έμαθα για τα εισαγόμενα μεταχειρισμένα είναι ότι τα χλμ τα γυρνάνε πριν περάσουν τελωνείο ώστε τα νέα χαρτιά να έχουν τα γυρισμένα. Χαρτιά από το ιστορικό του οχήματος στο εξωτερικό δεν υπάρχουν εννοείτε όπου και όσο και να έψαξα. Από τότε και για τους επόμενους 3-4 μήνες ότι έβλεπα το κοιτούσα με άλλα μάτια πλέον και καταλάβαινα. Συν ότι ότι όχημα και να κοιτούσα κανένα δεν είχε πάνω από 90.000χλμ αντε βαριά 100.000χλμ και αυτό ήταν που μου έκανε μεγάλη εντύπωση και μου χτύπαγε τα καμπανάκια από τη αρχή. Έβλεπες παρτάλια με 70.000€ που το κάθισμα ο λεβιές και το τιμόνι φώναζαν 270.000 😂.
Αποφάσισα να βάλω το χέρι βαθύτερα στη τσέπη και πήρα από ιδιώτη και μου βγήκε αστέρι με 85.000 πραγματικά χλμ τσεκαρισμένα από τη Nissan γιατί ο τεος έκανε όλα τα services στην αντιπροσωπεία, και το ΚΤΕΟ. Υπήρχαν δε όλα τα χαρτιά πράγμα που δεν υπήρχε ΣΕ ΌΛΑ τα καταστήματα μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που πήγα και πήγα σε πάρα πολλά για 5 μήνες. Ούτε ένα όχημα δεν είχε τα απαραίτητα χαρτιά για το ιστορικό του.
Ειναι όλα έτσι; Δεν ξέρω. Είναι όμως και αυτά που όσα βλέπεις στο όχημα δεν ταιριάζουν με ότι λέει ο χιλιομετρητής.
Οπότε καταλαβαίνω ότι αυτά που μπορούν πλέον να φέρνουν δεν έχουν μεγάλο κέρδος συν ότι τα θέλουν μικρή μερίδα αγοραστών.
Πριν λίγα χρόνια έκανα και εγώ τη βόλτα μου από αρκετούς εμπόρους μτχ. Χαρτιά ιστορικού πουθενά, εκτός από έναν που είχε ...πλαστά - το τσέκαρα με τον αντιπρόσωπο. Σημεία φθοράς συστηματικά περισσότερα από τα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Παρόλα αυτά βρήκαμε ένα όχημα που μας γυάλισε, χωρίς χαρτιά και αυτό, και ο έμπορος δέχτηκε να το πάμε σε επίσημο συνεργείο για έλεγχο. Το οδόμετρο έγραφε 40,000χλμ, το συνεργείο μου είπε ότι είχε πάνω από 130,000χλμ.

Δε τους λυπάμαι καθόλου που φωνάζουν τώρα. Σόρρυ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.507
Εντάξει, οι μαντράδες ανέκαθεν είχαν πολύ θράσος, θυμάμαι μια φορά που πήγα να δω τι παίζει, 1-2 οχήματα που μου'παν πως έχουν 20 και 30 χιλιάδες χιλιόμετρα, ήταν κουδούνια κανονικά, ήταν τουλάχιστον δεκαπλάσια τα χιλιόμετρα που είχαν κάνει.

Θυμάμαι σε αυτό που μου'λεγε πως έχει κάνει 20.000χλμ, του έκανα πλάκα και τον ρωτούσα αν έκανε το πρώτο σέρβις ή αν θα πρέπει να το κάνω εγώ, κι είχε το θράσος κι απαντούσε και σ'αυτό!

Για κρέμασμα είναι.

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
95.245
Η ίδια βαρετή μίρλα...

Είναι δυνατόν η Πολιτεία να μην γνωρίζει ότι εκατομμύρια Έλληνες ζουν με το βασικό μισθό κοντά στα 600 ευρώ, ότι εκατομμύρια υπάλληλοι τελούν υπό αναστολή σύμβασης εργασίας ή έχουν/πρόκειται να απολυθούν την ίδια στιγμή που ανακοινώνει μέτρα επιδότησης για αυτοκίνητα που κοστίζουν πάνω από 28.000 ευρώ κατ' ελάχιστο; Σε ποιους απευθύνεται το μέτρο; Στους προνομιούχους;
Η προωθητική ενέργεια αφορά όσους ήδη σκέφτονταν να αγοράσουν αυτοκίνητο των 20.000€ +. Έχουν ακόμα μία "δελεαστική" επιλογή, τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση.

Αυτοί που ζουν με βασικό μισθό δεν μπορούν αντικειμενικά να έχουν στην κατοχή τους αυτοκίνητο. Και να τους το χαρίσουν, η ασφάλεια, τα σέρβις και τα τέλη, είναι πάνω από τις δυνατότητές τους.

Προσωπικά, η προτεραιότητά μου σε όλους τους τομείς είναι να κάνω τη ζωή μου πιο εύκολη. Άρα η ηλεκτροκίνηση δεν με αγγίζει προς το παρόν, γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε νέες αναζητήσεις και περιπέτειες ως beta tester. Βλέπω στο βενζινάδικο ένα αυτοκίνητο μπροστά μου και φεύγω, και θα περιμένω να φορτίσει ο άλλος μπαταρία κάπου στην εθνική; Άσε που θα πέσω σε κανέναν που θα θέλει να μου πιάσει κουβέντα και θα τον καρυδώσω. :biggrin:

Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο για όποιον δεν βλέπει το αυτοκίνητο αυστηρά ως εργαλείο μετακίνησης, είναι η ευχαρίστηση που του προσφέρει η κατοχή του. Η τρέχουσα ποικιλία μοντέλων είναι τελείως ανεπαρκής. Πέρα από το Mini, η entry level κατηγορία είναι φρικτή.

gonis

Luger
Reaction score
12.228
Βενζίνη βρε,ούτε καν πετρέλαιο!
Οσο για την οικολογικη συνειδηση;
Αρκετα χρόνια πριν είχα μια συζήτηση με τον Νίκο Δήμου και ισχυριζόταν ότι ένα LADA NIVA επιβαρύνει λιγότερο το περιβάλλον από ενα TOYOTA PRIUS.Συνυπολογιζε στους ρύπους των αυτοκινήτων και την επιβάρυνση από τα εργοστάσια κατασκευής τους!Δεν το έψαξα γιατί πιστεύω ότι το είχε ψαξει εκείνος.
Με τα αμιγώς ηλεκτρικά τι γινεται;PDF;:)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.507
Εμένα μου αρέσει.

Εξαιρετικοί χώροι, πολύ ωραίο όχημα.

Και το κλαμπμαν και το καουντριμαν μου αρέσουν.

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.548
Δεν το έψαξα γιατί πιστεύω ότι το είχε ψαξει εκείνος.
Ή του το είχε πει κι αυτουνού κάποιος άλλος και ομοίως θεώρησε πως το είχε ψάξει (ο άλλος).
Ο Μπάμπης ο Σουγιάς ίσως ήταν...

gonis

Luger
Reaction score
12.228
Ή του το είχε πει κι αυτουνού κάποιος άλλος και ομοίως θεώρησε πως το είχε ψάξει (ο άλλος).
Ο Μπάμπης ο Σουγιάς ίσως ήταν...
Έχεις εσυ κάποιο δεδομένο για να αμφισβητησεις ή να επιβεβαιώσεις τον ισχυρισμό ή να μου δώσεις το τηλ του Μπαμπη;
Ηρεμα ρωτάω.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.493
Για εμάς που ζούμε στην εξοχή σε μονοκατοικία έχει αρχίσει να γίνεται ενδιαφέρουσα εναλλακτική για το κουρίτσι μου.
Υπάρχει σκεπασμένος χώρος με ρεύμα και καλύπτει 50 χιλιόμετρα ανοιχτού δρόμου τις καθημερινές. 2 φορές την εβδομάδα θα χρειάζεται φόρτιση, δε θα απαιτηθεί ούτε μισοταχυφορτιστής.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.787
Μου άρεσαν τα Mini, μέχρι που μπήκα μέσα.
Μπήκα βγήκα, τέλος. Next

Πάντως η αλήθεια είναι ότι αν μπορούσα θα έπαιρνα ηλεκτρικό. Χώρο έχω για φωτοβολταϊκά οπότε θα έκανα βόλτες τσάμπα με το net metering που πρόσφατα έμαθα εδώ. :biggrin:

Last edited:

symos

You're not worthy!
Reaction score
8.548
Έχεις εσυ κάποιο δεδομένο για να αμφισβητησεις ή να επιβεβαιώσεις τον ισχυρισμό ή να μου δώσεις το τηλ του Μπαμπη;
Ηρεμα ρωτάω.
Κάθε 2-3 ώρες το ίδιο θα επαναλαμβάνεται σε κάποιο θέμα;

Έχεις εσύ κάποιο δεδομένο για να υποστηρίξεις αυτό που είπες; Πάντα ο άλλος θα πρέπει να αποδεικνύει γιατί ΔΕΝ ισχύει αυτό που λέτε;

melina

Cargo 200
Reaction score
44.006
Για εμάς που ζούμε στην εξοχή σε μονοκατοικία έχει αρχίσει να γίνεται ενδιαφέρουσα εναλλακτική για το κουρίτσι μου.
Υπάρχει σκεπασμένος χώρος με ρεύμα και καλύπτει 50 χιλιόμετρα ανοιχτού δρόμου τις καθημερινές. 2 φορές την εβδομάδα θα χρειάζεται φόρτιση, δε θα απαιτηθεί ούτε μισοταχυφορτιστής.
Εγώ θα πρότεινα να μην προχωρήσετε σε επενδύσεις με δεδομένο ότι εσείς ζείτε στην εξοχή σε μονοκατοικία. Αλλάζουν αυτά από τη μια μέρα στην άλλη. Σε κάθε περίπτωση εμπιστεύομαι πως το κορίτσι σου δεν θα επιλέξει μινι. Εχει γούστο. Στα αυτοκίνητα.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.493
Εγώ θα πρότεινα να μην προχωρήσετε σε επενδύσεις με δεδομένο ότι εσείς ζείτε στην εξοχή σε μονοκατοικία. Αλλάζουν αυτά από τη μια μέρα στην άλλη. Σε κάθε περίπτωση εμπιστεύομαι πως το κορίτσι σου δεν θα επιλέξει μινι. Εχει γούστο. Στα αυτοκίνητα.
Φάκιου βέρυ ματς Μελίνα μου, δεύτερο Mini δε νομίζω αν και είναι το μόνο μικρό που στην XL έκδοση έχει τα απαραίτητα για εμένα. Το Honda με κάποιους συμβιβασμούς (ηλιοροφή κυρίως) είναι μάλλον καταλληλότερο.

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
43.066

.... παραλιγο να παρω αυτο το μοντελο μινι... 🐒
(αλλα επικρατησε η ασφαλεια και αγορασα ενα βολκσβαγκεν, ασε που δεν χωραω, μετα σκεφτηκα οτι το εχουν 2 φιλοι μου και μπορω να το δανειστω οποτε θελουν.. )
καμμια μετατροπη σε ηλεκτροκινητο λες να γινεται στο μελλον ? 🐒

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.807
Members
38.373
Νεότερο μέλος
Pankal5