alexis
Reticular Activating System
- Reaction score
- 31.882
Η καθαρή διαφορά κατανάλωσης είναι περίπου 25% ημερήσιο - νυχτερινό αλλά οι extra χρεώσεις υπολογίζονται σύμφωνα με το σύνολο των kWh που έχουμε καταναλώσει και είναι πολύ παραπάνω από την καθαρή κατανάλωση. Το μισό χρόνο η νυχτερινή χρέωση είναι για 6 ώρες. Ακόμα και μόνο τη νύχτα να το φορτίζεις θα σου πάει το τετράμηνο παραπάνω από 2000 KWh οπότε θα χρεωθείς ακόμα περισσότερο. Ο μέσος όρος είναι εκεί στο 0.11€ το οποίο δεν υπάρχει γιαρι τις extra χρεώσεις γίνεται στην καλύτερη 0.20€.Μπορείς να το εξηγήσεις λίγο περισσότερο αυτό; Τι εννοείς δεν μας ενδιαφέρει αν είναι ημερήσιο ή νυχτερινό επειδή στο τέλος βγάζουμε τον μέσο όρο; Δηλαδή αν εγώ φορτίζω αποκλειστικά στο σπίτι, τη νύχτα που θα είναι παρκαρισμένο, δεν έχει σημασία ότι θα πληρώνω φθηνότερο το ρεύμα;
Σίγουρα αλλά κοστολόγια δεν ξέρουμε. Επίσης όλοι γνωρίζουμε ότι τα εργοστάσια ζουν από τη συντήρηση οπότε δεν περιμένω δραματικές μειώσεις.Το να λες "δεν έχουμε υπολογίσει καν τα services" γιατί δεν ξέρουμε τα κοστολόγια, είναι λίγο misleading. Αν τα υπολογίσεις, η απόσβεση θα γίνει πιο γρήγορα, όχι πιο αργά. Όπως έχουμε ξαναπεί, κυκλοφορούν ηλεκτρικά εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν είναι τόσο καινούργιο το "φρούτο".
Αν μου φεύγει κάτι είμαι όλος αυτιά.