Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Φρέσκο!

Έχω εντυπωσιαστεί με τις δοκιμές του km77. Εντάξει, όσο σημαντικό είναι το όχημα άλλο τόσο είναι και τα ελαστικά στη συγκεκριμένη δοκιμασία. Αλλά είναι σε κάθε περίπτωση αποκαλυπτικά και άκρως ενδιαφέροντα τα βίντεο και ο σχολιασμός τους.

Το τέσλα 3 μαζί με το φόκους, κορυφή. Άριστα και τα 308, φιέστα, τζούλια, κα. Αλλά κορυφή και το honda jazz...ποιός το περίμενε; Και δύο μαούνες της οπελ (ινσινια και γκραντλαντ)! Απίστευτο!

Αντίθετα, πάτος το γκολφ gti και πολλά ακόμη...

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.001
Έχω εντυπωσιαστεί με τις δοκιμές του km77
Υπάρχει καμία λίστα με τις καλύτερες επιδόσεις;

Άσχετο:

Last edited:

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
Δηλαδή, πόσο τραγικό.... δείτε πως στα 77χλμ/ω βγαίνει τελείως εκτός πορείας. Παρόλο τους γιγαντο-τροχούς που έχει.

Και μετά χαζέψτε πως το jazz με τα λαστιχάκια του τα καταφέρνει περίφημα σχεδόν μέχρι τα 85 χλμ/ω.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.001
Όντως, πολύ σημαντικό τεστ, δείχνει πολλά πράγματα.

Ωστόσο, εξαρτάται πάρα πολύ από τα ελαστικά που φοράει το κάθε αυτοκίνητο.

Όταν κάποια αυτοκίνητα εφοδιάζονται με ελαστικά "εκονομι", χαμηλών τριβών για ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης, είναι φυσικό και επόμενο να έχουν πολύ υποδεέστερες επιδόσεις σε τέτοια τεστ.

Το κάθε "Τέσλα", με τεράστιες ροπές και επιταχύνσεις, είναι σημαντικό να μπορεί να περάσει αυτή τη δύναμη στο δρόμο, κι έτσι επιλέγονται τα καλύτερα δυνατά ελαστικά ώστε να του χαρίσουν υψηλή πρόσφυση.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
144.001

Εντάξει, αυτό είναι όντως λύση.

Άλλο θέμα:

Εντάξει, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο το βάζεις στη μπρίζα να φορτίσει.
Είναι δυνατόν να γίνει το ανάποδο;

Το σενάριο εδώ είναι αρκετά ενδιαφέρον.

Η αποθηκευμένη ενέργεια σε χιλιάδες αυτοκίνητα, θα μπορούσε να τροφοδοτεί τις ανάγκες του δικτύου ηλεκτροδότησης, τουλάχιστον για τις ώρες αυξημένων αναγκών κατανάλωσης.

Last edited:

Reaction score
2.329
Δηλαδή, πόσο τραγικό.... δείτε πως στα 77χλμ/ω βγαίνει τελείως εκτός πορείας. Παρόλο τους γιγαντο-τροχούς που έχει.

Και μετά χαζέψτε πως το jazz με τα λαστιχάκια του τα καταφέρνει περίφημα σχεδόν μέχρι τα 85 χλμ/ω.

το απλό Golf τα πήγε καλύτερα από το GTI
το απλό Civic 5d τα πήγε καλύτερα από το R
απλό Focus καλύτερα από το ST

έστω και με μικρή διαφορά, αλλά είναι δυνατόν απλά μοντέλα να πηγαίνουν καλύτερα από τa σπορ αδέρφια τους;

κάποιο λάκκο έχει η φάβα,
δε λέω ότι λένε ψέμματα, αλλά κάτι χάνουμε, πχ διαφορετική ταχύτητα εξόδου; πιο σπορτίφ σετάρισμα ;

δεν ξέρω ούτε έχω χρόνο να ψάξω,

αλλά είναι ξεκάθαρο όταν το ίδιο μοντέλο στην έκδοση που κάνει τα διπλά λεφτά παέι χειρότερα, κάποια δεδομένα μας λείπουν

Reaction score
11.759
Υποθέτω ότι στις sport εκδόσεις βάζουν πιο σκληρή αντιστρεπτική, που έχει ως αποτέλεσμα (μεταξύ άλλων) και λιγότερη πρόσφυση.

Reaction score
1.772

έστω και με μικρή διαφορά, αλλά είναι δυνατόν απλά μοντέλα να πηγαίνουν καλύτερα από τa σπορ αδέρφια τους;

δε λέω ότι λένε ψέμματα, αλλά κάτι χάνουμε, πχ διαφορετική ταχύτητα εξόδου; πιο σπορτίφ σετάρισμα ;

αλλά είναι ξεκάθαρο όταν το ίδιο μοντέλο στην έκδοση που κάνει τα διπλά λεφτά παέι χειρότερα, κάποια δεδομένα μας λείπουν
τα σπορ μοντελα έχουν αποτομες αντιδράσεις

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513

Αυτό μου προκάλεσε και μένα εντύπωση. Το τεστ γίνεται με σχετικά χαμηλές ταχύτητες και σε πολύ στενό διάδρομο. Τα βαρύτερα και μεγαλύτερα αυτοκίνητα έχουν μειονεκτημα σε αυτές τις συνθήκες. Οι γρήγορες εκδόσεις είναι συνήθως βαρύτερες, με χειρότερη κατανομη, ίσως και οριακά πιο πλατιές των απλών. Επίσης τα χιλιόμετρα ίσως να είναι σχετικά λίγα για τους μεγάλους τροχούς των γρήγορων. Γενικα, το στήσιμο των gti είναι για πιο πολλά χιλιόμετρα.

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και διάφορες. Όπως στα τεστ του Αμιρ. Το τεσλα χορεύει ωραιότατα κι ας είναι εκατό τόνους. Τα honda e, e208 τα βρίσκουν σκούρα. Χειρότερα από τα απλά αδελφακια τους. Fail.

Last edited:

Reaction score
1.772
Αυτό μου προκάλεσε και μένα εντύπωση. Το τεστ γίνεται με σχετικά χαμηλές ταχύτητες και σε πολύ στενό διάδρομο. Τα βαρύτερα και μεγαλύτερα αυτοκίνητα έχουν μειονεκτημα σε αυτές τις συνθήκες. Οι γρήγορες εκδόσεις είναι συνήθως βαρύτερες, με χειρότερη κατανομη, ίσως και οριακά πιο πλατιές των απλών. Επίσης τα χιλιόμετρα ίσως να είναι σχετικά λίγα για τους μεγάλους τροχούς των γρήγορων. Γενικα, το στήσιμο των gti είναι για πιο πολλά χιλιόμετρα.

Δικαιολογίες υπάρχουν πολλές και διάφορες. Όπως στα τεστ του Αμιρ. Το τεσλα χορεύει ωραιότατα κι ας είναι εκατό τόνους. Τα honda e, e208 τα βρίσκουν σκούρα. Χειρότερα από τα απλά αδελφακια τους. Fail.
ας το περιγράψω λίγο πιο αναλυτικά πως το καταλαβαίνω εγώ.

το συγκεκριμενο τεστ περιέχει αποτομες μεταφορές βαρους πράγμα που εξομοιωνη μια

αντίδραση πανικού.

ένα καθημερινό οφείλει να είναι στημένο υποστροφικά ώστε να εξομαλύνει τα λάθη του οδηγού.

ένα πιο σπορ αυτοκίνητο είναι στημένο πιο ουδέτερα με αποτέλεσμα σε τόσο αποτομες

μεταφορές βαρους να υπερστρεφει.

μπορεί να έχει μεγαλυτερα περιθώρια πρόσφυσης αλλα με την προυποθεση ότι ο αδηγος ξέρει τι

κάνει και τέτοιους χειρισμούς δεν κανεις σε ένα σπορ αμάξι παρα μονο για να διασκεδάσεις

προκαλώντας υπερστροφη.

dapost

Rehdeko & Harbeth lover
Reaction score
11.513
ας το περιγράψω λίγο πιο αναλυτικά πως το καταλαβαίνω εγώ.

το συγκεκριμενο τεστ περιέχει αποτομες μεταφορές βαρους πράγμα που εξομοιωνη μια

αντίδραση πανικού.

ένα καθημερινό οφείλει να είναι στημένο υποστροφικά ώστε να εξομαλύνει τα λάθη του οδηγού.

ένα πιο σπορ αυτοκίνητο είναι στημένο πιο ουδέτερα με αποτέλεσμα σε τόσο αποτομες

μεταφορές βαρους να υπερστρεφει.

μπορεί να έχει μεγαλυτερα περιθώρια πρόσφυσης αλλα με την προυποθεση ότι ο αδηγος ξέρει τι

κάνει και τέτοιους χειρισμούς δεν κανεις σε ένα σπορ αμάξι παρα μονο για να διασκεδάσεις

προκαλώντας υπερστροφη.
Αγαπητέ Μπακ, διαφωνώ καθετως. Ο οδηγός των συγκεκριμένων δοκιμών είναι ο ίδιος και σίγουρα έμπειρος μια και έχει δοκιμάσει δεκάδες αυτοκίνητα. Υπερστροφή δεν διέκρινα σε όσα αυτοκίνητα δεν τα πήγαν καλά, το αντίθετο, έφευγαν με τη μούρη εκτός πορείας αδυνατώντας να στριψουν. Ακόμη και η σούπερ μερκ του Ακη στα 85 με τη μούρη φεύγει (εντάξει, μια χαρά ουδέτερη είναι κατά τα άλλα, λέμε τωρα).

Η δοκιμασία είναι πολύ απλή και ενδεικτική των ικανοτήτων αυτοκινήτου και ελαστικών. Δεν είναι διασκεδαστική οδήγηση, είναι τεστ ασφαλείας. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για κακο αποτέλεσμα, ούτε οδηγός ούτε τίποτα. Είναι αναγκαια συνθήκη ασφαλείας. Όχι ικανή φυσικά. Ούτε ένδειξη του πόσο γρήγορο είναι γενικά ένα αυτοκίνητο πχ σε μια πίστα.

Δε θα έπρεπε να μας ξαφνιάζει το φαινόμενο που συζητουμε. Τα gti δεν είναι σπορ αυτοκίνητα. Εμπροσθοβαρη γρήγορα εμπορικά αυτοκίνητα είναι. Μικρά, ελαφριά και καλά ζυγισμένα αυτοκίνητα είναι λογικό να τα πηγαίνουν καλύτερα. Αλλά και βαριά αν είναι καλά ζυγισμένα όπως το τεσλα. Φυσικς.

Αν η δοκιμασία ήταν σε πιο ανοικτό διάδρομο, με 150χλμ/ω, ε, εκεί η μερκ μάλλον θα τα πήγαινε καλύτερα από το τζαζ.

Μήπως έχετε ξεχάσει πόσο ωραία και γρήγορα έστριβαν σε χαμηλές ταχύτητες τα πρώτα μας πεζό/Ρενό με τους μικρούς τροχούς τους; Και πόσο μας κακοφανηκε η υποστροφή σε χαμηλές ταχύτητες των πρωτων μας μαούνων με 17, 18 ή 19 ζάντες και 245 πλάτος ελαστικών;

Last edited:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.884
Members
38.514
Νεότερο μέλος
bmavroeidis