Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla και BYD)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.617
Δηλαδή χαζοί είναι όσοι θα το πάρουν; 😁😂🤣

Αυτό λες; 😁😂🤣

Reaction score
2.093
Δεν ξέρω ούτε έναν, ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ, που να είχε ή έχει κρατήσει VAG (εκτός Porsche) και να μη βρίζει.
είχα 3 μέχρι τώρα, το τελευταίο ηλεκτρικό

το sosftware του ηλεκτρικού είναι πίσω σε σχέση με άλλα, αλλά χωρίς κάποιο κρίσιμο πρόβλημα για το δρόμο

κατά τα υπόλοιπα και τα τρία που είχα ήταν άψογα για την κατηγορία τους

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.846
Τι θες να πεις Γιάγκο; Ότι οι βαγκίτες, και οι τογιοτάκιδες, τα πάνε τα εικονίσματα back to back;

Σιγά το νέο. Το ξέρουμε. :lolsign:

alexis

Reaction score
31.846
είχα 3 μέχρι τώρα, το τελευταίο ηλεκτρικό

το sosftware του ηλεκτρικού είναι πίσω σε σχέση με άλλα, αλλά χωρίς κάποιο κρίσιμο πρόβλημα για το δρόμο

κατά τα υπόλοιπα και τα τρία που είχα ήταν άψογα για την κατηγορία τους
Πόσα χρόνια είχες το κάθε θερμικό και στα πόσα χλμ τα άλλαζες;

Reaction score
2.093
Πόσα χρόνια είχες το κάθε θερμικό και στα πόσα χλμ τα άλλαζες;
17 το ένα και 13 το άλλο (για κάμποσα χρόνια, 6-8 δε θυμάμαι, είχα τα 2 θερμικά ταυτόχρονα)
χλμ γύρω στα 190 και 120 χιλιάδες αντίστοιχα με τη μεγάλη πλειοψηφία να έχουν γίνει εντός Αθήνας

btw
το μόνο που με χάλαγε όταν παλιώσανε (πάνω από 10 χρόνια) ήταν η αίσθηση των αναρτήσεων με το κοπάνημα στις γούρνες - το έχω απορία, φτιάχνεται αυτό; φαντάζομαι στα ηλεκτρικά που είναι τελείως ήσυχα θα είναι πιο έντονο όταν έρθει ο χρόνος τους

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.617
Εμένα το iD.3 εξ'αρχης είχε στραβό δίσκο στα φρένα, και μετά από 3-4 επισκέψεις στην αντιπροσωπεία, όπου έλεγα για το πρόβλημα που καταλάβαινα στο τιμόνι (αυτοί ή δε το καταλάβαιναν ή δυσκολεύονταν πολύ) ανακάλυψαν ότι ήταν στραβός ο δίσκος κι ήθελε αλλαγή δίσκος και τακάκια πακέτο, εκτός εγγύησης πλέον (6 μήνες εγγύηση έχουν).

Μετά από παζάρια και λόγω "μέσου", έδωσα (αν θυμάμαι καλά) κάπου κοντά στα 250€ για να αλλαχτούν, ενώ το επίσημο κοστολόγιο ήταν διπλάσιο.

Πριν κάνα 2 μηνο, έβγαζε ένδειξη το φρένο και το πήγα ξανά αντιπροσωπεία, πακέτο με το σέρβις.

Για κάποιο λόγο έσπασαν κάποιοι σύνδεσμοι στο φρένο, που πάνε πακέτο με κάτι καλώδια, ιδέαν δεν έχω, 80€ ανταλλακτικά 80€ εργατικά, συν 250€ το σέρβις, τιμή φιλική, αλλάξανε φίλτρο αέρα και υγρά φρένων.

Ξεπεράσαμε τα 4 κατοστάρικα έτσι για πλάκα.

Είναι το 3ο σέρβις που πληρώνω, ένα το πήδηξα, και υγρά κλιματιστικού που ήθελαν να αλλάξω στο πρώτο σέρβις δεν άλλαξα, μετά δε τα ξαναζήτησαν, το ξέχασαν.

Στο Τέσλα είχα εξ'αρχης ένα θέμα με την μπροστά ανάρτηση.

Πήγα την πρώτη φορά, αλλάξανε ένα σωρό ανταλλακτικά, δωρεάν, έφυγα.

Δεν έφτιαξε.

Πήγα τη δεύτερη φορά, στον 1,5 χρόνο κτήσης, αλλάξανε κι άλλα ανταλλακτικά, έφτιαξε, δεν έδωσα φράγκο, όλα εντός εγγύησης.

Το κόστος των ανταλλακτικών που αλλάξανε ήταν σημαντικό (ψαλίδια τη δεύτερη φορά, ανάμεσα στα υπόλοιπα).

Πλήρωσα μόνον το φίλτρο αέρα, αυτά. Τέλος.

Καμία σχέση η μία με την άλλη αντιπροσωπεία, και επαναλαμβάνω, στην φολγκζβάγκεν έχω "μέσο". 😁😂🤣

alexis

Reaction score
31.846
Δεν ξέρω τι εγγύηση έχουν τα φρένα ή άλλα εξαρτήματα σε διάφορες εταιρείες, και προφανώς θα το ψάξω όταν έρθει η ώρα για το δικό μου, αλλά, είναι δυνατόν να δίνεις ακόμα και 20.000 ευρώ (πόσο μάλλον 40k, 50k, 60k), και να έχεις εγγύηση 6 μήνες; Αδιάφορο σε πιο εξάρτημα.

Απαράδεκτοι. Επιεικώς.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.509
η αίσθηση των αναρτήσεων με το κοπάνημα στις γούρνες - το έχω απορία, φτιάχνεται αυτό;
Και βέβαια. Απλώς αυτά δεν απασχολούν το σέρβις και τα ΚΤΕΟ, οπότε πρέπει να ζητήσεις την αρκετά σκριβή επισκευή.
Είναι εξαρτήματα που φθείρονται σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.617
Κι έτσι στα καλά καθούμενα που λένε, εκεί που οι πωλήσεις είναι στα χάι τους, να μια πτώση τιμής έως και 10 χιλιάρικα στα EV της φολγκζβάγκεν, μπας και γίνουν ανταγωνιστικά.

Άλλη μια τέτοια θέλει. Ίσως κι άλλη μια.

alexis

Reaction score
31.846
Και η BMW έκανε αντίστοιχη κίνηση. Εκπτώσεις από 7000 ευρώ, εκτός της κρατικής επιδότησης. Θα κάνουν και άλλοι. Δεν πιάνουν τους στόχους CO2 και αντί να τα δώσουν στις Βρυξέλες ως πρόστιμα τα δίνουν στους πελάτες τους μπας και γλιτώσουν τίποτα. Καλά κάνουν.

Τα έχει πει ο De Meo από πέρσι. Και η Renault στην Ελλάδα με το που άλλαξε αντιπρόσωπο ξεκίνησαν οι εκπτώσεις. Το Megane με την 60kWh φτάνει 31.000 ευρώ το μεγάλο. Τρομερή τιμή.

Shepherd

Μόνιμος
Reaction score
11.031
Όταν η Τεσλα έκανε εκπτώσεις ήταν γιατί προσέχει τους πελάτες της και έχει φοβερό ποσοστό κέρδους

alexis

Reaction score
31.846
Η Tesla δεν έχει καμία ανάγκη να πιάσει στόχους CO2. Για άλλους λόγους έκανε - κάνει εκπτώσεις. Όποιοι και να είναι αυτοί.

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.401
το μόνο που με χάλαγε όταν παλιώσανε (πάνω από 10 χρόνια) ήταν η αίσθηση των αναρτήσεων με το κοπάνημα στις γούρνες - το έχω απορία, φτιάχνεται αυτό;
Αυτό οφείλεται κυρίως στη φθορά εξαρτημάτων όπως τα σάιλεντ-μπλοκς στις διάφορες αρθρώσεις, οι σφαιρικοί σύνδεσμοι και τα ντιζάκια ζανφόρ. Δευτερευόντως σε άλλα στοιχεία της ανάρτησης, μηχανικά μέρη ή στοιχεία του αμαξώματος που φθείρονται και χαλαρώνουν με τα χρόνια. Σε όλα αυτά προστίθεται η πτώση απόδοσης της ηχομόνωσης του οχήματος που σίγουρα δεν κάνει τα πράγματα καλύτερα.
Το κόστος καθενός χωριστά δεν είναι μεγάλο, αλλά συνήθως με τα χρόνια επέρχεται μια γενικευμένη φθορά που καθιστά ασύμφορο να αντικατασταθούν όλα σε ένα παρατημένο αμάξι. Όταν το αυτοκίνητο είναι προσεγμένο, το κόστος είναι κάθε φορά μικρό και ο εντοπισμός του υπεύθυνου εξαρτήματος ευκολότερος.
Σε κάθε περίπτωση, ο κυριότερος παράγοντας θορύβου είναι ο κινητήρας, όπου τα ηλεκτρικά υπερέχουν συντριπτικά και η ψαλίδα μάλλον ανοίγει όσο αυξάνεται η ηλικία των οχημάτων.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
88.079
Κι έτσι στα καλά καθούμενα που λένε, εκεί που οι πωλήσεις είναι στα χάι τους, να μια πτώση τιμής έως και 10 χιλιάρικα στα EV της φολγκζβάγκεν, μπας και γίνουν ανταγωνιστικά.

Άλλη μια τέτοια θέλει. Ίσως κι άλλη μια.
Μη μου βάζεις ιδέες πάλι, είχα αποφασίσει μερτσέντες
Η Tesla δεν έχει καμία ανάγκη να πιάσει στόχους CO2. Για άλλους λόγους έκανε - κάνει εκπτώσεις. Όποιοι και να είναι αυτοί.
Για να μην τα δίνουν σε χώρους αποθήκευσης. Θα χρειαστούν πολλούς.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.617
Όταν η Τεσλα έκανε εκπτώσεις ήταν γιατί προσέχει τους πελάτες της και έχει φοβερό ποσοστό κέρδους
Όταν η Τέσλα έκανε μειώσεις τιμών, γκρινιάζατε γιατί χάνουν αξία τα αυτοκίνητα του κόσμου που τα πήραν στο προηγούμενο διάστημα.

Τώρα όμως δε βλέπω να γκρινιάζετε που κάνουν μειώσεις τιμών Γερμανοί και Γάλλοι, και Κινέζοι και δεξερωγωποιοί άλλοι.

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.849
Members
38.378
Νεότερο μέλος
markos21