- Reaction score
- 137.683
Ρε συ, μερικά τεστ κάνω για ενημέρωση επί του θέματος! Αμάν πχια!Σε λίγο θα σε περνάει ο @bretsos σαν σταματημένο. Και με κατανάλωση μια μερίδα μπάμιες μόνο.
Προφανώς δεν άλλαξα ταχύτητα οδήγησης επειδή άλλαξα σε ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ούτε ασχολούμαι με την κατανάλωση, δεν έχει νόημα, δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Ποτέ δεν κοιτάω πόση μπαταρία έκαψα σε μια διαδρομή ή τι μέση κατανάλωση έχει, δεν ασχολούμαι με αυτά καθόλου, τη δουλειά μου κάνω.
Πηγαίνοντας σε ηλεκτρικό, όσον αφορά την ταχύτητα, το μόνο που άλλαξε είναι η συμπεριφορά μου στο πορτοκαλί.
Δηλαδή ρε παιδί μου, πες ότι είσαι σε ένα μεγάλο δρόμο στην ευθεία μέσα στην πόλη, πας χαλαρά με 60-70, πράμα που σημαίνει ότι πήγαινα με 6η, χαμηλές στροφές, ε, να τσουλαει.
Άμα έβλεπα φανάρι στα 25μ να γίνεται πορτοκαλί, για να μη το περάσω με κόκκινο, θα έπρεπε να κατεβάσω ταχύτητα να ανεβάσω στροφές, χεσε με, εκεί που είσαι χαλαρός δε κάνεις τέτοια, οπότε απλώς σταματούσα χαλαρά, όσο είχα το ντιζελάκι.
Τωρα; εκεί που είμαι χαλαρά και τσουλαει, μια πατημασιά στο γκαζι κι έχω προλάβει το πορτοκαλί 100%, αφού εκσφενδονίζεται το ρημάδι ανά πάσα στιγμή.
Αυτό και καμιά σφήνα, πλέον γίνονται σε ντετέ. Είναι άμεσα διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή, ακαριαία, όλη η δύναμη.
Κατά τα λοιπά, όπως πήγαινα πάω.
Κυρίως το πορτοκαλί λοιπόν.
Αδερφέ, το 11,5 με το 11,3 είναι πρακτικά το ίδιο, οκ, αλλά ξέρω καλύτερα τι έκανα στο δρόμο.Κάτσε ρε μάστορα, στο προηγούμενο που ανέβασες στους 20C η κατανάλωση ήταν 11,5 με μέση ταχύτητα 51χλμ/ω.
Τώρα είναι 11,3 με μέση ταχύτητα 50χλμ/ω.
Με τα καλοκαιρινά πήγαινα κανονικά, όπως πάω πάντα, έπιασα και 110 στην περιφερειακή, που έχει όριο 90, απλώς δε το έσκιζα στις επιταχύνσεις, δηλαδή σιγά σιγά ανέβαζα ταχύτητα. Κόσμια οδήγηση, φυσιολογική. Και τους περνούσα πρακτικά όλους στο δρόμο.
Τώρα, εκτός από το να μην νιώθω επιτάχυνση, πήγαινα και με μικρότερη ταχύτητα, κανένα 110, πιθανώς ούτε 100 δεν έπιασε ποτέ, Μαξ 90, πρώτη φορά οδήγησα στη μεσαία λωρίδα κυκλοφορίας, με περνούσαν τα μισά αυτοκίνητα.. Ήταν αισχρό σαν τεστ, 10 φορές είπα να το παρατήσω, αλλά έκανα υπομονή με νύχια και με δόντια να το ολοκληρώσω. Πολύ μεγάλη διαφορά το ένα από το άλλο.
Η μέση ταχύτητα που βλέπεις δε λέει τίποτα, 2-3 φανάρια να σε πιάσουν στη μία διαδρομή και να τα γλυτώσεις στην άλλη (πράγμα που όντως συνέβη), μηδενιζουν κάθε διαφορά στο δρόμο.
Εγώ περίμενα να δω κατανάλωση κάτω από 10 ρε, μη σου πω κάτω από 9, αφού πήγαινα πιο αργά από τους περισσότερους. Ποτέ δε πάω έτσι. Κι απλώς είχα ίδια κατανάλωση..
Τίποτα, μπιλιβ μι, τα λάστιχα μετράνε πολύ. Πάρα πολύ. Αυτό είναι το συμπέρασμα. Και δεν ξανασχολουμαι με το θέμα της κατανάλωσης, έχει λήξει το όποιο ενδιαφέρον πλέον. Βαρέθηκα.
Last edited: