Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.450
Ότι προλάβουν να κερδίσουν οι early adopters. Για όλους τους άλλους και μέχρι να πάρουμε, μια η άλλη θα είναι.

Reaction score
111
Όση εξέλιξη και αν υπάρχει στα ηλεκτρικά, αν δεν έχεις πάρκινγκ δεν γίνεται.
Εκτός και αν συμφωνήσουν οι εταιρίες σε μια κοινή γραμμή πλεύσης ώστε να πηγαίνεις στο αντίστοιχο βενζινάδικο και να σου αλλάζουν μπαταρίες, τις άδειες με γεμάτες.

D

Deleted member 35

Guest
Εκτός και αν συμφωνήσουν οι εταιρίες σε μια κοινή γραμμή πλεύσης ώστε να πηγαίνεις στο αντίστοιχο βενζινάδικο και να σου αλλάζουν μπαταρίες, τις άδειες με γεμάτες.
Δεν είναι τόσο απλό όσο το να ανοίγεις το καπάκι στο ραδιόφωνο. Απλά θέλει περισσότερα σημεία φόρτισης. Ούτε καν σπίτι σου.

Reaction score
111
Δεν είναι τόσο απλό όσο το να ανοίγεις το καπάκι στο ραδιόφωνο. Απλά θέλει περισσότερα σημεία φόρτισης. Ούτε καν σπίτι σου.
Συμφωνώ, αλλά αν γινόταν μια συμφωνία από όλες τις εταιρίες κάτι μπορεί να βρίσκανε.
Τα σημεία φόρτισης, άστο... Ποιό ακριβά από βενζίνη η ταχυφόρτιση...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.121
Ο EAR φταίει, που έχει βαλθεί να τους ξεστραβωσει όλους να πάρουν EV! :D
Ζητείται νεαρά ως 29 ετών για σύμφωνο συμβίωσης με σκοπό την επιδότηση του κινούμαι ηλεκτρικά. 😁

MaxHeadroom

Moderator
Moderator
Reaction score
11.096
Ζητείται νεαρά ως 29 ετών για σύμφωνο συμβίωσης με σκοπό την επιδότηση του κινούμαι ηλεκτρικά. 😁
Απαραίτητη προϋπόθεση, να έχει προίκα πιλοτή με παροχή ρεύματος. :roflmao:

Reaction score
264
Δεν νομίζω πως σχεδιάζουν οι εταιρείες έχοντας στο μυαλό τους την Ελλάδα και πόσο μάλλον την Αττική. Έχω την εντύπωση πως στην Ευρώπη είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα. Στις περισσότερες περιπτώσεις στις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές υπάρχει πεζοδρόμιο αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει φορτιστές. (Σε πόλεις της Γερμανίας το έχω δει πριν 2 χρόνια και όχι σε κέντρο ή πλούσιες γειτονιές). Στην Αττική πάλι δεν υπάρχει πεζοδρόμιο ούτε για να περπατήσεις όποτε δεν παίζει. Δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει και κανέναν φυσικά ούτε τις εταιρείες πόσο μάλλον τους κρατικούς φορείς. Προσωπικά πιστεύω ότι το 70% της Αττικής είναι τόσο άναρχα δομημένο που δεν υπάρχουν εφικτές λύσεις.

Reaction score
2.496
Είναι και τα αδέσποτα , πολλά από αυτά δαγκώνουν ότι κρέμεται , φανταστείτε ένα σωρό καλώδια στον αέρα στα πεζοδρόμια.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.121

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.450
Last edited:

Reaction score
1.258
Είναι χάλια...αλλα για μες τη πόλη και για λίγα χιλιόμετρα νομίζω θα είναι τίμιο

D

Deleted member 35

Guest
Δεν ξέρω το πόσο θα κάνει για "ακραία" κλίματα. Πχ δε μπορώ να το φανταστώ στην Αθήνα το καλοκαίρι χωρίς κλιματισμό. Ή σε κάποια βόρεια πόλη το χειμώνα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.121
Στο configuration δε βρίσκετε πουθενά κλιματιστικό;

Σήμερα το θυμήθηκε το in.gr, 🤣😂😜το θέμα το οποίο έχει πλέον παλιώσει.

Η σδουκου επανέλαβε πριν κάνα μήνα στο συνέδριο ηλεκτροκίνησης την ήδη γνωστή ξεκάθαρη πρόθεση να ρυθμιστεί από το κράτος τόσο ο έλεγχος των παροχων στην τιμή πώλησης ρεύματος στους φορτιστές ev, όσο και να ρυθμιστεί το ΦΠΑ.

Έρχονται καλύτερες μέρες, απλώς περιμένουμε να νομοθετηθουν αυτά.
Είναι θέμα 1-2 μηνών, πιθανώς να συμπεριληφθουν στην κυα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.121
Προς ώρας είναι λίγο μπάχαλο η κατάσταση με τους φορτιστές.

Χρειάζεται άλλο app για ΔΕΗ Blu, άλλο app για elpe Future, για blink, για fortizo, κλπ κλπ κλπ.

Σε κάθε app έχει κόλπα, πχ στο elpe future Άμα κάνεις εγγραφή για κάρτα, έχεις χαμηλότερες χρεώσεις, στα 35 λεπτά για ac.

Αυτά θα ψοφήσουν όλα.

Οι πάροχοι θα υποχρεωθουν να εντάξουν όλους τους φορτιστές τους σε ένα κοινό app για όλους, υπό την κρατική επίβλεψη. Έχει ανακοινωθεί και αυτό από τη σδουκου.

Θέλει λίγο χρόνο ακόμα, αλλά θα γίνουμε άνθρωποι.

Reaction score
2.021
διάβαζα σήμερα σε εφημερίδα ότι στη φόρτιση σε δημόσιας χρήσης φορτιστές πληρώνεις 24% ΦΠΑ γιατί θεωρείται υπηρεσία και όχι ηλεκτρικό ρεύμα,
οπότε από τις τιμές στο δρόμο, άμεσα το 1/4 τουλάχιστον είναι φόροι,
δεν το ήξερα

στο ίδιο άρθρο έλεγε και για μια υποχρέωση από ΕΕ (δε θυμάμαι μέχρι πότε και πως) για παρουσία ταχυφορτιστών τουλάχιστον ανά 60 km σε εθνικές οδούς και άλλους κύριους άξονες

gid

Reaction score
9.614
διάβαζα σήμερα σε εφημερίδα ότι στη φόρτιση σε δημόσιας χρήσης φορτιστές πληρώνεις 24% ΦΠΑ γιατί θεωρείται υπηρεσία και όχι ηλεκτρικό ρεύμα,
οπότε από τις τιμές στο δρόμο, άμεσα το 1/4 τουλάχιστον είναι φόροι,
Μάλλον το 1/5.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.121

Αν εξαιρέσεις τις αναρτήσεις, είναι ένα εξαιρετικό αυτοκίνητο.

Μόλις μπουν οι αεραναρτησεις, θα το θέλω. 😎

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.445
Members
38.317
Νεότερο μέλος