Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
30.495
Να απαγορευτεί η εισαγωγή γίνεται, με την βοήθεια των μεγάλων φόρων.
Να απαγορευτεί η κυκλοφορία των ήδη υπαρχόντων πάλι με πρόστιμα ή φόρους ή ότι άλλο δεν γίνεται.
Και να το κάνουν θα καταλάβουν γρήγορα τι μ@λ@κια έκαναν και θα το πάρουν πίσω.
Γιατί δεν γίνεται; Παραδείγματα.
Στην ανατολική Αττική αν δεν έχεις αμάξι πέθανες. Δεν μιλάμε για προβλήματα μετακίνησης για δουλειά. Ούτε ψωμί δεν μπορείς να πάρεις χωρίς αμάξι. Οι αποστάσεις είναι πολύ μεγάλες. Μεγάλο κομμάτι των κατοίκων δουλεύουν σε άλλες περιοχές. Με τι θα πάνε; Βιομηχανικές ζώνες. 06:00 το πρωί αλλάζει η βάρδια. Τα πρώτα λεωφορεία έρχονται από τα γκαράζ 05:30 και αν έρθουν. Δρομολόγια κάθε 30' και καλά είναι. Και, και, και.
Και δεν είναι μόνο εδώ. Όλες οι περιοχές τις Ελλάδας εκτός κέντρων έτσι είναι.
Ακόμα και να σταματήσει η πώληση θερμικών το 2030, η χώρα θα καθαρίσει από αυτά κατά το 2050.

Reaction score
4.145
Υπάλληλος με μοναδικό έσοδο έναν βασικό μισθό δεν μπορεί να αγοράσει καινούργιο αυτοκίνητο.
Όχι αυτοκίνητο, να ζήσει σχεδόν είναι αδύνατο αν δεν διαθέτει ατομική περιουσία.
Εδώ και πολλαπλάσιο του βασικού μισθού να παίρνεις είναι πολύ δύσκολο να εξοικονόμησεις τόσα χρήματα αν θέλεις να ζεις άνετη και αξιοπρεπή ζωή με οικογένεια.

TGD

Reaction score
8.639
Και να το κάνουν θα καταλάβουν γρήγορα τι μ@λ@κια έκαναν και θα το πάρουν πίσω.
Σας θυμίζω ότι οι Γάλλοι ξεσηκώθηκαν για τις αυξήσεις στο ντήζελ ακριβώς γι' αυτό τον λόγο. Είναι πολύ μεγάλες οι αποστάσεις στην επαρχία.

alexis

Reaction score
30.495
Σας θυμίζω ότι οι Γάλλοι ξεσηκώθηκαν για τις αυξήσεις στο ντήζελ ακριβώς γι' αυτό τον λόγο. Είναι πολύ μεγάλες οι αποστάσεις στην επαρχία.
Αν δεν τα ζεις δεν τα καταλαβαίνεις.
Παλιά έλεγα σε ένα φίλο από Γλυφάδα ότι θέλω 7.5χλμ πήγαινε έλα για να πάρω ψωμί και επέμενε πως κάνω λάθος.
- Γιατί, του λέω.
- Μου λέει "8χλμ είναι Γλυφάδα - Άλιμος και εσύ θες 7.5 για να πας για ψωμί;"
Δεν μπορούσε να το καταλάβει.

Η κοντινότερη στάση λεωφορείου που είναι και το τέρμα είναι στα 10χλμ από το σπίτι. Αυτό και αν δεν το δεχόταν με τίποτα.
- Βρε συ, στα 10χλμ σχεδόν έφτασα Αθήνα και εσύ θες τόσα για να βρεις ένα λεωφορείο;

Φίλος κτηνίατρος που έχει εδώ στην περιοχή το ιατρείο του έκανε για σπίτι ιατρείο και κάποια ραντεβού 19.000χλμ σε 10 μήνες.
Εγώ κάποτε για 3 χρόνια έκανα 110χλμ την ημέρα. Το Vstrom κάθε 2 μήνες ήθελε αλλαγή λαδιών και κάθε 4 service.
Φίλος γιατρός που μένει Σαρωνίδα και δουλεύει σε νοσοκομείο στο κέντρο έχει γράψει στο Vstrom 390.000χλμ και ακόμα πάει το σκυλί.

Δεν μιλάω καν αν μένεις πχ Ανάβυσσο, Κορωπί, Καλύβια, Λαγονήσι, Βάρκιζα, Ραφήνα, Αρτέμιδα ή δεν ξέρω γω που αλλού και θες να πας σε κάποια από τις παραπάνω περιοχές. Υπάρχει πολύ κόσμος που κάνει τέτοια δρομολόγια κάθε μέρα. Το λεωφορείο δεν είναι καν επιλογή. Από Σαρωνίδα να πας πχ στο Κορωπί που είναι 20χλμ με το αμάξι θες ίσως και 2 ώρες, γιατί πρέπει να κατέβεις στη Βάρκιζα, να πάρεις άλλο λεωφορείο να σε ανεβάσει στη Βάρης - Κορωπίου για να πάρεις άλλο λεωφορείο να σε πάει Κορωπί. Και βέβαια να βολεύουν και οι ώρες καθώς πρώτο δρομολόγιο έχει 05:30, αν έρθει. Πόσες φορές έχω βρίσει στο παρελθόν γιατί δεν ήρθε και το επόμενο ήταν σε μισή ώρα. Ούτε παίζει ρόλο η ώρα. Μπορεί να μην έρθει τον 06:00, ή τον 07:00. Και το επόμενο που έρχεται δεν φεύγει νωρίτερα γιατί δεν είναι το δρομολόγιο του.

Προάστια χωρίς αμάξι δεν υπάρχει.
Από λόγια θα φαν και οι κότες, από έργα γελάει ο κόσμος.

Last edited:

TGD

Reaction score
8.639
Χαζευα τα μεταχειρισμένα ηλεκτρικά στο car.gr
Είναι γεμάτο με i3 και Smart for two.
Αλλά τα μεταχειρισμένα e-up με 17 και 20 και 28 (!!!) χιλιάρικα;

Last edited:

Reaction score
1.238
Για κάνε μια έρευνα στο ίντερνετ και θα καταλάβεις. Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω

Reaction score
1.238
Χάχαχα.
Μυστικό δεν είναι...
Είχε αρκετά θεματακ8α με αρκετούς πελάτες δυσαρεστημενους. Όχι όλους μη παρεξηγηθώ...
Ένα search νομίζω θα βγάλει αρκετά;)

VLASSIS-S

Sιγμοειδής Νέμεσις
Reaction score
14.059
σε φορουμ ανταλλαγης αποψεων ειμαστε, γιατι να μην μας πεις, τεσπα.

D

Deleted member 35

Guest
Χάχαχα.
Μυστικό δεν είναι...
Είχε αρκετά θεματακ8α με αρκετούς πελάτες δυσαρεστημενους. Όχι όλους μη παρεξηγηθώ...
Ένα search νομίζω θα βγάλει αρκετά;)
Θύμισε μου πόσα Lancia κυκλοφορούν στην αγορά; Oh wait. Έχει πάει για φούντο. Η κραταιά Rover; Το ίδιο.

Και ναι οι εταιρίες είχαν εμπειρία δεκαετιών αλλά τα έκαναν σκ@τά στην αξιοπιστία. Το i3 ήταν η πρώτη προσπάθεια της BMW και λογικό να έχει θέματα. Η Lancia τι ακριβώς πρόβλημα είχε;

Reaction score
1.238
Συμφωνώ πως είμαστε σε φόρουμ ανταλλαγής απόψεων απλα κάποια πράγματα μπορούν να θεωρηθούν δυσφήμιση...
Τεσπα
Δε θέλω να πω κάτι παραπάνω
Θύμισε μου πόσα Lancia κυκλοφορούν στην αγορά; Oh wait. Έχει πάει για φούντο. Η κραταιά Rover; Το ίδιο.

Και ναι οι εταιρίες είχαν εμπειρία δεκαετιών αλλά τα έκαναν σκ@τά στην αξιοπιστία. Το i3 ήταν η πρώτη προσπάθεια της BMW και λογικό να έχει θέματα. Η Lancia τι ακριβώς πρόβλημα είχε;
Δε διαφωνώ κάπου. Από τα λάθη μαθαίνουν και αυτοί και εμεις ;)

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.988
Το i3 ήταν η πρώτη προσπάθεια της BMW και λογικό να έχει θέματα.
Προσωπικά γνωρίζω με βεβαιότητα πως οι μπαταρίες των i3 βγήκαν κορυφαίες.
Έχουν μετρηθεί με ελάχιστη πτώση χωρητικότητας, μετά όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης ξέρω κατόχους i3 που είναι ξετρελαμένοι με το αυτοκίνητο, ενθουσιασμένοι ακόμα και μετά από πολλά χρόνια κτήσης.

D

Deleted member 35

Guest
Προσωπικά γνωρίζω με βεβαιότητα πως οι μπαταρίες των i3 βγήκαν κορυφαίες.
Έχουν μετρηθεί με ελάχιστη πτώση χωρητικότητας, μετά όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης ξέρω κατόχους i3 που είναι ξετρελαμένοι με το αυτοκίνητο, ενθουσιασμένοι ακόμα και μετά από πολλά χρόνια κτήσης.
Αυτό δεν το γνωρίζω. Έκανα μια εικασία καθώς εκείνη την εποχή έπαιζε μόνο η BMW με το I3 το Ι8 και δε θυμάμαι ποιος άλλος. Η WV; Βγάζω έξω το Prius.

Αν είναι όπως τα γράφεις τότε ακόμη καλύτερα.

alexis

Reaction score
30.495
Ήρθε και η σφαλιάρα. Έχει έρθει και άλλη παλαιότερα βέβαια.

"...μπορεί να παραλειφθεί το στάδιο της παραπομπής και να επιβληθεί απευθείας πρόστιμο στη χώρα μας, επειδή υπάρχει δεδικασμένο."

TGD

Reaction score
8.639
Τo i3 απ' όσο ξέρω έχει δύο θέματα: το Range Extender που ήταν υλοποίηση της πλάκας και το ότι αν τρακάρεις δεν υπάρχει φαναρτζής να το φτιάξει.
Το i8 το έχουν ξεσκίσει οι κάτοχοι και έχει κάψει φλάντζα. Μια 1500cc John Cooper Works έχει από κάτω, πόσο να αντέξει;

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.988
received_445460307317403.jpeg

2017 -2021. 10 φορές πάνω οι πωλήσεις bev - phev και μόλις 2,5 φορές πάνω οι φορτιστές. Για EU..

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.606
Members
38.209
Νεότερο μέλος
Pogol