Ηλεκτρικά οχήματα (εκτός Tesla)

Reaction score
5.550
Απροβλημάτιστα τα πρώτα 45.000 χλμ με το eC4.
Κιχ δεν έχει κάνει 2 χρόνια τώρα.

Σήμερα ήταν και το "μεγάλο" τρόπος του λέγειν σέρβις.
Το έλεγξαν όλο, και το ψυγείο και την εξάτμιση, τα πάντα. :)

service.jpg

Reaction score
5.550
Είχαν μια αγωνία ξέρεις για το SOC. Στα @@ τους :)

Όσο για να ισχύει η εγγύηση γίνεται το τυπικό, για τα μάτια του κόσμου, σέρβις.

service2.jpg

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.419
Είχαν μια αγωνία ξέρεις για το SOC. Στα @@ τους :)
Για αυτούς ναι, εννοείται. Δεν πληρώνουν αυτοί αλλά το εργοστάσιο.
Έτσι από περιέργεια θα έβγαζα και ας το πλήρωνα.

Reaction score
5.550
Μπα, μισή ωρίτσα εκεί αναμονή, να μπει η σφραγίδα και δρόμο.

Από τα 180.000 χλμ και μετά θα έχει ενδιαφέρον το SOC, κι αυτό για την αξία μεταπώλησης.

Reaction score
5.550
Με τόσο χαμηλή ταχύτητα μόνο τζάμπα άξιζε.
Όποιος χρεώνει, οφείλει να προσφέρει και αξιοπρεπή ταχύτητα.

Αλλιώς έχει incharge στο βενζινάδικο πάνω από το Cosmos.
Μπα, μισή ωρίτσα εκεί αναμονή, να μπει η σφραγίδα και δρόμο.
Τελικά όχι μιαή, αλλά μιάμιση ώρα την είχαν να περιμένει τη γυναίκα μου, για να αλλάξουν ένα ρημαδοφίλτρο καμπίνας και να γεμίσουν το δοχείο του υγρού για το παρμπρίζ.

Και στην παραλαβή ακόμη το λαμπάκι για σέρβις άναβε. Αναγκάστηκε να τους το πει για να το σβήσουν.

Και μετά ο Αλέξης περιμένει έλεγχο SoH της μπαταρίας να κάνουν από μόνοι τους.
Αμφιβάλλω και αν κατά παραγγελία θα το έκαναν. Θα ρωτήσω του χρόνου από περιέργεια να δω αν δεχτούν.

Last edited:

Reaction score
5.550
Μάλλον εσύ είσαι αυτός που φαγώθηκε. Κάθε τρεις και λίγο για το 5αράκι γράφεις.

Είναι το γνωστό, που ό,τι μας ενδιαφέρει και βρίσκουμε αναφορές στο ίντερνετ, νομίζουμε ότι αποτελεί το κέντρο του ενδιαφέροντος όλου του κόσμου.

alexis

Reaction score
31.419
Λάθος. Ακολουθώ συγκεκριμένες σελίδες σε όσα με ενδιαφέρουν και απλά τα βλέπω μπροστά μου. Και ναι, τα σχόλια είναι πολύ θετικά για το R5. Και ναι, είναι ένα από τα οχήματα που παίζουν ψηλά στη λίστα μου.

Problem? 🙂

Reaction score
5.550
Ναι, είναι προφανές ότι είναι ψηλά στη λίστα σου και ότι το περιμένεις.

Από σένα εγώ ενημερώνομαι για το R5.
Πριν καν βγει, πλήρης η κατασκοπεία, καρέ-καρέ οι εικόνες από τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα ακόμη.
Πουθενά αλλού δεν το βλέπω.
Δεν το κυνηγάω κιόλας, ώστε να το βλέπω μπροστά μου. :)

alexis

Reaction score
31.419
Εγώ μαθαίνω από εσένα για τα Sonos, αλλά δεν το κάνω θέμα, ίσα ίσα.

Όπως εξήγησα πριν δεν υπάρχει κανένα κυνήγι. Κυνήγι θα ήταν η καθημερινή έρευνα. Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο, ούτε κάθε βδομάδα, ούτε κάθε μήνα. Επιλέγεις τα κατάλληλα μέσα και όταν υπάρχουν νέα έρχονται μόνα τους. Με την δική σου λογική, κυνήγι υπάρχει σε όσους ακολουθούν αυτό το θέμα, το θέμα των Sonos, κλπ. Το οποίο βέβαια δεν ισχύει σε καμία περίπτωση.

Όταν ενδιαφέρεσαι για κάτι το παρακολουθείς. Κάνεις έρευνα, μαθαίνεις νέα, προβλήματα, κ.α. Αυτό πρέπει να κάνει ο σωστός καταναλωτής. Όσο αφορά εμένα, για τα ηλεκτρικά οχήματα αυτό διαρκεί τουλάχιστον ένα χρόνο από την ημέρα μαζικής κυκλοφορίας. Για πριν την κυκλοφορία και μέχρι την επίσημη παρουσίαση, ο λόγος της ενασχόλησης μου αφορά καθαρά στο αν θα συνεχίσω να ασχολούμαι με το συγκεκριμένο όχημα ή όχι. Όπως έγινε με το Citroen e:C3 για παράδειγμα που πλέον δεν με ενδιαφέρει. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω τις αναρτήσεις για το συγκεκριμένο, αν δω κάτι που αξίζει. Πιθανότατα ενδιαφέρει άλλους εδώ στο forum, που δεν έχουν τον χρόνο ή τα μέσα να παρακολουθούν.

Δεν είμαι ούτε θα γίνω ο καταναλωτής του "ας το πάρω να δούμε τι κάνει". Θα ξέρω τι κάνει, πως το κάνει, και τι δεν κάνει, πριν καν πάρω τελική απόφαση. Αν δεν έχω τον χρόνο για τα παραπάνω, η αγορά θα γίνει όταν υπάρξει χρόνος. Ποτέ δεν βιάζομαι.

Και βέβαια, θα γράψω και αύριο, καθώς θα υπάρχουν επίσημα νέα με τιμές και specs.

alexis

Reaction score
31.419
Γιατί καλέ;

Δε ξέρεις τι χάνεις..
Ξέρω τι γλιτώνω. Νεύρα και χρήματα. Πολύ σημαντικότερα για μένα. Αντίθετα, το "ας το πάρω να δούμε τι κάνει" μόνο περιέργεια θα καλύψει. Δεν έχω καμία περιέργεια για οτιδήποτε δεν με ενδιαφέρει. Αν με ενδιαφέρει, σημαίνει ότι προέκυψε ανάγκη, οπότε ακολουθώ ότι έγραψα παραπάνω. ;)

Reaction score
11.521
Λοιπόοον, το αυτοκινητάκι γ@μεί και δέρνει.-

Είναι τρομερά ευχάριστο και καλόγουστο μέσα, γοργό, πολύ ευέλικτο με την τετραδιεύθυνση, με οροφή που ανοίγει, ηλεκτρικό σκιάδιο, πίσω καθαριστήρα 😍 , καθισματάρες, τέλειο ήχο, οθόνες φουλ στο wow factor, υπεράφθονους χώρους.

In luv! 💚
Πήγαμε για offroad στην Πάρνηθα μέσ' στις λάσπες, κατέβηκα για τσία και όταν μπήκα έγινε καφέ όλο το πάτωμα, έκανα κωλίκια μετά κι έλιωσα τα λάστιχα, έγδαρα 2 ζάντες, τίποτα δεν είπε ο καημένος. 👨‍❤️‍👨
Το μαγάρισε :cry:

alexis

Reaction score
31.419
VOLVO EX30 Extended Range, 65kWh μπαταρία.

Και σε αυτό αλλά και στα άλλα videos αναφέρει θέματα με την φόρτιση που δεν μπορεί να εξηγήσει.
Το ταξίδι ξεκίνησε με 94% για 447km (σύμφωνα με τον υπολογιστή του οχήματος), αλλά μέχρι να φτάσει η μπαταρία πήγε στο 17% κάνοντας 245 πραγματικά χλμ, στους μηδέν βαθμούς. Χρησιμοποίησε δηλαδή το 78% της μπαταρίας για 245χλμ. Η σωστή χρήση της μπαταρίας (80%) έδωσε 250χλμ στους μηδέν βαθμούς, σε ένα όχημα που έχει 65άρα μπαταρία και ζητάει 46.000 ευρώ. Και μάλιστα με μέση ταχύτητα τα 65χλμ/ώρα. Τώρα πως είναι δυνατόν αυτό να είναι "Great Result" δεν καταλαβαίνω :idk:. Μόνο σε μένα φαίνεται απαράδεκτο; Τι να πω.

Άλλο θέμα. Επιβεβαίωσε με την VOLVO Νορβηγίας πως το EX30 δεν κάνει battery precondition αν ο υπολογιστής του οχήματος δείχνει ότι θα φτάσεις στον επόμενο φορτιστή με SoC μικρότερο του 20%. Άλλο απαράδεκτο.

ΙΜΗΟ, και σύμφωνα με τα παραπάνω, 👎

Υγ: Δηλαδή η 40άρα μπαταρία τι θα κάνει;

Last edited:

Reaction score
5.550
Και βέβαια, θα γράψω και αύριο, καθώς θα υπάρχουν επίσημα νέα με τιμές και specs.
Από αύριο, ναι, θα έχει νόημα.

Τις κατασκοπικές φωτογραφίες πώς ΘΑ είναι κάτι, κρίνω ως υπερβολικές.
Είτε σε σημαντικό μοντέλο όπως το Tesla Model2, είτε σε λιγότερο σημαντικό όπως το Renault 5.
Όπως και η δημιουργία εντυπώσεων είναι υπερβολική ότι όλος ο κόσμος τρώει τα νύχια του από την αγωνία μέχρι τη μεγάλη αποκάλυψη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.390
Members
38.310
Νεότερο μέλος
Ewa