Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Reaction score
15.543
σιγα που σου την πεφτουμε :roflmao:

πηρες 4-5 ατμποιητες και αυτοι μαιμουδιες και νομιζεις οτι ξερεις να ατμιζεις..:laugh:

εχεις ατμισει τα μισα αρωματα της αγορας σε 2 μηνες και πλεον δεν ξερεις τι ατμιζεις..:laugh:

γελαμε βρε στα πεταμενα λ7 σου(που λεει και ο 58) ;)

Reaction score
8.905
Είστε άσχετοι (όχι ο Γιαννάκης) σε ότι και να λέτε..... ο ένας είναι αμερικανόφιλος (Μάνος) και έχει μπλέξει τα μπούτια του και ο άλλος (Κώστας) πλήρωσε σε τιμή ορίτζιναλ καιφούν και του έδωσαν μαϊμού..... :p :laugh: :laugh: :laugh:

Βρε εδώ πήγε στο τζάμπο η γυναίκα μου & μου έφερε δώρο ατμηστικό εργαλείο για να ανακατεύω τα αρώματα....:laugh:

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
103.760
Βρε συ, δε ξεκινάς πάλι το κάπνισμα;

Λιγότερα λεφτά θα χαλάς! :D

Reaction score
8.905
πέρα από την πλάκα... σήμερα με κρέμασε ο Νίκος με το βαμβάκι.... :(
καλύτερα να μην σας πω από που έβγαλα και χρησιμοποίησα.....:gotcha:

Reaction score
8.905
από σερβιέτα ?:rolleyes:
είσαι μεγάλη γάτα.....:hi:εάν να σου πω ότι "πετάει" και δεν του έβαλα τα φτερά....:prankster:

τον Youde Goliath τον βρηκα 13.90$ αποτι γνησιο στα 28$ ....
...θες ? :laugh:
Κωστάκη.... σε παρακαλώ ψάξε λίγο ακόμα.... για ποιον φτηνό από τα 13.90....:gotcha:

Reaction score
8.905
Πρέπει να αγοράσω και ένα νέο Μόντ... θέλω να ατμίσω αυτές....:whistling:

The coils have a HUGE juice hole that allows you to go up to 100 Watts :cautious: :geek: :laugh:

Reaction score
5.836
Είστε άσχετοι (όχι ο Γιαννάκης) σε ότι και να λέτε..... ο ένας είναι αμερικανόφιλος (Μάνος) και έχει μπλέξει τα μπούτια του και ο άλλος (Κώστας) πλήρωσε σε τιμή ορίτζιναλ καιφούν και του έδωσαν μαϊμού..... :p :laugh: :laugh: :laugh:

Βρε εδώ πήγε στο τζάμπο η γυναίκα μου & μου έφερε δώρο ατμηστικό εργαλείο για να ανακατεύω τα αρώματα....:laugh:

Εγω ανακατευω με αυτο!

Reaction score
5.836
Εδώ και 6 μήνες χρησιμοποιώ τη μαγνητική ανάδευση στην παρασκευή υγρών. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο μαγνητικός αναδευτήρας είναι μια συσκευή που περιέχει ένα περιστροφικό κινητήρα με μαγνήτες. Πάνω στη συσκευή τοποθετούμε το υγρό που θέλουμε να ανακατέψουμε και ρίχνουμε μέσα ένα μαγνητάκι. Όταν γυρνάει ο κινητήρας παρασύρει σε περιστροφική κίνηση το μαγνητάκι που με τη σειρά του αναμιγνύει το υγρό από τη δίνη που δημιουργείται.

Πλεονεκτήματα της μαγνητικής ανάδευσης:
- Αθόρυβη.
- Αυτόματη. Δεν χρειάζεται χειριστής.
- Δεν είναι βίαιη (δεν φραπεδιάζει το υγρό).
- Πανομοιότυπο και απόλυτο ελεγχόμενο αποτέλεσμα.
- Μπορεί να γίνει με κλειστό το πώμα, οπότε δεν περνούν σκόνες στο υγρό και δεν εξασθενεί το άρωμα.

Μειονεκτήματα:
- Μόνο ένα υγρό κάθε φορά.

Δεν βολεύει λοιπόν αυτός ο τρόπος όσους φτιάχνουν πολλά διαφορετικά υγρά ταυτόχρονα. Για μένα όμως είναι ιδανικός επειδή κάνω μεγάλες ποσότητες ενός μόνο αρώματος.

Παλιά είχα μεγάλο πρόβλημα προσπαθώντας να αναμείξω τα υγρά με το χέρι. Επειδή κάνω μεγάλες ποσότητες κάθε φορά (50-100ml), τα υγρά μου αποκτούσαν σώμα μετά από 1-2 μέρες και σωστή γεύση (ωρίμανση) μετά από 10-20 μέρες. Αλλά ακόμα και τότε δεν υπήρχε σταθερή απόδοση όσο καλά κι αν ανακάτευα. Κάποια ml είχαν περισσότερο άρωμα και συνήθως τα τελευταία λιγότερο χτύπημα.

Με τη μαγνητική ανάδευση λύθηκαν όλα αυτά τα προβλήματα. Το υγρό έχει σταθερή γεύση και χτύπημα από το 1ο έως το τελευταίο ml. Αμέσως μετά το ανακάτεμα η γεύση είναι εκεί σε μεγάλο ποσοστό και την επόμενη μέρα κατά 95%. Αυτό βέβαια εξαρτάται από το χρόνο που θα το αφήσετε να ανακατευτεί, από την πυκνότητα του υγρού (VG/PG) και από το άρωμα.

Συνήθως αφήνω τα δικά μου υγρά να ανακατευτούν 2-7 ώρες ανάλογα με την ποσότητα (50-100ml) και το πότε σκοπεύω να τα ατμίσω. Θα χρειαστείτε λιγότερο χρόνο αν η βάση είναι ήδη ώριμη και απλά προσθέσετε το άρωμα. Εγώ ακολουθώ το χειρότερο σενάριο. Αναμειγνύω ταυτόχρονα 3 φρέσκες βάσεις και 2 αρώματα.

Οι μαγνητικοί αναδευτήρες κοστίζουν από αρκετές εκατοντάδες έως χιλιάδες ευρώ. Είναι ασύμφορο να αγοράσετε κάποιον γι αυτό το σκοπό. Παρακάτω δίνω βασικές οδηγίες για να φτιάξετε ένα μόνοι σας. Στη χειρότερη περίπτωση - αν δεν έχετε κανένα από τα υλικά που χρειάζονται - θα σας κοστίσει το πολύ 10 ευρώ.

Θα χρειαστείτε:
- 1 ανεμιστήρα από κουτί υπολογιστή 8 ή 12 cm.
- 1 κομμάτι ξύλο ή πλαστικό που θα βάλετε πάνω από τον ανεμιστήρα για να τοποθετείτε το μπουκαλάκι σας. Προσοχή! Όχι σιδερένιο γιατί δημιουργείται μαγνητικό πεδίο.
- Μαγνήτη νεοδυμίου. Αυτοί είναι ισχυρότατοι μαγνήτες. Μπορείτε να βρείτε σε κάποιον παλιό σκληρό δίσκο ή να αγοράσετε.
- 1 διακόπτη ή tactile. Καλό θα ήταν και κάποιο LED γιατί η λειτουργία είναι αθόρυβη και ίσως τον ξεχάσετε ανοικτό.
- 1 τροφοδοτικό 12V. Εγώ χρησιμοποίησα κάποιο 9V από παλιό κινητό που στο πολύμετρο μου έδινε 12V.
- Καρφιά από 1.5-3cm. Καλύτερη βέβαια λύση να αγοράσετε έτοιμα μαγνητάκια ανάδευσης.
- Προαιρετικά αν είστε μερακλήδες 1 ποτενσιόμετρο για να αυξομειώνετε τις στροφές του ανεμιστήρα.

Στο Internet θα βρείτε εκατοντάδες σελίδες με οδηγίες πως να φτιάξετε ένα μαγνητικό αναδευτήρα. Ψάξτε στο google για diy magnetic stirrer.
Παρακάτω 2 links για να βγάλετε τους μαγνήτες νεοδυμίου από παλιό σκληρό δίσκο
http://www.instructables.com/id/Pulling-apart-a-desktop-hard-drive-to-get-rare-ear/
http://www.instructables.com/id/How-to-separate-the-Magnets-from-an-old-harddisk/

Στη φωτό η δική μου κατασκευή.

Δώστε προσοχή στην ζυγοστάθμιση του μαγνήτη πάνω στον ανεμιστήρα. Στην αρχή βάλτε τον πρόχειρα στη θέση του και στερεώστε τον με σύρμα ή σχοινί που θα περάσετε γύρω από τα πτερύγια. Μετά βάζετε σε λειτουργία τον ανεμιστήρα και μετακινείτε τον μαγνήτη μέχρι να βρείτε το σημείο όπου δεν θα προκαλεί δονήσεις και θόρυβο. Τότε σημειώνετε τη θέση του και τον κολλάτε με εποξική κόλλα (εγώ χρησιμοποίησα βενζινόκολλα).

Το καπάκι που θα βάλετε από πάνω πρέπει να έχει όσο το δυνατό μικρότερη απόσταση από τον ανεμιστήρα χωρίς να βρίσκει στον μαγνήτη.

wsl.jpg

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καρφιά ή συνδετήρες που θα ρίξετε μέσα στο υγρό για να δημιουργήσετε τη δίνη. Κόψτε τα σε μήκος 1.5-3.0cm ανάλογα με την ποσότητα του υγρού που θα ανακατέψετε. Κόψτε ένα καλώδιο USB ή ρεύματος σε ίσο μήκος, βγάλτε από μέσα τα καλώδια και αφήστε μόνο την εξωτερική μόνωση. Βάλτε μέσα στη μόνωση το καρφί ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη διάμετρο χωρίς να αυξηθεί το βάρος του. Έτσι θα έχετε δυνατότερη ανάδευση.

Καλύτερη βέβαια λύση είναι να αγοράσετε τα ειδικά μαγνητάκια που κυκλοφορούν. Είναι από teflon που είναι αδρανές υλικό, δεν αντιδρά με τα υγρά και δεν διαβρώνεται. Δημιουργούν πολύ ισχυρότερο μαγνητικό δεσμό από το καρφί.
Χρησιμοποιώ 1.5cm για μπουκαλάκια 5-10ml, 2.0cm για 20ml και 2.5cm για 50-60ml. Για μεγαλύτερες ποσότητες θα χρειαστείτε μεγαλύτερα μήκη. Επίσης μεγαλύτερο μήκος θα χρειαστείτε αν κάνετε σκέτη VG που είναι πυκνότερη (τα δικά μου υγρά είναι 70% PG).

Οι σκληροί δίσκοι έχουν μέσα 2 ίδιους μαγνήτες νεοδυμίου. Τον έναν θα τον βάλετε στον ανεμιστήρα και με τον άλλον θα ψαρεύετε το μαγνητάκι που είναι μέσα στο υγρό για να μη λερώνετε τα χέρια σας.

bngb.jpg

Σε λειτουργία. Μπουκαλάκι 60ml, μαγνητάκι 2.5cm. Προσέξτε τη δίνη που δημιουργείται μέσα.

bxqp.jpg

Πηγή e-kapnisma

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.644
Members
38.352
Νεότερο μέλος
statys