Ηλεκτρονικό τσιγάρο

Reaction score
15.546
ειναι θεμα γουστου......

οταν παιζεις με αερα κατω απο την αντισταση υπαρχουν θεματα διαφορα...

ειδικα με kanthal ολοι καιγονται αν κατα λαθος κανουν πιο μακροσυρτη τζουρα...
...δεν το λενε αλλα ισχυει :D...οσα βατ και να κανουν ....

αυτο με τα λιγα βατ ειναι μουφα που λενε.....

Reaction score
15.546
Δεν εχω ψαχτει λογο χρονου με tc αλλαξα επιστομιο σε πιο ψηλο και απομακρυνθηκα απο ...την φωτια! Περιμενω και μερικες πιπετες απο τεφλον να δουμε.
Δεν με χαλαει στην γευση ο ζεστος ατμος απλα παιρνει φωτια !

Εχεις να προτεινεις κανα στησιμο με 30 ή 32 αρι κανθαλ? Για την ωρα δουλεψα τις δυο ετοιμες δικες του μαλλον με 3αρι πυρηνα στα 0.3Ω

Το αλλο πολυ θετικο του ειναι το απιστευτα γρηγορο στησιμο
να ψαχτεις με το TC

θα εχεις την θερμοκρασια που θελεις χωρις να σε καιει ποτε και με λιγοτερα καταλοιπα στην αντισταση σου..
μπορεις να δοκιμασεις ss316 που μπορεις να τις παιξεις με και χωρις TC να δεις την διαφορα...

π.χ. αυτες εχουν κανει 40ml περιπου

s316l b.jpg ss316l a.jpg

Reaction score
8.905
δεν ειναι καλος....προσοχη !!! :D
Καταλαβαίνω ότι κάνεις πλάκα... με ανησυχεί οτι ξέχασες να βάλεις πολλές φατσούλες σε όλες τις προτάσεις (δεν πιστεύω να μίλαγες σοβαρά?) σε αυτά που έγραφες...:rolleyes:

ειδικα με kanthal ολοι καιγονται αν κατα λαθος κανουν πιο μακροσυρτη τζουρα...
...δεν το λενε αλλα ισχυει :D
...οσα βατ και να κανουν ....
αυτο με τα λιγα βατ ειναι μουφα που λενε.....
Εγώ σαν φίλος θα σου δώσω μια συμβουλή και εάν θέλεις την "καταλαβαίνεις"... το μένος σου να "αποδείξεις" (που είναι και θέμα γούστου) ότι το TC είναι καλύτερο σε κάνει να λες ανακρίβειες και ο άλλος που σε διαβάζει στο τέλος θα πιστεύει ότι έχεις άγνοια του αντικειμένου... ενώ εγώ θέλω να πιστεύω ότι δεν ισχύει αυτό και οτι οφείλετε στην εμμονή σου.... ακόμα και σε αυτό που έγραψες παρακάτω είναι παραπληροφόρηση, το αποτέλεσμα (κατάλοιπα) δεν οφείλετε στο TC αλλά από τον τύπο των υγρών που ατμίζεις και στο τι κατάλοιπα αφήνουν στις αντιστάσεις / βαμβάκι κατά την ατμοποίηση! Φιλικά πάντα...:D

να ψαχτεις με το TC
θα εχεις την θερμοκρασια που θελεις χωρις να σε καιει ποτε και με λιγοτερα καταλοιπα στην αντισταση σου..
μπορεις να δοκιμασεις ss316 που μπορεις να τις παιξεις με και χωρις TC να δεις την διαφορα...
π.χ. αυτες εχουν κανει 40ml περιπου
View attachment 73925 View attachment 73926

Reaction score
15.546
δεν υπαρχει καμια εμμονη Βασιλακη..

το ιδιο αρωμα κανω εδω και μηνες και δουλευω tc συνεχεια.....οποτε μπορω να γνωριζω αρκετα .....οπως τα λεω ειναι..
.....φυσικα εχω δοκιμασει και αλλα αρωματα για αρκετα ml να δω τις διαφορες

εχω δοκιμασει το μεγαλυτερο μερος απο βαμβακια κ.λ.π

οποτε δεν υπαρχει θεμα ανακριβειας...
....απλα εδυ δεν εχεις ασχοληθει οπως εγω.

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Μπορει ο Βασίλης να έχει ασχοληθει λιγότερο ( που αμφιβάλλω, λογω ιδιοσυγκρασίας ) αλλά τουλάχιστον τα έχει καταλάβει :rolleyes:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Ρε παιδιά, νομίζω ότι το TC είναι ο ασφαλέστερος τρόπος να αποφύγεις καμένο βαμβάκι, από υπερθέρμανση του πηνίου και ξερή καμένη τζούρα από καρβουνιασμα του βαμβακιού.

Ως εκ τούτου, είναι γενικά σωστό να θεωρηθεί ως ο προτιμότερος τρόπος για ατμισμα, αν και εφόσον έχεις σταθεροποιήσει και στανταρει και τη δύναμη της τζουρας φυσικά, ή/και τη διάρκεια.

Δύο τρόποι υπάρχουν για να ρουφήξει κανείς καμένο βαμβάκι: πάρα πολλά βατ ή πολύ παρατεταμένη τζούρα που θα το κάψουν αν και εφόσον εξατμιστεί το υγρό, ή αν τελειώσει το υγρό και συνεχίζεις τις τζούρες! :p

Το δεύτερο επίσης θεραπεύεται με TC, όπως φυσικά και το πρώτο.

Αν δεν έχεις προβλήματα με καμένα βαμβάκια, το TC λίγα έχει ουσιαστικά να προσφέρει.

Έτσι κι αλλιώς, η δύναμη της τζουρας και η σταθερότητα ή η μεταβολή της δύναμης αυτής, είναι το ίδιο, αν όχι περισσότερο σημαντικά θέματα από την χρήση ή όχι TC.

Νομίζω ότι οι περισσότεροι χρήστες δεν κάνουν σωστές τζούρες (ούτε ξεκινάν τη σωστή στιγμή μετά κάποιο χρόνο προθέρμανσης, ούτε έχει σταθερή δύναμη η ροή του αέρα, ούτε τελειώνει η τζούρα μετά την απελευθέρωση του πλήκτρου), κι αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα που δε λύνεται εύκολα, κι όχι το TC. Όμως, το TC εκτιμώ ότι είναι μια ακόμα ασφάλεια, ένα βοήθημα ας πούμε. Τίποτα περισσότερο, κι ούτε "απαραίτητο".

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Πχ, νομίζω ότι σε κάποια πηνία από σύρματα μεγάλης θερμοχωρητικότητας, μπορεί το πάτημα του κουμπιού να είναι με διακοπές κατά τη διάρκεια της τζουρας, κι η τζούρα να τελειώσει πολύ μετά το αφημα του πλήκτρου, ίσως και 1,5-2 δευτερόλεπτα, δίνοντας έτσι πολύ περισσότερο άρωμα, ή μάλλον αναδεικνύοντας όλα τα διαφορετικά αρώματα ενός υγρού.

Σε αυτά τα κάπως μπερδεμένα θέματα και τεχνικές, και ιδίως με ένα σωρό έξοχα σύρματα που δε δουλεύουν καν με TC, προφανώς το TC δεν έχει θέση. Κι όμως, το ατμισμα με τέτοια σύρματα και με τέτοιες τεχνικές, έχει σαφώς νόημα και άφθονη απόλαυση.

Το TC νομίζω ότι σε "περιορίζει" σε ένα απολύτως ομαλό και εντελώς συγκεκριμένο ατμισμα, που ίσως να είναι και λίγο "ανιαρό".

Αντίστοιχα, το τσιγάρο ας πούμε, δε το τραβάς στάνταρ με ένα τρόπο και με ένα απόλυτα ομαλό κάψιμο. Μπορεί να τραβήξεις γερή τζούρα, απότομη, με διάρκεια, με ένταση ή χωρίς, όπως θες τελοσπαντων. Και κάθε μεταβολή στον τρόπο που θα καις το τσιγάρο, έχει σαφώς μεταβολή στην αίσθηση που σου δίνει ο καπνός που καίγεται.

Νομίζω ισχύει η αντιστοιχία.

Οπότε, στην τελική, προφανώς ο Κεφάλας εκφράζει την προσωπική του προτίμηση. ;)

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Η χρηση του TC ειναι άλλη .Υποτιθεται οτι σε "προστατεύει" από υπερβολές στα γκάζια .
Οταν όμως δεν υπάρχουν ουτε στανταρντ ουτε συγκριτικές μελέτες ακομα στους ποσους βαθμούς το Χ υγρό διασπάται και τί υποπροϊόντα βγάζει απλά γινόμαστε νούμερα σε μελλοντικές ιατρικές μελέτες .Μπορει πχ το Supreme που ατμιζουμε στους 220 να ειναι μια χαρά και στους 240 να αφήνει πολλά επιβλαβή .Η στους 245 ....η στους 235 .Κανεις δεν το λέει αυτο ακόμα .Λογω ιδιότητας ειμαι σίγουρος οτι καταλαβαίνεις τι εννοώ .
Οσο δεν "τυποποιειται " το άτμισμα αλλά επαφίεται στον καθε χρηστη άκρη δεν θα βγει .πχ μηχανικο με 2 κλαπτον στα 0,08 από "αγνωστο "συρμα με χαρμάνι δικης σου επινόησης 80 % VG για 6 sec .H χαρά του πνευμονολόγου :D

Μπούσουλας για προθέρμανση αντίστασης υπάρχει?
ΟΧΙ ...διότι τι αντισταση ειναι ,από τι συρμα και ποιο μηχανάκι την ζεσταινει με τι ακριβεια παροχής ενέργειας ;)

Reaction score
15.546
Μπορει ο Βασίλης να έχει ασχοληθει λιγότερο ( που αμφιβάλλω, λογω ιδιοσυγκρασίας ) αλλά τουλάχιστον τα έχει καταλάβει :rolleyes:
και εσυ το εχεις καταλαβει...ισως πριν απο τον ΜΗ :roflmao:

προφανώς ο Κεφάλας εκφράζει την προσωπική του προτίμηση. ;)
δεν συμβαινει αυτο γιατι ταχω δοκιμασει ολα :laugh:

Κωστακη ματια μου εσυ ...σαν νεος ατμιστης εχεις βγαλει μια αποψη ....σεβαστει :)

...επειδη τα σεντονια τα βαριεμαι 2 πραματακια θα σου πω...
ταχω ξαναπει ....αλλα δεν βαριεσαι..:D

1)ο ελεγχος θερμοκρασιας παιζει απο 150 -300 c
.....αυτοματα καθιστα την αντισταση σου να παιζει οπως και οποιοδηποτε αλλο τυπο συρματος
Αυτο σημαινει .....να το κανω και μονολεπτα δλδ :D
...π.χ. παιζεις σαν kanthal αν θες και ας μην εχεις kanthal αντισταση στον ατμοποιητη...:dance:

2)ο ελεγγχος θερμοκρασιας δεν ειναι ανιαρος οπως τον αποκαλεις....
......εχεις την δυνατοτητα να αναδειξεις το αρωμα που θες....ενω δεν ισχυει με το kanthal
εχει τοσο παιχνιδι το TC που το kanthal μπροστα του ειναι μια τριχα απο τα ........:D

μετα απο το TC το χαος κυριοι....

αυτο που χρειαζεται το TC ειναι ενα 2μπαταρο μοντακι ωστε να μπορεις να πας ως τα 150w
......καποιες αντιστασεις θελουν τα γκαζακια τους....;)
και σαφως εχουμε μεγαλυτερη καταναλωση ρευματος μιας και δουλευει το chip αρκετα...

Κωστακη ματια μου που εχεις μπλεξει και βγαζεις λαθος συμπερασματα !!!! :prankster:

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Επειδη ειναι θεματα υγείας στην μέση θα άξιζε μια απάντηση .
Αλλά απλά θα ειναι μια αφορμη για να τρολλάρεις κι άλλο λέγοντας "επιστημονικές" παπαριές .
Το μονο που συμβουλεύω όλους τους άλλους ειναι να αγνοούν όσα γραφεις περί ατμισματος .

ΥΓ η αποψη ειναι ουσιαστικο και όχι ρημα :rolleyes:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Οσο δεν "τυποποιειται " το άτμισμα αλλά επαφίεται στον καθε χρηστη άκρη δεν θα βγει
Σωστό.

Έχει πάντως αποδειχθεί η παραγωγή δυνητικά επιβλαβών ουσιών σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, άρα ο γενικός κανόνας που ήδη ισχύει είναι ότι όσο λιγότερα βατ γίνεται για επαρκή παραγωγή ατμού από κάθε σεταπ, τόσο το καλύτερο, ενώ όσο φορτώνεις το κάθε σεταπ με βατ, παίζει να ξεκινάνε και περίεργες αναθυμιάσεις! Χαχαχαχαχα

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
105.086
σαφως εχουμε μεγαλυτερη καταναλωση ρευματος μιας και δουλευει το chip αρκετα...
Μήπως λόγω αντίστασης;

Reaction score
15.546
Σωστό.

Έχει πάντως αποδειχθεί η παραγωγή δυνητικά επιβλαβών ουσιών σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες, άρα ο γενικός κανόνας που ήδη ισχύει είναι ότι όσο λιγότερα βατ γίνεται για επαρκή παραγωγή ατμού από κάθε σεταπ, τόσο το καλύτερο, ενώ όσο φορτώνεις το κάθε σεταπ με βατ, παίζει να ξεκινάνε και περίεργες αναθυμιάσεις! Χαχαχαχαχα
γιατι δεν του λες TC και τελος......:roflmao:

[DOUBLEPOST=1493738280][/DOUBLEPOST]
Μήπως λόγω αντίστασης;
οχι....δουλευει αρκετα το chip και καταναλωνει αρκετα...

Reaction score
15.546
αυτα να τα βλεπεις εσυ Βασιλακη που κανεις λιγη νικοτινη και πολλα ml :D

ακομα και η μηδενικη mg ειναι λαθος αν υπαρχει καταναλωση...τακους rose ; :p

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.842
Σωστό.

Βολτ γιατρε μου ....βολτ ,οχι βατ :D

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
141.963
Βατ λέει αυτός στο βίντεο, όχι βολτ! Χαχαχαχαχα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.106
Members