Ηχεία...άσωτα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.618
Νέα σελίδα με άλλο ένα περίεργο ηχείο...Tetra 505 LTD

Fig.3 Tetra 505LTD, acoustic crossover on tweeter axis at 50", corrected for microphone response, with the nearfield woofer and port responses plotted below 350Hz and 1kHz, respectively.

Fig.4 Tetra 505LTD, anechoic response on tweeter axis at 50", averaged across 30º horizontal window and corrected for microphone response, with the complex sum of the nearfield woofer and port responses, taking into account acoustic phase and distance from the nominal farfield point, plotted below 350Hz.

Fig.5 Tetra 505LTD, lateral response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90–5º off axis, reference response, differences in response 5–90º off axis.

Fig.6 Tetra 505LTD, vertical response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 15–5º above axis, reference response, differences in response 5–15º below axis.

Όχι Tetra αλλά... πέτρα.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.618
Proac Response 2.5... Ξέρω, ξέρω και στον υποφαινόμενο άρεσε μια φορά κι έναν καιρό...
ProAc Response 2.5 1995 Yew
ProAc Response 2.5 (1995)

Iδού το χαμόγελο...Τζόκερ στην απόκριση:

Fig.3 ProAc Response 2.5, anechoic response on tweeter axis at 50", averaged across 30º horizontal window and corrected for microphone response, with complex sum of nearfield woofer and port responses plotted below 300Hz.

Fig.4 ProAc Response 2.5, horizontal response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90º–5º off-axis on tweeter side of baffle; reference response; differences in response 5º–90º off-axis on woofer side of baffle.

Βίοι παράλληλοι και με το μεγαλύτερο 3.8
ProAc Response 3.8 Pre-Owned – Audio Connection

Fig.4 ProAc Response 3.8, anechoic response on upper-midrange tweeter axis at 50", averaged across 30 degrees horizontal window and corrected for microphone response, with the complex sum of the nearfield woofer and port responses plotted below 400Hz.

Fig.5 ProAc Response 3.8, lateral response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90 degrees-5 degrees off-axis on badge edge of baffle, reference response, differences in response 5 degrees-90 degrees off-axis on inside (tweeter) edge.

Fig.6 ProAc Response 3.8, vertical response family at 50", from back to front: differences in response 15 degrees-5 degrees above tweeter axis, reference response, differences in response 5 degrees-15 degrees below tweeter axis.

Τι κρίμα που δεν ακούγεται... ο καπλαμας

Reaction score
1.471
Νέα σελίδα με άλλο ένα περίεργο ηχείο...Tetra 505 LTD

Fig.3 Tetra 505LTD, acoustic crossover on tweeter axis at 50", corrected for microphone response, with the nearfield woofer and port responses plotted below 350Hz and 1kHz, respectively.

Fig.4 Tetra 505LTD, anechoic response on tweeter axis at 50", averaged across 30º horizontal window and corrected for microphone response, with the complex sum of the nearfield woofer and port responses, taking into account acoustic phase and distance from the nominal farfield point, plotted below 350Hz.

Fig.5 Tetra 505LTD, lateral response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90–5º off axis, reference response, differences in response 5–90º off axis.

Fig.6 Tetra 505LTD, vertical response family at 50", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 15–5º above axis, reference response, differences in response 5–15º below axis.

Όχι Tetra αλλά... πέτρα.
να ξερα που τα βρισκεις ολα αυτα....

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.618
να ξερα που τα βρισκεις ολα αυτα....
Αυτό που θα ήθελες πραγματικά να ξέρεις είναι ποια αβανταδόρικα μοντέλα τη γλιτώνουν ΄΄στο τσακ΄΄ λόγω αμφιβολιών...:sneaky:
Το Proac Response 1S δεν θα τη γλυτώσει πάντως...
1733259771843.png

1733259681385.png

Fig.3 ProAc Response 1S, anechoic response on tweeter axis at 45" averaged across 30° horizontal window and corrected for microphone response, with complex sum of nearfield woofer and port responses below 300Hz.

994PR1Sfig4.jpg

Fig.4 ProAc Response 1S, horizontal response family at 45", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90°–5° off-axis on other side of baffle; reference response; differences in response 5°–90° off-axis on tweeter side of baffle.

994PR1Sfig5.jpg

Fig.5 ProAc Response 1S, vertical response family at 45", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 15°–5° above tweeter axis; reference response; differences in response 5°–15° below tweeter axis.

Last edited:

Reaction score
1.471
Αυτό που θα ήθελες πραγματικά να ξέρεις είναι ποια αβανταδόρικα μοντέλα τη γλιτώνουν ΄΄στο τσακ΄΄ λόγω αμφιβολιών...:sneaky:
το αστείο είναι πως μονάχα σήμερα είδα πως έχεις και νήμα που ποστάρεις ηχεία με καλές μετρήσεις. ήξερα μόνο το dark side μεχρι τώρα. (οχι of the moon)

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.532
Έλα μωρέ, ένα ωραίο χαμόγελο, μια χαρά για λάμπα. Κάτι ξέρει ο Θήβας που πήρε προακ.
Κι εγώ με λάμπα τα είχα για ένα φεγγάρι. Έπαιζαν Eva Cassidy συγκινητικά. Μετά, έβαλα να παίξουν Marduk και μούντζωνα τον εαυτό μου. Ευτυχώς, άλλαξα ηχεία κι ενισχυτικά κι ήρθα στα "ίσια" μου.

Reaction score
19.127
View attachment 351407
View attachment 351406
Fig.3 ProAc Response 1S, anechoic response on tweeter axis at 45" averaged across 30° horizontal window and corrected for microphone response, with complex sum of nearfield woofer and port responses below 300Hz.

994PR1Sfig4.jpg

Fig.4 ProAc Response 1S, horizontal response family at 45", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 90°–5° off-axis on other side of baffle; reference response; differences in response 5°–90° off-axis on tweeter side of baffle.

994PR1Sfig5.jpg

Fig.5 ProAc Response 1S, vertical response family at 45", normalized to response on tweeter axis, from back to front: differences in response 15°–5° above tweeter axis; reference response; differences in response 5°–15° below tweeter axis.
A, ... τα ηχεία μου. Να αυτά είναι, τα αναγνώρισα αμέσως απο την φωτογραφία, καθώς δεν ήξερα την μάρκα να σας την πω, τα γράμματα απο το label είναι σβησμένα (η θα είναι και μαιμού) και απο ότι βλέπω κιόλας δεν έχουν και καθόλου label. :D :D
το αστείο είναι πως μονάχα σήμερα είδα πως έχεις και νήμα που ποστάρεις ηχεία με καλές μετρήσεις.
Γαι ξεκάρφωμα το έχει. Δνε υπαρχουν ηχεία με καλές μετρήσεις σύμφωνα με τον Bhutia. :D

Εγώ πάντως κάτι σούπερ φλάτ ακουστικά που έχω απο εταιρία που "εγκρίνει" μάλιστα ... μιλάμε , δεν ακούγονται. Μπορεί να είναι και ότι χειρότερο έχω ακούσει στη ζωή μου. :D Ε, shit happens, δεν το κάνω και κανόνα. :D

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
57.618
A, ... τα ηχεία μου. Να αυτά είναι, τα αναγνώρισα αμέσως απο την φωτογραφία, καθώς δεν ήξερα την μάρκα να σας την πω, τα γράμματα απο το label είναι σβησμένα (η θα είναι και μαιμού) και απο ότι βλέπω κιόλας δεν έχουν και καθόλου label. :D :D

Γαι ξεκάρφωμα το έχει. Δνε υπαρχουν ηχεία με καλές μετρήσεις σύμφωνα με τον Bhutia. :D

Εγώ πάντως κάτι σούπερ φλάτ ακουστικά που έχω απο εταιρία που "εγκρίνει" μάλιστα ... μιλάμε , δεν ακούγονται. Μπορεί να είναι και ότι χειρότερο έχω ακούσει στη ζωή μου. :D Ε, shit happens, δεν το κάνω και κανόνα. :D
Πρώτον, άμα εννοείς τα Audeze LCD-2 Fazor αυτά δεν είναι σούπερ φλατ...

Δεύτερον, δεν υπάρχουν ηχεία με καλές μετρήσεις που ν'αρέσουν σε όλους, ούτε...ακουστικά.

Reaction score
19.127
Πρώτον, άμα εννοείς τα Audeze LCD-2 Fazor αυτά δεν είναι σούπερ φλατ...

Δεύτερον, δεν υπάρχουν ηχεία με καλές μετρήσεις που ν'αρέσουν σε όλους, ούτε...ακουστικά.
Όχι βέβαια ... δεν εννοώ τα Audeze μου. Τα Audeze είναι μια χαρά (και τις ξέρω τις μετρήσεις τους, όχι σούπερ φλάτ, ούτε κατα διάνοια καν απλώς φλάτ δεν είναι χα χα). Στα προηγούμενα που είχα ακουστικά αυτών, αναφέρομαι. Σου έχω πεί την μάρκα μια φορά (δεν το θυμάσαι μάλλον), δεν θέλω να την επαναλάβω. Γενικώς ξέρεις - i am not in the business of - δεν είμαι υπέρ ούτε της "δυσφήμισης" ούτε της "διαφήμισης" και το αποφεύγω να αναφέρομαι σε μάρκες. Ιδίως εάν δεν είναι να αναφερθώ για κάτι που το θεωρώ σίγουρα "καλό" με τα δικά μου στάνταρντ. Όταν το κάνω , το κάνω πάντα για πλάκα και έτσι για την "συμμετοχή" στο "κλίμα" της συζήτησης άλλων και φροντίζω μάλιστα στο συγκεκριμένο θέμα να είναι τόσο χονδροειδής η πλάκα ώστε να μην μένει καμιά αμφιβολία ότι πρόκειται για πλάκα.

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.238
Μπα;

Δηλαδή τα Neumann 310 σε ποιον δεν "αρέσουν"; 😎
(Εννοείται αποκλειστικά και μόνον με χρήση σαμπ, σε σωστή για αυτά απόσταση ακρόασης και σε χώρο που δε τα σακατεύει)
(Υπ'οψιν, μόνον για ήχο μιλάμε, άσε εμφάνιση και άλλες ιστορίες)

Ή (για να χοντραίνω το παιχνίδι) τα me geithein 901/801 οέο; 🤪😁🤣

Ποιος κουφός τα άκουσε και δε του "άρεσαν" εεεεεεεεε??? 😁🤪🤣😁🤪😁🤣

Ομοίως τα Neumann NDH-30. 😎
(πάλι για ήχο μιλάμε, άσε άλλες παραμέτρους)

ΥΓ. Όποιος μου πει ότι τα ανωτέρω ηχεία και ακουστικά τα άκουσε και δε του άρεσαν, τον κάνω επιτόπου μπλοκ και ντιλίτ. Στην πυρά.

Last edited:

Reaction score
1.471
geithein 901/801
Καλα, αυτά ειναι απλά σαμπ που αποφάσισαν να βάλουν μπροστά στο σαμπ ενα μιντ&τουιτερ και να το πουνε full range xDD

Πολλά λέτε για αυτά τα gethein. Ποτε δεν τα εχω δει/ακούσει.
Ομοίως τα Neumann NDH-30. 😎
(πάλι για ήχο μιλάμε, άσε άλλες παραμέτρους)
Κι όμως, υπάρχουν. Αλλά με διαφορετικά γούστα. Δεν τους κατηγορώ
Εμένα με άρεσαν, με άρεσαν ... κα ας μην τα έχω ακούσει. :D :D 😍
Παλι καλα, μην σου γράψει κανένα ΔΙΑΓΡΑΦΕΣΑΙ οπως λέει ο μανεστρος στον μαρλμπορο 😆

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.238
Κοίτα, ηχεία που δεν μετράνε αξιοπρεπώς, άμα "αρέσουν" σε κάποιον, να πα να τον κοιτάξει γιατρός, έχει πρόβλημα ο άνθρωπος.

Και λέω "αξιοπρεπώς", δεν λέω "τέλεια", και ξέρω καλά τι λέω. 😎

Τώρα, ανάμεσα στα ηχεία που μετράνε αξιοπρεπώς, δηλαδή χωρίς σημαντικά προβλήματα, οκ, ο καθένας μπορεί να έχει "προτιμήσεις" προς τον ήχο του ενός έναντι ενός άλλου, δεν αμφιβάλλω διόλου.

Πριν όμως προβεί στις προτιμήσεις λόγω ακροάσεων, θα πρέπει πρώτα να εκτιμήσει κι άλλες σημαντικές παραμέτρους, όπως:

1. Τιμή
2. Ικανότητα για max SPL στην απαιτούμενη απόσταση ακρόασης στην 3η οκτάβα
3. Συγκριτικές επιδόσεις THD
4. Εμφάνιση, μέγεθος
5. Ιδιαίτερες κατασκευαστικές λεπτομέρειες (καρδιοειδη λοβό, σφραγισμένη ή όχι καμπίνα, 2-δρομο ή 3-δρομο, ύπαρξη ή όχι waveguide, κλπ), χαρακτηριστικά δηλαδή που έχουν αναμενόμενα αντικειμενικά πλεονεκτήματα

Μετά τα ανωτέρω, οκ, ας δει τι του "ακούγεται" λιγότερο "ενοχλητικά" στην περιοχή υψηλής ευαισθησίας του αυτιού του, έχοντας πάντα υπόψιν του το σπινοραμα του ηχείου και το speaker correction που πιθανώς χρειάζεται ώστε να μην είναι "ενοχλητικό".

Τότε και μόνον τότε έχει νόημα αυτή η παράμετρος, στην πιθανή επιλογή ηχείου ανάμεσα στα 2-3 που θα είναι οι βέλτιστες επιλογές ανάμεσα σε όσα έψαξε.

ΥΓ. Τα ανωτέρω, αφορούν τον ήχο. Εάν ο άλλος θέλει αποκλειστικά και μόνον σούπερ ντουπερ εμφάνιση, ή το προϊόν της αγαπημένης του φίρμας, όλα τα ανωτέρω είναι άχρηστα, να πα να πάρει ότι γουστάρει κι ας παίζει όπως να'ναι, Χου κερς, σιγά τα ωα, μια ρημαδα μουσική θα παίζουν, δε χάθηκε κι ο κόσμος αν δε παίζουν καλά.

Reaction score
2.061
Για πέταμα είναι τελικά τα Neumann NDH-30 ?
Βάσει μετρήσεων κι οχι με υποκειμενικά κριτήρια

Neumann NDH 20 VS NDH 30 Are AWFUL!
Για να δείτε ότι υπάρχουν κι άλλοι κακοί που δεν ευλογούν τα γένια τους

Ακόμα γελάω με την κριτική του τύπου :fuckyou:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
137.238
Νομίζω πως οι απαραίτητες πληροφορίες από ανθρώπους που ξέρουν τι λένε (εξαιρείται η ανοησία περί Πρατ), υπάρχουν εδώ:

Και ένα χρήσιμο tip:

<<you can buy the HD 6X0 headband padding to replace the NDH 30 padding and improve the overall comfort.>>

Reaction score
2.061
Νομίζω πως οι απαραίτητες πληροφορίες από ανθρώπους που ξέρουν τι λένε (εξαιρείται η ανοησία περί Πρατ), υπάρχουν εδώ:

Και ένα χρήσιμο tip:

<<you can buy the HD 6X0 headband padding to replace the NDH 30 padding and improve the overall comfort.>>
τι τo θες το cuckoo όταν δε σου κάνει κούκου ;

H απόκριση στα πρίμα είναι χάλια , δεν τηv βλέπεις ;
Αν είχαν τέτοια απόκριση τα B&W θα έλεγες να τα κάψουμε στο τζάκι :p

PS . Sennheiser rep said NDH30 uses the same driver as Sennheiser 560s with tighter tolerance but without technical modifications

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.646
Members
38.216
Νεότερο μέλος
milisios