Ηχεία...άσωτα

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.118
Όπως γνωρίζετε οι παλιότεροι, έχω ένα ζευγάρι ηχεία με αυτό το δίπολο Τουίτερ της Linaeum.

Για την εποχή του, ήταν εξαιρετικό. Ήταν ένα μικρού όγκου ηχείο, που έβγαζε ήχο που θύμιζε σε μεγάλο βαθμό τον ήχο των μαγκνεπαν, λόγω ακριβώς της διπολης φύσης του Τουίτερ.
Εχω ακούσει ένα παρόμοιο μικρό ηχείο της Radio Shack με αυτό το τουίτερ, τοποθετημένο φρη-φηλντ στη μέση σαλονιού.
ΟΚ, το γούφερ δεν έλεγε κάτι στα μπάσα και δεν ξέρω πως μετρούσε συνολικά το ηχείο, αλλά η υποκειμενική μου εντύπωση από μεσαίες και πάνω (λίγο), και ιδίως μεσοϋψηλές++ ήταν ε-ξαι-ρε-τι-κή !
Ο ιδιοκτήτης με πληροφόρησε οτι η RS ξεφορτωνόταν το στοκ της στην εξωφρενική τιμή των 15€(!!), ώρμησα, και. . . δεν πρόλαβα ):

Αλλο :

Δεν είναι σωστό να κράζεται τόσο έντονα η οφ-άξις κλασικής σχεδίασης ηχείων χωρίς wave guide. Σε αυτά,η τρύπα στην περιοχή κροςς στις πολλές μοίρες είναι αναπόφευκτη, δεν γίνεται αλλιώς.
Επίσης πρέπει το wave guide να είναι και σωστό όταν υπάρχει, κάτι που σπάνιζε μέχρι σχετικά πρόσφατα.
Επι πλέον η πλάγια ακτινοβολία προς τα σημεία πρώτης ανάκλασης, συνήθως είναι στις 70+ μοίρες ή και πολύ περισσότερο ανάλογα με τοποθέτηση και τόου-ιν, όπου η στάθμη της ελλατωματικής περιοχής απόκρισης είναι πεσμένη. Περισσότερο θα κοίταζα την συνολική power response, ή την listening window response, παρά της καμπύλες πλάγιας ακτινοβολίας. Και βέβαια, κυρίως την ον-άξις

Κάτω από το παραπάνω πρίσμα, για 'μένα η συμπεριφορά πχ των "καλών" Spendor, είναι πολύ καλή

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000