Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
καναμε μετρησεις πριν κ μετα, στην αρχη με το υπαρχων συστημα με τον προ μου και τους λαμπατους και μετα με τους ice και τη Μετρικ σαν προ και dac. Επισης βαλαμε και το πολυτιμο πλατω μου με ψηφιακη ριαα !

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
και εδω στο τελος, με το χαμογελο της ευτυχια και της ικανοποιησης αφου εγιναν ολα ομορφα και τελεια,

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403
Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

όχι, ούτε καλιμπραρισμένο, ούτε τίποτα. μη με πληρώνετε, δε σας κάνω ισοστάθμιση! :devilish:

επί τοις ευκαιρίας, χθες ξαναπήγα και ξανάγινε πλήρης ρύθμιση από την αρχή, με περισσότερο χρόνο στη διάθεσή μου μόνο για αυτό το σκοπό (αρκετά πάνω από 1,5 ώρα - αντιθέτως την προηγούμενη είχα 45' για τα πάντα όλα, από ακροάσεις καλωδίων, μετρήσεις του άτμασφιρ, αλλαγές καλωδιώσεων, συνδέσεις πικάπ, ρυθμίσεις, ισοσταθμίσεις κλπ κλπ κλπ - απορεί κανείς πως τα πρόλαβα όλα και με μια πίτσα στη μέση!), τοποθετήθηκαν και τα τελικά καλώδια ηχείων (μήκους 25cm belden 2x4mm), φυσικά ξανάγινε ισοστάθμιση, όπως και αλλαγή της κλίσης των ηχείων προς τα έσω (επικέντρωση 60-80cm εμπρός από τη θέση ακρόασης) με τελικό αποτέλεσμα ΙΜΗΟ πέραν πάσης προσδοκίας, φλατ στην κρουστική απόκριση σχεδόν σε όλο το φάσμα και μια όμορφη-γλυκιά πτώση στα ψηλά στην συνεχή μέση απόκριση χώρου σε ροζ θόρυβο (με αρχείο διάρκειας 50 min.):thumbsup:

και σπέκτρα φου έχω, και άλλα μετρητικά έχω, αλλά από δω και πέρα θα αναμείνει ο Γιάννης στο ακουστικό του τον Χατζηστάμου, όταν με το καλό ανέβει σαλόνικα, για το "τελικό" αποτέλεσμα. Ας αφήσουμε και κάτι στους επαγγελματίες, σωστά;:wink:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403
Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Προτείνω ένα απόγευμα να πάρει ο Γιάννης τους ενισχυτές ως έχουν (με το καλώδιο ηχείων σφιγμένο μέχρι αηδίας στις μπόρνες του ενισχυτή και με μπανάνες της προκοπής στην άλλη άκρη) και να πάει στο Λουκά. Νομίζω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
Re: Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Τι εγινε ρε παιδια και δεν μπορω να προσθεσω ενα ακομα thanks στον Κωστα να φτασει τα 1000 ??? γιατι ετσι?

Σ ευχαριστω κ παλι , θα επανελθω , μολις ξυπνησα!

Reaction score
2.248

Να ακούσουμε και τον ιδιοκτήτη?
Τον ευνούχισαν τα μετρικά μηχανάκια?
Γνώμη δεν.....?

John περιμένουμε.

Y

Yiannis_B

Guest

όχι, ούτε καλιμπραρισμένο, ούτε τίποτα. μη με πληρώνετε, δε σας κάνω ισοστάθμιση! :devilish:
...έχω το δικό μου ζόρι με αυτό το μικρόφωνο, γι' αυτό ρωτάω....

Το γράφημα στο προηγούμενο post δεν φαίνεται.....ορίστε...+/- 5 db αποκλίσεις ανάλογα με το δείγμα......

View attachment 22462
Ήρθε η κάρτα και το μικρόφωνο....μένει να φτάξω δύο balanced καλώδια από TRS σε XLR (male) και ένα TRS σε TRS για το calibration της κάρτας με το REW...

Στο REW μπορείς να κατεβάσεις και ένα calibration file για το μικρόφωνο (ECM8000)....το πρόβλημα είναι ότι κάθε μικρόφωνο μπορεί να αποκλείνει από το μέσο όρο...

Εδώ είναι η απόκριση συχνότητας που δίνει ο κατασκευαστής....

...και εδώ τα αποτελέσματα ενός ανεξάρτητου εργαστηρίου για έναν μεγάλο αριθμό δειγμάτων....

....δεν μ' αρέσει καθόλου το τελευταίο γράφημα, όχι γιατί αποκλίνει από την φλαταδούρα, αλλά γιατί μερικά δείγματα διαφέρουν πολύ από τον μέσο όρο...

...ποιός κάνει calibration σε μικρόφωνα ωρέ ????? :116:

...και σπέκτρα φου έχω, και άλλα μετρητικά έχω, αλλά από δω και πέρα θα αναμείνει ο Γιάννης στο ακουστικό του τον Χατζηστάμου, όταν με το καλό ανέβει σαλόνικα, για το "τελικό" αποτέλεσμα. Ας αφήσουμε και κάτι στους επαγγελματίες, σωστά;:wink:
Τσού!

Y

Yiannis_B

Guest

Εκτός αν κάνει καμία σειρά σεμιναρίων σε πραγματικό χώρο, οπότε μέσα!...με το αζημίωτο!

Reaction score
59
Re: Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Προτείνω ένα απόγευμα να πάρει ο Γιάννης τους ενισχυτές ως έχουν (με το καλώδιο ηχείων σφιγμένο μέχρι αηδίας στις μπόρνες του ενισχυτή και με μπανάνες της προκοπής στην άλλη άκρη) και να πάει στο Λουκά. Νομίζω πως θα έχει πολύ ενδιαφέρον!
Λέω να πάω εγώ σήμερα στου Γιάννη, για να συνηθίσω σιγά-σιγά, για να ξέρω και τί με περιμένει, μη μούρθει ξαφνικά κανένας ταμπλάς απότομα στο κεφάλι!!! Είμαι και άτομο κάποιας ηλικίας ... βλέπεις!!! Λ.Σ.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.037
Παντως το νεο ακουσμα ειναι πολυ ενδιαφερον, πλεον εχω δυο συστηματα, πολυ κοντα μεταξυ τους αλλα κ πολυ μακρια ταυτοχρονα, απλα πρεπει λιγο να συνηθισω για να μπορω να εκφερω μια σωστη κ εμπεριστατωμενη κριτικη , γνωμη κ αποψη.

Ειναι με λιγα λογια πιο πληρες (συχνοτικα), ναι μεν πιο "φλατ" αλλα ομορφο, αρεστο κ εντυπωσιακο!

Απεκτησα περισσοτερα πριμα κ αερα-αναλυση ψηλα, ογκο κ ατακα στα χαμηλα, εκεινη τη μεσαια με τις φωνες πλεον να συνηθισω κ θα μαι αρχοντας!!

Οσο ακουω κ αποκτω περισσοτερη αποψη για το τι εχει γινει , θα γραφω!

Reaction score
777
Παντως το νεο ακουσμα ειναι πολυ ενδιαφερον, πλεον εχω δυο συστηματα, πολυ κοντα μεταξυ τους αλλα κ πολυ μακρια ταυτοχρονα, απλα πρεπει λιγο να συνηθισω για να μπορω να εκφερω μια σωστη κ εμπεριστατωμενη κριτικη , γνωμη κ αποψη.

Ειναι με λιγα λογια πιο πληρες (συχνοτικα), ναι μεν πιο "φλατ" αλλα ομορφο, αρεστο κ εντυπωσιακο!

Απεκτησα περισσοτερα πριμα κ αερα-αναλυση ψηλα, ογκο κ ατακα στα χαμηλα, εκεινη τη μεσαια με τις φωνες πλεον να συνηθισω κ θα μαι αρχοντας!!

Οσο ακουω κ αποκτω περισσοτερη αποψη για το τι εχει γινει , θα γραφω!
Γιάννη θυμάσαι που σου έλεγα???

""Είναι ωραίο να έχεις ένα σύστημα με δύο όψεις.
Η πρώτη ήταν όπως το είχες στημένο. Ένα σύστημα με άποψη και χαρακτήρα.
Η δεύτερη είναι αυτή που πάς να χτίσεις. Ένα σύστημα με δύναμη, ταχύτητα και ένταση.
Δέν ξέρω ποιά είναι η καλύτερη. Πραγματικά μου αρέσουν και οι δύο. Μία φορά που άκουσα στον Κυριάκο διακοπτικούς ήμουν σε μεγάλο δίλημμα. Απο τη μία ο βαρύς λαμπάτος ήχος που σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, σε άλλους τόπους και σου δημιουργεί συναισθήματα. Απο την άλλη η ένταση, η δύναμη και η τεχνολογία.
Αφού μπορείς να τα έχεις και τα δύο...καλώς!
"""

Είσαι πολύ τυχερός που έχεις και τις δύο απόψεις στην κατοχή σου...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.403
Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Είσαι πολύ τυχερός που έχεις και τις δύο απόψεις στην κατοχή σου...
ακόμα καλύτερα, με τη μέτρικ έχει τη μοναδική δυνατότητα να "παντρεύει" τις δυο "απόψεις", κάτι που σαφώς είναι αδύνατο με ένα τυπικό ντακ.

δηλαδή, στην "άποψη" της "έντασης, δύναμης, τεχνολογίας" που λες, ρίχνοντας ένα character από τη μέρικ, και αν θες και λίγο equalization, μεταφέρεσαι αυτομάτως στην "άποψη" του "βαρύ λαμπάτου ήχου".

2 σε 1, σα το ούλτρεξ ρε παιδί μου.:cool:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.017
Members
38.276
Νεότερο μέλος
mikepan