Ηχητικές και γευστικές απολαύσεις στην Θεσσαλονίκη - To Kοτσιδόσπιτο

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Αν κ το ακουσα λιγο , διαφορα κομματια ετσι επιγραμματικα, για κανα μισαωρο, ακουστηκε πολυ εντυπωσιακο!!

Θα μπορουσα ανετα να ζησω μ αυτο!

δεν απειχε κ πολυ απο τις λαμπες, αναλογικα βεβαια παντα...

Ειχε ρωμαλεο ακουσμα, αφθονη οδηγηση για υψηλες σταθμες (που δεν τις χρειαζομαι βεβαια) ειτε κατευθειαν απ το dac ειτε απ τον προενισχυτη, που εχει αρκετα μεγαλο θα ελεγα gain.

Ισχυρο μετωπο χαμηλων και γρηγορο.

Εχω την εντυπωση οτι δεν κατεβαινε τοοοσο χαμηλα οσο οι λαμπες ...μπορει να μου φαινοταν κιολας βεβαια...

Τα πριμα του ελαμπαν, αλλα οι μεσαιες του, οι φωνες ηταν αρκετα πιο πισω σε σχεση παντα με τις λαμπες που ακουω ετσι? με το ακουσμα που εχω συνηθισει.

Με λιγα λογια ηταν ενα "ισιο" μονιτορ ακουσμα , τελειως φλατ.

Θα μπορουσα ανετα να ζησω μ αυτο, ειδικα αν δεν ειχα αγορασει τους λαμπατους.

Για ηλεκτρονικη μουσικη πρεπει να ξεσκιζουν, με γρηγορη μποτα, εντονα hihats κλπ.

Παντως για την ωρα , ακομα, οι δικοι μου Atma-Sphere με μαγευουν περισσοτερο...

Ειναι πιο .."μελω" οι ατιμοι...σε μπαζουν πιο μεσα στο κλιμα της μουσικης...

Προσοχη, δε λεω τι ειναι καλυτερο η οχι...

Λεω τι μου αρεσε περισοτερο εμενα προσωπικα, με ποιον θα ηθελα να ακουω...

Σε jazz κ κλασσικη μουσικη με μαγευει πολυ παραπανω αυτο το υποτιθεμενο "φουσκωμα" της μεσαιας περιοχης, που απλωνει παντου κ γεμιζει το δωματιο με ηχους κ πλυμμηριζει με ηχους ...

Η εικονα του , ηταν λιιιγο πιο μαζεμενη επισης, ελαφρως.

Οι μουσικοι ηταν παλι πιο μαζεμενοι σε σχεση με τις λαμπες, που ξεκινανε επιπεδα πισω απο το ηχειο κ ερχονται μπροστα σου , αναλογως προγραμματος.

Αυτα ετσι με τη γρηγορη ακροαση.

Παντως δεν ξερω πως θα ταν αν μου το αφηνε ο Κωστας για περισοοτερες μερες....Μπορει μετα οτι ακουγα να μου φαινοταν αλλιως, κ να μη μου αρεζαν οι λαμπες μετα!!

Παντως δεδομενου του κοστους του που ειναι πραγματικα αστειο, ειναι μια εκπληκτικη περιπτωση ενισχυτη, που θα το αγοραζα ανετα, ξεπερνωντας γουστα κ ταμπου, μιας που οπως κι ο Κωστα λεει κ δεν εχω κανεναν λογο να μη το πιστευω, ειναι 500 φορες τεχνικα καλυτερο κ πιο ορθο απ οτι οι λαμπατοι !

Μπορει και να φτιαξω ενα τετοιο κουτακι κι εγω , ετσι απλα για να το εχω!

Αυτα σαν πρωτες εντυπωσεις, και το συζηταμε...

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Αν θελει , ας πει κι ο Κωστας ΕΑΡ τη γνωμη του....αφου μ εφαγε κανα 2-3 δισκους που πεινουσε, ο αχορταγος...!

Reaction score
5.619
Ήταν δηλαδή εμφανείς οι διαφορές με το προηγούμενο κουτάκι που είχες ακούσει παλιότερα;

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Ήταν δηλαδή εμφανείς οι διαφορές με το προηγούμενο κουτάκι που είχες ακούσει παλιότερα;
δεν ξερω ακριβως τι να πω....αλλο συστημα, αλλος χωρος....ο Κωστας λεει πως τεχνικα κ θεωρητικα αν κ αυτο ειναι καλυτερο, ειναι ουσιαστικα πολυ δυσκολο εως αδυνατον ακουστικα ν ακουσουμε διαφορες..

τι να πω..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
145.167
Απάντηση: Re: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Αν θελει , ας πει κι ο Κωστας ΕΑΡ τη γνωμη του....αφου μ εφαγε κανα 2-3 δισκους που πεινουσε, ο αχορταγος...!
χαχαχαχα, άντε βρε παλιοψεύταρε, μόνο ένα δίσκο δάγκωσα!:116:

Τες πα, η "γνώμη" μου είναι πως "έδεσε" περίφημα το "σκατούλι" με τα ηχεία σου, τα οδήγησε εξαιρετικά, γέμιζε άνετα τον "μεγάλο" πλέον χώρο σου, το άκουσμα είχε εντυπωσιακή ταχύτητα και ατάκα, τα άκρα του φάσματος ήταν ουσιαστικά άριστα, είχε τον ίδιο ακριβώς ήχο ανεξαρτήτως στάθμης ακρόασης (σταθερά το ίδιο άκουσμα είτε έπαιζε σε πολύ χαμηλές στάθμες, είτε έπαιζε σε πολύ υψηλές στάθμες) και συνολικά δεν με "ενόχλησε" κάτι. Τις διαφορές από τον "λαμπάτο" ήχο σου, τις περιέγραψες πολύ όμορφα, οπότε δε χρειάζεται να προσθέσω κάτι. Τώρα, τι θα γίνει αν το κρατήσεις αρκετό καιρό στο ηχοσύστημά σου και "συνηθίσεις" στον ήχο του, δε μπορώ να το ξέρω. Πιθανά να το βαρεθείς, πιθανά να σε "κουράσει" η "φλατίλα" του, πιθανά να σου "αρέσει" ακόμα περισσότερο, ιδίως αν αρχίσεις να "παίζεις" με ιντερκονέκτ (το άκουσες μόνο με τα ψηφιακά 1694Α ως ιντερκονέκτ), τίποτα δεν είναι σίγουρο και ούτε μπορώ να το προβλέψω. Όταν μιλάμε για το τι "σου αρέσει", προφανώς εσύ και μόνο εσύ ξέρεις!

Αυτό που μου "άρεσε" εμένα, ήταν πως με ένα ενισχυτάκι πολύ χαμηλού κοστολογίου (μου φαίνεται πως στην ευρώπη πουλιέται 280 € και θέλει άλλα 30€ για μεταφορικά και 50 € για τα τζιτζιμπλίκια (κουτί-βύσματα-καλώδια) καταφέραμε να απομακρύνουμε από το όμορφο ηχοσύστημά σου τον λαμπάτο προενισχυτή σου και τους τελικούς OTL ενισχυτές σου (τα οποία μηχανήματα συνολικά έχουν υψηλότατο κοστολόγιο αγοράς, αλλά και κάποιο κοστολόγιο συντήρησης - αλλαγές λυχνιών) και να έχουμε ένα εξαιρετικό άκουσμα!

Το "ενισχυτάκι" συνδέθηκε στο Orpheus dac (το οποίο οδήγησε με άνεση το "ενισχυτάκι") και ο έλεγχος στάθμης ακρόασης και επιλογής μουσικής γινόταν ασύρματα από τα απίθανα μπλιμπλίκια του Mac-άτου Γιάννη μας! Ωραία κόλπα! Για να πω την αλήθεια, ζήλεψα!:602:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Nεες NOS λαμπες εχουν φτασει !

Siemens CCa E88cc, Mullard CV Grt.Britain, Amperex JAN 7308 USA, Valvo E88cc, Mullard CV4004 (Tesla EF86)

αντε να δουμε τι θα πρωτοακουσουμε τωρα!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844
Απάντηση: Αtmasphere M60 otl - Verity Audio Paarsifal Ovation

Την λυπητερή πρωτα-πρωτα :405:

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
Επιτελους, ηρθε η κασετινα μου...!

Mercury Living Presence rare vinyl 6 LP 180gr box , Collector's Edition

Reaction score
3.972

...σορεος..κολεκτορα!!!

Reaction score
1.788

Γιαννη, το μπασο του otl νομιζεις οτι ειναι ποιο βαθυ!!!! Το χαμηλο df σου δινει αυτη την εντυπωση!!
Εγω για να τον τιουνιαρω λιγο ,εχω κοψει λιγο απο τον προ μου την αποκριση στα χαμηλα!!
Με τον προ μου που ειναι ταχυτατος, μου δινει πλεον ρυθμο ,τεμπο, σπιρταδα , χωρις το [ψευτικο χαμηλο]!!!!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
πρεπει να μου στειλεις να ακουσω το προ σου...εστω..να παρω μια γευση!

Reaction score
1.788

Γιαννη παιζει σεναριο να ερθω Θεσσαλονικη αν παμε ξανα σε εκλογες .
Θα τον παρω μαζι μου να ον ακουσουμε.

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
αντε να χαρω εγω...αλλα δεν θελω να τον εχεις με κοφτη!!!

καθαρα πραγματα....αφιλτραριστα!!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
37.242
ελα το νεο μπομπινοφωνο σε κακλοκαιρινες ποζες....

Revox B77 mk2 σε αριστη κατασταση....

τι εχει να γινειιιι...!

Manos58

εγχειρισμένη
Reaction score
12.844

Για ανεμιστήρα παραλίας το πήρες ?:114:
Η το βρήκατε σε κανένα ναυάγιο ?

Reaction score
1.838

φιλαράκι έχει βγάλει η apple κάτι συσκευούλες μικρές που τις λένε ipod και παίζουν μουσική, στο λέω μήπως δε το ξέρεις...

:119:

vlasis

Φωτογράφος!
Reaction score
7.821

φιλαράκι έχει βγάλει η apple κάτι συσκευούλες μικρές που τις λένε ipod και παίζουν μουσική, στο λέω μήπως δε το ξέρεις...

:119:
:204::604: Ναι ναι...πες του τα ...που σε λιγο θα κυκλοφορει με κανενα Wurlitzer με ροδακια και δισκακια 45 στροφωνε !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reaction score
877
ελα το νεο μπομπινοφωνο σε κακλοκαιρινες ποζες....

Revox B77 mk2 σε αριστη κατασταση....

τι εχει να γινειιιι...!
με τέτοιο καμάρι δεν κρατούσε ούτε ο Αμπερτζακ τον 7κιλο ροφό... :109:

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
176.255
Members
38.543
Νεότερο μέλος
intergrale