- Reaction score
- 1.130
Στην αρχή από 15Hz αλλά μετά από δοκιμές πήγα 80Hz (στο σημείο του cross). Oι διαφορές στο delay ανάλογα τη συχνότητα είναι μεγάλες.Εσύ με πόσα Hz έκανες τη ρύθμιση;
Στην αρχή από 15Hz αλλά μετά από δοκιμές πήγα 80Hz (στο σημείο του cross). Oι διαφορές στο delay ανάλογα τη συχνότητα είναι μεγάλες.Εσύ με πόσα Hz έκανες τη ρύθμιση;
Εκτός από τη ρύθμιση του delay στην ενδεδειγμένη συχνότητα αναφοράς,ένα ακόμη λεπτό ζήτημα αφορά στην ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά των εμπλεκόμενων μεγαφώνων...Κατά τη γνώμη μου πρέπει να εξετάζεται όχι μόνο το πότε ξεκινά αλλά και το πόσα msec θα χρειαζόταν ο βηματικός παλμός αποκλειστικά από τα sub για να φτάσει το μέγιστο πλάτος και ακολούθως να συγκρινόταν η σχετική τιμή με τον αντίστοιχο βηματικό παλμό αποκλειστικά από τα main.Ενδεχομένως να συνέφερε μια μικρή προπορεία κατά την εκκίνηση εάν κι εφόσον τα sub θα εμφάνιζαν πιο καθυστερημένη μεταβατική απόκριση σε σχέση με τα μεγάφωνα από τα main.Μετρώντας λοιπόν το delay στη συχνότητα του cross μας έχει βγει αρνητικό (-2ms εμπρός , -1.2ms πίσω). Είναι πιθανό αυτό μιας και βάση του κατασκευαστή το delay του sub είναι 8ms; Παραθέτω και τις θέσεις των sub στο σχεδιάγραμμα...
Ας προσέξουμε στο Directivity Index (κατώτερες καμπύλες) αφενός μεν την ΄΄καμπούρα΄΄ στη γκρίζα καμπύλη ηχητικής ισχύος λαμβάνουσα τιμές άνω των 5dB μέσα στη ζώνη παρουσίας-τραχύτητας (2-3 KHz) αφετέρου δε την ακόλουθη μετάπτωση στις ανώτερες υψηλές,ζώνη όπου συνυπάρχουν τμηματικά και άλλες χαρακτηριστικές ιδιότητες στο αντιλαμβανόμενο ακρόαμα..Σαφώς απέχουν από το ιδεώδες...Το spinorama των Β&W 802 Nautilus.
Ακριβώς έτσι παίζει.Το spinorama των Β&W 802 Nautilus.
Από την "συλλογή" που είδα το 802Ν σκόραρε πολύ καλύτερα από πάρα πολλά άλλα. Στις μετρήσεις έχει -3db στα 42Hz. Θα μπορούσαμε να δούμε το cross στα πχ60-65Hz;Ακριβώς έτσι παίζει.
Είναι αδύνατο να "αρέσει" αυτό σε φυσιολογικό αυτί. Για χαϊενταδες είναι..
«δεν υπάρχουν πονηρές λέξεις, μόνο πονηρά μυαλά» ...Ωραια πραγματα!
Βεβαια, και για να γελασουμε λιγο, αυτο με τον τιτλο του θεματος, το «που Τα βαζουμε;» , οσο το βλεπω καθε μερα και μεχρι κι 80 χρονων να γινω, παντα η ιδια απαντηση θα μου ερχεται στο μυαλο...!
O ίδιος έχω επιδείξει...αναπάντεχες εκδοχές στο παροιμιώδες ερώτημα...Και μπορώ να δείξω επιπλέον παραλλαγές...Ωραια πραγματα!
Βεβαια, και για να γελασουμε λιγο, αυτο με τον τιτλο του θεματος, το «που Τα βαζουμε;» , οσο το βλεπω καθε μερα και μεχρι κι 80 χρονων να γινω, παντα η ιδια απαντηση θα μου ερχεται στο μυαλο...!
Μπορούν να εξαχθούν συμπεράσματα από την οικογένεια των αποκρίσεων off-axis για το B&W 800 Diamond...Παντως θα ειχε ενδιαφερον να δουμε το σπινοραμα του B&W D ενος συγχρονου ηχειου της ιδιας εταιριας και οχι ενος μοντελου που κυκλοφορησε προ τριαντακονταετιας.
Άσχημο spinorama. Δεν ξέρω ποια άλλα ηχεία ειδες, αλλά αυτό είναι λυπηρό. Στα 300Hz resonance, φουσκωμένα μεσαία, και ασυμάζευτη καταστροφή πάνω απο τα 2000Hz. Και κάπως έτσι παίζει και στις μετρησεις σου.Από την "συλλογή" που είδα το 802Ν σκόραρε πολύ καλύτερα από πάρα πολλά άλλα.
Φτιάχνουν ρε, ένα τριτμεντ χρειάζεται μόνο, το "the ones" .Όλα αυτα δεν φτιάχνουν ούτε με τα σαμπς, ούτε με τα treatments
Φιλόδοξα τα σχέδια,αλλά εφόσον τα main μένουν κροσαρισμένα με υψιπερατό φίλτρο,θα πρέπει να βρίσκεται κάποιο τουλάχιστον sub και μπροστά από την κύρια θέση ακρόασης,κατά προτίμηση πάνω στη μεσοκάθετο...Almost...
Θα γίνουν και οι υπόλοιπες μετρήσεις αλλά ο χρόνος όπως είπα είναι εξαιρετικά περιορισμένος. Ελπίζω στις εορτές να κάνω κάτι παραπάνω...Φιλόδοξα τα σχέδια,αλλά εφόσον τα main μένουν κροσαρισμένα με υψιπερατό φίλτρο,θα πρέπει να βρίσκεται κάποιο τουλάχιστον sub και μπροστά από την κύρια θέση ακρόασης,κατά προτίμηση πάνω στη μεσοκάθετο...
Πολλά βάζεις...κόψε κάτι.Παντως θα ειχε ενδιαφερον να δουμε το σπινοραμα του B&W D ενος συγχρονου ηχειου της ιδιας εταιριας και οχι ενος μοντελου που κυκλοφορησε προ τριαντακονταετιας.