- Reaction score
- 15.543
μπορεις να βαλεις και τα σπεκτρο ;LR Full range μόνα τους με όλα τα πάνελ τοποθετημένα (3 Roof, 2+2 πλευρές και 1 ακριβώς πίσω από την MLP)...
μπορεις να βαλεις και τα σπεκτρο ;LR Full range μόνα τους με όλα τα πάνελ τοποθετημένα (3 Roof, 2+2 πλευρές και 1 ακριβώς πίσω από την MLP)...
Χάθηκε ευκαιρία με το να μην κρατήσεις τα μικρότερα για παρέα στα μεγαλύτερα...2 μεγαλύτερα...Τα μικρά τα χαίρεται άλλος τώρα.
Bhutias είναι μόνο ένας...Ελπίζω να υπάρξει βελτίωση μιας και μόλις τα έπιασα.
Αυτό το spectro στο χώρο μου και με τους περιορισμούς που έχω ίσως το πλησιάσω με Dirac.
Προφανώς.Προτεραιότητα στο πεδίο του χρόνου πρέπει να έχει η ζώνη cross...
Συμφωνώ απόλυτα, αλλά ο χώρος, προς το παρόν έχει περιορισμούς και ήδη έχουν γίνει περισσότερα απ'ότι φανταζόμουν ότι μπορούσαν να γίνουν.Χάθηκε ευκαιρία με το να μην κρατήσεις τα μικρότερα για παρέα στα μεγαλύτερα...
...
Σε τι οφείλεται το έλλειμμα ενέργειας; Θέλουμε περισσότερα watt, περισσότερα sub, τοποθέτηση...όλα μαζί;Το σπεκτρο δείχνει πιο εύκολα το πράγμα που δείχνει και η απόκριση πλάτους.
Υπάρχει μια τόνωση 45-65 κύκλους, και έλλειψη ενέργειας κάτω των 40.
Κανε μια προσπάθεια, αυτό το παχύ κόκκινο στο σπεκτρο, να πάει μέχρι κάτω, η έλλειψη κόκκινου είναι έλλειψη ενέργειας.
Βεβαίως, πάνω από 110 κύκλους, υπάρχει μια ακόμα μεγάλη έκταση με έλλειψη ενέργειας.
Βάλε ως κύριο στόχο, να έχεις μια κοκκινίλα ωραία απ'ακρη σ' άκρη. Αφού υπάρχει αυτή η κοκκινίλα, μετά θα φανούν ακόμα πιο εύκολα κι ωραία τα σημεία υπερβαλλουσας ενέργειας, τα οποία θα πρέπει μετά να ταπεινωσεις, ώστε να υπάρχει ομοιογένεια στην ενέργεια στο φάσμα.
Άμα γίνεις Μπούτιας, θα καταφέρεις κάτι τέτοιο όπως κατάφερε εκείνος..
View attachment 241072
Μία ωραία παχιά κοκκινίλα απ άκρη σ'ακρη.
Αυτή είναι ενέργεια της προκοπής. Βαράει γερά λέμε. Όχι αστεία.
Full range Spectrogramμπορεις να βαλεις και τα σπεκτρο ;
Μία χαρά είναι.. Με λιγο ισοστάθμιση θα ήταν οκ..Full range Spectrogram
Παρατηρούμε τώρα ότι η απόκλιση τάξης 50 msec έχει μετατοπιστεί στη ζώνη 45-70 Hz προφανώς από την αυξημένη συμμετοχή των main...Φίλτρα EQ με αρνητικά gain χρειάζονται οπωσδήποτε εκεί,με παράλληλη αύξηση στο volume των sub.Full range Spectrogram
Η στύση στο δικό σου spectro σε υποηχητική ζώνη και το πρώτο μισό στην πρώτη οκτάβα δεν πειράζει στο κινηματογραφικό περιεχόμενο,αλλά θα ήταν ακατάλληλη γι ακροάσεις...βινυλίων.Η διαφορά είναι και ότι πήγες σε ''κλειστά'' τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα.
με 2 κλειστά 1723 sub 2 και ένα ανοιχτό 1723 sub 3 αλλά σε sealed mode και ένα (minidsp βασικό εργαλείο)
View attachment 241093 View attachment 241094
Το spectro είναι με τα ηχεία μόνα τους όπως είχε ζητήσει ο Kostas Kefalas και όχι με τα sub.Παρατηρούμε τώρα ότι η απόκλιση τάξης 50 msec έχει μετατοπιστεί στη ζώνη 45-70 Hz προφανώς από την αυξημένη συμμετοχή των main...Φίλτρα EQ με αρνητικά gain χρειάζονται οπωσδήποτε εκεί,με παράλληλη αύξηση στο volume των sub...
Crossover ας πούμε 60Hz; Δεν έχω προλάβει ακόμη με τα νέα sub να ρυθμίσω full range τα ηχεία.Μία χαρά είναι.. Με λιγο ισοστάθμιση θα ήταν οκ..
Αφού έβαλες sub ασε το ηχείο να παίζει μέχρι την λακουβα, μη το κόβεις πιο πανω.
Εξαρτάται, πόσο πρόχειρο θες να είναι το αποτέλεσμα.Crossover ας πούμε 60Hz;
Εξαιρετική δουλειά. Εγώ έχω δοκιμάσει και ενδεχομένως να ξαναδώ κάποιες θέσεις στις οποίες είναι εφικτό να τοποθετηθούν τα υποβαθύφωνα. Δεν είναι πολλές 4-6 όλες όλες. Θα πρέπει να μετρηθούν και να βρεθούν οι βέλτιστες ρυθμίσεις και έπειτα να αποφασιστούν οι οριστικές. Για το χώρο προσεχώς στο topic Το πείραμα... θα υπάρξουν εξελίξεις.Αν παρακολουθήσεις την μεθοδολογία στησίματος του δικού μου σεταπ, θα δεις ότι εν αρχή ασχολήθηκα με το χώρο, πριν οποιαδήποτε μέτρηση, τα παλαμάκια αρκούσαν.
Μέχρι που τελείωσα το χώρο, τουλάχιστον όσα είχα στο μυαλό μου ως άκρως αναγκαία.
Μετα, 1 δορυφόρος μόνος του συνδέθηκε για να δω αν θα σταματήσω ή αν θα συνεχίσω με την περιποίηση του χώρου. Ικανοποιηθηκα, και πρακτικά εκεί σταμάτησε ο χώρος.
Ειδάλλως ξανά θα συνέχιζα με το χώρο, μέχρι να ήταν ικανοποιητικό το μετρησιμο RT60 χωρίς διόρθωση.
Μετά έκανα λίγες βόλτες τους δορυφόρους για να καταλήξω στην απόσταση ακρόασης, κοιτάζοντας πόσο τους επηρεάζει ο πίσω από αυτά τοίχος. Βεβαίως λίγες οι δυνατότητες αλλαγής θέσης (καμία δυνατότητα στη γωνία ακρόασης) αλλά παραμένει κάποιο παιχνίδι μόνο με την απόσταση ακρόασης.
Μετα κουβάλημα σε ένα σωρό θέσεις του καθενός σαμπ ξεχωριστά. Ξεμεσιαστηκα. Για κάθε μία θέση καθενός εκ των 4 σαμπ, έγιναν άπειρες δοκιμές, πραγματικά. Αφού βρέθηκαν οι βέλτιστες θέσεις, τηρήθηκε η ομοιογένεια στην απόσταση ακρόασης αυτών. Πάντως βρέθηκαν θέσεις για όλα, τέτοιες, ώστε χωρίς διόρθωση να μην έχουν συνολική διακύμανση απόκρισης έκαστο μεγαλύτερη του +-5dB.
Μετα, dsp.