Η Starlink στην Ελλάδα.

Reaction score
459
Παίδες καλημέρα!

Κάποιες αποριούλες για όποιον γνωρίζει...

Θέλω να το τοποθετήσω στο εξοχικό κατά κύρια βάση που βρίσκεται σε παραθαλάσσιο μέρος στον Θεολόγο το σταρλινκ. Εκεί θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα 4 με 5 μήνες.
Ερώτηση, επειδή ιδανικά θέλω να ναι φορητό, να πάρω το κανονικό ή το μίνι; 50 ευρώ διαφορά είναι αμελητέα απλά σαν χρηστικότητα το ρωτάω. γιατί ίσως χρησιμοποιηθεί για κανα μήνα μαξ και στην Κρήτη (Χανιά, σε κάτι βουνά στον Ομαλό κοντά).

Επίσης, επειδή θα χρησιμοποιηθεί φορητά πρέπει να αγοράσω το πλάνο των 72 ευρώ;

Εντάξει η Κρήτη δεν είναι τόσο απαραίτητο, απλά nice to have. Το ένα εξοχικό Θεολόγο είναι must για τηλεργασία καλοκαίρι κτλ.

Γνωρίζετε αν με το πλάνο των 40 είμαι καλυμμένος να αλλάξω περιοχή για κανα μήνα; Η αυτό δε παίζει;

Στην ουσία με ενδιαφέρει ξεκάθαρα για σταθερή βάση εξοχικού, απλά η ερώτηση κυρίως είναι αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ένα 20 μέρες 30 μαξ σε άλλο μέρος και αν με καλύπτει η συνδρομή των 40 ή πρέπει να δώσω 72;

Ευχαριστώ!

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
143.499
Γνωρίζετε αν με το πλάνο των 40 είμαι καλυμμένος να αλλάξω περιοχή για κανα μήνα; Η αυτό δε παίζει;
Νομίζω πως δε παίζει, αλλά ρώτα κανέναν εγκαταστάτη καλύτερα.

Reaction score
459
Και γω αυτό καταλαβαίνω. Το θέμα είναι πόσο εύκολα αλλάζει το πρόγραμμα; Τύπου Μάιο ας πούμε θελώ να μαι Κρήτη άρα παίρνω απεριόριστα με 72.

Μετά που θα μαι σταθερός για 4,5 μήνες αλλού, αλλάζει εύκολα σε 40 ευρώ το μήνα απεριόριστα;

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
8.022
Παίδες καλημέρα!

Κάποιες αποριούλες για όποιον γνωρίζει...

Θέλω να το τοποθετήσω στο εξοχικό κατά κύρια βάση που βρίσκεται σε παραθαλάσσιο μέρος στον Θεολόγο το σταρλινκ. Εκεί θα χρησιμοποιηθεί σίγουρα 4 με 5 μήνες.
Ερώτηση, επειδή ιδανικά θέλω να ναι φορητό, να πάρω το κανονικό ή το μίνι; 50 ευρώ διαφορά είναι αμελητέα απλά σαν χρηστικότητα το ρωτάω. γιατί ίσως χρησιμοποιηθεί για κανα μήνα μαξ και στην Κρήτη (Χανιά, σε κάτι βουνά στον Ομαλό κοντά).

Επίσης, επειδή θα χρησιμοποιηθεί φορητά πρέπει να αγοράσω το πλάνο των 72 ευρώ;

Εντάξει η Κρήτη δεν είναι τόσο απαραίτητο, απλά nice to have. Το ένα εξοχικό Θεολόγο είναι must για τηλεργασία καλοκαίρι κτλ.

Στην ουσία με ενδιαφέρει ξεκάθαρα για σταθερή βάση εξοχικού, απλά η ερώτηση κυρίως είναι αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ένα 20 μέρες 30 μαξ σε άλλο μέρος και αν με καλύπτει η συνδρομή των 40 ή πρέπει να δώσω 72;

Ευχαριστώ!
Για 1 location change τον χρόνο, δεν θα έχεις θέμα (αλλάζεις το service location στο προφίλ σου).
Τώρα αν το βολτάρεις και Κρήτη, δεν ξέρω αν θα σε μπλοκάρουν, δεν έχω συναντήσει τέτοια περίπτωση με το personal residential plan για να σου πω με σιγουριά.

Reaction score
459
Ε τότε ίσως το ξεκινάω με Κρήτη που θα ναι και το πρώτο ταξίδι, και μετά το γυρίζω.

Reaction score
7.347
Υπάρχει κάποιος με σύνδεση lite να μας πει με τι ταχύτητες συνδέεται συνήθως?

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.850
Δωρεάν ο εξοπλισμός με 12μηνο συμβόλαιο.
Δεν θα το άφηνα να περάσει έτσι...

Screenshot 2025-07-12 at 22.20.31.png

Τέλος του μήνα παραλαμβάνω και το 2ο. Γρήγορο internet και στο σπίτι και στο γραφείο πλέον. 80€ το μήνα αλλά χαλάλι.

Elon, το καλιτσούνι σε κάνει μάγκα!

Ξήλωμα και το σταθερό του ΟΤΕ και το "internet" της πλάκας (μισό mbps upload LOL).
Και το νούμερο του σταθερού με φορητότητα θα γίνει voip με κόστος 2€ το μήνα.

Dimifoot

General Catsicofoot Patton
Editor
Reaction score
90.005
Θα το σκεφτόμουν πολύ πριν παραδώσω όλα τα δεδομένα μου στον Έλον.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
78.362
Κατά τύχη σήμερα έκανα επιτέλους αίτηση να αλλάξω το SpeedBooster με 5G internet και φυσικά όχι Starlink. :p

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.850
Θα το σκεφτόμουν πολύ πριν παραδώσω όλα τα δεδομένα μου στον Έλον.
Με VPN μπαίνω. Ο Έλον δεν βλέπει τίποτα. ;)

Κατά τύχη σήμερα έκανα επιτέλους αίτηση να αλλάξω το SpeedBooster με 5G internet και φυσικά όχι Starlink. :p
Εγώ είχα της Vodafone. Υπερβολικά ασταθές για σοβαρή χρήση. Γενικά τα 5G έχουν διακυμάνσεις, απώλειες πακέτων κλπ κλπ.

Reaction score
70
Καλή μέρα σε όλους όλες τις συμφορουμιτες Με ποιον να μιλήσω παρακαλώ για εγκατάσταση κ παραγγελία εξοπλισμού starlink ? Μια δοκιμή θα μας πείσει !!

minas

Πισιά
Reaction score
4.185
Καλή μέρα σε όλους όλες τις συμφορουμιτες Με ποιον να μιλήσω παρακαλώ για εγκατάσταση κ παραγγελία εξοπλισμού starlink ? Μια δοκιμή θα μας πείσει !!
Εάν ο Ελομάς δεν είναι διαθέσιμος, πας και σε έναν Κωτσόβολο ;).

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.850
Εάν ο Ελομάς δεν είναι διαθέσιμος, πας και σε έναν Κωτσόβολο ;).
ΟΧΙ ΜΗ ΠΟΤΕ ΚΙΧ ΚΑΚΟ.....

Φιλαράκι μακριά από Κωτσόβολο. Πρόκειται περί τρελής απάτης.

Καταρχάς μπαίνεις στο starlink com και παραγγέλνεις και ο εξοπλισμός είναι δωρεάν 100%.
Οπότε γιατί να σκάσεις στους κλέφτες 350€ ?

Δεύτερον, η υπηρεσία εγκατάστασης του Κωτσ. είναι μια μούφα. Ακούστε τι βίωσα εγώ.

- Μου βγάλαν το λάδι μέχρι να έρθει ο τεχνικός. Μόνο όταν απείλησα ότι θέλω επιστροφή χρημάτων, καταδέχτηκε το αλάνι ο τεχνικός να με πάρει τηλ για να κανονίσουμε ραντεβού. Αλλιώς χέστηκαν.
- Για 85€ που ζητάνε προσφέρουν τα εξής: α) Βιδώνουν το πιάτο στην ταράτσα με 2 βίδες. β) Κάνουν μια τρύπα στον τοίχο για να μπει το καλώδιο στο σπίτι. γ) Κολάνε το καλώδιο πρόχειρα με καρφιά στον τοίχο. Ούτε καν ένα καναλάκι της πλάκας. Γυφτιά.
- Δεν κλείνουν καν την τρύπα στον τοίχο του σπιτιού!!!!! Δεν το καλύπτει λέει η υπηρεσία. Δείτε λέει κύριε τι υπογράψατε!!!! Πήγα και αγόραζα σιλικόνες και έκλεισα εγώ την τρύπα.
- Και τέλος το όλο θέμα της ρύθμισης του πιάτου είναι αστείο. Κατεβάζεις το απ στο κινητό. Κάνεις ένα registration. Βάζεις τους κωδικούς του wifi. Και όταν ακουμπήσεις το πιάτο σου λέει αυτό αν θέλει λίγο αριστερά λίγο δεξιά. Είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία από το να κάνεις ένα λογαριασμό στη Revolut π.χ.

Άρα ο κωτσοβολος θέλει 350 για εξοπλισμό, 85 εργατικά, 15 σιλικόνη για να κλείσεις την τρύπα, ίσον 450 ευρώ για κάτι που από το official site το έχεις ΔΩΡΕΑΝ και απλά ξοδεύεις μισή ώρα να περάσεις το καλώδιο. Στο 2ο σταρλινκ λοιπόν απλά το παράγγειλα από το site το official και θα φωνάξω το γιό του ηλεκτρολόγου να περάσει απλά συμμαζεμένα το καλώδιο με καναλάκια για 30€.

Γλυτώνω δηλαδή 420 ευρώ. Μακριά παιδιά από τον κωτσόβολο. Μην πετάξετε τα λεφτά σας!!!

Reaction score
3.158
Καλά ο Κωτσοβολος φημίζεται για τις ακριβές υπηρεσίες του. Έχω να πατήσω εκεί κάτι αιώνες. Το λέει και το όνομα... σε πιάνουν Κωτσο.

minas

Πισιά
Reaction score
4.185
ΟΧΙ ΜΗ ΠΟΤΕ ΚΙΧ ΚΑΚΟ.....

Φιλαράκι μακριά από Κωτσόβολο. Πρόκειται περί τρελής απάτης.

Καταρχάς μπαίνεις στο starlink com και παραγγέλνεις και ο εξοπλισμός είναι δωρεάν 100%.
Οπότε γιατί να σκάσεις στους κλέφτες 350€ ?

Δεύτερον, η υπηρεσία εγκατάστασης του Κωτσ. είναι μια μούφα. Ακούστε τι βίωσα εγώ.

- Μου βγάλαν το λάδι μέχρι να έρθει ο τεχνικός. Μόνο όταν απείλησα ότι θέλω επιστροφή χρημάτων, καταδέχτηκε το αλάνι ο τεχνικός να με πάρει τηλ για να κανονίσουμε ραντεβού. Αλλιώς χέστηκαν.
- Για 85€ που ζητάνε προσφέρουν τα εξής: α) Βιδώνουν το πιάτο στην ταράτσα με 2 βίδες. β) Κάνουν μια τρύπα στον τοίχο για να μπει το καλώδιο στο σπίτι. γ) Κολάνε το καλώδιο πρόχειρα με καρφιά στον τοίχο. Ούτε καν ένα καναλάκι της πλάκας. Γυφτιά.
- Δεν κλείνουν καν την τρύπα στον τοίχο του σπιτιού!!!!! Δεν το καλύπτει λέει η υπηρεσία. Δείτε λέει κύριε τι υπογράψατε!!!! Πήγα και αγόραζα σιλικόνες και έκλεισα εγώ την τρύπα.
- Και τέλος το όλο θέμα της ρύθμισης του πιάτου είναι αστείο. Κατεβάζεις το απ στο κινητό. Κάνεις ένα registration. Βάζεις τους κωδικούς του wifi. Και όταν ακουμπήσεις το πιάτο σου λέει αυτό αν θέλει λίγο αριστερά λίγο δεξιά. Είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη διαδικασία από το να κάνεις ένα λογαριασμό στη Revolut π.χ.

Άρα ο κωτσοβολος θέλει 350 για εξοπλισμό, 85 εργατικά, 15 σιλικόνη για να κλείσεις την τρύπα, ίσον 450 ευρώ για κάτι που από το official site το έχεις ΔΩΡΕΑΝ και απλά ξοδεύεις μισή ώρα να περάσεις το καλώδιο. Στο 2ο σταρλινκ λοιπόν απλά το παράγγειλα από το site το official και θα φωνάξω το γιό του ηλεκτρολόγου να περάσει απλά συμμαζεμένα το καλώδιο με καναλάκια για 30€.

Γλυτώνω δηλαδή 420 ευρώ. Μακριά παιδιά από τον κωτσόβολο. Μην πετάξετε τα λεφτά σας!!!
Δεν απορρίπτω την εμπειρία σου, αλλά ως επίσημος μεταπωλητής προφανώς έχει τις ίδιες προσφορές με το site της εταιρείας (δηλαδή δεν χρεώνει τον εξοπλισμό με ετήσια συνδρομή) και επιπλέον είναι one stop shop. Δηλαδή για κάποιον που δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει, δεν είναι κακό να μην ψάχνει και εγκαταστάτη.

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.850
Δεν απορρίπτω την εμπειρία σου, αλλά ως επίσημος μεταπωλητής προφανώς έχει τις ίδιες προσφορές με το site της εταιρείας (δηλαδή δεν χρεώνει τον εξοπλισμό με ετήσια συνδρομή) και επιπλέον είναι one stop shop. Δηλαδή για κάποιον που δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει, δεν είναι κακό να μην ψάχνει και εγκαταστάτη.
Την προσφορά του δωρεάν εξοπλισμού την δίνει το starlink com. Στον Κωτσόβολο δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

2ον, δεν είναι εγκατάσταση αυτή. Είναι δούλεμα στα μούτρα του πελάτη. Γιατί να μην φωνάξεις ένα οποιοδήποτε ηλεκτρολόγο να περάσει το κανάλι;

kalitsouni

Ακουστικά
Reaction score
11.850
Αχ ΟΤΕ μου αλανιάρη. Σπαράσσω στο κλάμα που θα σε χάσω. ΟΤΕ + Καλιτσούνι = LFE ♥

ote.png

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.727
Members
38.484
Νεότερο μέλος
Eleni_29