- Μηνύματα
- 80.220
- Reaction score
- 102.454
Απάντηση: Θα μας πεις μια ιστορία??
Με αλλαγή ανεμιστήρων δεν μειώνεται η φασαρία;
Με αλλαγή ανεμιστήρων δεν μειώνεται η φασαρία;
Ναι Γιαννη, κανει πολλα περισσοτερα.To online ups, σου σιάχνει την τάση τροφοδοσίας, κάνει και κάτι άλλο?Πέραν του οτι βγάζει ημίτονο.
Ρωτάω γιατί εγω παίζω με voltage regulator, Υποχρεωτικά.
Δε μου λες ρε μάστορα, πού είναι το δεύτερο XLR;Που είναι η ρημάδα η ασφάλεια και δεν τη βλέπω?
Βρε Τακούλη ...λες να μου ανέβηκε κι άλλο η μυωπία?
Ναι. Στην ουσία γίνεται ένας μονοφωνικός balanced ενισχυτής, με γεφύρωση των δύο καναλιών, ενώ σ' αυτή τη λειτουργία μπορεί να συνδεθεί και μέσω της υποδοχής RCA του δεξιού καναλιού.Δε μου λες ρε μάστορα, πού είναι το δεύτερο XLR;
Μόνο για μονοφωνική λειτουργία έχει balanced είσοδο;
Ναι. Στην ουσία γίνεται ένας μονοφωνικός balanced ενισχυτής, με γεφύρωση των δύο καναλιών, ενώ σ' αυτή τη λειτουργία μπορεί να συνδεθεί και μέσω της υποδοχής RCA του δεξιού καναλιού.
Και τι σκατά έχει XLR τότε ο τελικός ;Αρα καλώς δεν έχει balanced εξόδους ο προενισχυτής αφού η όλη σχεδίαση του τελικού ΔΕΝ είναι balanced.
Το πιό τραγικό είναι οτι ο αντίστοιχος προ δεν έχει έξοδο XLR
Υποθέτω θα πνίγονται τα χαμηλομεσαιοϋψηλά με αυτό τον τρόπο....."Να το βγαλεις, απαγορευεται ενισχυτης πανω του...."
To online ups, σου σιάχνει την τάση τροφοδοσίας, κάνει και κάτι άλλο?Πέραν του οτι βγάζει ημίτονο.
Ρωτάω γιατί εγω παίζω με voltage regulator, Υποχρεωτικά.
...για παράδειγμα, (δεν έχω καμιά σχέση με την GE)Επειδή δουλεύω στον χώρο των inverter, ηλεκτρονικών ισχύος, UPS, να ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα.
Καταρχήν τα 2 άρθρα που έχει η Wikipedia είναι πολύ διαφωτιστικά:
1. Uninterruptible power supply (UPS)http://en.wikipedia.org/wiki/Uninter...e_power_supply
2. Power conditioner http://en.wikipedia.org/wiki/Power_conditioner
Κατηγορίες UPS:
1.Offline / standby
Ένα τέτοιο σύστημα είναι ακατάλληλο για Audio για 3 προφανείς λόγους:
Α. Όταν δουλεύει από AC δεν προστατεύει το σύστημα από αρμονικές της τάσης εισόδου, ούτε από διαφορά συχνότητας. (ουσιαστικά αν δεν μεταβάλεται αρκετά η τάση του δικτύου είναι σαν να μην υπάρχει το UPS).
B. Όταν έχει μπει σε mode inverter (παίρνει DC τάση από τις μπαταρίες και το κάνει AC), οι αρμονικές στην έξοδο του UPS κάνουν τρελό πάρτυ. Καμμιά φορά στα πολύ φτηνά UPS η έξοδος είναι Τετραγωνικός παλμός 50 Hz, ούτε καν παραμορφωμένο ημίτονο!
Γ. Έχεις αγοράσει ένα σωρό ηλεκτρονικά, μπαταρίες και τα χρησιμοποιείς για την σπάνια περίπτωση που έχεις υπέρταση / υπόταση, για να γυρίσει σε λειτουργία UPS και να ακούς από τις μπαταρίες με ένα σωρό αρμονικές.
Αν το πρόβλημα είναι να αποσυνδέεται η ΔΕΗ όταν υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις τάσης / συχνότητας, τότε η σωστή λύση είναι ένα έξυπνο ρελέ προστασίας που προσφέρει αυτές τις δυνατότητες
2. UPS Line-interactive
Παρόμοιο με το προηγούμενο με την διαφορά οτι όταν δεν δουλεύει από μπαταρίες, υπάρχει ένας αυτο-μετασχηματιστής για να κρατά την τάση εξόδου μέσα σε κάποια όρια αν η τάση του δικτύου ξεφύγει αρκετά.
Προφανώς και αυτό δεν είναι κατάλληλο για audio εφαρμογές.
Επίσης και στις 2 τοπολογίες, είναι πολύ πιθανό ο χρόνος μεταγωγής του διακόπτη στην έξοδο να είναι αρκετά μεγάλος και να tripάρουν κάποιες audio συσκευές.
3.Double-conversion / online
Εδώ αρχίζουμε να μιλάμε οτι κάτι γίνεται....
Η αρχή λειτουργίας με λίγα λόγια είναι ότι το φορτίο τροφοδοτείται πάντα από τον inverter (μετατροπέας DC / AC).
Όταν έχουμε ΔΕΗ και ανεξάρτητα από την ποιότητα της κυματομορφής, η AC τάση μετατρέπεται σε DC και τροφοδοτεί τον inverter που βγάζει όπως και στις 2 προηγούμενες τοπολογίες, ημίτονο ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΑΣΗΣ και ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ αλλά με ένα μεγάλο πλήθος αρμονικών (μιλάμε για PWM διαμόρφωση).
Και εδώ έρχεται ο ρόλος του φίλτρου στην έξοδο:
Υπάρχουν χονδρικά 2 είδη φίλτρων μετά τον inverter:
Χαμηλοπερατά φίλτρα LC ή Μετασχηματιστές Απομόνωσης που συνοδεύονται από πυκνωτές και κάποια RF φίλτρα.
Η δεύτερη λύση είναι και η καλύτερη, γιατί μειώνει το επίπεδο των αρμονικών σε άριστα επίπεδα ΚΑΙ ταυτόχρονα προστατεύει τις συσκευές μας σε περίπτωση που χαλάσει το inverter και έχουμε διαρροή DC τάσης προς τις συσκευές μας.
Το κόστος δεν είναι χαμηλό (ένα UPS αυτής της μορφής για 5 kVA π.χ., ενσωματώνει γέφυρα ανόρθωσης 5 kVA, πυκνωτές DC θηρία, inverter 5 kVA KAI Μετασχηματιστή Απομόνωσης 5 kVA! (για να μην βάλουμε και τις μπαταρίες ...)
Το κόστος για audio εφαρμογές μπορεί να μειωθεί αν ΔΕΝ παραγείλουμε τις μπαταρίες. (που πιάνουν και χώρο και είναι σχετικά επικίνδυνες.
Εσύ και όλοι εμείς επίσης .Λογικο ειναι να εχει και XLR σε γεφυρωμενη συνδεσμολογια.σωστόν
Το παραλογο ειναι οτι δεν εχει ο προ αντιστοιχη εξοδο, αρα ο κατοχος του σετ δεν μπορει να χρησιμοποιησει δυο τελικους σαν monoblock.
Ομολογω οτι αυτη την "φιλοσοφια" δεν την καταλαβαινω.
Φυσικά, σε στέρεο λειτουργία. Όμως, σε γεφυρωμένη λειτουργία γίνεται εκ φύσεως balanced, και σ' αυτήν την κατάσταση η υποδοχή του αριστερού καναλιού είναι αποσυνδεδεμένη. Σε κάθε τελικό που έχει τη δυνατότητα γεφύρωσης, η είσοδος του ενός καναλιού αποσυνδέεται, συνήθως του αριστερού.Αρα καλώς δεν έχει balanced εξόδους ο προενισχυτής αφού η όλη σχεδίαση του τελικού ΔΕΝ είναι balanced.