Ιστορίες hi end για γέλια και για κλάματα

Ν

Νίκος Τεγόπουλος

Guest
..οχι μονο μια ρε Λακη, αγοραζα χρωμιου, η μεταλλου, συνηθως BASF και TDK, του τις εδινα, με την "αυστηρη εντολη" να ειναι μιξαρισμενες, με γοητευε αυτο, και μου εγραφε ολα hit της εποχης. Ακομα τις εχω, παιζουν κανονικοτατα! Δε μπορω να θυμηθω το ονομα του, απο τη Ροδο ηταν..
- Μην ανησυχεις για τα καλωδια, υπαρχει αποθεμα...

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
..τα 7" ειναι πολλες φορες "παγιδα" στις στροφες.. :/
..κ αρκετες φορες αλλαζεις σε 45..κ παλι 33..για να σιγουρευτεις...
Μεταξυ μας... καποια ακουγονται καλητερα..σε λαθος στροφες.. αυτο κ αν ειναι για γελια κ για κλαματα... :p ^^

Mr Spock

demokratischer - sektor
Reaction score
52.271
- μιάς και μιλάμε για στροφές , όποιος έχει αυτό το τετραπλό βινύλιο ας μας πεί σε τι στροφές παίζει , ( δεν γράφει πουθενά τίποτε για στροφές ) . . . ok με τους χρόνους των κομματιών το βρίσκεις , αλλά και στις λάθος , πάλι σωστά βγαίνει

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.470
Αυτό με τις λάθος στροφές στο πικ απ το έχω πάθει κι εγώ. Θα βρω το post πιο μετά και θα το αναρτήσω.
Να, ορίστε, το βρήκα!:D

Λοιπόν... Τα ωραία του να ακούει κάποιος από βινύλιο...

Είπα, ρε παιδί μου, να βάλω να ακούσω το καινούριο των Rotting Christ, το "Rituals" μιας και κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για τη συναυλία τους τον Ιούνιο στη Λευκωσία. Άκουγα με τις ώρες το "Ελθέ, κύριε" όταν είχε πρωτοκυκλοφορήσει οπότε, επέλεξα να ξεκινήσω την ακρόαση από την δεύτερη πλευρά του δεύτερου δίσκου.

Χαμηλώνω τη βελόνα στο δίσκο, ξεκινάει η μουσική και... "Χμμμμ... Οι Rotting Christ "έριξαν" τις ταχύτητες... Χμμμ, καλό ακούγεται!". Αλήθεια, ακουγόταν ψιλο-doom/black φάση, με βαθιά παραμορφωμένα φωνητικά, αργόσυρτες κιθάρες, 'νταξ', δεν χαλάστηκα (πολύ...). Τελειώνουν τα τραγούδια κι έτσι όπως σηκώνομαι να αλλάξω πλευρά, "πέφτει" το μάτι μου σε μια σημείωση στο εξώφυλλο του δίσκου: "Pressed in 45RPM [...]"!!!!!! :D:D:D:D:D Εννοείται ότι ο λόγος που άκουγα το ψιλο-doom/black είναι επειδή έπαιζα τον δίσκο στις 33.3RPM αντί στις 45RPM κι εννοείται ότι άκουσα ξανά την πλευρά στην "κανονική" ταχύτητα!

Αγαλλίαση! Ούτε ταχύτητες έριξαν, ούτε τίποτα! Το πρώτο κομμάτι που άκουσα:

Rotting Christ - Του θάνατου

(ναι, το γνωστό κομμάτι του Ξυλούρη, στην αλα Rotting Christ έκδοση!)

Reaction score
775
- μιάς και μιλάμε για στροφές , όποιος έχει αυτό το τετραπλό βινύλιο ας μας πεί σε τι στροφές παίζει , ( δεν γράφει πουθενά τίποτε για στροφές ) . . . ok με τους χρόνους των κομματιών το βρίσκεις , αλλά και στις λάθος , πάλι σωστά βγαίνει

δισκαρα

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
Να, ορίστε, το βρήκα!:D
Dec (με υφος περιεργιας κ ενδιαφεροντως): ... καλα πως μπορεις κ ακους μεταλ ακομα !? (Ειπα κ αλλα..)
Rot.C. member (με εκλπηξη) : !!!!! ???? ε!? (Γυρισε την πλατη.. κ αποσυρθηκε .. δεν ειπε κατι.. νομιζω δεκτηκε την αποψη μου ή οτι καταλαβε καταλαβε..)
Φιλος Dec : ρε συ Ντεκ ..αυτος νομιζω παιζει στους Rotting Christ!?
Dec: !!! Ισως επρεπε να το χειριστω λιγο διαφορετικα..
-λιγο γκαφα...αλλα ειχε πλακα..λυπαμαι που τον στεναχωρησα..
-εχω αναθεωρησει λιγο.τεσπα νομιζω οτι καπου εχω τα πρωτα 2-3 album των r.c. (μεχρι το ντεν ποεμ.. που ακουσα κ synth...κ λεω "ωραιο! Μπραβο!")

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.470
Αυτό το είδος μουσικής το ακούς το ίδιο στις 33, στις 45 και στις 78 στροφές! :):p
Είσαι άμουσος, απολίτιστος, ακούλτουρος κι οισοπαιδωτικός!:D

Dec (με υφος περιεργιας κ ενδιαφεροντως): ... καλα πως μπορεις κ ακους μεταλ ακομα !? (Ειπα κ αλλα..)
Rot.C. member (με εκλπηξη) : !!!!! ???? ε!? (Γυρισε την πλατη.. κ αποσυρθηκε .. δεν ειπε κατι.. νομιζω δεκτηκε την αποψη μου ή οτι καταλαβε καταλαβε..)
Φιλος Dec : ρε συ Ντεκ ..αυτος νομιζω παιζει στους Rotting Christ!?
Dec: !!! Ισως επρεπε να το χειριστω λιγο διαφορετικα..
-λιγο γκαφα...αλλα ειχε πλακα..λυπαμαι που τον στεναχωρησα..
-εχω αναθεωρησει λιγο.τεσπα νομιζω οτι καπου εχω τα πρωτα 2-3 album των r.c. (μεχρι το ντεν ποεμ.. που ακουσα κ synth...κ λεω "ωραιο! Μπραβο!")
Δεν παλεύεσαι λέμε...:laugh::laugh:

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.998
Δεν παλεύεσαι λέμε..
να σου πω.. φανταζομαι εχω κανει και χειροτερα...αλλα που να θυμαμαι..
μετα απο τζαζ συναυλια:
Dec - ηταν η πρωτη μου φορα !
Σαξοφονιστας - ναι ε?
Dec - παιζατε λιγο χαλια στην αρχη ..μετα φτιαξατε..
(....)
...Καλητερα να καπνιζεις παρα να μιλας...

Oh dear, σκεψου σε συζητηση :
Π-αλλαξα τα ηχεια 'η ενισχυτικα κοκ γιατι ηταν χαλια.. εσυ ποια εχεις... ειπαμε??
Ν-τα χαλια... και ειμαι ευχαριστημενος..
... να το κανουμε και πιο spicy...σκεψου το πιο πανω τυχαιο περιστατικο να αναφερεται σε θυληκο..οπου Π=πρωην...οπου Ν=νυν...
:lolsign: οκ, ωρα για φαγητοοοοοοοοοο

Reaction score
2.577
Είσαι άμουσος, απολίτιστος, ακούλτουρος κι οισοπαιδωτικός!:D
Και ανωρθόγραφως! :p :D

Εγω ακουσα μια φορα το Jolene της Dolly Parton σε 7" κατα λαθος στις 33rpm και απο τοτε το ακουω μονο ετσι :)

TGD

Reaction score
8.599
Εγω ακουσα μια φορα το Jolene της Dolly Parton σε 7" κατα λαθος στις 33rpm και απο τοτε το ακουω μονο ετσι
Χμμ, κι άλλοι θα έχουν την ίδια άποψη γιατί οι νεότερες ερμηνείες του τραγουδιού είναι πιο αργές από της Ντόλλυ.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
136.656
Το 1200 πάντως, έχει ωραιότατο πιτς κοντρόλ να παίζεις με τις στροφές, να το φέρνεις κει που σ'αρεσει! :p

TGD

Reaction score
8.599
Ναι, αλλά χαλάει την τονικότητα. Ενώ στα ψηφιακά μπορείς να αλλάξεις την ταχύτητα χωρίς να κάνεις την Ντόλλυ να ακούγεται σαν τενόρος.

Το ξέρετε ότι ο Φέυνμαν ήθελε να ονομάσει τα κουάρκ παρτόνια προς τιμήν την Ντόλλυ;

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.534
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106