Ιστορίες hi end για γέλια και για κλάματα

Reaction score
22.916
Βλακείες κάνει ο μπαρμπαΝιόνιος.
Εντελώς άδικη η σύγκριση.
Κι αν είναι μόνο για να δικαιώσει τον τίτλο, πάλι βλακείες. Διάλεξε να συγκρίνει δύο εντελώς συγκεκριμένα από τις 100δες που υπάρχουν, για μην πω 1000δες, αφού ο τίτλος δεν δικαιώνεται μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή τιμών. Δεν προκύπτουν έτσι οι κανόνες μάναμ...
Ε, ενταξει μην σκας και τόσο πολυ, πάμε για κανά ουζάκι ποικιλία. :D

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.549
Ε, ενταξει μην σκας και τόσο πολυ, πάμε για κανά ουζάκι ποικιλία. :D
Σιγά μη σκάω. Την γνώμη μου λέω, που δεν είναι απλά γνώμη μου, πραγματικότητα είναι.
Από αλκοόλ πίνω μόνο οίνο. Ούτε εκεί ψάχνω την ποικιλομορφία.

Reaction score
22.916
Σιγά μη σκάω. Την γνώμη μου λέω, που δεν είναι απλά γνώμη μου, πραγματικότητα είναι.
Από αλκοόλ πίνω μόνο οίνο. Ούτε εκεί ψάχνω την ποικιλομορφία.
Ναι το βλέπω. Είδες που τα κατάλαβε όλα ο άνθρωπος μέσα σε μισή ώρα που σου έλεγα. Και με ένα τραγουδι κιόλας που ακους τι τραγούδι ειναι. Και η γνωμη του στην ουσία άλλαξε πολυ λίγο μετά απο τρείς μηνες που δουλεψε μαζί τους. Αυτό είναι η εμπειρία και μη μου πείς ότι ξέρει τώρα αυτός όλα τα χαρακτηριστικά και τεχνικά ζητήματα που ξέρουν και ασχολουνται οι audio people. Κάτσε εσυ να διαβάζεις όλα τα φορουμ τα ASR και τους ριβιουερς και να βγάζεις και κανόνες. Και τι σε νοιαζουν εσένα οι κανόνες και είναι δουλεια σου να θες να τους βάλεις ή οτι είσαι ικανός να τους βάλεις πιο πολυ απο αυτόν που είναι και η δουλειά του ;

Reaction score
22.916
Ούτε εκεί ψάχνω την ποικιλομορφία.
Ουτε αυτό κατάλαβες. Δεν είναι να την ψάχνεις ή όχι, εσυ ή οποιοσδήποτε. Είναι να αναγνωρίζεις στους άλλους το δικαίωμα να έχουν διαφορετική γνώμη, άποψη, γούστο, οτπική, πορεία κλπ απο ότι θα είχες εσύ. Απο που θα προκύψει μια ιδέα , εξέλιξη ή νέα γνώση δεν μπορείς να γνωρίζεις. Και μάλιστα συνηθως ιστορικά δεν προκύπτει απο αυτό που θεωρείται εδραωμένο ή ορθό. Αυτοί απο όπου προέκυψε το ορθό είχαν την ευκαιρία να ζήσουν και να δημιουργησουν σε ποικιλόμορφα περιβάλλοντα. Εάν μετά απο χρόνια ή δεκαετίες επικρατήσει άλλο περιβάλλον ομοιγένειας και ομοιομορφίας και αυτοί εκλειψουν, οι υπόλοιποι δεν θα μπορέσουν να κατεβάσουν ιδέες για κάτι νέο.

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.549
Είσαι πνεύμα αντιλογίας τελικά.
Εγώ κανόνες δεν ορίζω, εκτός από κάτι ελάχιστους που τους κρατάω για τον εαυτό μου.
Πολύ απλά έγραψα το αυτονόητο: Δεν είναι δυνατόν να ακούς, όσο επισταμένως και αν, τρία ηχεία και να βγάζεις συμπεράσματα, ακόμα λιγότερο κανόνες για τα πάντα.

Reaction score
22.916
Είσαι πνεύμα αντιλογίας τελικά.
Εγώ κανόνες δεν ορίζω, εκτός από κάτι ελάχιστους που τους κρατάω για τον εαυτό μου.
Πολύ απλά έγραψα το αυτονόητο: Δεν είναι δυνατόν να ακούς, όσο επισταμένως και αν, τρία ηχεία και να βγάζεις συμπεράσματα, ακόμα λιγότερο κανόνες για τα πάντα.
Είμαι πνεύμα αντιλογίας με το πνεύμα αντιλογίας ; :D
Εγω το πνευμα αντιλογίας το χρησιμοποιώ για μεγαλύτερη εμβάθυνση στην λογική και στον προβληματισμό. Όχι απο ψυχολογικούς λόγους.
Τώρα μιλάς σωστά. Τους κανόνες τους βάζει ο καθένας για τον ευατό του πρώτα.
Οσο για τον ΜπαμρπαΝιόνιο πως τον είπες τις σπουδές του μπορείς να τις δείς. Ο άνθρωπος κάνει διαφημίσεις για τηλεόραση, ραδιοφωνο και ιντερνετ και τρέιλερ (και για σημαντικές εταιρίες) για να ζήσει και να προωθήσει τα projects του και τiς σπoυδές του. Τα περισσοτερα studios πλέον αυτό κάνουν. Δυο τρείς φίλοι που έχω αυτό κάνουν και εδώ Ελλάδα. Μέχρι και αυτό εδω έχει εκλειψει και δουλευουν στο εξωτερικό με τις συγχρονες δυνατότητες που παρέχει η τεχνολογία να δουλεύουν και απο όπου θέλουν.
Τους κανόνες που σπάει δεν τους διευκρίνησες. Εάν είναι ότι η συγκριση είναι μεταξύ μεγάλης διαφοράς τιμής (2 Κ - 4Κ -14 Κ) ο άνθρωπος δεν το κάνει για και με λόγους ή σκετπικό οντιοφίλ. Το κάνει για την δουλειά του. Η διαφορά τιμών πάντως κανονικά εσένα ειδκά θα έπρεπε να σου αρέσει - καθως είσαι υποστηρικτής απο οτι εχω κααλάβειι απο τα πόστ σου - ότι κάτι πολυ πολυ φθηνότερο μπορεί να είναι καλύτερο απο κάτι ακριβό. Εάν και αυτό ισχύει α) έχει όρια β) δεν είναι ο κανόνας δυστυχώς όσο και να το ήθελες (θέλαμε).

Εάν εξαιρέσουμε λοιπόν το εάν είναι "πρέσβης" και αυτός και εάν θεωρήσουμε ότι τα κινητρά του για αυτό το "ριβιου" ήταν αγνά το ριβιου του έχει κάποια λογική. Αυτό όσον αφορά τα κινητρα πάντως εάν είναι να το αμφισβητήσουμε πρέπει να το αμφισβητήσουμε και για τους άλλους. Δεν μπορούμε να κάνουμε cheery- picking. Προσωπικά η γνώμη μου είναι ότι στο ιντερνετ τίποτε (πολυ λίγοι και λίγα) δεν είναι πλέον αγνό και γράφεται κατα τύχη. But that's me. Οσον αφορά τον τίλτο είναι απλως clickbait (να δει και κάποιος το βιντεο του). Μέσα δεν αναφέρεται καθόλου σε αυτό το θέμα το εάν το ακριβότερο πάντα αξιζει τα λεφτά του και φυσικά δεν βγάζει κάποιο κανόνα.
Το μόνο σοβαρό πρόβλημα με αυτον τον άνθρωπο - εάν είναι να αναρωτηθείς - είναι ότι είναι Ολλανδός και η εταιρία αυτή είναι Ολλανδική. Αλλά όπως είπα εάν είναι να αμφισβητήσουμε τα κινητρα τότε δεν πρεπει να είμαστε επιλεκτικοί για ποιόν το κάνουμε και ποιον όχι και σίγουρα ουτε έτσι βγαίνει άκρη. Ή θα είμαστε αυστηροι με όλους.

Πάντως τα εχέγγυα για να κρίνει τα έχει πολυ περισσότερο απο τους audio people που ακουνε σε δέκα χρόναι ότι ακούει αυτος σε μια βδομάδα για την δουλειά του. Οι audio people δεν καταλαβαίνουν καν πως προκύπτει το reverb σε μια μίξη , πως αποκόπτεται π.χ. απο μια φωνή, τι ακριβώς αίσθηση τους δημιουργεί (πλατους και βάθους) και θα ξέρουν να κρίνουν σωστά ; Άσε που η κριτική του περιορίστηκε στα όρια και σε θέματα που αφορούν την διευκόλυνση κυρίως της δουλειάς του και όχι με οντιοφίλ ή Χαι Φαι κριτήρια. ¨Εστω και η αναρωτηση και clichbait του εάν το χρηματικό μεταφραζεται σε αποδοση απευθυνεται σε ανθρώπους peers του που έχουν στουντιο. Και σε αυτό τον pro audio κόσμο η αμφισβητηση περι της σχέσης κόστους - αποδοσης είναι πολυ πιο μεγάλη οπότε ίσως είχε αυτό στο μυαλό του να εξετάσει και να σπάσει σαν μυθο. Πάντως τα ηχεία φαίνεταi απο άλλα μελλοντικά βιντεο του ... ότι τα χρησιμοποιεί.

Last edited:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
33.549
ΜπαμρπαΝιόνιο
Δεν με ενδιαφέρουν οι σπουδές του όταν βάζει τίτλους κλικμπέιτ. Δεν παίρνω στα σοβαρά τίποτα που υποστηρίζεται στον γιουτούμπα ούτε ασφαλώς βγάζω συμπεράσματα από ακροάσεις του, δεν κάθομαι να ακούσω καν.

ότι κάτι πολυ πολυ φθηνότερο μπορεί να είναι καλύτερο απο κάτι ακριβό
Αυτό δεν είναι κανόνας, όμως το "μπορεί" ισχύει σε έναν βαθμό. Άλλωστε οι εταιρείες ονόματα στην τελική τιμή τους ζητάνε από 50% έως και 90% για το brand. Τι έχει μέσα το βάνταξ και κοστίζει πιο ακριβά από την πόρσε? Ή τα ηχεία των $$$$$$-$$$$$$$??

Υπάρχουν και δεινόσαυροι που έχουν μείνει κολλημένοι στον περασμένο αιώνα, υπάρχουν και απατεώνες που παίρνουν ένα φτηνό μηχάνημα άλλης μάρκας (π.χ. oppo όταν ακόμα οι αδειοπίπολες το θεωρούσαν της πλάκας) το βάζουν μέσα σε δικό τους περίβλημα και το πουλάνε 10 φορές πάνω.

Αυτά και δεν περιγράφω άλλο.

Reaction score
22.916
Δεν με ενδιαφέρουν οι σπουδές του όταν βάζει τίτλους κλικμπέιτ. Δεν παίρνω στα σοβαρά τίποτα που υποστηρίζεται στον γιουτούμπα ούτε ασφαλώς βγάζω συμπεράσματα από ακροάσεις του, δεν κάθομαι να ακούσω καν.

Αυτό δεν είναι κανόνας, όμως το "μπορεί" ισχύει σε έναν βαθμό. Άλλωστε οι εταιρείες ονόματα στην τελική τιμή τους ζητάνε από 50% έως και 90% για το brand. Τι έχει μέσα το βάνταξ και κοστίζει πιο ακριβά από την πόρσε? Ή τα ηχεία των $$$$$$-$$$$$$$??

Υπάρχουν και δεινόσαυροι που έχουν μείνει κολλημένοι στον περασμένο αιώνα, υπάρχουν και απατεώνες που παίρνουν ένα φτηνό μηχάνημα άλλης μάρκας (π.χ. oppo όταν ακόμα οι αδειοπίπολες το θεωρούσαν της πλάκας) το βάζουν μέσα σε δικό τους περίβλημα και το πουλάνε 10 φορές πάνω.

Αυτά και δεν περιγράφω άλλο.
Ναι τις έχω υπόψιν μου αυτές τις περιπτώσεις, Δεν συζητάω για αυτές ούτε για τα πολλά $$$$ ούτε καν για brands που χρεώνουν premium τιμές για τα προιόντα τους. Μιλάω για τίμιους και καλούς κατασκευαστές που τιμολογούν καλά και έχουν καταφέρει να επιδείξουν μια σοβαρη ποιότητα στον ήχο τους. Υπάρχουν πολλοί και αυτούς πρέπει να υποστηρίζουμε αλλά κια να αγοράζουμε τα προιόντα τους. Αυτά τα παρδειγματα που χρησιμοποιείς ενώ αλήθεια είναι λίγα , κυκλοφορούν στο ιντερνετ (κάποια εποχή) για να υποστηρίξουν ψευδώς ότι όλοι τέτοιοι είναι οπότε το φθηνό είναι επίσης καλό. Όπως υπάρχουν ανόητοι να πιστεύουν ότι εάν πληρώσουν πολλά χρήματα τους εξασφαλίζεται καλή ηχητική ποιότητα , υπάρχουν και οι ανόητοι ότι μπορεί ένα πολυ φθηνό να ξεπεράσει ενα πιο ακριβό (λογικά όμως τιμολογημένο) μηχάνημα. Για όλους υπάρχει ένα αφήγημα για να "τσιμπήσουν" όλοι. Η αλήθεια είναι όπως πάντα στην μέση και στο μέτρο κατά την γνώμη μου και να προωθούνται εντυπώσεις στον κόσμο ότι τα δύο αυτά άκρα είναι κανόνας (ουτε κανόνας μπορεί είναι) ή οι μόνες επιλογές είναι κακό. Το ένα γιατί δημιουργεί ψευτικες ελπίδες καθώς δεν είναι συχνό και το άλλο γιατί είναι εκμετάλλευση κανονική. Το φθηνό βεβαια φυσικά δεν κάνει κακό στην τσέπη αλλά κάνει κακό σε κάποιον που θα ήθελε κάτι παραπάνω (και μπορούσε οικονομικά να το έχει) απο ηχητική ποιότητα και νομίζει ότι την έχει αποκτήσει με το φθηνό επειδή το λέει ο Σάκης ο Σούγιας και ο Μητσος ο Κατσαβιδάκιας. Προσωπικά κανένα ενδιαφέρον δεν έχω στο τι θα αποφαίσει ο καθένας για τον εαυτό του απλώς όταν βλέπω κάποιος να κάνει μάντρα και να έχει υιοθετήσει άκριτα την μια ή την άλλη άκρη και το λέει και το ξαναλέει ... είπα να πω την γνώμη μου καθώς θεωρώ ότι επηρρεάζει και κάποιον που δεν ξέρει και συμβάλλει σε αυτό που έχω θεωρώ και γνωρίζω ότι αποτελει στο μεγαλύτερο ποσοστό του αφήγημα. Και στις δυο περιπτώσεις την πληρώνει το μέτρο (οι καλοι κατασκευαστες που ανεφερα παραπανω).

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.746
Members
38.489
Νεότερο μέλος
Nikos88