Και άλλος που υποφέρει από την γνωστή και άκρως κολλητική νόσο...

Reaction score
11.236
Εντάξει, εφόσον μιλάμε για τα MG-20, δε νομίζω να έχουν πρόβλημα να παίξουν (με κατάλληλο ενισχυτή) στα 120 dB στο 1 μέτρο.

Reaction score
837
Απάντηση: Και άλλος που υποφέρει από την γνωστή και άκρως κολλητική νόσο...

ο Γιώργος Χ. είναι φίλος μου παιδιόθεν... παίζαμε και μπάλα μαζί στα νιάτα μας ... απλά χαθήκαμε, ως συνήθως γίνεται ... τα τύμπανι τα θυμάμαι από όταν ήμουν 20ρης ... ήταν πολύ περήφανος για αυτά...

τις προάλλες τον συνάντησα και μου μίλησε για τα 20άρια ... ουάου ...

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Και άλλος που υποφέρει από την γνωστή και άκρως κολλητική νόσο...

Εντάξει, εφόσον μιλάμε για τα MG-20, δε νομίζω να έχουν πρόβλημα να παίξουν (με κατάλληλο ενισχυτή) στα 120 dB στο 1 μέτρο.
Πετρο τα 20αρια 120db?

Reaction score
11.236
Re: Απάντηση: Re: Και άλλος που υποφέρει από την γνωστή και άκρως κολλητική νόσο...

Βγαλε κατι λιγο και ειμαστε ενταξει:142:(πρι παρουν φωτια):142:
Σιγά μη πάρουν φωτιά! Άμα, δε, τους κόψεις και κάτω από τα 28-30 (?) χέρτζ μάλλον θα πάνε και παραπάνω!!!

Reaction score
460

Και πως γινεται βρε παιδια να ανεβαζει 120 db το 20αρι απειραχτο?

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019

Γιατί ποιός λέει οτι δεν γίνεται?
Εχεις υπόψην σου , πόση ενεργή επιφάνεια σε τετραγωνικά εχει?
Το δύσκολο , δεν είναι να βγάλει στάθμες , Αντώνη , αλλά να βρεθεί ενισχυτής , να του δώσει τα κατάλληλα ρεύματα, για να βγάλει τις στάθμες.

Reaction score
460

Και για το summit ελεγαν οτι ανεβαζει 120 db ανετα αλλα οταν το ειχα αλλα εδειχνε το ντεσιμπελομετρο πριν του πεταχτουν τα γουφερ και η μεμβρανη και με σκοτωσουν.
Δηλ ετσι οπως τα λεμε βρε Γιαννη το 9800 πρεπει να χτυπαει 140 db,αυτη ειναι η διαφορα που αντιλαμβανομαι αναμεσα τους στον χωρο μου παντα.Το 9800 παιζει 10 φορες πιο δυνατα απο το σαμιτ.

Gebreselassie

Μαύρος!
Reaction score
2.527
Αντώνη, 118dB βγάζουν τα MG3.6. Τα μεγάλα MAGs είναι άλλο φρούτο (αρκεί να μπορείς να τα οδηγήσεις).

...

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019

Αντώνη αν το ηχείο σου είναι 92db/w/m, τότε αυτό σημαίνει 122db/1024w/m, απο το ενα ηχείο και άλλα 3db απο το άλλο πάμε στα 125db στο μέτρο και απο τα δυο ηχεία.
Εαν τώρα για κάθε διπλασιασμό απόστασης η στάθμη πέφτει 6db , απο τα 125 στο μέτρο πάει , στα 119 στα 2 μέρα , 113 στα 4 μέτρα , 107 στα 8 μέτρα.
Επειδή εσυ δεν είσαι στα 8 μέτρα αλλά στα 6 , παίρνεις 3 db, αρα πας στα 110db.
Πάρε και άλλα 6db απο τον χώρο πας στα 116db, στα 6 μέτρα που ακούς.
Αυτό είναι , και τίποτα παραπάνω.

Reaction score
460
Απάντηση: Re: Και άλλος που υποφέρει από την γνωστή και άκρως κολλητική νόσο...

Αντώνη, 118dB βγάζουν τα MG3.6. Τα μεγάλα MAGs είναι άλλο φρούτο (αρκεί να μπορείς να τα οδηγήσεις).

...
Καλημερα Νικο και χρονια πολλα.
Δεν ξερω τι βγαζουν ακριβως,σιγουρα εσυ η ο Κωστας ξερετε για τα ηχεια αυτα καλυτερα απο τον καθε ενα!
Αλλα διερωτομαι εαν τα 20 χτυπανε 120db και τα 3.6 118db τα 9800 ποσο ανεβαζουν?

Reaction score
460

Αντώνη αν το ηχείο σου είναι 92db/w/m, τότε αυτό σημαίνει 122db/1024w/m, απο το ενα ηχείο και άλλα 3db απο το άλλο πάμε στα 125db στο μέτρο και απο τα δυο ηχεία.
Εαν τώρα για κάθε διπλασιασμό απόστασης η στάθμη πέφτει 6db , απο τα 125 στο μέτρο πάει , στα 119 στα 2 μέρα , 113 στα 4 μέτρα , 107 στα 8 μέτρα.
Επειδή εσυ δεν είσαι στα 8 μέτρα αλλά στα 6 , παίρνεις 3 db, αρα πας στα 110db.
Πάρε και άλλα 6db απο τον χώρο πας στα 116db, στα 6 μέτρα που ακούς.
Αυτό είναι , και τίποτα παραπάνω.
Δηλ Γιαννη τωρα μου λες οτι επροχθες που ακουσαμε μουσικη στο σπιτι μου πηραμε 125+ db (στο 1 μετρο)?Διοτι εαν θυμασαι τα λεντακια των 28β ψιλοκοκκινιζαν που και που!
Τοτε λυπαμαι αλλα τα σαμιτ πρεπει να χτυπανε 110 db μαξ (λεγανε σε τεστ κτλ οτι με ανεση χτυπανε 120 db)γιατι οι εντασεις που παιρνω αναλογικα ειναι πολλαπλασιες.

skaloumbakas

4Haris
Reaction score
1.677

Υπ' οψιν ότι στη 10η σειρά κέντρο στο ΜΕΓΑΡΟ φουλ ορχήστρα μαξιμουμ dB μετρημένα είναι το πολύ 90. :126:

Συνεχίστε την εκκωφαντική συζήτηση... :114:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019

Οσα σου έγραψα αντώνη.
Σου είπα πόσα ακριβώς, και αν θες μπορώ να σου πω και πως να το υπολογίσεις.

Reaction score
460

Υπ' οψιν ότι στη 10η σειρά κέντρο στο ΜΕΓΑΡΟ φουλ ορχήστρα μαξιμουμ dB μετρημένα είναι το πολύ 90. :126:

Συνεχίστε την εκκωφαντική συζήτηση... :114:
Καλωστον,μηπως κανεις παρεα τον τελευταιο καιρο με τον Λ.Στεφανιδη?:142:(για τα περι μεγαρου):142:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
28.019

Δηλ Γιαννη τωρα μου λες οτι επροχθες που ακουσαμε μουσικη στο σπιτι μου πηραμε 125+ db (στο 1 μετρο)?Διοτι εαν θυμασαι τα λεντακια των 28β ψιλοκοκκινιζαν που και που!
Τοτε λυπαμαι αλλα τα σαμιτ πρεπει να χτυπανε 110 db μαξ (λεγανε σε τεστ κτλ οτι με ανεση χτυπανε 120 db)γιατι οι εντασεις που παιρνω αναλογικα ειναι πολλαπλασιες.

Δεν εχουν σημασία τα leds αντώνη , είναι άλλο μέγεθος άσχετο, άλλο τα ρεύματα στα οποία ανάβουν τα leds, και άλλο το πόσα db παίρνεις στην θέση ακρόασης.

Reaction score
460

Οσα σου έγραψα αντώνη.
Σου είπα πόσα ακριβώς, και αν θες μπορώ να σου πω και πως να το υπολογίσεις.
Το ντεσιμπελομετρο μου αλλα λεει(ειναι καινουργιο ψηφιακο και καλο),και του Αργυρη (αναλογικο).Ρε γ@μωτο μηπως ειμαστε λιγο υπερβολικοι με τις μετρησεις?Δεν βγαινουν στην πραξη τα νουμερα,βγαινουν ομως στο χαρτι!Δεν ξερω τι να πω.
Αμολαμε ντεσιμπελ λες και ειναι στραγαλια.

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.970
Members
38.272
Νεότερο μέλος
xardavelas89