Καλη ταινια, καλη εικονα

ΑΝΔΡΕΑΣ Κ.

Ιδρυτής
Reaction score
729
Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

The Quiet American(2002)

Υπερ
-Η ατμοσφαιρα της εποχης ειναι απιστευτη
-Εξαιρετικη ερμηνεια του Michael Caine που του εφερε και υποψηφιοτητα για Οσκαρ
-Σχεδον αψογη αποτυπωση του βιβλιου του Graham Greene
-Συνεχης εναλλαγη του πρωτου θεματος απο την πολιτικη κατασταση στο αισθηματικο σε σημειο που δεν γνωριζεις
που θελουν, ο συγγραφεας και ο σκηνοθετης, να στρεψεις την προσοχη σου.
-Ιστορικα γεγονοτα που ολοι πρεπει να γνωριζουμε
-Κυλα πολυ ομορφα σαν ταινια και θα γινει αποδεχτη και απο τις δυο κυριες δυναμεις της οικογενειας

Κατα

-Δυστυχως η εικονα δεν ανταποκρινεται στον τιτλο αυτου του νηματος και αρκετες φορες τα δευτερα πλανα ειναι εντελως θολα
-Θυμιζει το "The Year of Living Dangerously" μια, ετσι η αλλιως, απο τις πολυ αγαπημενες μου ταινιες

Βαθμολογια IMDB:7,2

Reaction score
0
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

Απλά φανταστική!
ίσως η πιο βαρετή ταινία που έχω δει ποτέ.
εικαστικά πολύ καλή, ωραία πλάνα κτλ
αλλά από υπόθεση-πλοκή τραγική πατάτα.

abcd

Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
Super Moderator
Reaction score
102.958
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Καλη ταινια, καλη εικονα

...υπόθεση-πλοκή τραγική πατάτα.
Ίσως για την υπόθεση-πλοκή ήταν φανταστική! :144:

Αμάν, γράφω σαν τον Καφάτο...:109:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Έπεσα σε προβληματικό τεμάχιο από άποψη εικόνας.
Ο ήχος είναι .. λουκουμάκι.Θα σ αρέσει ιδιαίτερα η μουσική επένδυση και ειδικά τα σημεία που έχει μπεί.

Ελπίζω απ αύριο να έχω στα χέρια μου κάτι σωστό.
Αν και υποψιάζομαι ότι θα είναι κατ αντιστοιχία με το Part1,δλδ εξαιρετικό απο τεχνικής απόψεως.
Α,οι κάτοχοι Lcos και plasma TV θα κάνουν πάρτυ:137:

Όσον αφορά την ταινία :

Γλυκόπικρο τέλος για ένα απ τα μεγαλύτερα saga όλων των εποχών.

Δεν ξέρω αν υπάρχουν και άλλοι fans εδω μέσα(τι διάλο,μόνο εγώ είμαι;) πάτως θα ήθελα τις γνώμες όσων το είδαν.

Ως ταινία είναι απο ένα εώς πολλά επίπεδα επάνω σε σχέση με τι μας είχαν δώσει μέχρι τώρα.
Βέβαια και το βιβλίο είναι πρόσφορο έδαφος για κάτι τέτοιο,αλλά τέλος πάντων.

Έχουμε και λέμε:
Φανταστική μουσική
Πολύ καλή η σκηνοθεσία
Αρκετά καλή και η μεταφορά του σεναρίου.Μπόρεσαν και εξήγησαν αρκετά μέσα στο 2ώρο,αν και κανα 20λεπτάκι ακόμα δεν θα ήταν κακή προσθήκη.
Πολύ καλή διεύθυνση φωτογραφίας αν και είναι αρκετά σκοτεινή η εικόνα.
Αποφύγετε το 3D.Δεν προσθέτει κάτι άξιο αναφοράς.Πάρτε κανά αναψυκτικό παραπάνω με την διαφορά του εισιτηρίου.Οι ευαίσθητοι πάρτε καλύτερα χαρτομάντηλα με την διαφορά:137:
Όντως έχεις αρκετά συγκινησιακά στοιχεία μέσα και θα ακούσετε πολλά σνιφ-σνιφ γύρω σας.

Να δούμε όμως λίγο και τα όχι και τόσο καλά στοιχεία της ταινίας.
Οπου δυστηχώς είναι οι ηθοποιοί.Καλά όχι όλλοι αλλά η βασική 3άδα.Εντάξει δεν το έχουν τα παιδία όσο και αν προσπάθησαν.Ξεχωρίζει κάπως ο Grin(Ρον),όπως άλλωστε σε όλες τις ταινίες μέχρι τώρα,αλλά μέχρι εκεί.Τώρα αν θα εξελιχθούν με την πάροδο του χρόνου:203:
Σνέιπ(Rickman).Τι να πώ.Όλοι εκθείαζαν το πως παίζει,πάντως δεν είδα κάτι αξιομνημόνευτο εκτός απο μια δυο σκηνές όπου φαίνεται το θεατρικό του υπόβαθρο και η κλάσση του.

Έχουμε όμως και μερικά διαμαντάκια.
Νεβιλ(Lewis) και Ντρακο(Felton) ξεχωρίζουν απο το καστ των πιτσιρικάδων.Πάλι καλά που τους έδωσαν μερικές σκηνές.
Νταμπλντορ.Μικρή η σκηνή αλλά ο Gambon δίνει μάθημα.Αν ήταν έτσι και στις υπόλοιπες ταινίες της σειράς..

Αν και σκληροπυρικός των βιβλίων την ευχαριστήθηκα.
'Αντε δείτε την και καλή διασκέδαση.

(xfader τα παιδάκια δεν είναι πλεόν παιδάκια,αλλά έχει μέσα αρκετό ''σεντιμενταλ''.Μην πας:138:)
http://www.avsite.gr/vb/showthread....r-and-the-Deathly-Hallows-Part-2-(2011)/page2

ichaltou

Αλλαχτήρι
Reaction score
1.004
Εγώ το Harry Potter το ειδα σε bluray, η εικόνα είναι πολύ καλή αλλά εάν ο προβολέας δεν έχει ένα σχετικά ικανοποιητικό μαύρο , θα υποφερεις καθώς σχεδόν το σύνολό της ταινίας είναι τεστ για το greyscale.
Ο ήχος είναι εντυπωσιακός. Γενικώς τελειώνει μια σειρά ταινιών οπού εμένα, σαν story, μου άρεσε πολύ το πως εξελίχθηκε, και σε τεχνικό επιπεδο. Αξίζει μια θέαση των τελευταίων ταινιών με μια προσεκτικότερη ματιά, αρκεί να έχεις και μια ιδέα των πρώτων χρόνων.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

xfader

Segregation supporter
Administrator
Reaction score
93.600

super 8(2011)
Τελικά δεν άντεξα και έκανα το λάθος...
Αν εξαιρέσουμε τη σκηνή του εκτροχιασμού, όλη η υπόλοιπη ταινία είναι ένα παιδικό παραμύθι.

Το Harry Potter κανεις?(εγω δεν εχω αξιωθει ακομα)
Ε όχι και Harry Potter! Το μελιστάλαχτο Super 8 είναι σκληρό μπροστά του. :116:

Reaction score
172

Δραση δραση και λιγη ακομη δραση. Η ιστορια γνωστη. Για τα λεφτα τα κανεις ολα... :116:

Ο ηχος DTS-HD σκοτωνει!

Kotsidis John

Photography
Moderator
Reaction score
36.351
Χθες ειδα Cars 2 σε 3d !

Πολυ καλο κ διασκεδαστικο, αλλα τιποτα ιδιαιτερο απο θεμα εικονας ηχο.
Αξιοπρεπες ομως.
Και το 3d του σ ενα μεσο επιπεδο.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Nelsy

Ιεράπετρα
Reaction score
2.879
Απάντηση: Re: Καλη ταινια, καλη εικονα

Χθες ειδα Cars 2 σε 3d !

Πολυ καλο κ διασκεδαστικο, αλλα τιποτα ιδιαιτερο απο θεμα εικονας ηχο.
Αξιοπρεπες ομως.
Και το 3d του σ ενα μεσο επιπεδο.
...Color, detail, texture, and depth are nothing short of jaw dropping in every scene.(Χρώμα, λεπτομέρεια, την υφή, και το βάθος δεν είναι τίποτα λιγότερο από ρίψη σαγονιού σε κάθε σκηνή.)...

The 7.1 DTS-HD MA surround track is pure auditory delight.(ο 7.1 DTS-HD MA surround....είναι καθαρή ακουστική απόλαυση)

Από εδώ

Βρε Γιάννη μήπως είδες άλλη ταινία;:143:

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Jurassic Park.

Ταινία θρύλος.
Ένα απο τα πιό δυνατά χαρτιά του κινηματογράφου όσον αφορά το ''άρμεγμα'' απο επανεκδόσεις και demo επι σειρά ετών,σε dvd ή laserdisk-ειδικά για το ηχητικό της κομμάτι.

Ταινία γνωστή σε σχεδόν όλους,οπότε η παρουσίαση μου θα περιοριστεί στα τεχνικά της χαρακτηριστικά.
Τα οποία είναι επάξια του μπλέ format.

Η εικόνα,ενώ έχει μπεί DNR,δεν χάνει σχεδόν καθόλου την αίσθηση του film παρότι ορισμένες στιγμές είναι εμφανής η χρήση edge enhancment στους δεινοσαύρους.Θέλει βέβαια μια σχετική προσοχή για να το παρατηρήσει κάποιος,ειδικά στην πρώτη εμφάνιση του T-Rex στην βροχερή σκηνή.Οι υφές όμως και οι λεπτομέριες στους δεινόσαυρους είναι ανατριχιαστικές,δεδομένης της ηλικίας των εφέ και της 1ης εφαρμογής του CGI,ενώ παραμένουν εκπληκτικές ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα.Τα χρώματα φαίνονται να είναι σωστά κορεσμένα και αρκούντως ζωντανά ενώ εντύπωση μου έκανε η απουσία ιχνών και θολώματος στα γρήγορα παναρίσματα της κάμερας,όπου υπάρχει και παρουσία των ψηφιακά δημιουργημένων δεινοσαύρων.
Τέλος απλά να πώ ότι θα ήταν επιθυμητή λίγο περισσότερη λεπτομέρια στις σκοτεινές σκηνές(Εκτός απ την δικιά μου Samsung είδα και μερικές σκηνές σε μια Panasonic VT30 65'',εξού και η επιθυμία αυτή).

Και περνάμε στο καταιγιστικό της υπόθεσης,δλδ τον ήχο.
Οκ,respect.
DTS-MA επτακάναλο και το σαγώνι στο πάτωμα.
Διάλογοι πεντακάθαροι,εφέ με ανατριχιαστική ακρίβεια και εστιασμό,πληρότητα σκηνής σε όλη την περιφέρεια του ηχητικού πεδίου και χαμηλές Παναγία βοήθα,τούλαχιστον όσο μου επιτρέπει το sub μου.Είμαι περίργος να δώ τι κάνει και με κάποιο θηρίο που βουτά ανέτως κάτω των 25Hz(Rose,Zizik,Στέλιο πείτε τίποτις πουλάκια μου) αν και απ ότι διαβάζω και εκεί πάλι δίνει ρέστα.
Η σκηνή με τον T-Rex πάλι θα πάρει θέση σε πολλά demo room.
Η μουισκή επένδυση τέλεια εναρμονισμένη σε κάθε σκηνή.

Δεν είδα τα 2 και 3 και μαλλόν δεν πρόκειται.

Zizik

Safety Last
Super Moderator
Reaction score
77.095
Η εικόνα δεν με εντυπωσίασε ιδιαίτερα, όχι εξαιτίας του κόκκου ή του edge enhancement, αλλά λόγω της υποψίας πέπλου και των ελαφρά ξεπλυμένων χρωμάτων.
Είναι και 1.85:1, οπότε δεν απλώθηκε στο οθονάκι.

Ο ήχος είναι πολύ καλός.

Το Lost World που το είδα αμέσως μετά, είναι αρκετά καλύτερο σε εικόνα.

gstriftos

gilectronikos
Reaction score
4.307

Το Harry Potter κανεις?(εγω δεν εχω αξιωθει ακομα)
Έπεσα σε προβληματικό τεμάχιο από άποψη εικόνας.
Ο ήχος είναι .. λουκουμάκι.Θα σ αρέσει ιδιαίτερα η μουσική επένδυση και ειδικά τα σημεία που έχει μπεί.

Ελπίζω απ αύριο να έχω στα χέρια μου κάτι σωστό.
Αν και υποψιάζομαι ότι θα είναι κατ αντιστοιχία με το Part1,δλδ εξαιρετικό απο τεχνικής απόψεως.
Α,οι κάτοχοι Lcos και plasma TV* θα κάνουν πάρτυ:137:

Όσον αφορά την ταινία :

http://www.avsite.gr/vb/showthread....r-and-the-Deathly-Hallows-Part-2-(2011)/page2

Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2.
*Πάτρυ-Πάρτυ!!

Την είδα σπίτι και σε Panasonic vt30 65'':139:
Παναγία μου τι σκοτεινές σκηνές είναι αυτές!Και σχεδόν πάντα μια φωτεινή λεπτομέρια που βασανίζει το οπτικό μας μέσο στο θέμα του ANSI contrast.
Στην δική μου Samsung ''έχασα'' την μισή ταινία ενώ στην Panasonic νόμιζα ότι έβλεπα άλλο transfer.Οι λεπτομέριες στα πρόσωπα και τις σκηνές είναι πλέον αναφορά(ΙΜΗΟ) για να δούμε τι κάνει ένας προβολέας ή μια TV σε χαμηλά και μεσοχαμηλά IRE(Koτσίδη κάνε μου την χάρη και ΜΗΝ την δείς σε καμιά συμπιεσμένη ματρόσκα).

Ηχητικά και πάλι αστράφτει αν και η μουσική επιβαλέται σε κάποιες σκηνές δράσης κατά την εξέλιξη της μάχης του Hogwarts.Προσωπικά μου άρεσε αυτή η σκηνοθετική άποψη και με συνεπήρε βάζοντας με στο κλίμα ευκολότερα απ ότι αν ήταν το αντίθετο.Εξ' ου και λάτρεψα το soundtrack.

Μεγάλη μου απορία:
Θα τιμπήσει κανά Oscar,έστω και στα τεχνικά κομμάτια ή θα αγνοηθεί και πάλι επιδεικτικά;
Πρόβλεψη:
Μάλλον για μουσική επένδυση,ενώ πιθανόν είναι να προταθεί και για διασκευασμένο σενάριο(αν και δεν βλέπω απονομή λόγω σπασίματος του βιβλίου σε 2 ταινίες).

IMDB:8.2/10

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Reaction score
99.735

Στην δική μου Samsung ''έχασα'' την μισή ταινία ενώ στην Panasonic νόμιζα ότι έβλεπα άλλο transfer.
Φαίνεται ότι η Samsung έχει προσλάβει τον David Copperfield. :135:

Staff online

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.327
Members
38.301
Νεότερο μέλος
antavent