Καλυτερη πιτσα?

TGD

Reaction score
8.838
Κουβέντα απ' τα φοιτητικά μου χρόνια.
Ένας συμφοιτητής εκθειαζε την πίτσα. Οπότε του λέω:
- Έχεις πει ότι "αν δεν κάνει μπεεε ή μουουου, δεν είναι φαΐ"
- Η πίτσα δεν είναι φαΐ
- Τι είναι;
- Είναι βασικό στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού!

Reaction score
6.864
Pizza Hut......οι όμορφες μέρες τότε στις αρχές της δεκαετίας του 90.......η ουρά στο Κεφαλάρι για τραπέζι. Ωραία χρόνια γαμώτο, από κάθε άποψη.....για την πιτσα,για το χόμπυ μας,για τις μουσικές μας,για τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.......συγκινήθηκα,πάω να χτυπήσω μελομακάρονο.

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.099
Κουβέντα απ' τα φοιτητικά μου χρόνια.
Ένας συμφοιτητής εκθειαζε την πίτσα. Οπότε του λέω:
- Έχεις πει ότι "αν δεν κάνει μπεεε ή μουουου, δεν είναι φαΐ"
- Η πίτσα δεν είναι φαΐ
- Τι είναι;
- Είναι βασικό στοιχείο του ανθρώπινου πολιτισμού!

Πίτσα από τα φοιτητικά μου χρόνια.
Πίτσα Σάκης, παλιά ήταν στην Αετορραχης, εδώ και καμιά 25ρια χρόνια μεταφέρθηκε στην Στρατού. Ελαφροτατα ίσως χάλασε, παραμένει πάντως σούπερ. Για ατομική λέμε, φοιτητές γαρ, την πρωτοεφαγα χαράματα μετά από ξενύχτι. Ελαφρώς γλυκιζουσα σαλτσα.

bretsos

Μπάμιας
Reaction score
49.324
Αν βρεθείς στη Λάρσα πήγαινε και φάε πίτσα στο Casa de la pizza.

Με ευχαριστείς αργότερα ;)

Reaction score
263
Pizza Zeas, όταν είχε ανοίξει στον Κορυδαλλο και στον Πειραιά
Portofino, στην Αγία Παρασκευή και στο Παγκράτι
Antonio στην Γλυφάδα
Normadia στου Ζωγραφου

Reaction score
768
Pizza Hut......οι όμορφες μέρες τότε στις αρχές της δεκαετίας του 90.......η ουρά στο Κεφαλάρι για τραπέζι. Ωραία χρόνια γαμώτο, από κάθε άποψη.....για την πιτσα,για το χόμπυ μας,για τις μουσικές μας,για τις σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους.......συγκινήθηκα,πάω να χτυπήσω μελομακάρονο.
Μακάρι η Pizza hut να πάει καλά από επιχειρηματικής απόψεως, μπας και ο Λύσανδρος μας φέρει και τα Burger King.

Reaction score
2.551
Μου έχετε ανοίξει την όρεξη όμως η Pizza Fan που είναι κοντά μου είναι κλειστή σήμερα άρα θα μείνω με την όρεξη.

Reaction score
768
Υπεράθλιο το Pizza Hut. Άπειρο αλάτι κι άλλη τόση ζάχαρη για να μην καταλάβεις αμέσως οτι λυσσάς.
Έξι ώρες ασταμάτητα νερά μπας και συνέλθεις... 🤮
Μαζί σου.
Μία είναι η καλή η πίτσα: η χειροποίητη.

Reaction score
435
Ταξίδι στην δεκαετία του '70 πιτσαρία "Τοξότης" στον Κορυδαλλό, αν δεν έχει αλλάξει από τότε που πήγα πριν 6-7 χρόνια, η κλασική ελληνική εκδοχή της πίτσας τίγκα σε όλα!

Abessalom

Βαρώνος
Reaction score
36.099
Η σπιτική ελληνική εκδοχή της πίτσας όπως είχε πριν κάποιες δεκαετίες, είναι ανυπέρβλητη για τα γούστα μου.

Η μητέρα μου έκανε πολύ ωραία πίτσα ιδίως τα καλοκαίρια πριν 40+ χρόνια. Ωραία ζύμη με ωραίο πάχος στις άκρες, την παρατηρούσα φούσκωνε ώρα (πάντα μαγιά από φούρνο, όχι ξηρή) ελαφριά σαλτσα με κονκασε και τριμμένη τοματα, αυστηρώς κασέρι και όχι ενταμ γκουντα κλπ και στη σωστή ποσότητα που έχουν την τάση να ξεφεύγουν οι σπιτικές, ζαμπον το κλασικό όχι η φόρμα ωμοπλάτη που ήρθε μετά, αρκετό ελαιόλαδο, πιπεριτσα, είχε λίγη ριγανουλα.... Δεν την φτιάχνει ακριβώς όπως τότε οπότε σπανίως την πιάσει το κεφι για τα εγγόνια, ίσως έχω ωραιοποιησει κι εγώ το παρελθόν.... Πάντως στα γενέθλια του αδερφού που που έπεφταν στο τέλος της σεζόν τον Αύγουστο, ολα τα παιδιά έκαναν ουρά για την πίτσα της... Άλλες εποχές.

Μελίδης Μιχάλης

Πρόεδρος ΕΒΒΕ
Reaction score
29.679
Η χειρότερη πίτσα που έφαγα κάποτε, στην Pizza di Spania στην Θεμιστοκλή Σοφούλη, ήταν μία με αντσούγιες.
Ακόμη θυμάμαι την μπόχα που αναδυόταν. Tην αφήσαμε όπως ήταν.
Την παρήγγειλα διότι ήμουν περίεργος και όπως λένε Curiosity killed the cat.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.961
Members
38.270
Νεότερο μέλος
Nice_kid