Καλωδια ηχειων ..... ( μακρυτατο )

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
29.400
Η προσεγγιση αυτη δεν ειναι λαθος αλλα απο οσο γνωριζω δεν υπαρχει κανενα ηλεκτρονικο κροσσοβερ η DSP το οποιο δεν θα φαει κατι απο το σημα
Γιατί να φάει μέρος από το σήμα Ρε Σάκη ?
Ατάϊστο το έχουν ?
Και που θα το φάει δλδ ? Στο A to D ?
Στο D to A ?
Η στο processing στο digital domain , στα 24/96 ?

Reaction score
4.908
Στους ενισχυτές πάντως είναι καλύτερα όταν το σήμα περνάει από παθητικά εξαρτήματα και όχι από ενεργά.

Reaction score
22.810
Εννοείται ότι δεν πρόκειται ν'αντιταχθώ σε δηλώσεις σχετικές με τα μονόκλωνα αφού και ο ίδιος έχω αποκομίσει σχετικές εμπειρίες. Υφίστανται όμως αυτές για δικό μου και μόνο λογαριασμό.
Εννοείς ότι και εσένα σου "εξαφανίσανε" το χαμηλό ή το αντίθετο (ή έστω περίπου στα ίδια με ότι είχε προηγουμένως που δεν ήταν μονόκλωνο σε αυτό τον τομέα και μόνο) ;

Κατά τα άλλα εννοέοται. Τα καλώδια τέτοια "φάση" είναι ή μάλλον και οι συσκευές που καλούνται να επηρρεάσουν. Αλλά για καθολικότητα άποψης ότι εξαφανίζουν το χαμηλό πρώτη φορά ακούω. Εάν ήταν κάποιος να επικαλεστεί κάποια καθολικότητα για αυτά ... θα ήταν ακριβώς το αντίθετο.

Reaction score
5.596
Συγνώμη αλλά η γραμμή του φόρουμ είναι ότι τα καλώδια δεν κάνουν καμμία διαφορά
Τουλάχιστον έτσι κοπανιούνται κάποιοι
Τώρα φταίνε τα μονόκλωνα η πολυκλωνα ή το μήκος των καλωδίων ;;;;;
Τι πάει να πάει εξαφάνιση του μπάσου ;
τι πάει να πει έχει διαφορά παθητικό ή ενεργό κύκλωμα κροσοβερ ή μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ενεργό ή το αντίθετο ;
Αποφασίστε τελικά τι ισχύει να μην τρελαίνεται και τον κόσμο !!!!
:o:fuckyou::gamer:

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.849
Πάντως, αυτός που του είπε του Σάκη να βάλει μονόκλωνα γιανακούσει τοχριστοφαντάρο, πρέπει να είναι πολύ μεγάλος δικαναλοπιστήμονας, μιλάμε για τουλάχιστον τριάμισυ πολυτεχνεία.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
59.907
Στους ενισχυτές πάντως είναι καλύτερα όταν το σήμα περνάει από παθητικά εξαρτήματα και όχι από ενεργά.
Σε προ-ενισχυτικά στάδια σε αμιγώς αναλογικό πεδίο όπου διαχειριζόμαστε σήμα χαμηλού πλάτους θα ήταν θεωρητικώς προτιμότερη η απουσία επιπλέον εξαρτημάτων είτε παθητικών είτε ενεργών και υπό την προϋπόθεση τα ηλεκτρικά χαρακτηριστικά (τάση εξόδου, αντίσταση και χωρητικότητα σε έξοδο και αγωγό διασύνδεσης) από την έξοδο του σταδίου να μη δημιουργούσαν ασυμβατότητες με την είσοδο στο τελικό ενισχυτικό - ή εναλλακτικά να μην εισάγονταν διαφορετικού τύπου συμβιβασμοί όπως θα γινόταν λ.χ. κατά την παρεμβολή μετασχηματιστών.
Εννοείς ότι και εσένα σου "εξαφανίσανε" το χαμηλό ή το αντίθετο (ή έστω περίπου στα ίδια με ότι είχε προηγουμένως που δεν ήταν μονόκλωνο σε αυτό τον τομέα και μόνο) ;

Κατά τα άλλα εννοέοται. Τα καλώδια τέτοια "φάση" είναι ή μάλλον και οι συσκευές που καλούνται να επηρρεάσουν. Αλλά για καθολικότητα άποψης ότι εξαφανίζουν το χαμηλό πρώτη φορά ακούω. Εάν ήταν κάποιος να επικαλεστεί κάποια καθολικότητα για αυτά ... θα ήταν ακριβώς το αντίθετο.
Μπορώ μόνο να σχολιάσω ότι κάθε άλλο παρά εξουδετερώνουν την ενέργεια στις χαμηλές οκτάβες. Επίσης ότι δεν είναι όλα τα μονόκλωνα ομοειδή... Υπάρχουν με μονό αγωγό σήματος, με περισσότερους μονωμένους μεταξύ των και συγκεκριμένη γεωμετρία διαπλοκής όπως και τύπου Litz με πολλαπλούς κλώνους μονωμένους αναμεταξύ των.
τι πάει να πει έχει διαφορά παθητικό ή ενεργό κύκλωμα κροσοβερ ή μετατροπή του αναλογικού σήματος σε ενεργό ή το αντίθετο ;
:o:fuckyou::gamer:
Κανένα μπέρδεμα, έβαλα like για το θάρρος του επώνυμου και καταξιωμένου επαγγελματία να καταθέσει αυτές τις εντυπώσεις χωρίς φόβο και πάθος αλλά είναι παράλληλα αυτές ενδεικτικές μιας κατάστασης που οι νεωτεριστές οπαδοί των επεξεργαστών, πολυκαναλικών setup και διαχείρισης χαμηλών με πολλαπλά sub (πρέπει να) έχουν πλέον ξεπεράσει οπότε δεν θα έπρεπε να θορυβούνται.

Last edited:

gid

Reaction score
10.041
Σε όσα γράφτηκαν δεν είδα γνώμη που να βασίζεται σε τυφλό Α/Β τεστ ή σε μετρήσεις, οπότε βρισκόμαστε στο χώρο του fiction...

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.312
. . . καθολικότητα άποψης ότι εξαφανίζουν το χαμηλό πρώτη φορά ακούω. Εάν ήταν κάποιος να επικαλεστεί κάποια καθολικότητα για αυτά ... θα ήταν ακριβώς το αντίθετο.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου (έχει ποστάρει και σε άλλο φόρουμ), τα μονόκλωνο που χρησιμοποίησε ο Σάκης ήταν πολύ μικρής διατομής. Ας επαληθεύσει

Αλλο: "Μονόκλωνο" σημαίνει... μονόκλωνο: Ενας κλώνος. Δεν θα κατέτασσα τα πολλαπλών μονωμένων κλώνων στα μονόκλωνα

Reaction score
4.963
Συγνώμη αλλά η γραμμή του φόρουμ είναι ότι...
...αλλαζει τακτικοτατα κατα το δοκουν..:biggrin:

Αν καταλαβα καλα, υπονοηθηκε
οτι χρησιμοποιηθηκαν διαφορετικα καλωδια για καθε μεγαφωνο πραγμα που δεν σχολιαστηκε.
Αυτη η μεθοδος αν και τυπικα λαθος δοκιμασμενη στην πραξη οχι μονο δεν προκαλει προβληματα αλλα
δινει ακομα μεγαλυτερα περιθωρια μικρορυθμισης και ελεγχου του αποτελεσματος.
Φυσικα οπως και στη μονοκαλωδιωση, οχι τα πρωτα τυχαια καλωδια που θα βρεθουν μπροστα μας.

Reaction score
22.810
Μπορώ μόνο να σχολιάσω ότι κάθε άλλο παρά εξουδετερώνουν την ενέργεια στις χαμηλές οκτάβες.
Ναι αυτή είναι και εμένα η εντύπωση μου. Είναι πιο σφιχτό, ελεγχόμενο, περιγραφικό και μαζεμένο το χαμηλό με πολύ πιο pop (πετάγεται απο την σκηνή), αίσθηση δυναμικότητας (και αισθηση πιο μεγάλης έντασης) και μπορεί κάποιος να θεωρήσει συγκριτικά με ένα άλλο που είχε ότι του λείπει χαμηλό.
Αν δεν με απατά η μνήμη μου (έχει ποστάρει και σε άλλο φόρουμ), τα μονόκλωνο που χρησιμοποίησε ο Σάκης ήταν πολύ μικρής διατομής. Ας επαληθεύσει
Δεν τα παρακολουθώ Τουλου. Ανέφερα όμως όπως θα είδες ότι πιθανά εξαρτάται απο την γεωμετρία απο το τελικό αθροιζόμενο πάχος που θα έχεις ώς σκοπό (είτε είναι πολλά και τα προσθέσεις σε mm2, είτε ενα χοντρό) ή εάν τα έχουν παράλληλα σε στύλ ribon κλπ.
Αλλο: "Μονόκλωνο" σημαίνει... μονόκλωνο: Ενας κλώνος. Δεν θα κατέτασσα τα πολλαπλών μονωμένων κλώνων στα μονόκλωνα
Όχι μονόκλωνα είναι (και πρέπει να ονομάζονται) και αυτά. Η διαδικασία παραγωγής δεν είναι η ίδια. Αυτό καθορόζει το τι είναι όχι εάν είναι λεπτά σε διάμετρο ή όχι. Τα μονόκλωνα (είτε λετπά είτε χοντρά) είναι απο ένα ενιαίο και συμπαγές υλικό μετάλλου και περνώντας το απο πολλές μήτρες πετυχαίνουν τη διάμετρο που θέλουν . Τα πολύκλωνα δεν φτάχνονται έτσι. Απλώς το κάνουν για να πετύχουν καλύτερα νούμερα και στα άλλα χαρακτηριστικά τους αλλά και επειδή δύσκολα πλέκονται ή βγαίνουν μετά πολύ χοντρά και ενωμένα μεταξύ τους όποτε επηρρεάζει το ένα το άλλο. . Πολύκλωνα είναι .... γιατί άσχετα εάν είναι πολλά που τελικά αρθροιζονται σε mm2 όσο ένα παχύ για την χαμηλή αντίσταση ... δεν παύουν να είναι συμπαγή , μασίφ και με άλλη διαδικασία παραγωγής. Μάλιστα όταν είναι πολλά και λεπτα και σε απόσταση μεταξύ τους ακόμη καλύτερα (όπως κάνει π.χ. η Νόρντοστ ή άλλα σε στύλ flat ribon... σωστά κάνει, πιο σωστά απο τα Λιτζ που λέτε που τα συστρέφει) καθώς πετυχαίνει χαμηλότερη χωρητικότητα (so and so εδω νομίζω λογικά) και επαγωγή, μεγαλύτερη επιλογή εφαρμογής καλύτερων διηλεκτρικών, εξάλειψη σχεδόν του skin effect (αυτό - αρκετή μείωση το πετυχαίνει και η στρέψη του Λιτζ που λέτε αλλά όχι την παραμόρφωση καθώς οι αγωγοί είναι κοντα μεταξύ τους ακουμπάνε και επηρρεάζει ο ένας τον άλλον) καθώς έχεις μεγαλύτερη επιφάνεια με λιγότερο όγκο όταν είναι λεπτό ...και πολλά άλλα. Πάνε για το best of both worlds τα flat ribbon στύλ και σωστά κάνουν απο άποψη γεωμετρίας.

Last edited:

toulou

Δικαναλίδης
Reaction score
2.312
Ισχύουν πολλά από αυτά που λες, αλλά για αυτόν ακριβώς το λόγο (διαφοράς ιδιοτήτων γαρ) :
- Τα "μονόκλωνα" είναι ΜΟΝΟΚΛΩΝΑ. Mε ΕΝΑ κλώνο. Τέλος!
- Τα "πολύκλωνα" είναι ΠΟΛΥΚΛΩΝΑ. Με ΠΟΛΛΟΥΣ κλώνους. Λόγω σημαντικής πλειοψηφίας, αν πεις σκέτο "πολύκλωνο" χωρίς άλλη διευκρίνηση υπονοείς πολλούς σφιχτοδεμένους κλώνους μη μονωμένους.
- Τα πολύκλωνα με μονωμένους κλώνους σε απόσταση ή κολλητά, λίγους ή πολλούς, αποτελούν δικιά τους κατηγορία (συχνά... το καθ'ένα) και όταν αναφέρεσαι σε αυτά, προκειμένου να γίνεις αντιληπτός, τα λες με το όνομά τους: Λιτζ, Σταρ Κουάντ κλπ κλπ

Reaction score
12.501
αλλά είναι παράλληλα αυτές ενδεικτικές μιας κατάστασης που οι νεωτεριστές οπαδοί των επεξεργαστών, πολυκαναλικών setup και διαχείρισης χαμηλών με πολλαπλά sub (πρέπει να) έχουν πλέον ξεπεράσει οπότε δεν θα έπρεπε να θορυβούνται.
Προσωπικά, το μόνο που με απασχολεί πλέον με τα καλώδια, είναι να μη γίνεται ένας κακός χαμός εκεί πίσω. Γι'αυτό και αγόρασα τα Mogami 2921, ένα καλώδιο τεσσάρων αγωγών. Φεύγει ένα καλώδιο απο τον κάθε τελικό και στις μπόρνες γίνεται το ξεσκαρτάρισμα, ποιο χρώμα πάει πού. Συμμαζεμένα, τακτοποιημένα!
Την βελτίωση δεν την κάνει το ενεργητικό κροσόβερ σαν κροσοβερ , την βελτίωση την κάνει οι δυνατότητες που σου δίνει ώστε να κάνεις σωστή και αποδοτική πολυενίσχυση. Η πολυενίσχυση αυτή είναι η βελτίωση που ακούει ο φίλος μας.
Και ναι και όχι. Φυσικά και το ενεργό κροσόβερ μου δίνει τη δυνατότητα να κροσάρω με ακρίβεια και έτσι να εκμεταλλευτώ καλύτερα τις δυνατότητες των ενισχυτών μου ( ενώ έχω και σαφώς περισσότερες δυνατότητες μικρορυθμίσεων σε πραγματικό χρόνο και άμεσα επιβεβαιούμενες / μετρήσιμες, π.χ. εφαρμογή delay όπως έχω ξαναπεί ), αλλά και η απουσία των ίδιων των παθητικών υλικών που παρεμβάλονται μεταξύ ενισχυτή και μεγαφώνων, κάνει διαφορά. Ούτως ή άλλως ακολουθώ ( σχεδόν ) τις ρυθμίσεις του κατασκευαστή των ηχείων, το ίδιο σημείο κρος, με την ίδια κλίση, άρα έχω σε μεγάλο βαθμό τη πολυτέλεια να μπορώ να συγκρίνω μεταξύ ύπαρξης και απουσίας παθητικών υλικών. Εμένα μου έκανε μεγάλη εντύπωση ο έλεγχος που έχουν οι ενισχυτές πάνω στα μεγάφωνα, το ηχείο έχει γίνει σαφώς πιο γρήγορο ενώ ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ δεν έχει χάσει κάτι όπου να έχει σαν αποτέλεσμα να μου δίνει τη ψευδαίσθηση της ταχύτητας.

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.165
Να ευχαριστησω διαφορους εκλεκτους που κανουν το νημα καφενειο ....
μονοκλωνο σημαινει μονοκλωνο...δλδ ενας κλωνος
καλωδια τα οποια αποτελουνται απο μονοκλωνους μονωμενους αγωγους πλεγμενα με την Α η Β τεχνικη αποτελουν αλλη κατηγορια.
Ναι τα καλωδια που εστειλα μεσαια και πριμα ειχαν μηκος 2,40 και διαμετρο 0,8mm
οποιος πιστευει οτι τα καλωδια δεν κανουν καμμια διαφορα καλο θα ηταν να αποχωρησει απο το νημα η να ξαναπαει σχολειο να διαβασει φυσικη και μαθηματικα
η πραξη ας πουμε που υπολογιζει το damping factor ειναι μια πραξη που μπορει να κανει μαθητης Γ' γυμνασιου
το επιδερμικο φαινομενο διδασκετε νομιζω στο Γυμνασιο .
Γιατί να φάει μέρος από το σήμα Ρε Σάκη ?
Ατάϊστο το έχουν ?
Και που θα το φάει δλδ ? Στο A to D ?
Στο D to A ?
Η στο processing στο digital domain , στα 24/96 ?
Γιατι Γιαννο μου ( και χρονια σου πολλα αγαπημενε φιλε )
Ο URI που τον εχεις κανει θεο οι πυκνωτες που βαζει μεσα στο τσαμπατζιδικο μηχανημα του ειναι για τον Φουτσο και εχει δεκαδες που τους αλλαξαν και ειδαν την υγεια τους
το 5532που χρησιμοποιει στα ρημαδια του ειναι ενα ολοκληρωμενο το οποιο σχεδιαστηκε απο Philips το 1980κατι ( κακο αυτο εξ ορισμου ) με τα σημερινα δεδομενα σε νουμερα θορυβου και crosstalk που πλεον δεν κανει ουτε για προενισυχτης πικαπ .
καθε 5532 εχει 110 τρανσιστορ σε καθε καναλι χοντρικα για να κανει ολη αυτη την δουλεια
110Χ ο θορυβος τους

μπορω να συνεχισω ολη μερα αν θελεις με το ποσα σου τρωει το ρημαδι

Last edited:

Reaction score
12.501
η πραξη ας πουμε που υπολογιζει το damping factor ειναι μια πραξη που μπορει να κανει μαθητης Γ' γυμνασιου
το επιδερμικο φαινομενο διδασκετε νομιζω στο Γυμνασιο .
Ναι, αλλά μιλάμε για πολλά μέτρα καλωδίου ( ή πολύ κακής ποιότητας ) ώστε να επηρεαστεί το damping factor ή να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή, εκτώς αν μιλάμε για καμία εξεζητημένη σχεδίαση / υλοποίηση, ενώ το επιδερμικό φαινόμενο επιδρά σε συχνότητες της τάξης των ΜΗz, αν τα θυμάμαι καλά;
Και αν έχει τόσο μεγάλη επίδραση το καλώδιο στο ηχείο, τότε τί καλύτερο απο το ενεργό ηχείο που εξ'ορισμού έχει μικρά μήκη καλωδίων στον ευαίσθητο τομέα σύνδεσης ενισχυτή και μεγαφώνου; Συν πάντα την απουσία παθητικών υλικών που το σκίζουν το καημένο το σήμα.
Και όπως έχω πει και σε άλλα νήματα, βλάκες είναι ή τζαμπατζήδες εκεί στη PMC, στη Bryston και στη B&W που τα κορυφαία μοντέλα τους τα παρέχουν χωρίς ενσωματωμένο παθητικό κροσόβερ, παρά μόνο με μπόρνες που συνδέονται απευθείας με τα μεγάφωνα και ο αγοραστής επιλέγει αν θα αγοράσει εξωτερικό παθητικό κροσόβερ ή ενεργό;

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.165
Ναι, αλλά μιλάμε για πολλά μέτρα καλωδίου ( ή πολύ κακής ποιότητας ) ώστε να επηρεαστεί το damping factor ή να αλλάξουν τα χαρακτηριστικά του ενισχυτή, εκτώς αν μιλάμε για καμία εξεζητημένη σχεδίαση / υλοποίηση, ενώ το επιδερμικό φαινόμενο επιδρά σε συχνότητες της τάξης των ΜΗz, αν τα θυμάμαι καλά;
Και αν έχει τόσο μεγάλη επίδραση το καλώδιο στο ηχείο, τότε τί καλύτερο απο το ενεργό ηχείο που εξ'ορισμού έχει μικρά μήκη καλωδίων στον ευαίσθητο τομέα σύνδεσης ενισχυτή και μεγαφώνου; Συν πάντα την απουσία παθητικών υλικών που το σκίζουν το καημένο το σήμα.
οχι κανεις λαθος ετσι πιστευαμε μεχρι πριν απο πολλα χρονια
οσο και να σου φανει παραξενο η Φυσικη που καλυπτει αυτα τα πραγματα ψαχνεται και γραφεται ξανα την ωρα που μιλαμε .

Ο μεσος ηλεκτρονικος ακουγε ΠΧ χωρητικοτητα σε ενα καλωδιο εβαζε κατω το calculator και με μεγαλη ευκολια υπολογιζε σε ποια συχνοτητα ακριβως επεμβαινει το "συντονισμενο φιλτρο" . Το αποτελεσμα εβγαζε μια συχνοτητα η οποια τις περισσοτερες φορες ηταν πολυ εξω απο την ακουστικη .
Συμφωνα με αυτο τον κανονα σε ενα δεδομενο συστημα αν εβαζες ενα καλωδιο που εχει ΠΧ 250pf και ενα αλλο καλωδιο το οποιο εχει 500PF θα επρεπε να ακουγονται το ιδιο εφοσον τα συντονισμενα φιλτρα επεμβαινουν σε συχνοτικες περιοχες εξω απο την ακουστικη .

Δυστυχως δεν ειναι ετσι ...μπορει σαν συντονισμενο φιλτρο να ειναι εξω απο την ακουστικη πλην ομως η αντισταση , η χωρητικοτητα, η αυτεπεγωγη, και το επιδερμικο φαινομενο ( και ολοι οι πιθανοι συνδυασμοι ) αποτελουν εμποδιο στην μεταφορα του σηματος πολυ σοβαροτερο απο οτι ζημια μπορει να κανει το συντονισμενο φιλτρο .

Ο VDH καθηγητης Φυσικης χρονια πολλα εδωσ ενα κανουν ενα πειραμα:
Φιαξτε ενα καλωδιο ηχειου που αποτελειται απο 2 μονοκλωνους αγωγους ακουστε μερες με αυτο και κατασκευαστε το ιδιο καλωδιο απο τα ιδια υλικα ιδιο μηκος και ακριβως ιδιες συνθηκες με την μονη διαφορα οτι τα τμηματα του χαλκου θα τα εχετε δεσει με καποιον τροπο απο ακρη σε ακρη και θα τα εχετε γυαλισει με σφουγγαρακι κουζινας scotch bright με την πρασινη μερια
Το γυαλισμενο εχει 100% πολυ καλυτερα πριμα

Σημερα τα περισσοτερα καλωδια του ειναι γυαλισμενα και πρακτικη που ακολουθουν εταιριες ακομα και στην Ελλαδα η Βιοκαλ σημερα Accordia για πολους τυπους καλωδιων .

Τι εχει συμβει ?
Αν δεις τον απλο χαλκο στο μικροσκοπιο ειναι σαν μια Ερημο του ΙΡΑΚ κοτρωνες βραχια βραχωδεις ορη κλπ
Αν δεις το γυαλισμενο ειναι σαν την ερημο Σαχαρα δλδ ηπιοι αμμολοφοι
Τι συμβαινει
τα υψηλης συχνοτητας σηματα ταξιδευουν ευκολοτερα απο μια ηπια επιφανεια .

Αυτα για να καταλαβεις ειναι τεχνολογιες 15 χρονια πισω απο την VDH

Reaction score
9.735
Εγώ δεν πιστεύω στα καλώδια, ούτε καταδέχομαι να κάτσω να ακροαστω καλώδια. Εντάξει έχουμε στην ζωή μας και πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε.
Πάντως εάν κάποιος ερχόταν για ακρόαση σπίτι κι το πρώτο πράγμα που μου έλεγε ήταν να δοκιμάσω τα τάδε καλώδια, θα τον πετούσα έξω με τις κλωτσιές :p

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.165
Εγώ δεν πιστεύω στα καλώδια, ούτε καταδέχομαι να κάτσω να ακροαστω καλώδια. Εντάξει έχουμε στην ζωή μας και πιο σοβαρά πράγματα να ασχοληθούμε.
Πάντως εάν κάποιος ερχόταν για ακρόαση σπίτι κι το πρώτο πράγμα που μου έλεγε ήταν να δοκιμάσω τα τάδε καλώδια, θα τον πετούσα έξω με τις κλωτσιές :p
Μετα απο 40 χρονια επαγγελματικα σε αυτη την δουλεια μετα απο σχολεια σεμιναρια και εφαρμοσμενες πρακτικες αυτους που πιστευουν η δεν πιστευουν τους ακουμε μεν αλλα αδιαφορουμε παγερα για τα λεγομενα τους .
Προτιμαμε να βαλουμε κατω χαρτι και μολυβι αλλα και τα ακριβα οργανα για να ξεχωρισουμε την διαφορα απο αυτο που "Μου αρεσει " με αυτο που ειναι σωστο .....

Στο τι αρεσει του καθενος δεν εχω κανενα απολυτως σχολιο
Εδω συζηταμε τι ειναι σωστο

Η συμβουλη μου προς ολους τους ακροατες ειναι οτι απο τα συστηματα που ειναι τεχνικα ορθα στημενα επιλεξτε αυτο που σας αρεσει προσωπικα .
-------------------------------------------------------------------------------------------

Πελατης μπαινει στο μαγαζι και λεει οτι ο καλυτερος ενισχυτης του κοσμου ειναι ο Musical fidelity A25

μαλιστα του λεω εγω
Σας παρακαλω ... τι μουσικες ακουτε με αυτο το μηχανημα ?
Πελάτης:
Τσιτσανη Βαμβακαρη θοδωρακη

να ρωτησω του λεω εγω :
πειτε μου τα πιατινια του Βαμαβακαρη πως ακουγονται με αυτο τον ενισχυτη
εκει ο πελατης βγαζει αφρους απο το στομα , σωριαζεται στο πατωμα με εγκεφαλικο .....

Τι εχιε συμβει ?
το μηχανημα του ειναι ενα κυριλεκτικα αθλιο μηχανημα τιγκα στην παραμορφωση με διαλυμενα κυριολεκτικα τα ακρα και δινει την εντυπωση στον ακροατη οτι τα μεσαια του ειναι στον ουρανο....Προφανως αμα φας τα ακρα απο εναν ενιχσχυτη τα μεσαια θα λαμπουν και φυσικα ο granch ηχος που βγαζει σκαει μια χαρα με το μπουζουκι η το μπαγλαμαδακι και την συγκεριμενη ηχογραφηση

Ειναι σωστο ΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΧΙ
ειναι οτι καλυτερο για τον πελατη αυτο ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ

Reaction score
2.120
Τι πιο σοβαρό έχεις στην ζωή σου δηλαδή ;
οχι κανεις λαθος ετσι πιστευαμε μεχρι πριν απο πολλα χρονια
οσο και να σου φανει παραξενο η Φυσικη που καλυπτει αυτα τα πραγματα ψαχνεται και γραφεται ξανα την ωρα που μιλαμε .

Ο μεσος ηλεκτρονικος ακουγε ΠΧ χωρητικοτητα σε ενα καλωδιο εβαζε κατω το calculator και με μεγαλη ευκολια υπολογιζε σε ποια συχνοτητα ακριβως επεμβαινει το "συντονισμενο φιλτρο" . Το αποτελεσμα εβγαζε μια συχνοτητα η οποια τις περισσοτερες φορες ηταν πολυ εξω απο την ακουστικη .
Συμφωνα με αυτο τον κανονα σε ενα δεδομενο συστημα αν εβαζες ενα καλωδιο που εχει ΠΧ 250pf και ενα αλλο καλωδιο το οποιο εχει 500PF θα επρεπε να ακουγονται το ιδιο εφοσον τα συντονισμενα φιλτρα επεμβαινουν σε συχνοτικες περιοχες εξω απο την ακουστικη .

Δυστυχως δεν ειναι ετσι ...μπορει σαν συντονισμενο φιλτρο να ειναι εξω απο την ακουστικη πλην ομως η αντισταση , η χωρητικοτητα, η αυτεπεγωγη, και το επιδερμικο φαινομενο ( και ολοι οι πιθανοι συνδυασμοι ) αποτελουν εμποδιο στην μεταφορα του σηματος πολυ σοβαροτερο απο οτι ζημια μπορει να κανει το συντονισμενο φιλτρο .

Ο VDH καθηγητης Φυσικης χρονια πολλα εδωσ ενα κανουν ενα πειραμα:
Φιαξτε ενα καλωδιο ηχειου που αποτελειται απο 2 μονοκλωνους αγωγους ακουστε μερες με αυτο και κατασκευαστε το ιδιο καλωδιο απο τα ιδια υλικα ιδιο μηκος και ακριβως ιδιες συνθηκες με την μονη διαφορα οτι τα τμηματα του χαλκου θα τα εχετε δεσει με καποιον τροπο απο ακρη σε ακρη και θα τα εχετε γυαλισει με σφουγγαρακι κουζινας scotch bright με την πρασινη μερια
Το γυαλισμενο εχει 100% πολυ καλυτερα πριμα

Σημερα τα περισσοτερα καλωδια του ειναι γυαλισμενα και πρακτικη που ακολουθουν εταιριες ακομα και στην Ελλαδα η Βιοκαλ σημερα Accordia για πολους τυπους καλωδιων .

Τι εχει συμβει ?
Αν δεις τον απλο χαλκο στο μικροσκοπιο ειναι σαν μια Ερημο του ΙΡΑΚ κοτρωνες βραχια βραχωδεις ορη κλπ
Αν δεις το γυαλισμενο ειναι σαν την ερημο Σαχαρα δλδ ηπιοι αμμολοφοι
Τι συμβαινει
τα υψηλης συχνοτητας σηματα ταξιδευουν ευκολοτερα απο μια ηπια επιφανεια .

Αυτα για να καταλαβεις ειναι τεχνολογιες 15 χρονια πισω απο την VDH
Και η Audioquest το αναγνωρίζει αυτό με την ανομοιομορφία στην επιφάνεια του χαλκού και προσφέρει «perfect surface copper» και PSC+

east electronics

Επαγγελματίας
Reaction score
1.165
Τρεχον μηχανημα της αγορας ολοκληρωμενο , Ευρωπαικης κατασκευης εχει προενισχυτη Χ30 πρακτικη η οποια εχιε εγκαταληφθει απο τους κατασκευαστες εδω και τουλαχιστον 30 χρονια ....
Εκτος του οτι οι συγχρονες πηγες εχουν πλεον μεγαλη εξοδο συχνα 2V και δεν εχουν τοσο μεγαλες αναγκες προενισχυσης , οποτε οι προενισχυτες εχουν πεσει στο Χ10 και καποιοι στο Χ6 κυριως για να γλυτωσουν τον Θορυβο της προενισχυσης Χ30

Τι εχει συμβει ?

Ανοιγεις to volume στο 3 και εχεις παρει ολη την εξοδο του ενισχυτη και ο ασχετος ακροατης νομιζει οτι επειδη εχεις ανοιξει στο 3 εχεις και αλλα 7 μεχρι το 10
ΤΑιζεις την εισοδο του ενισχυτη με δυναμικα που σημαινει οτι ο ηχος εχει τονο χρωμα και χαρακτηρα απο το πρωτο watt και νομιζεις οτι ο ενισχυτης παιζει φοβερα ενω στην πραγματικοτητα ο τονος και το χρωμα δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με αυτο που γραφτηκε στο Studio
προσθεσε στο πακετο οτι μια τετοια πρακτικη γεμιζει το σημα θορυβο παραμορφωσεις και αρμονικες οι οποιες καθονται ταμαμ σε εγγραφες που ηδη μεσα εχουν τετοιου ειδους χροιες Μεταλλα , βαρεα μεταλλα ντεθαδικα και πανω .

ειναι σωστο ? Ουτε καν Big time NOOOOOOOOOOOOO
κερδιζει ομως ακροατες γιατι παραγει ενα λαθος αποτελεσμα πλην ομως πολυ κοντα στα γουστα ενος συγκεριμενου ακροατηριου ? Δυστυχως ΝΑΙ

wnet

Nearfield
Reaction score
18.300
ΤΑιζεις την εισοδο του ενισχυτη με δυναμικα που σημαινει οτι ο ηχος εχει τονο χρωμα και χαρακτηρα απο το πρωτο watt και νομιζεις οτι ο ενισχυτης παιζει φοβερα ενω στην πραγματικοτητα ο τονος και το χρωμα δεν εχει απολυτως καμμια σχεση με αυτο που γραφτηκε στο Studio
και γιατί αν "τερματίσεις" τον ενισχυτή με τον προενισχυτή στο 3 (λόγω gain) παίρνεις χαρακτήρα/χρώμα/παραμόρφωση/αρμονικές ενώ αν έχει λιγότερο gain και πρέπει να τον πας στο 10 όχι;;;

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • loggeo
    Projectors

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
175.727
Members
38.484
Νεότερο μέλος
Eleni_29