Καλώδια και θύματα

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347
Κάνεις λάθος.

Μας ενδιαφέρει πάντα το χρήσιμο df πάνω στο μεγάφωνο κυρίως, δευτερευόντως πάνω στο ηχείο.
Όχι τι βλέπουν τα στάδια εξόδου του ενισχυτή ισχύος.

Οι καλωδιώσεις μεγάλου μήκους και μετρήσιμης αντίστασης, όπως και οι επαφές των καλωδίων, ρίχνουν το χρήσιμο df και μειώνουν την ποιότητα που ακούμε.

Αν το υπολογίσεις όπως λες, όσο μεγαλύτερη αντίσταση έχει καλώδιο και επαφές, τόσο μεγαλύτερο df θα βγάζεις, άκυρο..
Εγω μπορεί να κάνω λάθος.
Ομως ο ενισχυτής βλέπει ένα μιγαδικό φορτίο στην έξοδό του και αυτό καλείται να οδηγήσει.
Δεν είναι όλα τα ηχεία ενεργά.
Στα ενεργά ο ενισχυτής βλέπει μόνο το μεγάφωνο.
Στα παθητικά βλέπει και αυτεπαγωγή και χωρητικότητα και ωμική αντίσταση.
Για βάλε Link γιατί το πρωί που το έψαξα δεν είδα κάτι τέτοιο.

Reaction score
15.466
... στο μεταξυ ο moby δεν ειναι παρων - στον ματαιο τουτο κοσμο - για να δικαιωνει το σεταπιον του καλου γιατρου , μα ουτε και για να μας σπαει τα νευρα με τα interconnect του κιλου που διαθετει στην κονσολα του. Ουδολως ενδιαφερεται ο ανθρωπος για τη μουσικη και ποσως για τους δαιμονες που κυνηγανε εμας τους χαϊενταδες. Ο ανθρωπος ειναι εδω για το πουσι (αυτο που καηκε στσι μυκηνες).
Οριστε και δυο προχειρα βιντεο που αποδεικνυουν του λογου το αληθες.
κ. Χρηστο ακουστε ανευ φοβου
:drinks:

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.347
Εκεί κοίταξα λέμε και δεν το βρήκα.
Καλά μην τρελαίνεσαι .
Μίλησα με φίλο ηλεκτρονικό , και με γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο.
Το DF για να βγεί ο τύπος και να ισχύσουν ας πούμε κάποιες μετρήσεις θέλει μαγείρεμα.
Το βγάζουν με ισοδύναμα, όχι με απεθευθείας μετρήσεις.
Κουκουρούκου είναι . Δίνει απλά μία ιδέα του τι περίπου μπορεί να κάνει ο ενισχυτής.
Η αντίσταση του καλωδίου προσμετράται στην αντίσταση του ηχείου. Την ισοδύναμη ωμική όχι την συνολική εμπέδηση του ηχείου.
Ενα άλλο λάθος που κάνουν είναι η συχνότητα . Δίνουν πχ DF 300 στον 1KHZ στα 8ohms.
Π@π@ρια μάντολες. Οχι μόνο για τον 1 χιλιόκυκλο , αλλά και γιατί η dcr του μεγαφώνου μεταβάλεται τόσο πολύ αναλόγως της συχνότητας που είναι πραγματικά αστείο .
Και βέβαια έχω πάντα την ίδια απορία , πως κάποιες εταιρίες δίνουν κάτι τεράστια νούμερα DF για πολλά από τα προιόντα τους. Πχ Accuphase. Σε όλα τα νεα ενισχυτικά δίνει DF 1500. Για όνομα!
Πάει ! χάλασαν κι αυτοί.
Εν κατακλείδι , συνοψίζοντας , το DF δεν είναι μέτρηση , αλλά ένας υπολογιζόμενος αριθμός (καθαρός) που βγαίνει βάσει ισοδύναμων και υπό προυποθέσεις μετρήσεων.
Κουκουρούκου δλδ.
Γι αυτό και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ άλλο με αυτήν την παπάντζα.

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
135.759

Δε ξέρω αν ανήκει ή όχι στην κατηγορία των "ογκόλιθων", μα είμαι βέβαιος πως είναι πολύ αξιόλογος μουσικός ο Μόμπι, πολύ διαβασμενος στο αντικείμενο αυτό, φυσικά με κλασσικές σπουδές, κι έχει βγάλει πληθώρα διαφορετικών ακουσμάτων, πολύ παραγωγικός καλλιτέχνης με ευρύτατο δημιουργικό πεδίο.

Έχω δει πάρα πολλά βίντεο δικά του, και δε μιλάμε για μουσικά βίντεο, αλλά για τον τρόπο με τον οποίο φτιάχνει τη μουσική του, πως το σκέφτεται και τι επιδιώκει κατά καιρούς. Τα βρίσκω πολύ ενδιαφέροντα..

Νομίζω πως όλοι μπορούν να βρουν μουσικά κομμάτια του Μόμπι που να τους αρέσουν πραγματικά πολύ.. ;)

Reaction score
18.336
Ολα καλα αλλα το 1, 4, και 5 πολυ ωραια. Δεν ηξερα οτι ειναι δικα του χα χα. Δικαιολογημενα σου αρεσουν. Με κιινδυνο να με αποκληρωσει ο Decembered απο οχι εξ αδιαθετου αλλα με διαθηκη κληρονομο των βινυλιων του , αλλα και των cd του, και επισης να με κραξει που δε το γνωριζω, να ρωτησω : Ολα αυτα τα 3 που λεω για πολυ ωραια, ειναι δικα του ή καποιο ειναι διασκευη ? Αν ναι μπραβο του.

Reaction score
221
Καλά μην τρελαίνεσαι .
Μίλησα με φίλο ηλεκτρονικό , και με γνώσεις και εμπειρία στο αντικείμενο.
Το DF για να βγεί ο τύπος και να ισχύσουν ας πούμε κάποιες μετρήσεις θέλει μαγείρεμα.
Το βγάζουν με ισοδύναμα, όχι με απεθευθείας μετρήσεις.
Κουκουρούκου είναι . Δίνει απλά μία ιδέα του τι περίπου μπορεί να κάνει ο ενισχυτής.
Η αντίσταση του καλωδίου προσμετράται στην αντίσταση του ηχείου. Την ισοδύναμη ωμική όχι την συνολική εμπέδηση του ηχείου.
Ενα άλλο λάθος που κάνουν είναι η συχνότητα . Δίνουν πχ DF 300 στον 1KHZ στα 8ohms.
Π@π@ρια μάντολες. Οχι μόνο για τον 1 χιλιόκυκλο , αλλά και γιατί η dcr του μεγαφώνου μεταβάλεται τόσο πολύ αναλόγως της συχνότητας που είναι πραγματικά αστείο .
Και βέβαια έχω πάντα την ίδια απορία , πως κάποιες εταιρίες δίνουν κάτι τεράστια νούμερα DF για πολλά από τα προιόντα τους. Πχ Accuphase. Σε όλα τα νεα ενισχυτικά δίνει DF 1500. Για όνομα!
Πάει ! χάλασαν κι αυτοί.
Εν κατακλείδι , συνοψίζοντας , το DF δεν είναι μέτρηση , αλλά ένας υπολογιζόμενος αριθμός (καθαρός) που βγαίνει βάσει ισοδύναμων και υπό προυποθέσεις μετρήσεων.
Κουκουρούκου δλδ.
Γι αυτό και δεν πρόκειται να ξαναασχοληθώ άλλο με αυτήν την παπάντζα.
Έχει έναν πίνακα που τον κατεβάζεις του δίνεις τιμές και σου δίνει το αποτέλεσμα.

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.045
Ολα καλα αλλα το 1, 4, και 5 πολυ ωραια. Δεν ηξερα οτι ειναι δικα του χα χα. Δικαιολογημενα σου αρεσουν. Με κιινδυνο να με αποκληρωσει ο Decembered απο οχι εξ αδιαθετου αλλα με διαθηκη κληρονομο των βινυλιων του , αλλα και των cd του, και επισης να με κραξει που δε το γνωριζω, να ρωτησω : Ολα αυτα τα 3 που λεω για πολυ ωραια, ειναι δικα του ή καποιο ειναι διασκευη ? Αν ναι μπραβο του.
Δικά του είναι.

Να βάλω τα πράγματα στη θέση τους :p
Είναι αρχιμάστορας στο να παίρνει μια ιδέα και να την απογειώνει ή να τη σαμπλάρει απίστευτα όμορφα...
Σαφώς έχει και πολλά εντελώς πρωτότυπα.

1)

4)

5)

Reaction score
18.336
Να βάλω τα πράγματα στη θέση τους :p
Είναι αρχιμάστορας στο να παίρνει μια ιδέα και να την απογειώνει ή να τη σαμπλάρει απίστευτα όμορφα...
Σαφώς έχει και πολλά εντελώς πρωτότυπα.

1)

4)

5)

Αυτα ειναι τα αυθεντικα ? Αυτα ειναι ολοιδια, αρα ειναι διασκευες. Δηλωνω δημοσια οτι παραιτουμαι της διαθηκης του Decembered, καθως αξιοκρατικα, πρεπει να τα γραψει σε σενα.

βεβαια κατι πρεπει να μου δωσει και μενα γιατι χωρις να ξερω καν τι εστι Moby , καταλαβα οτι αυτα τα τρια εχουν κατι "παλιο" και ιδιαιτερα "αξιολογο" σαν ακουσματα και για αυτο ρωτησα για τα συγκεκριμενα, που τα ακουγα στο ραδιοφωνο και πανατ με αρεσαν

Decembered

Μαϊμού
Reaction score
41.799
Αυτα ειναι τα αυθεντικα ? Αυτα ειναι ολοιδια, αρα ειναι διασκευες. Δηλωνω δημοσια οτι παραιτουμαι της διαθηκης του Decembered, καθως αξιοκρατικα, πρεπει να τα γραψει σε σενα.
ναι, πραγματι τα εχει βγαλει σε cd (πιθανοτατα και δισκο, το θυμηθηκα και χτες με αφορμη το νημα, ομως δεν ειναι πιο γνωστα απο τα original-οποτε και δεν ασχοληθηκα περισσοτερο) το cd το εχω χασει, αγνοειται μετα απο ενα dj σετ μου πριν απο καμποσα χρονια. Κατι εχω απο gospel-early blues-roots-field recordings / alan lomax,william fessis-missisipi records -dust to digital..
αυτο ειναι το εξωφυλλο

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.045

βεβαια κατι πρεπει να μου δωσει και μενα γιατι χωρις να ξερω καν τι εστι Moby , καταλαβα οτι αυτα τα τρια εχουν κατι "παλιο" και ιδιαιτερα "αξιολογο" σαν ακουσματα και για αυτο ρωτησα για τα συγκεκριμενα, που τα ακουγα στο ραδιοφωνο και πανατ με αρεσαν
Θα πάει χαμένη η δισκοθήκη σε μένα... μόνο αυτό έχω από ...πικάπ :p

P_20190208_125921.jpg

για ρόλο ...διακοσμητικού...
Κανα CD άμα περισσεύει, οκ :p

Reaction score
18.336
Θα πάει χαμένη η δισκοθήκη σε μένα... μόνο αυτό έχω από ...πικάπ :p

View attachment 185573

για ρόλο ...διακοσμητικού...
Κανα CD άμα περισσεύει, οκ :p
Εδειξες με το ποστ αυτο οτι You are ... the better man. (ανωτεροτητα και ταοεινοτητα)

Reaction score
18.336
ναι, πραγματι τα εχει βγαλει σε cd (πιθανοτατα και δισκο, το θυμηθηκα και χτες με αφορμη το νημα, ομως δεν ειναι πιο γνωστα απο τα original-οποτε και δεν ασχοληθηκα περισσοτερο) το cd το εχω χασει, αγνοειται μετα απο ενα dj σετ μου πριν απο καμποσα χρονια. Κατι εχω απο gospel-early blues-roots-field recordings / alan lomax,william fessis-missisipi records -dust to digital..
αυτο ειναι το εξωφυλλο
Εσυ και να μην εχεις κατι ... δε γινεται.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.321
Members
38.170
Νεότερο μέλος
Jargy@