Καλώδια και θύματα

Reaction score
8.884
Διάβασα πρόσφατα για έναν που μέτρησε λέει 8 Dac σε 3-4 ώρες. ;) :D
Να πάει επειγόντως διακοπές πεστου μην το κάψει εντελώς, ειδικά αν είναι κάποιας ηλικιας😛😀
Ετσι όπως πάει θα έχει τεστάρει σε 2-3χρονια όλα τα ηχεία τους ενισχυτές και τα ντακς του κοσμου😀

Reaction score
19.428
Ουδείς μωρότερος αυτών αν δεν υπήρχαν αυτοί😁😁
🥷🏻🥷🏻🥷🏻
Και με drop down menu έτοιμες οι παράμετροι απο το όργανο κιόλας. :D :D
Ούτε βοτλόμετρο απο μίντια μαρκτ να ήταν. :D

Last edited:

Reaction score
273
@costas EAR και @dapost μην γράφετε σοβαρά πράγματα που έχουν πραγματικό νόημα σε αυτό το θρεντ, είστε off topic. Να πάτε αλλού.
Εδώ είναι μόνο για μπούρδες
Έγραψε ο μίμος..
Καλό θα ήταν οι βλακείες να μένουν αναπάντητες :D
Ωραίο επίπεδο μορφωμένου ανθρώπου δις επαγγελματία του χώρου. Να τον χέρεστε.
Λυπάμαι πολύ..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.171
Σου έχει τύχει μετά από by the book αλλαγή/ές το αποτελέσμα ηχητικά να μην σου άρεσε;
Δεν απάντησες Κώστα.
Να απαντήσω.

Στις δεκαετίες που πέρασαν, όταν έκανα "αναβαθμίσεις" με ακροάσεις και χωρίς να γνωρίζω τεχνικά στοιχεία, ήταν στάσιμη η κατάσταση, και πάντα κάτι ενοχλούσε τόσο, ώστε να συνεχίζουν οι αλλαγές.

Αντιθέτως, στα λίγα πρόσφατα χρόνια που ακολουθώ εντελώς αντίθετη στρατηγική, οι αναβαθμίσεις προσφέρουν τραγικά καλύτερα αποτελέσματα, είμαι πάντα απείρως ικανοποιημένος, κι έφτασα στο σημείο να μην με ενοχλεί τίποτα και να μου αρέσει ότι βάζω να ακούσω, τόσο πολύ, που δε βρίσκω νόημα πλέον στην όλη ενασχόληση.

Οπότε, από την προσωπική μου πορεία και εμπειρία, αποδείχθηκε η με ακροάσεις συνεχής αναβάθμιση μια τρύπα στο νερό, ενώ η τήρηση των προδιαγραφών μια σταθερή πορεία εμφανούς βελτίωσης σε όλους τους τομείς, με απόλυτη ικανοποίηση από τις ακροάσεις, πολλές φορές σε ανέλπιστα επίπεδα. 😎

ΥΓ. Να σημειωθεί δε, ότι σε αναβαθμίσεις με ακροάσεις, έχω δώσει εκατονταπλασια λεφτά, από ότι σε αναβαθμίσεις με σπεκς, χωρίς να έχει μειωθεί η αγοραστική μου δύναμη, ίσα ίσα. 😎

Last edited:

Reaction score
273
Στη ζωή υπάρχουν ανθρώποι με τους οποίους μπορεί να διαφωνείς σε κάποια θέματα.
Λίγοι από αυτούς όμως έχουν ήθος και σέβονται τον σινομηλητή τους.
Ένας από αυτούς για εμένα είναι ο Κώστας.
:hi:
Να' σαι καλά πάντα φίλε.

n_olympios

Μαντιναδόρος!
Moderator
Reaction score
12.742
Έχει ενυδρεία, αυτό λέει πολλά (κάντε λάικ όσοι θυμάστε το σχετικό ανέκδοτο).

head-stef

Headphones
Reaction score
2.267
Ναι, όχι απο δυσκολία μόνο αλλά απο αποτέλεσματα. Μόνο το ζέσταμα των μηχανημάτων και του οργάνου συν έλεγχο και καλιμπρέισον θέλουν ώρες μην πω μέρες εαν θες να είσαι σωστός. Μέχρι και ο έλεγχος του ρεύματος για να είσαι δίκαιος. Επανάληψη, επιβεβαίωση και πολλά άλλα.

Εγω στο εξωτερικό ήταν αυτός που διάβασα.
Όργανο μέτρησης ηλεκτρικών σημάτων που θέλει ώρες ζέσταμα (αφήνω τις ...μέρες!), δεν είναι όργανο μέτρησης. Αλίμονο αν κατασκευάζονταν έτσι τα όργανα ακριβείας. Όσο για τον έλεγχο ρεύματος πιστεύω να μην το εννοείς και για το όργανο μέτρησης.
Γενικότερα, οι τεράστιες διαφορές "φιλοσοφίας" κατασκευής (και πρακτικών) ανάμεσα σε πολύ απαιτητικές, και ακριβές συσκευές μέτρησης σημάτων και σε συσκευές "high-end ήχου" δείχνει πολύ εύγλωτα πόσο "παραμύθι" πνίγει το χώρο.

Last edited:

Reaction score
19.428
Όργανο μέτρησης ηλεκτρικών σημάτων που θέλει ώρες ζέσταμα (αφήνω τις ...μέρες!), δεν είναι όργανο μέτρησης. Αλίμονο αν κατασκευάζονταν έτσι τα όργανα ακριβείας. Όσο για τον έλεγχο ρεύματος πιστεύω να μην το εννοείς και για το όργανο μέτρησης.
Γενικότερα, οι τεράστιες διαφορές "φιλοσοφίας" κατασκευής (και πρακτικών) ανάμεσα σε πολύ απαιτητικές, και ακριβές συσκευές μέτρησης σημάτων και σε συσκευές "high-end ήχου" δείχνει πολύ εύγλωτα πόσο "παραμύθι" πνίγει το χώρο.
Ζέσταμα θέλουν τα μηχανήματα. Το όργανο θέλει άλλα, πολλά άλλα. Επίσης επηρρεάζονται και απο την ποιότητα ρέυματος την στιγμή της μέτρησης που καλά θα είναι να φροντίζεις να είναι κάπως ίδιο και να το ελέγξεις για να κάνεις δίκαια σύγκρίση και να παίρνεις πολλές μετρήσεις. Μπορείς και μια δεν είναι αυτό το ζήτημα. . Τεσπά και πολλά άλλα που έχουν σχέση με την λειτουργία του, επαλήθευση μετρησεων , ελεγχο κλπ.

Reaction score
19.428
Ιδίως άμα πρόκειται για το ονομαστό...σηκωμαροτριχόμετρο. :lolsign:
Μπορεί και να πάρεις και μόνο μια μέτρηση αντί για ένα σέτ 30 μετρήσεων και μόνο γιa SE ή μόνο XLR άμα λάχει. ;) Ποιός χέζει τις άλλες διαμορφώσεις χα χα , τελικές μετρήσεις επαλήθευσης και επανάληψης όλων, έλεγχο ξανά της ποιότητας τους, θερμική ισορροπία μινιμουμ 4 ωρών για κάθε μηχάνημα, να σώσεις τις εικόνες, να κάνεις folders, να να μετρήσω με το ρεύμα στο δικό σου σπίτι και ένα με το ρεύμα στο δικό μου σπίτι η μέτρηση χα χα να να να ..... Βλέπεις τι τραβάω για να καταφέρω να σου πω ένα πραγματάκι συνθηματικά χα χα. Πρέπει να απαντάω. Καλά να πάθω.

Welcome to my world πες μου. :D

Reaction score
11.217
Ενώ ότι γράφουν οι άλλοι είναι στανταράκια..
Μιλάνε τα papers λέμε.
Θυμάμαι lab report από δοκιμή στα 80s. Νομίζω σε stasis. Όταν ξανάγινε του ίδίου δοκιμή γύρω στο 2000 με νέα όργανα γέλαγαν και τα τσιμέντα. Στην 1η δοκιμή μέτραγαν ότι νά' ναι.
Δεν ξέρω που αναφέρεσαι, αλλά λέγεται εξέλιξη και της μεθοδολογίας και του εξοπλισμού. Αν μέτραγαν το ίδιο ίσως να ήταν πρόβλημα.

JOHN MARKOU

Münchhausen
Reaction score
27.995
Ρε σείς τι κάθεστε και συζητάτε για μετρήσεις και ιστορίες και ρεύματα.
Τα πράγματα είναι απλά.
Βάζουμε το υπό μέτρηση μηχάνημα στον πάγκο , το συνδέουμε , αν είναι ενισχυτής και θέλει preconditioning , τον δουλεύουμε για κανά 15λεπτο , και του ρίχνουμε και μερικά γκάζια πριν τις μετρήσεις.
Ακολούθως κάνουμε μετρήσεις , σημειώνοντας την τάση του δικτύου.
Τέλος.
Αν χρειάζεται επαναλαμβάνουμε προς έλεγχο .
Τέλος.
Τι ζέσταμα και ιστορίες με δράκους ρε THVA , μας λες?
Εχεις δεί όχι σύγχρονα αλλά 20ετίας μετρητικά ?
ΑΜΜΕΣΑ λειτουργούν.
Το MLLSA που είχε ο ήχος και ο Σταματάκος λειτουργεί μπαμ μπαμ.

billpeppas

A/V Επαγγελματίας
Reaction score
7.146
Ακούγεται ότι αν βάλεις high end καλώδιο στο audio precision και στο Klippel βγάζουν σωστές μετρήσεις και ανεβαίνουν στην κορυφή των ranks DAC της AudioQuest, ηχεία της Bose, και πλέον κάνουν σημαντική διαφορά τα καλώδια ηχείων της Nordost.
Φανταστείτε να κάνει και ζέσταμα στο AP αλλά και να βάλει καλώδια ποιοτικά όπως της Nordost και στον παλμογράφο.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.879
να φανταστώ τα υπερευαίσθητα όργανα σε μικροβιολογικά εργαστήρια δεν πρέπει να τα κλείνεις ποτέ...για να μην μιλήσω για ακτινογραφικά και τομογράφους....

να συνέλθουμε παρακαλώ....διαβάζει κ κόσμος που δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοιου είδους καλωδιοχαζομάρες

οίκτο

Reaction score
1.982
να φανταστώ τα υπερευαίσθητα όργανα σε μικροβιολογικά εργαστήρια δεν πρέπει να τα κλείνεις ποτέ...για να μην μιλήσω για ακτινογραφικά και τομογράφους....

να συνέλθουμε παρακαλώ....διαβάζει κ κόσμος που δεν είναι εξοικειωμένος με τέτοιου είδους καλωδιοχαζομάρες

οίκτο
Ναι σωστά μη χαλάσει κανεις το παραμύθι ότι δυστυχώς στο χόμπι παίζουν ρόλο ΚΑΙ τα καλώδια. Όχι το κύριο λόγο, αλλά μεγάλο ρόλο.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.931
Members
38.263
Νεότερο μέλος
dnikol