Καλώδια και θύματα

head-stef

Headphones
Reaction score
2.279
Μόνο αυτό υπάρχει στην διέλευση του ρεύματος ? ή υπάρχουν και αλλά φαινόμενα και αντιδράσεις !!!
Για τις συχνότητες τροφοδοσίας (50 ή 60 Hz) μόνον αυτό! Και φυσικά ΚΑΜΙΑ χημική αντίδραση, σε καμία συχνότητα, ούτε κάτι άλλο παράξενο.
Κι ό,τι συμβαίνει σε υψηλότερες συχνότητες (ακουστικές και παραπάνω), είναι γνωστό και μελετημένο.
Για αυτό οι κατασκευαστές high end συσκευών δεν νοιάζονται να υποστηρίξουν τις συσκευές τους με "περίεργα" καλώδια τροφοδοσίας (η διασύνδεσης). Απλά καλώδια, σωστά κατασκευασμένα, των λίγων ευρώ.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.990
ώπα...
μπήκαμε στα απόκρυφα ευαγγέλια :lolsign:

εξήγησε μας και τι καταλαβαίνεις από την κάθε τελίτσα

Υ.Γ.το γοογλε τρανσλέιτ μάμησε πάντως Άγιοι Σαράντα.... φάση...:roflmao:

Last edited:

Reaction score
11.249
2khz τετραγωνικό παλμό.
Ναι, αλλά όταν κόβεται αυτό το κομματάκι στην άνοδο του παλμού, αντιστοιχεί σε συγκεκριμένο roll off από μια μεγαλύτερη συχνότητα και πάνω. Πόση είναι αυτή και πόσο το roll off; Στοιχηματίζω, μη ακουστό.

Βάζω να δω το βίδεο... και ξεκινάει να παίζει το ένα κανάλι... και σκέφτομαι ..."άνθρωπος που δε νοιώθει πως ακούγεται έτσι και να κάνει κάτι να το διορθώσει πριν το ανεβάσει.... θα μας μιλήσει για διαφορές στα καλώδια..."
Κι εγώ το ίδιο ακριβώς σκέφτηκα!

όταν μαζέψεις και εσύ τις χημικές αντιδράσεις που κάνει το ρεύμα με τον αγωγό του καλωδίου τότε θα το κάνω και εγώ

πετάτε μια ΜΠΟΥΡΔΑ που ακούσατε και δεν ξέρετε γιατί πράμα μιλάτε...έλεος!
μαζευτείτε επιτέλους!

μίλα ελεύθερα παιδί μου.........και άσε τους σεβασμούς
σε ΜΠΟΥΡΔΕΣ απαντάς αναλόγως

πρέπει να μάθουν επιτέλους τι λένε
ΦΤΑΝΕΙ!
Τώρα τί "αντίδραση" είναι αυτή; (Pun intended.)

head-stef

Headphones
Reaction score
2.279
Έτσι! Τώρα το πας σωστά. Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν την ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ, με άλλα λόγια την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του αγωγού. Αν κάποιος παράγοντας απ' αυτούς "χαλάει" την αγωγιμότητα του αγωγού, το κάνει με τρόπο γραμμικό (ή ούτως ή άλλως προβλέψιμο) και με την επιλογή της ορθής διατομής η αντίσταση του αγωγού εκμηδενίζεται.
Το επιδερμικό φαινόμενο δεν αφορά καθόλου τις συχνότητες και διατομές τροφοδοσίας. Ελάχιστα κάποτε αφορά τα καλώδια σήματος, πολλών δεκάδων μέτρων, με μόνη επίπτωση μια (μη ακουστή συνήθως) μείωση των υψηλών συχνοτήτων. Ξεπερνιέται εύκολα με πολύκλωνους αγωγούς κατάλληλης κατασκευής και μηδαμινού κόστους.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.990
Στοιχηματίζω, μη ακουστό.
φυσικά και μη ακουστό

Τώρα τί "αντίδραση" είναι αυτή; (Pun intended.)
καμία σχέση.....ο @gdresios είναι καλό παιδί κατά βάθος...απλά έμπλεξε λίγο με κομμουνιστές καλωδίων....

και μόνο που μπήκε σε απαγορευμένο σάιτ....να διαβάσει 2 πράματα για το ρεύμα....είναι σε καλό δρόμο... :laugh:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.990
Έτσι! Τώρα το πας σωστά. Όλα τα παραπάνω επηρεάζουν την ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑ, με άλλα λόγια την ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ του αγωγού. Αν κάποιος παράγοντας απ' αυτούς "χαλάει" την αγωγιμότητα του αγωγού, το κάνει με τρόπο γραμμικό (ή ούτως ή άλλως προβλέψιμο) και με την επιλογή της ορθής διατομής η αντίσταση του αγωγού εκμηδενίζεται.
Το επιδερμικό φαινόμενο δεν αφορά καθόλου τις συχνότητες και διατομές τροφοδοσίας. Ελάχιστα κάποτε αφορά τα καλώδια σήματος, πολλών δεκάδων μέτρων, με μόνη επίπτωση μια (μη ακουστή συνήθως) μείωση των υψηλών συχνοτήτων. Ξεπερνιέται εύκολα με πολύκλωνους αγωγούς κατάλληλης κατασκευής και μηδαμινού κόστους.
εδώ όμως λόγω AC δεν θα έπρεπε αντί για αντίσταση να χρησιμοποιήσουμε τον όρο εμπέδηση?

Reaction score
2.826
οποίος θέλει και έχει μηχανήματα που ακούνε ας πάρουν ένα καλώδιο για να δουν οποίος θέλει του δανείζω ένα.

Φτάνει μεγάλοι τελικά τρία πράγματα παίζουν ή είστε τσίπιδες, ή δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς (σεβαστό) και κατακριτέο όταν κατηγορείς κάτι χωρίς να το έχεις και εφόσον δεν το έχεις δοκιμάσει και τρίτον το σύστημα σας δεν μπορεί να υποστηρίξει και να αναδείξει τις διάφορες ότι καλώδιο και να βάλεις αυτό που παίρνεις είναι μηδαμινό όλα τα αλλά είναι θεωρίες, αν δεν δοκιμάσεις πως έχεις γνώμη ?

Επειδή έχω κάνει πάρα πολλές δοκιμές σε μηχανήματα και καλώδια όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας αυτή την στιγμή μόνο από καλώδια έχω πάρει μια βελτίωση άνω του 70% στο τρέχον σύστημα μου και υπάρχει και συνέχεια κόστος καλωδίων 1500€ για να έβλεπα την ίδια διαφορά με αλλαγή μηχανημάτων θα ήθελα γύρω στα 10.000 και χωρις να εχω κάνει βελτίωση του χώρου μου την οποία σύντομα θα κάνω,

Ένα παράδειγμα έπαιξα τον τελικό μου densen b300xs (αξία 1500€)με καλώδιο ρεύματος και kondo ic και έβαλα τον densen b330plus (αξία 3500€ίσως και παραπάνω) με μαύρο ρεύματος και καλώδιο nordost blue heaven παλιάς σειράς ο ταπεινός μου τελικός έπαιξε καλύτερα από τον διπλάσιας συν τιμής τελικό. και ο δικός μου 2x100 watt ο άλλος 2x125 watt και διαφορά τεχνολογίας συν 12 χρόνια ο b330

Και όσοι γυρίσουν να πουν ότι είμαστε χρυσαυτιάδες σας θυμίζω ότι αυτό το hobby βασίζεται στην ακοή και μόνο, οι μετρήσεις είναι για τους επαγγελματίες εμείς είμαστε χομπίστες.

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.618
Φτάνει μεγάλοι τελικά τρία πράγματα παίζουν ή είστε τσίπιδες, ή δεν υπάρχει δυνατότητα αγοράς (σεβαστό) και κατακριτέο όταν κατηγορείς κάτι χωρίς να το έχεις και εφόσον δεν το έχεις δοκιμάσει και τρίτον το σύστημα σας δεν μπορεί να υποστηρίξει και να αναδείξει τις διάφορες ότι καλώδιο και να βάλεις αυτό που παίρνεις είναι μηδαμινό όλα τα αλλά είναι θεωρίες, αν δεν δοκιμάσεις πως έχεις γνώμη ?
Τέσσερα είναι. Ξέχασες αυτούς που δεντουζνοιάζει πώς παίζ'νε.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
οποίος θέλει και έχει μηχανήματα που ακούνε ας πάρουν ένα καλώδιο για να δουν οποίος θέλει του δανείζω ένα.

Επειδή έχω κάνει πάρα πολλές δοκιμές σε μηχανήματα και καλώδια όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας αυτή την στιγμή μόνο από καλώδια έχω πάρει μια βελτίωση άνω του 70% στο τρέχον σύστημα μου και υπάρχει και συνέχεια κόστος καλωδίων 1500€ για να έβλεπα την ίδια διαφορά με αλλαγή μηχανημάτων θα ήθελα γύρω στα 10.000 και χωρις να εχω κάνει βελτίωση του χώρου μου την οποία σύντομα θα κάνω,

Ένα παράδειγμα έπαιξα τον τελικό μου densen b300xs (αξία 1500€)με καλώδιο ρεύματος και kondo ic και έβαλα τον densen b330plus (αξία 3500€ίσως και παραπάνω) με μαύρο ρεύματος και καλώδιο nordost blue heaven παλιάς σειράς ο ταπεινός μου τελικός έπαιξε καλύτερα από τον διπλάσιας συν τιμής τελικό. και ο δικός μου 2x100 watt ο άλλος 2x125 watt και διαφορά τεχνολογίας συν 12 χρόνια ο b330

Και όσοι γυρίσουν να πουν ότι είμαστε χρυσαυτιάδες σας θυμίζω ότι αυτό το hobby βασίζεται στην ακοή και μόνο, οι μετρήσεις είναι για τους επαγγελματίες εμείς είμαστε χομπίστες.

leandros

Πάρτε παθητικά!
Reaction score
6.113
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Αλλά το να μηδενίζεις να χλευάζεις και να ειρωνεύεσαι δεν είναι ωραίο.
βρε ας το κόσμο να κάνει ότι θέλει!
Έτσι κι αλλιώς, με τα καλώδια που βάζουν, μουσική δεν ακούνε!
Μη τους κόψεις και τη κατίνα που κρύβουν μέσα τους!!:p:p
πολύ δεν πάει??
Μια χαρά έχουν κι αυτοί...
Άραξε στη πολυθρόνα σου, άκουσε τις μουσικάρες σου, κι ας τους άλλους χαμένους στην ανάλυση!..
απλά και βασικά πραματάκια!!;);)

head-stef

Headphones
Reaction score
2.279
εδώ όμως λόγω AC δεν θα έπρεπε αντί για αντίσταση να χρησιμοποιήσουμε τον όρο εμπέδηση?
Σωστά, απλά οι παράγοντες τις παραπάνω σελίδας, επηρεάζουν την αντίσταση, δηλ. την ωμική συνιστώσα της εμπέδησης, Φυσικά ως συνιστώσα, επηρεάζει τη συνολική "αντίσταση" δηλ. την εμπέδηση.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.990
συμβουλή....

να αερίζετε συχνά το σπίτι κατά τις ακροάσεις γιατί οι χημικές αντιδράσεις των καλωδίων με το ρεύμα..... δημιουργούν αναθυμιάσεις :lolsign: :roflmao:

wnet

Nearfieldένιος
Reaction score
16.597
Το hobby έχει στόχο την "ευχαρίστηση" της ακοής... για την καλύτερη επίτευξη αυτού του στόχου μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποια/οποιες μεθόδους μπορούμε/θέλουμε.... την ακοή μας, τα γραφόμενα ενός reviewer, τη γνώμη του φίλου μας του Πανάγου "που ξέρει" και φυσικά ... μετρήσεις :p

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.837
χημική αντίδραση
φαινόμενα και αντιδράσεις
Μήπως υπάρχουν πουθενά πρόχειρες οι χημικές εξισώσεις τους?
Πάντως, χημικές αντιδράσεις ξέρω ότι προκαλεί το ρεύμα μόνο μόνο στην περίπτωση της ηλεκτρόλυσης. Να πιστέψω ότι το σύρμα ηλεκτρολύεται κάθε φορά που περνάει το ρεύμα?? :o

Αυτό το κακομεταφρασμένο και ανώνυμο κείμενο, πού πήγες και το βρήκες αδελφέ μου? :o:o

daharis666

Moderator
Reaction score
79.990
Σωστά, απλά οι παράγοντες τις παραπάνω σελίδας, επηρεάζουν την αντίσταση, δηλ. την ωμική συνιστώσα της εμπέδησης, Φυσικά ως συνιστώσα, επηρεάζει τη συνολική "αντίσταση" δηλ. την εμπέδηση.
μια που σε βρήκαμε...και τα λες ωραία...(φυσικός? ηλεκτρονικός?)
μπορείς να πεις για να το ακούσουν κάποιοι....... πότε ένα καλώδιο είναι τέλειο?

μάλλον.... γιατί ένα καλώδιο δεν μπορεί να είναι τέλειο σε όλο το φάσμα

πως δηλαδή η χωρητική και η επαγωγική συμπεριφορά ΕΞΑΡΤΩΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ?
Μήπως υπάρχουν πουθενά πρόχειρες οι χημικές εξισώσεις τους?
Να πιστέψω ότι το σύρμα ηλεκτρολύεται κάθε φορά που περνάει το ρεύμα?? :o
δεν πάει σε σένα αυτό...αλλά τόση ώρα κάπου πρέπει να τη ρίξω
έχω σκάσει:roflmao:

ευχαριστώ για την κατανόηση

:lol: :lol: :lol:
Mountza.jpg
Αυτό το κακομεταφρασμένο και ανώνυμο κείμενο, πού πήγες και το βρήκες αδελφέ μου? :o:o
είναι μελετημένο σχέδιο....
τους τα μοιράζουν στις χαιενδ λέσχες για να σιχαίνονται τη φυσική :rofl:

Last edited:

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.030
Members
38.280
Νεότερο μέλος
Akrapovic