Καλώδια και .. προαπαιτούμενα. Poll.

Ακούω σαφή βελτίωση με καλώδια και..

• Α. Έχω κάνει ισοστάθμιση χώρου (DSP+μετρήσεις)

Votes: 12 13,6%
  • Β. Έχω το προβλεπόμενο ταργκετ κερβ

Votes: 9 10,2%
  • Γ. Έχω κάνει fine tuning στο ταργκετ κερβ, κατά τα γούστα μου

Votes: 6 6,8%
  • Δ. Έχω ένα σαμπ, στην προβλεπόμενη θέση

Votes: 4 4,5%
  • Ε. Έχω 2 (ή περισσότερα) σαμπ, με σωστή ενσωμάτωση

• Ζ. Έχω χώρο με εξαιρετικούς χρόνους αντήχησης, με διαχυτές και μπασοπαγιδες

Votes: 11 12,5%
  • Η. Έχω λίγες μόνο ηχητικές παρεμβάσεις στο χώρο ακρόασης, διότι είναι κοινόχρηστος

Votes: 7 8,0%
  • Θ. Έχω σωστό ισόπλευρο (όχι ισοσκελές) τρίγωνο ακρόασης και την προβλεπόμενη κλίση ηχείων

Votes: 24 27,3%
  • Ι. Έχω πλήρη αναπαραγωγή όλου του φάσματος 20Hz-20kHz

Votes: 13 14,8%
  • Κ. Έχω άριστη αναπαραγωγή της πρώτης οκταβας σε στάθμες αναφοράς (κορυφές 115 dB)

• Λ. Έχω χαμηλές ολικές αρμονικές παραμορφώσεις

Votes: 14 15,9%
  • Μ. Δεν έχει σημασία τίποτα από τα ανωτέρω, μόνο η μουσική μετράει

Votes: 11 12,5%
  • Ν. Σα το πικάπ δεν έχει. Βινύλιο φορέβε.

Votes: 13 14,8%
  • Άκυρο - δεν πιστεύω ότι τα καλώδια βελτιώνουν τον ήχο.

Votes: 57 64,8%
  • Κάνω ψυχοθεραπεία φτηνά, με αγορά ωραίων καλωδίων,αφήστε με ήσυχο.

Votes: 5 5,7%

• Total voters
    88
Status
Not open for further replies.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.859
για να δούμε....

2 x 20.000 για δυο καλώδια ρεύματος (πηγή- ενισχυτή)
+ 6.000 xlr
+ 5.000 στηρικτικά καλωδίων
+ 4.000 καλώδια ηχείων
+ 2.000 βάσεις
μας μένουν 3.000 για στερεο ενισχυτή και 2 ηχεία ραφιού των 6.5 ιντσών...
νοτ μπαντ:cry:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
για να δούμε....

+ 6.000 xlr
+ 4.000 καλώδια ηχείων
+ 2.000 βάσεις
εχεις και συ λεφτα και αρχισες να μετρας που θα τα χαλασεις ?
κρυφοπλουσιε

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
πολυκάναλο αξίας 3000€
Δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά που λες, μόνο μπαλώματα.

Όπως έχω ξαναπεί, για ένα άτμος σεταπ, μόνο τα ηχεία, στην οικονομικότερη δυνατή επιλογή για ίσα ίσα στάθμες αναφοράς, θα βγουν μίνιμουμ στα 12-13.000€, συν σοβαρός av processor συν πηγή, συν προβολέας και πανί, ή μεγάλη, πολύ μεγάλη τηλεόραση.
Συν το χώρο. Που θέλει λεφτά να φτιάξει.

Με 3 χιλιάρικα πολυκάναλο μάι ας.
Ίσα ίσα για το χώρο αν θα φτάσουν, που δε φτάνουν...

YG
Re baglama, εδώ βλέπουμε κριτική σε ματζούνια ρεύματος στα 20.000€ plus, και μου θέτε πολυκάναλο σεταπ στα 3; Θα πάρετε τα 3 του νταχαρη, που είναι και γνωστός επί της γενετήσιας υπόστασης αgλήτης σεξιστής και υποτιμητής. :lol: :lol: :lol:

Filika, ε;

Last edited:

argi

"Επαγγελματίας"
Reaction score
6.879
δειχνεις αποφασισμενος
καλο αυτο,
το συκωτι να ξερεις πιανει πιο πολλα λεφτα στην μαυρη
Δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο σε αυτά τα λεφτά που λες, μόνο μπαλώματα.

Όπως έχω ξαναπεί, για ένα άτμος σεταπ, μόνο τα ηχεία, στην οικονομικότερη δυνατή επιλογή για ίσα ίσα στάθμες αναφοράς, θα βγουν μίνιμουμ στα 12-13.000€, συν σοβαρός av processor συν πηγή, συν προβολέας και πανί, ή μεγάλη, πολύ μεγάλη τηλεόραση.

Με 3 χιλιάρικα πολυκάναλο μάι ας.
Ίσα ίσα για το χώρο αν θα φτάσουν, που δε φτάνουν...
3 χιλιαρικα δωσαμε μπουρμπουαρ στο πιτσοπαιδι
τι τσιπιες ειναι αυτες ?
Και μετα μας φταινε που οι αλλοι τα κανουν καλωδια
Ενα συστημα αν σεβεται το αφεντικο του (χωρις καλωδια) πρεεπει να εχει χαλαρα μια 30ρου
Αλλιως γραφτε στο
τι θα φαμε σημερα
Αντε πια με τις τσιγκουνιες σας
Μπαινει ο αλλος και λεει αλλαξα καλωδιο στον τελικο .
Τι να πει ο αλλος που αλλαξε 2 γκομενες απο το πρωι.
Δεν περιγραφω αλλο

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Γιατί, δεν είναι πιθανό;
Όχι.

Μόνο αν έχει δώσει τα 55 χιλιάρικα σε καλώδια...

Με 60 χιλιάρικα, ένας γνώστης, στήνει σοβαρό δικάναλο.

Με 3 χιλιάρικα για πολυκάναλο, δε το πάω κόντρα ούτε γω, άσε που δε ξέρω τρόπο να φτιάξω κάτι τέτοιο με 3 χιλιάρικα, ούτε av που να τρώγεται δε βρίσκω με 3 χιλιάρικα...

Η ακριβής αναλογία, αν το δικάναλο έχει κόστος 60 χιλιάρικα, με 30 χιλιάρικα το κανάλι, είναι για σεταπ άτμος στα 330 χιλιάρικα.
Αυτή είναι η ακριβής αναλογία φίλε Πέτρο.

Εγώ που ξέρω καλά το ποίημα, για να κοντραρω σωστά (σε κάθε σημείο, σημείο προς σημείο) ένα άριστα στημένο δικάναλο στα 60 χιλιάρικα (πες ότι εγώ στήνω και το δικαναλο), θέλω για το πολυκάναλο τουλάχιστον 70 χιλιάρικα, ασχέτως αν με 40-50 μπορώ να φτιάξω ένα τρομερό σεταπ. Θα υπολείπεται σε κάποιες παραμέτρους (πιθανώς και στα Μαξ εσπιελ) κι ας έχει χαοτική διαφορά όσον αφορά το ιμερσιβ του θέματος. Αυτό, το ιμερσιβ, είναι μόνο μια παράμετρος. Πολύ σημαντική, φυσικά, αλλά υπάρχουν κι άλλες. ;)

Για να έχεις φουλ όλο το φάσμα, ως προβλεπεται, από 20χ έως 20κχ και τα 20 χερτζ να σκαρφαλώνουν στη θέση ακρόασης πάνω από 115 ντεσιμπέλ ασυμπιεστα, θες λεφτά, όχι σάλιο..

Πρέπει να παίζει χαλαρά πάνω από 120 ντεσιμπέλ εκεί κάτω για να μην έχεις αίσθημα συμπίεσης.

Για να βγει από δορυφόρο η 3η οκτάβα στα 105 ντεσιμπέλ, πρέπει να βγαίνει άνετα πάνω από 110 ντεσιμπέλ, στη θέση ακρόασης, όχι πάνω στο ηχείο...
Θες λεφτά παλικάρι μου, με σάλιο δε γίνεται..

Θες περιθώριο για να εφαρμόσεις ισοστάθμιση, δε γίνεται τσιμα τσιμα.

Κι αν θες να σκαρφαλώσει πάνω από στάθμη αναφοράς, θες πολλά λεφτά. Για λάιβ απόδοση μποτιας, ασυμπιεστα, θες φίλε μου λεφτά.

Για να στήσεις άτμος σεταπ με προδιαγραφές και σοβαρή ισοστάθμιση, θες λεφτά, όχι σάλιο.

Στα πολύ χαμηλά κοστολογια που συνήθως κυμαίνεται ο πολύς ο κόσμος, θέλει προσοχή στα σημεία ώστε να ακούγεται νορμάλ και στη μουσική, ειδάλλως είναι μόνο για κλαμπατσίμπαλα σε ταινίες..

Δεν υποτιμάω τίποτα, αλλά οι αυστηρές προδιαγραφές δεν πληρούνται εύκολα, θέλει να ματώσεις.

Αν αρχίσουμε συμβιβασμούς εδώ κι εκεί, εντάξει, όλα παίζουν καλά, κι όλα είναι χάλι μαύρο.

Εγώ είχα δώσει 7,5 χιλιάρικα για ένα ζευγάρι ηχεία, και πολλά λεφτά για βελτίωση αυτού του ηχείου, και πολλά λεφτά για οδήγηση αυτού του ηχείου, είχα δικάναλο με 8 τελικούς ενισχυτές των 2,5 κιλοβατ. Ξέρω τι λεφτά μπορείς να δώσεις στο δικάναλο και τι ήχο μπορείς να ακούσεις. Δεν υποτιμάω καθόλου τον δικάναλο ήχο.

Και με Άνταμ σειράς Τ που λέει το θρεντ, δε παλεύεις τέτοιο δικαναλο μεγάλε, χέσε με. Δεν.

Δεν είμαι χθεσινός, ούτε γεννήθηκα με πολυκάναλο...

Κι όπως ξέρετε, και στα καλώδια έχω ματώσει. Δεν έχω κενά...

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.694
Και που θα τα βαλει μρε Κωστα στο διαμερισμα;
Εγω με τον ενισχυτη που πηρα απ τον νταλιμπαν για την κορη μου μενει αθηνα χαλανδρι διαμερισμα
πηγα τον ενισχυτη στο παρα τεταρτο και μου εβαλε της φωνες μπαμπα θα μας ακουση η πολυκατοικια μετο μαλακο
για τι δικαναλο η πολυκαναλο κανουμε κβεντα;

daharis666

Moderator
Reaction score
79.859
Αυτη η ιστορια με τα καλωδια μου θυμιζει τον αειμνηστο
Τζιμακο
"Μην παιρνετε ναρκωτικα, δεν φτανουν για ολους".
Ο Τζιμάκος είχε πει επίσης αναφερόμενος σε κάποιους.....
ότι δεν μπορούν να συλλάβουν την αλήθεια.... γιατί παίρνει αντισυλληπτικά
μην μου τον πριζώνεις :lolsign:
Κι όπως ξέρετε, και στα καλώδια έχω ματώσει..

Bloody Εαr :laugh:

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
138.103
Και που θα τα βαλει μρε Κωστα στο διαμερισμα;
Εγω με τον ενισχυτη που πηρα απ τον νταλιμπαν για την κορη μου μενει αθηνα χαλανδρι διαμερισμα
πηγα τον ενισχυτη στο παρα τεταρτο και μου εβαλε της φωνες μπαμπα θα μας ακουση η πολυκατοικια μετο μαλακο
για τι δικαναλο η πολυκαναλο κανουμε κβεντα;
Χρήστο, έλεος αδερφέ...

Μιλάμε για σοβαρά ποσά, που σημαίνουν ότι έχεις κάποια οικονομική άνεση και διάθεση για το χόμπι, και φυσικά χώρο.

Άλλαξα 5 σπίτια στη ζωή μου, κι ακόμα κι όταν πήγα πρώτη μετάθεση Αθήνα, βρήκα 60τμ σαλόνι για τα ηχεία, σε τριόροφη που δεν είχαν θέμα με τις στάθμες.

Αν τώρα θες να μπούμε στη λογική μιας φοιτήτριας που δεν ασχολείται με το χόμπι, λυπάμαι, αλλά είναι μλκια.

Αν επίσης θες να μπούμε στη λογική ενός οικογενειάρχη που τσιμα τσιμα τα φέρνει βόλτα σε μικρό διαμέρισμα σε πολυκατοικία με γιαγιάδες πάνω κάτω, σόρρυ μεγάλε, δεν είσαι για έξοδα, δες τηλεόραση που μου θες και προβολέα, σιγά μη μου θέλει και Λαμποργκίνι να την παρκάρει στο πεζοδρομιο...

Έλεος...

daharis666

Moderator
Reaction score
79.859
Αν επίσης θες να μπούμε στη λογική ενός οικογενειάρχη που τσιμα τσιμα τα φέρνει βόλτα σε μικρό διαμέρισμα σε πολυκατοικία με γιαγιάδες πάνω κάτω, σόρρυ μεγάλε, δεν είσαι για έξοδα, δες τηλεόραση που μου θες και προβολέα, σιγά μη μου θέλει και Λαμποργκίνι να την παρκάρει στο πεζοδρομιο...

Έλεος...
να μου τις αφήσεις ήσυχες τις γιαγιάδες μου>:( :p

και έχω και νέο...ήρθαν δίπλα 2 λεσβίες
η μία βασικά είναι σίγουρα....μέχρι και το αθώο γωγουλίνι το κατάλαβε...
εγώ το παιξα παρθένα Μαρία:laugh::party:

Σταύρος Λαγκαδιανός

Το αγοράκι με τα σπίρτα
Reaction score
30.630
για να δούμε....

+ 6.000 xlr
+ 4.000 καλώδια ηχείων
+ 2.000 βάσεις
Ξέχασες το ρακ. Και πάλι, με αυτό μαζί, στα βασικά είσαι.

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
14.694
Αν τώρα θες να μπούμε στη λογική μιας φοιτήτριας που δεν ασχολείται με το χόμπι, λυπάμαι, αλλά είναι μλκια.
Δεν ειναι φοιτητρια ειναι μηχανολογος μηχανικος, παιζει πιανο ικανη να παει για ανωτερα στο ωδειο
Ηκορη κωστα μου εμοιασε εμενα ο γυος τη μανα ντο του ελεγα σι ξιφαλτσορε μου ελεγε
Η Κορη μου εχει μεγαλυτερο.......αυτι απο σενα εμοιασε τον πατερα :smile:
Η συντριπτικη πλειοψηφια των ελληνων μενει στα διαμερισματα αρα μεχρι 60 ντιμπια και πολυ λεω
και μπορουν να διαθεσουν 500 εβρα για σεταπια τι ειδους σεταπια ειναι αλλη ιστορια
Οτι λεμε εμεις στο αβσαιτ για τους περισοτερους ειναι απιστευτη πολυτελεια

Status
Not open for further replies.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.908
Members
38.259
Νεότερο μέλος
kassius