Most visitors online was 2716 , on 5 Dec 2023
Δεν έχει να κάνει με το εάν μια κεφαλή από μόνη της είναι καλή και έχει καλά χαρακτηριστικά μόνο. πχ shibata - elliptical & boron cantileverΠοια κεφαλη ΜΜ δε θα αλλαζατε ποτε; Ισως κ για μια αλλη ΜC;
Η ερωτηση εχει σαν δεδομενο την καλη συνεργεια κεφαλης κ βραχιονα κ την σωστη ρυθμιση της.Δεν έχει να κάνει με το εάν μια κεφαλή από μόνη της είναι καλή και έχει καλά χαρακτηριστικά μόνο. πχ shibata - elliptical & boron cantilever
Ποτέ μια κεφαλή-βελόνα δεν είναι η αιτία για το αποτέλεσμα αλλά συνδυασμός με compliance - Arm mass & Phono.
Όσες και να έχω δοκιμάσει εάν οι ρυθμίσεις είναι σωστές και συμβατή η κεφαλή(compliance) με βραχίονα(armmass) το αποτέλεσμα(Resonance) είναι πάντα πολύ καλό και με πολύ μικρές διαφορές.
Ένα παράδειγμα που έχω τώρα και παίζει:
Pioneer PC550E/II με SAS & Shibata Και βραχίονα από το Pioneer pl-570 αποτέλεσμα εξαιρετικό
Micro Seiki VF-3500 με βραχίονα Audio Technica at 1100 αποτέλεσμα εξαιρετικό
Και πολλές πολλές άλλες αλλά πάντα εάν κάνω σωστό συνδυασμό και ρυθμίσεις δεν παίρνω πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα.
Ελπίζω να βοήθησα
Φιλικά Παντελής
Το καλύτερο αποτέλεσμα το έχω με την Technics EPC-205C και πλέον με SAS βελόνα.Η ερωτηση εχει σαν δεδομενο την καλη συνεργεια κεφαλης κ βραχιονα κ την σωστη ρυθμιση της.