- Reaction score
- 86.579
Όχι, δεν επιβάλλεται.τα συγκεκριμένα στο crossover επιβάλλεται να τα ισιώσω
Όχι, δεν επιβάλλεται.τα συγκεκριμένα στο crossover επιβάλλεται να τα ισιώσω
Πορεύτηκα με γνώμοναΌχι, δεν επιβάλλεται.
Σύγκριση Thd στα 82db από τη θέση ακρόασης . Dirac +5db 1.7κhz και χωρίς .O Amir δεν τα έχει διαβάσει καλά.
Το κροσόβερ δεν είναι minimum phase περιοχή, και είναι αμφίβολη η χρήση eq εκεί.
Εγώ θα έβαζα την μισή διόρθωση δοκιμαστικά, και θα έλεγχα και το THD.
Ας πει και ο @Bhutia
Συμφωνώ.Προτείνεται από τον ίδιο 3db boost στο crossover χωρίς παρατράγουδα μιας και τα συγκεκριμένα on και off axis μετρούν το ίδιο .
Η εφαρμογή EQ όπως και οποιουδήποτε φίλτρου προκαλεί φασικές αποκλίσεις που ξεκινούν εκατέρωθεν της κεντρικής συχνότητας ενώ κορυφώνονται πάνω σε αυτήν. Ο βαθμός απόκλισης θα είναι ανάλογος προς την τιμή για τις παραμέτρους στα φίλτρα EQ.O Amir δεν τα έχει διαβάσει καλά.
Το κροσόβερ δεν είναι minimum phase περιοχή, και είναι αμφίβολη η χρήση eq εκεί.
Εγώ θα έβαζα την μισή διόρθωση δοκιμαστικά, και θα έλεγχα και το THD.
Ας πει και ο @Bhutia
Με dirac πάντα ελπίζουμε πως αυτές οι φασικές αποκλίσεις θα διορθώνονται από το software, μιας και αυτό είναι το πιο δυνατό του selling point.Η εφαρμογή EQ όπως και οποιουδήποτε φίλτρου προκαλεί φασικές αποκλίσεις που ξεκινούν εκατέρωθεν της κεντρικής συχνότητας ενώ κορυφώνονται πάνω σε αυτήν. Ο βαθμός απόκλισης θα είναι ανάλογος προς την τιμή για τις παραμέτρους στα φίλτρα EQ.
Πράγματι τα πιο δυνατά σημεία έναντι των Audyssey - τουλάχιστον όσες εκδόσεις των δεύτερων έχω υπ'όψιν - είναι αφενός μεν το ότι εκτελεί φασικές διορθώσεις εξομαλύνοντας την Κρουστική, αφετέρου δε η δυνατότητα για custom καμπύλες-στόχους - κατά προτίμηση υπό τη γνωστή κατωφερή γενική κλίση. Οι προηγμένες εκδόσεις Dirac εκτελούν επίσης ικανοποιητικό bass management.Με dirac πάντα ελπίζουμε πως αυτές οι φασικές αποκλίσεις θα διορθώνονται από το software, μιας και αυτό είναι το πιο δυνατό του selling point.
....... μηπως μπορειτε να διευκρινήσετε το παραπανω ?Ακόμα και τότε όμως είναι αρκετά τα ενδεχόμενα να ενοχλούσαν και ν'απογοήτευαν σε βάθος χρόνου κάποια στοιχεία που δεν θ'αφορούσαν άμεσα στη χρησιμότητα των ίδιων των sub.
Ξεκινώ με τη διευκρίνηση... Άμα κάποιος ανεπαρκώς καταρτισμένος με το αντικείμενο της ενσωμάτωσης sub τοποθετήσει δύο τεμάχια να βαράνε σε εκατέρωθεν γωνίες ή μόνο ένα τεμάχιο όπου θα τον βόλευε συμπληρώνοντας την κάτω απόκριση των main ηχείων χωρίς περαιτέρω μέριμνα χωροταξική και κατάλληλης διαχείρισης στο σήμα τότε είναι αρκετά πιθανόν να προέκυπταν σοβαρές ανισορροπίες στις πρώτες οκτάβες. Ακόμα περισσότερο στην περίπτωση όπου θα ξεπερνούσε τα όρια του επιλεγμένου μοντέλου sub ως προς τη δική του ηλεκτρομηχανική συμπεριφορά και διαχείριση ενέργειας ........ μήπως μπορείτε να διευκρινίσετε το παραπάνω ?
Επίσης στην περίπτωση που κάποιος περιλαμβάνεται στην κατηγορία του
" Δεν έχω την κατάλληλη κατάρτιση , χρόνο ή διάθεση για μελέτη ώστε να ενσωμάτωνα όπως πρέπει οποιοδήποτε μοντέλο sub θα προμηθευόμουν... " ... θα συμβουλεύατε να τοποθετησει ένα ή δύο σαμπ ως "το μη χείρον βέλτιστον"?
Θεωρητικά το ντιρακ μπορεί να διορθώσει (και διορθώνει) τις φασικες ανωμαλίες του εν λόγω κλιψ πέριξ του σημείου κρος, και μία μέτρηση κρουστικής θα το επιβεβαιώσει κατά πόσο τα κατάφερε καλά.Πράγματι τα πιο δυνατά σημεία έναντι των Audyssey - τουλάχιστον όσες εκδόσεις των δεύτερων έχω υπ'όψιν - είναι αφενός μεν το ότι εκτελεί φασικές διορθώσεις εξομαλύνοντας την Κρουστική
Βρίσκεις..?Τελικά υποθέτω ότι "ζητάμε πολλά" από τον κόσμο, όταν βλέπω κάτι τέτοια από "ριβγιουερς"..![]()
Θα έπρεπε να σε εκπλήξει περισσότερο κάτι άλλο που σας έδειξα, στα max SPL διαγράμματα, από όπου φαίνεται πως το 310 της Νιούμαν με τα "ταπεινά" ενσωματωμένα ενισχυτικά στάδια, ότι βγάζει με 1% THD περισσότερη στάθμη από το 800 της χρεπομπιεντάμπλεγιου, αυτό ήταν περισσότερο "penis shaped" απ' το παγόβουνο.που τα βρίσκεις αυτά ρε σύ..?![]()