Λόγοι να μη χρειαζόμασταν sub και κατά πόσον θα ίσχυαν...

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.544
Food for thought, είναι όχι οι μετρήσεις από το παρακάτω ηχείο, αλλά οι υποκειμενικές εντυπώσεις ακροάσεων, από γνωστό σε όλους ριβιουερ:

Επειδή πιάσαμε και μπάσο και μεσαία και σχέση αυτών και χρυσά αυτιά, για πείτε μου, πως σχολιάζετε το ανωτέρω ριβιου;

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.510
Η πλειοψηφία των Ελληνικών σαλονιών το μόνο που χρειάζεται για ένα immersive σύστημα είναι αυτό το ηχείο. Έχει και RCA, ούτε αντάπτορα δεν θέλει.

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.913
Food for thought, είναι όχι οι μετρήσεις από το παρακάτω ηχείο, αλλά οι υποκειμενικές εντυπώσεις ακροάσεων, από γνωστό σε όλους ριβιουερ:

Επειδή πιάσαμε και μπάσο και μεσαία και σχέση αυτών και χρυσά αυτιά, για πείτε μου, πως σχολιάζετε το ανωτέρω ριβιου;
Και για πες μου, ρε μάστορα, επειδή το βλέπω λίγο μικρό σε μέγεθος, αυτό το ηχείο είναι αρκετά καλό για να παίξει τις "ξυρίζω skalps" metalιές μου ή θα ακούγεται κι αυτό σαν ασθενική κλανιά; :biggrin:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Και για πες μου, ρε μάστορα, επειδή το βλέπω λίγο μικρό σε μέγεθος, αυτό το ηχείο είναι αρκετά καλό για να παίξει τις "ξυρίζω skalps" metalιές μου ή θα ακούγεται κι αυτό σαν ασθενική κλανιά; :biggrin:
Εσύ θες ιδανικά 10''+ γι' αυτά τα ακούσματα σε εντάσεις, όσο καλό κι αν είναι το ηχείο..
Παραλίγο να γίνουν δισκάκια για σερβίρισμα τα γούφερ των Yamaha λέμε.. :rolleyes:
Στο πάτωμα όλα..

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.544
5-αρι μεγάφωνο έχει, θαύματα δεν γίνονται.

Πρέπει να δεις τις max SPL δυνατότητες που έχει.

Σε ιμερσιβ σεταπ, με upmixing, και εφόσον οι αποστάσεις ακρόασης είναι ανάλογες των δυνατοτήτων τους σε max SPL (κοντινό near field), θα σε καλύψει και σένα και όλο τον κόσμο.

Εσύ όμως, δεν θες τόσο near field, θες πρακτικά μιντφιλντ (όπως και ο περισσότερος κόσμος), δηλαδή για σένα, θα πρότεινα ένα αντίστοιχο, αλλά με 8" μιντγούφερ.

Σε κάθε περίπτωση δηλαδή, ασχέτως μάρκας, για ικανή στάθμη στην 3η οκτάβα (δορυφόρος), θες ο δορυφόρος να έχει μίνιμουμ ένα 8" μεγάφωνο, όχι μικρότερο.

Εφόσον βρεις το μοντέλο που είναι ικανό για την απόσταση ακρόασης που θες, συνιστάται μια ακρόαση προ αγοράς, ιδανικά στο χώρο σου. Για να δεις αν σου ταιριάζουν τα "χνώτα" του.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
5-αρι μεγάφωνο έχει, θαύματα δεν γίνονται.
Με 5'' δεν πας πουθενά για τέτοια ακούσματα σε εντάσεις.. Ένας αχταρμάς ακούγεται..

Άσχετο, αλλά πάντα θα είναι και θέλω να το πω..
Είχες βάλει (εσύ νομίζω κατά 80%) κάποτε (εβδομάδες πριν μάλλον) κάποιο link κάπου για αυτιά..
Σταγόνες γι' αυτιά?
Δεν θυμάμαι καλά..

Μπήκα. κι από τότενες πετάγεται αυτούνος μπροστάμ' συνέχεια..
images9.engageya.com.engageya3e42b4ee-a471-4256-b3d0-5c2c63543ba7_new_post_image_623550_25.jpg

(link για σταγόνες - θεραπείες κλπ).

Κάθε φορά που πετάγεται του λέω κουφός είσαι και φαίνεσαι.. :biggrin:

Μας εκθέτεις λέμε..

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.836
Εχεις και συ τα θεματάκια σου.
Αλλοι παίζουν με καβλώδια , άλλοι με μηχανήματα .
Εσύ παίζεις με τις λέξεις και τα νοήματα , που νομίζεις ότι διακρίνεις πίσω από διάφορα posts .
Ετσι είναι αν έτσι νομίζεις.
Δεν θα σου κάνω ψυχοθεραπεία εγώ.
Σωστό είναι να μην αναλαμβάνουμε όσα δεν θα θεωρούσαμε ότι μπορούμε να φέρουμε εις πέρας...

Δεν υπάρχουν τέλεια ανθρώπινα όντα όπως δεν υπάρχουν και ηχεία.

alexis

Reticular Activating System
Reaction score
31.510
Αντι ακουστικων ειναι η χρηση τους, ως ζευγος. :)
Αν η τιμη ηταν για ζευγος..θα τα ειχα ηδη.. 8-)
Για τα Ελληνικά δεδομένα και τα δωμάτια που διαθέτει η Ελληνική οικοδομή είναι μέχρι και άριστα για πλάγια και πίσω. Όπως επίσης είναι άριστα και για Atmos, καθώς η πληροφορία εκεί είναι σχεδόν ανύπαρκτη στο 90% των ταινιών. Αν υπάρχει ένα αλλά είναι κατά πόσο πραγματικά θα χρειαστείς τα G4 για LCR. Αν δεν είσαι βλαμμένος, είσαι έτοιμος.

Last edited:

christos77

Master of Diffusion
Reaction score
15.025
Τι να τις κάνεις τις μεσαίες τις αέρινες τις μαγικές του τάδε ηχείου, αν είναι με αυτό το ηχείο να ανεβοκατεβαίνει το κεφάλι μανιωδώς με χέβι μέταλ, sorry, Ντέθ μέταλ θρας πωστονλεν, που ακούει ο Γουίζι;

Αυτό που είναι σαν αλυσοπριονοκορδέλα που σε κόβει το κρανίο στο ύψος των αυτιών λέω.

3 σχιζοφρενείς που γδέρνουν ηλεκτρικές κιθάρες τίγκα στην παραμόρφωση, κι ένας ντράμερ που προσπαθεί να καταστρέψει το σετ ντραμς που του'δωσαν, το βαράει με λύσσα σα σκυλί της κόλασης. Κι ένας νταγλαρας με μαύρα πέτσινα, που ουρλιάζει σα δαιμονιζμένο δγιαόλι που το ψήνουν τα Ορκ στα πύρινα καζάνια της κόλασης.
Τι να τις κάνεις τις μεσαίες τις αέρινες τις μαγικές του τάδε ηχείου, αν είναι με αυτό το ηχείο να ανεβοκατεβαίνει το κεφάλι μανιωδώς με χέβι μέταλ, sorry, Ντέθ μέταλ θρας πωστονλεν, που ακούει ο Γουίζι;

Αυτό που είναι σαν αλυσοπριονοκορδέλα που σε κόβει το κρανίο στο ύψος των αυτιών λέω.

3 σχιζοφρενείς που γδέρνουν ηλεκτρικές κιθάρες τίγκα στην παραμόρφωση, κι ένας ντράμερ που προσπαθεί να καταστρέψει το σετ ντραμς που του'δωσαν, το βαράει με λύσσα σα σκυλί της κόλασης. Κι ένας νταγλαρας με μαύρα πέτσινα, που ουρλιάζει σα δαιμονιζμένο δγιαόλι που το ψήνουν τα Ορκ στα πύρινα καζάνια της κόλασης.
Ενα συγγραφικο ταλεντο το εχεις;) ευγε νεε μου:drinks:πλησιαζεις σιγα σιγα τον Μεσιε Μπουτια
Αν και εχουμε καιρο να διαβασουμε ποιημα του;)

Last edited:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
140.544
Κακά τα ψέματα, είτε για wizzy είτε γενικώς, το G5 με το 8,2" γουφερ, θερίζει.

Φοράει ίδιας διαμέτρου γουφερ, με το σαμπάκι τους:

Τώρα αν σ'αρεσει εμφανισιακά ή στα μεσαιοπρίμα, δε ξέρω, ξέρω μόνον τι έγραψε αυτός στο στερεοφιλ.💋

Reaction score
9.244
Θέλετε να κάνω τον δικηγόρο του διαβόλου? :sneaky:
Ένα κείμενο θα βάλω δεν είναι τίποτα και μάλιστα μεταφρασμένο στα ελληνικά, να φουντωσει η κουβέντα :)

Reaction score
9.244
Δεν ειναι τιποτα φοβερο και τρομερο ουτε ερχεται σε αντιθεση με οσα θεωρουμε δεδομενα, ειναι ομως μια αποψη που δεν ξερω ποσοι εδω μεσα θα συμφωνησουν ή θα διαφωνησουν.
το υπογραφουν 2 ατομα για τον ενα εκ των οποιων δεν χωραει αμφιβολια οτι εχει γνωση του αντικειμενου, εχω διαβασει πολλα κειμενα του. Τεσπα μπορει καποιος να διαφωνησει.:)

Το ερωτημα ειναι .....Γιατι να αγορασουμε ενα studio monitor. Μονο που το ερωτημα απευθυνεται σε Στουντιαδες.

,,Ακόμη και το πιο μικρό στούντιο ήχου χρειάζεται για ακροαση, ενα ζευγαρι ηχεία και έναν στερεοφωνικό ενισχυτή, για να δημιουργήσει ένα συνδυασμό με καλό ήχο. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ενεργά ηχεία με ενσωματωμένους ενισχυτές. Αυτή η παραλλαγή έχει γίνει ευρέως αποδεκτή στα επαγγελματικά στούντιο.

Η πιο συχνή ερώτηση σε αυτό το πλαίσιο είναι: Χρειάζεστε στουντιο μονιτορ ή είναι επαρκές το σύστημα hi-fi του σπιτιού σας;

Δεν ισχύει εξίσου για όλες τις μάρκες, αλλά τα μοντέρνα και καλά ηχεία hi-fi μπορούν σίγουρα να συγκριθούν με τα στουντιο μονιτορς όσον αφορά την ακρίβεια αναπαραγωγής τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι τα ηχεία HiFi τείνουν να «χρωματίζουν» όμορφα τον ήχο και δεν είναι τόσο ουδέτερα ως προς τον ήχο όσοτα στουντιακα μονιτορ.

Βασικά, τα ηχεία δεν πρέπει μόνο να είναι ουδέτερα ως προς τον ήχο, αλλά και να αναπαράγουν τους παλμούς γρήγορα και με ακρίβεια και να έχουν καλή χωρική ανάλυση.

Πάνω απ 'όλα, ενα μονιτορ πρέπει να έχει ομαλή απόκριση συχνότητας - δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακούγεται "καλή". Το πιο δημοφιλες μονιτορ στον κόσμο, η Yamaha NS 10, εκθέτει αδίστακτα όλες τις αδυναμίες της μιξης. Λένε - ίσως λίγο υπερβολικά: Αν καταφέρετε να σχεδιάσετε μια μίξη ώστε να ακούγεται αρκετά καλά σε ένα Yamaha NS 10, τότε θα ακούγεται εξαιρετικα σε όλα τα άλλα ηχεία. Εάν θέλετε να είστε στην ασφαλή πλευρά, θα πρέπει να εμπιστευτείτε τα αυτιά των καλύτερων παραγωγών και μηχανικών ήχου και να αγοράσετε ένα ζευγάρι από τα δημοφιλη στουντιακα μονιτορ.,,

Faidros Barlas

Φρομ δε ρίβερ του δε ση
Reaction score
1.856

Μιας και αναφέρθηκε το G Three, να καταθέσω και εγώ (for whom it may concern) την - υποκειμενική ασφαλώς - εμπειρία μου με ένα ζεύγος 8020 που προμηθεύτηκα μεταχειρισμένα πρόσφατα ως ηχειάκια υπολογιστή. Ξέρω, με το 4αρακι μιντ/γούφερ τους και τις πραγματικά μινιόν διαστάσεις τους, τα ηχεία αυτά δεν κάνουν ούτε για αναπαραγωγή πορδών, πλην όμως σε απόσταση ακρόασης 1 μέτρου και σε καθαρά desktop περιβάλλον (κολλητά στον τοίχο, οπότε το χαμηλό ενισχύεται από φαινόμενα SBIR) σε ένα μικρό δωμάτιο 12 τετραγωνικών (με πολυθρόνα, βιβλιοθήκη, γραφείο και λοιπά συμπαρομαρτούντα μέσα) η απόδοση τους μόνο ως εντυπωσιακή κρίνεται, όχι βέβαια ως προς το LF extension αλλά το imaging και η στερεοφωνική εικόνα/σκηνή είναι πραγματικά εξαιρετικά, υποδειγματικά θα έλεγα. Και φοβερή λεπτομέρεια!

Ναι, προφανώς κάτω από τους 80 κύκλους δεν βγάζουν τίποτα (μία υποψία μόνο που και αυτή περισσότερο την φαντάζεσαι παρά είναι εκεί) και ίσως ούτε για την τρίτη οκτάβα επαρκούν, να όμως που το άκουσμα ακόμα και σε μέταλ ή EBM ηχογραφήσεις ακούγεται αρκετά ισορροπημένο και αν δεν ξέρεις τι σου λείπει δεν θα το αναζητήσεις κιόλας. ;)

Θέλω να πω πως υπάρχουν περιπτώσεις (use cases, που λένε και οι Εγγλέζες που είναι ακριβές και σου χώνουν το χέρι βαθιά στην τσέπη!) που η τοποθέτηση subs είναι αν όχι περιττή, πάντως θα μπορούσε να παραλειφθεί χωρίς να θυσιάζεται η τονικότητα που είναι σωστή σε γενικές γραμμές στα μικρά τζενελεκάκια. Απλώς δεν μπορείς να έχεις απαιτήσεις για sub-bass και υψηλά SPL, είναι καθαρά για nearfield σε πολύ μικρούς χώρους. ΟΚ, 1-2 σαμπάκια θα βοηθούσαν να καθαρίσει ενδεχομένως και η περιλάλητη μεσαία περιοχή και να εξαλειφθούν ορισμένες αλλοιώσεις στις χαμηλές αλλά δεν χρειάζεται να φτάνουμε και σε ηθικολογικούς ισχυρισμούς όπως το ότι δεν περιποιείς τιμή και σεβασμό στον καλλιτέχνη αν το σύστημα σου δεν μπορεί να αποδώσει την 1η και την 2η οκτάβα - ακυρώνουμε έτσι την καύλα για μουσική τόσων πιτσιρικάδων που ακούνε από bluetooth ηχειάκια του πενηντάρικου.

Να, ακούω τώρα αυτό εδώ και τα τζενελεκάκια μιά χαρά τα καταφέρνουν και σε υψηλότερες εντάσεις, όλα καθαρά και ωραία και το χαμηλό στακάτο εκεί που πρέπει, δεν κρατιέσαι να μην κουνήσεις το κεφάλι σου ρυθμικά..

Και εδώ, αστράφτει και βροντάει στο πρώτο μέρος, αντέχουν!

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
Δεν ειναι τιποτα φοβερο και τρομερο ουτε ερχεται σε αντιθεση με οσα θεωρουμε δεδομενα, ειναι ομως μια αποψη που δεν ξερω ποσοι εδω μεσα θα συμφωνησουν ή θα διαφωνησουν.
το υπογραφουν 2 ατομα για τον ενα εκ των οποιων δεν χωραει αμφιβολια οτι εχει γνωση του αντικειμενου, εχω διαβασει πολλα κειμενα του. Τεσπα μπορει καποιος να διαφωνησει.:)

Το ερωτημα ειναι .....Γιατι να αγορασουμε ενα studio monitor. Μονο που το ερωτημα απευθυνεται σε Στουντιαδες.

,,Ακόμη και το πιο μικρό στούντιο ήχου χρειάζεται για ακροαση, ενα ζευγαρι ηχεία και έναν στερεοφωνικό ενισχυτή, για να δημιουργήσει ένα συνδυασμό με καλό ήχο. Εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ενεργά ηχεία με ενσωματωμένους ενισχυτές. Αυτή η παραλλαγή έχει γίνει ευρέως αποδεκτή στα επαγγελματικά στούντιο.

Η πιο συχνή ερώτηση σε αυτό το πλαίσιο είναι: Χρειάζεστε στουντιο μονιτορ ή είναι επαρκές το σύστημα hi-fi του σπιτιού σας;

Δεν ισχύει εξίσου για όλες τις μάρκες, αλλά τα μοντέρνα και καλά ηχεία hi-fi μπορούν σίγουρα να συγκριθούν με τα στουντιο μονιτορς όσον αφορά την ακρίβεια αναπαραγωγής τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοηθεί ότι τα ηχεία HiFi τείνουν να «χρωματίζουν» όμορφα τον ήχο και δεν είναι τόσο ουδέτερα ως προς τον ήχο όσοτα στουντιακα μονιτορ.

Βασικά, τα ηχεία δεν πρέπει μόνο να είναι ουδέτερα ως προς τον ήχο, αλλά και να αναπαράγουν τους παλμούς γρήγορα και με ακρίβεια και να έχουν καλή χωρική ανάλυση.

Πάνω απ 'όλα, ενα μονιτορ πρέπει να έχει ομαλή απόκριση συχνότητας - δεν χρειάζεται απαραίτητα να ακούγεται "καλή". Το πιο δημοφιλες μονιτορ στον κόσμο, η Yamaha NS 10, εκθέτει αδίστακτα όλες τις αδυναμίες της μιξης. Λένε - ίσως λίγο υπερβολικά: Αν καταφέρετε να σχεδιάσετε μια μίξη ώστε να ακούγεται αρκετά καλά σε ένα Yamaha NS 10, τότε θα ακούγεται εξαιρετικα σε όλα τα άλλα ηχεία. Εάν θέλετε να είστε στην ασφαλή πλευρά, θα πρέπει να εμπιστευτείτε τα αυτιά των καλύτερων παραγωγών και μηχανικών ήχου και να αγοράσετε ένα ζευγάρι από τα δημοφιλη στουντιακα μονιτορ.,,
Δεν κατάλαβα όμως, που είναι το ''θέμα.''
Και γιατί να ''φουντώσει'' η κουβέντα?
Ψιλογνωστά δεν είν' αυτά?
Δεν λένε και κάτι.. κουφό.

Reaction score
9.244
Δεν κατάλαβα που είναι το ''θέμα.''
Και γιατί να ''φουντώσει'' η κουβέντα?
Ψιλογνωστά δεν είν' αυτά?
Δεν λένε και κάτι.. κουφό.
δικιο εχεις, υπερβολη δικη μου. Το ερωτημα που προκυπτει ειναι , γιατι να παρουμε μονιτορ στο σπιτι για να ακουμε τις μουσικες μας :D

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.825
δικιο εχεις, υπερβολη δικη μου. Το ερωτημα που προκυπτει ειναι , γιατι να παρουμε μονιτορ στο σπιτι για να ακουμε τις μουσικες μας :D
Για να είναι τα ηχεία αχρωμάτιστα, ουδέτερα, dead flat (αν γίνεται.. :rolleyes:) και μετά να τα χρωματίζουμε όπως θέμε με EQ..😜
Α, και να έχουν ενισχυτή να μην ασχολούμαστε καθόλου με τέτοια..
Α, και αυτό με το.. crossover. ;)
Α, και γιατί μας αρέσ' να ψειρίζουμε τη μαιμού.. :biggrin:
Βασικά εγώ τα βρίσκω σχετικά προσιτά οικονομικά, μ' αρέσουν τα ρυθμιστικά τους και το ότι δεν ασχολούμαι με ενισχυτές..

:party:

Last edited:

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • Zizik
    Safety Last

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.547
Members