Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Reaction score
19.489
Ζητούμενο δεν είναι η επικράτηση.
Ζητούμενο είναι η ορθή πληροφόρηση, ιδίως του ανυποψίαστου καταναλωτή.
Ναι πάνω απο όλα η πληροφόρηση. 😃

Μου αρέσει και οι αναφορές των άσχετων τρανζιστοράτων για τα OTL. Το φύλλο συκής, αγαπημένο θέμα για να δείξουν οι τρανζιστοράτοι ότι δήθεν είναιι "υπεράνω" και να λένε .... να δεν είμαστε και εναντίον , υπάρχει και ένα λαμπάτος που είναι σωστός αλλά έχει 100 λάμπες χα χα. Ακόμα να καταλάβετε ότι όσοι ακούνε με λάμπες, που ξέρουν καλύτερα απο εσάς είναι οι πρωτοι που ακούσαν OTL back in the day. . Οι πρώτοι που ακούσανε ήταν , αλλά για δικούς τους λόγους. Ακόμη να καταλάβετε ότι ο μετασχηματιτής με όλα τα θέματα που είναι αυτό που κάνει τον ήχο (τα καλά του αλλά και τα κακά του). ¨Ασε που ξέρετε και να τυλίγετετε μετσασχηματιστές χα χα.

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.355
Ιδού κι ένα ενδεικτικό σχήμα για τη μέθοδο πόλωσης καθόδου που κανονικά πρέπει να λειτουργεί αυτορυθμιζόμενη :
1677492213755.png

Συνεχίζοντας την παρουσίαση στον πρόλογο , παίρνουμε κατόπιν ένα σχηματικό κύκλωμα λειτουργίας για το εξεταζόμενο λυχνιακό στοιχείο. Βλέπουμε συνδεδεμένη με την κάθοδο μια αντίσταση Rk. Εφόσον σύμφωνα με τα προηγούμενα σχεδιάζουμε να έχει η κάθοδος δυναμικό DC θετικότερο κατά 2Volt σε σχέση με το πλέγμα και ρεύμα ηρεμίας 4,5 mA, τότε από το νόμο του Ωμ η ζητούμενη τιμή αντίστασης θα ισούται προς
Rk= V / I = 2 / 0,0045 = 444 Ωμ . Η θεωρητικά υπολογιζόμενη τιμή στην πράξη στρογγυλεύεται προς τιν κοντινότερη διαθέσιμη τιμή από τις τυποποιημένες αντιστάσεις στο εμπόριο.
Στον παρακάτω ενδεικτικό σύνδεσμο με σειρές διαθέσιμων τιμών σε αντιστάσεις του εμπορίου εμφανίζονται και οι επί τοις εκατό ανοχές σε αυτά τα υλικά:
Ευρισκόμενη η αντίσταση καθόδου εν σειρά στο κύκλωμα με την αντίσταση ανόδου συνεπάγεται ότι το ολικό ωμικό φορτίο στη γραμμή θα είναι πλέον 50000+444 =50444 Ωμ . Τέτοια διαφοροποίηση μπορεί να θεωρηθεί αμελητέα στην τάξη του 1% , αλλά θα γινόταν καλύτερα να λογαριαστεί εκ νέου η περιγραφείσα γραμμή λειτουργίας εισάγοντας στους υπολογισμούς την ολική τυποποιημένη τιμή με βάση την πρόσθετη στην επιλεγμένη αντίσταση καθόδου...

Στο κυκλωματικό σχήμα εμφανίζεται επίσης και η αντίσταση διαρροής πλέγματος συνδεδεμένη μεταξύ αυτού και της γείωσης που χρησιμεύει ως σημείο αναφοράς μηδενικού δυναμικού DC για το ίδιο το πλέγμα και είναι παράλληλη ως προς την αντίσταση καθόδου. Επιλέγεται σε αρκετά υψηλή τιμή (1 megaΩμ για λυχνίες 12ΑΤ7) και μέσω αυτής διοχετεύονται προς τη ΄΄γη΄΄ πολύ μικρές ποσότητες συνεχούς ρεύματος που διαρρέουν ούτως ή άλλως το πλέγμα. Απουσία της αντίστασης διαρροής θα είχαμε μεταπτώσεις στο δυναμικό και την πόλωση του πλέγματος. Χάρη στην παρουσία της γίνεται να εφαρμοστεί απρόσκοπτα στο πλέγμα η εναλασσόμενη τάση από το εισερχόμενο σήμα....

1677486775459.png

Ναι πάνω απο όλα η πληροφόρηση. 😃

Μου αρέσει και οι αναφορές των άσχετων τρανζιστοράτων για τα OTL. Το φύλλο συκής, αγαπημένο θέμα για να δείξουν οι τρανζιστοράτοι ότι δήθεν είναιι "υπεράνω" και να λένε .... να δεν είμαστε και εναντίον , υπάρχει και ένα λαμπάτος που είναι σωστός αλλά έχει 100 λάμπες χα χα. Ακόμα να καταλάβετε ότι όσοι ακούνε με λάμπες, που ξέρουν καλύτερα απο εσάς είναι οι πρωτοι που ακούσαν OTL back in the day. . Οι πρώτοι που ακούσανε ήταν , αλλά για δικούς τους λόγους. Ακόμη να καταλάβετε ότι ο μετασχηματιτής με όλα τα θέματα που είναι αυτό που κάνει τον ήχο (τα καλά του αλλά και τα κακά του). ¨Ασε που ξέρετε και να τυλίγετετε μετσασχηματιστές χα χα.
Με πρόσφατη ακόμα την υγειονομική κρίση δόθηκε ευκαιρία να ρίξουμε κλεφτές ματιές σ'ένα κοινωνικό γίγνεσθαι όπου από τη μια πλευρά το ατομικό δικαίωμα στην αμφισβήτηση επιστημονικών δεδομένων αντί να εφαρμοζόταν αποκλειστικά σε ατομικό επίπεδο αποτελούσε έναυσμα για συλλογική διασπορά με χρήση μέσων μαζικής δικτύωσης ενώ από την άλλη πλευρά η επικράτηση στα ορθά επιστημονικά δεδομένα συνοδευόταν με μεθοδολογία ασύμβατη προς όρους που διέπουν ελεύθερες κοινωνίες...

Το νήμα για τη Λόλα δεν είχε ξεκινήσει με διάθεση επικράτησης , παροχής άλλοθι ή αποκλειστικά χαβαλέ απέναντι στις προσδοκίες όσων λατρεύουν την αναπαραγωγή από λυχνίες. Χρησιμεύει κυρίως εκφράζοντας προβληματισμούς από την πλευρά του νηματοθέτη ως προς το αντίκρυσμα που θα είχε η συνέχιση της δικής του σχέσης με τους λυχνιακούς ενισχυτές.

Last edited:

Reaction score
19.489
εξάλλου μονάχα οι τριοδικές Single Ended τοπολογίες και οι Output Transformerless (OTL) ελέω απουσίας μετασχηματιστή θα μπορούσαν να διεκδικήσουν τέτοιον τίτλο
¨Αλλα λές , άλλα καταλαβαίνουν τα τζιμάνια ...αυτό που θέλουν να καταλάβουν χα χα χα.

Κάνουν και ειρωνικά σχόλια χα χα. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις η "πληροφόρηση" στα χέρια κάποιων ανθρώπων δεν είναι για καλό, οπότε μην την έχεις σε τόση προτεραιότητα στην ζωή σου. Αλλά να μου πείς "thva δεν έχω άλλο τρόπο" χα χα. Πρέπει να σε κάνω να το συνειδητοποιήσεις αυτό πριν πεθάνω (για το δικό σου καλό, όχι για εμένα).

Είναι ο σκοπός της ζωής μου στο site. 😃

Ας ξεκινήσουμε απο τα βασικά. πρίν ασχοληθούμε με τις λάμπες. Άλλο η πληροφόρηση, άλλο η κατανόηση και μάλιστα και τα δύο μπορούν να επιτευχθούν και είναι διαφορετικές έννοιες όταν υπεισέρχεται το αίτιο το αιτιατό ο χρόνος αλλά και η συνείδηση και φυσιολογία του ανθ΄ρωπου. χα χα

Last edited:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.355
¨Αλλα λές , άλλα καταλαβαίνουν τα τζιμάνια ...αυτό που θέλουν να καταλάβουν χα χα χα.

Κάνουν και ειρωνικά σχόλια χα χα. Όπως μπορείς να διαπιστώσεις η "πληροφόρηση" στα χέρια κάποιων ανθρώπων δεν είναι για καλό, οπότε μην την έχεις σε τόση προτεραιότητα στην ζωή σου. Αλλά να μου πείς "thva δεν έχω άλλο τρόπο" χα χα. Πρέπει να σε κάνω να το συνειδητοποιήσεις αυτό πριν πεθάνω (για το δικό σου καλό, όχι για εμένα).

Είναι ο σκοπός της ζωής μου στο site. 😃
Όλοι έτσι μπορεί να είμαστε στο σκληρό πυρήνα της ύπαρξής μας.
Μου αρκεί σταθερά να μην ήμουν το αίτιο κανενός...θανάτου.

Reaction score
19.489
Α, εντάξει νόμιζα ότι είχες πιο υψηλές απαιτήσεις και στάνταρντ. 🙂
Κάτι λάθος έκανες στν μεταφορά των μηνυμάτων απο αλλού, δεν βγάζει νόημα χωρις την εμφάνιση των μηνυμάτων και των δύο μας Τα έκανες φιούσον χα χα. ¨Έπρεπε να το αφήσεις εκεί ή να έρθει και το δικό μου εδώ.

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.355
Α, εντάξει νόμιζα ότι είχες πιο υψηλές απαιτήσεις και στάνταρντ. 🙂

Κάτι λάθος έκανες στν μεταφορά των μηνυμάτων απο αλλού, δεν βγάζει νόημα χωρις την εμφάνιση των μηνυμάτων και των δύο μας Τα έκανες φιούσον χα χα. ¨Έπρεπε να το αφήσεις εκεί ή να έρθει και το δικό μου εδώ.
Εκτιμώ ότι ορθώς έχουν γίνει οι παραθέσεις. Σημασία δεν έχουν τόσο οι μονάδες μέτρησης των ηθικών μας αξιών και προτύπων όσο το να μην εφαρμόζονταν με διαφοροποιημένα μέτρα και σταθμά ανάλογα με τις καταστάσεις που θ'αντιμετωπίζαμε.

Reaction score
19.489
Μερικοί το παρακάνουν και η "συνδεση" καταρρέει.Οι λόγοι για τους οποίους το παρακάνουν δεν έχει σχεση πάντα με την έλλειψη πληροφόρησης όπως λανθασμένα μπορεί να νομίζεις. Δεν νοιάζεται κανένας για αυτήν. Οι λόγοι είναι περισσότερο στο πεδίο της ψυχολογίας της κοινωνιολογίας, της λογικής ανάλυσης που ποτέ δεν διδαχθήκανε, της αναλυτική φιλοσοφίας ... αλλά και κακού εννοούντος "συμφέροντος" και αντίληψης συμφέροντος. Οι άνθρωποι οι αποφάσεις τους είναι 95 % συναίσθημα κα 5 % λογική. Αυτά έχουν ερευνηθεί απο την ψυχολογία στην (και σε) υπηρεσία της διαφήμισης. ¨Ειναι και αυτό ένα "εντιμος" τρόπος να υπηρετεί (προσφέρει) η επιστήμη της ψυχολογίας την κοινωνία χα χα. Μπορεί βεβαια μερικές φορές να είναι κάτι πιο πεζό, όπως π.χ. οι πωλητές που δεν ξέρουν καλά τη δουλειά τους χα χα

Last edited:

Reaction score
19.489
όσο το να μην εφαρμόζονταν με διαφοροποιημένα μέτρα και σταθμά
Έχει και αυτό την αξία του και αφορά κυρίως το δίκαιο της ηθικής, την συνέπεια ... αλλά όχι την ίδια την ηθική, άσε που πηγάζει και είναι απόρροια αυτής μια τέτοια στάση και που δημιουργεί την επιλογή αυτής της στάσης. Ο Κάντ θα διαφωνούσε με αυτό που λέω καθώς θεωρεί ότι το δικαιο παράγει την ηθική, άσχετα έμφυτο ή επιβαλλόμενο - διαδσκόμενο). Αλλά εντάξει σχετίζονται. Όταν έχεις το δεύτερο, έχεις υψηλή συνείδηση τουλάχιστον και του πρώτου. Αυτό μπορεί να είναι ευχή και κατάρα μαζί. Ευχή γιατί έχεις ελπίδα να εκτιμήσεις κάποια πράγματα μελλοντικά και να βελτιωθείς στον τομεά των ηθικών αξιών αλλά κατάρα (για τους περισσότερους) καθώς βρίσκουν δικαιολογίες, κοσμοθεωρείες, ιδεολογίες και κλέινουν τα μάτια τους γιατί δεν τους συμφέρει ή ψυχολογικοί λόγοι βασιζόμενοι κυρίως σε τρια πράγματα εγωισμός, περηφάνεια και συμφέρον. Εάν ακολουθήσεις το δεύτερο και έχεις και συνείδηση όταν γεράσεις έχεις πρόβλημα σοβαρό με τον εαυτό. Η επιλογή ... σε πλησιάζει Bhutia, μην το αμελήσεις. Να πληροφορηθείς για το θέμα και να διαβάσεις γιατί σε ¨κόβω" να το βρείς μπροστά σου. Όλα φυσικά τα παραπάνω δεν ισχύουν για ασυνέιδητους (εάν και νομίζουν ότι είναι, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα. Και τότε αυτοί στο γηρας παθαίνουν ακόμη μεγαλύτερη ζημιά - κρίση). Το τελευταίο δευτερόλεπτο μετράει ...αλλά για να το πετυχεις πρεπει να έχεις δουλέψει μια ζωή. No way around it. (δυστυχώς ή ευτυχώς το αφήνω στην κρίση σου. Όταν καταλάβεις ότι είναι ευτυχώς και όσο πιο γρήγορα το καταλάβεις τόσο καλύτερα για εσένα και τους γύρω σου). Εύχομαι τα καλύτερα (για όλους).

Last edited:

Reaction score
19.489
(για όλους).
Για να είμαι και ολιστικός που σου αρέσει. 😍

Αλλά πόνταρε μέχρι ένα βαθμό στο ολιστικό μη το παρκαάνεις, καθώς μάλλον υπάρχει για να μετατραπεί σε ατομικό, νομίζω (στην υπηρεσια του). Δεν ξέρω κιόλας, σίγουρα αλλά για να εισαι σιγουρος κινήσου τουλάχιστον στο 50 - 50 χα χα και you take it from there. Βλέπεις τι ωραία ισχύει η λογική και στα μη πρακτικά χα χα.

Reaction score
19.489
Πετάω χαρταετό με λάμπα.. :tongue:

:lolsign:

(Μην αρχίσετε τώρα οι λάμπες είναι βαριές, χάνεις σε αεροδυναμικές, βάλε ένα τσιπάκι να κάμεις τη δουλειάσ' και τέτοια.. :rolleyes:)
Η δική μου είναι εξήντα κιλά. Καίει (παιζει, δεν παίζει 800 watt). Η χαρά του Μάσκ και των οικολόγων. Εκπέμπει και λίγο ραδιενέργεια και ακτίνες Χ. ¨Ελα να σου βγάλω μια ακτινογραφία. Τα λέω για να φοβάται ο κόσμος και να μην αγοράσει, να μην με πούνε ότι τις προωθώ κιόλας. Μακρυά απο λάμπες, μακρυάαααα... 😃 Δεν αναφέρω και το 1,2 KV πάει η γάτα του Bhutia ή του Kankiani να γίνει κάρβουνο χα χα.

Πως έχτε γάτες βρε παιδιά (και εγω θα ήθελα τις γουστάρω πολυ) και δεν σας σκίζουν τα μεγάφωνα με τα νύχια τους ή καβαλάνε κανά πικάπ και καληνύχτα η κεφαλή ;

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Σωστά, εγώ αναφέρθηκα στην φρασεολογία.. ;)
Αλλά πέρα απ' αυτό νομίζω συνήθως δεν ενημερώνεται ο ανυποψίαστος αλλά τρώγονται οι υποψιασμένοι (και οι κατασταλαγμένοι) μεταξύ τους.. :tongue:

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.355
Πετάω χαρταετό με λάμπα.. :tongue:

:lolsign:

(Μην αρχίσετε τώρα οι λάμπες είναι βαριές, χάνεις σε αεροδυναμικές, βάλε ένα τσιπάκι να κάμεις τη δουλειάσ' και τέτοια.. :rolleyes:)
Να βάλεις τοπολογία με...ακόλουθο καθόδου, να παίρνεις ρεύμα από την κάθοδο. :roflmao:

Η δική μου είναι εξήντα κιλά. Καίει (παιζει, δεν παίζει 800 watt). Η χαρά του Μάσκ και των οικολόγων. Εκπέμπει και λίγο ραδιενέργεια και ακτίνες Χ. ¨Ελα να σου βγάλω μια ακτινογραφία. Τα λέω για να φοβάται ο κόσμος και να μην αγοράσει, να μην με πούνε ότι τις προωθώ κιόλας. Μακρυά απο λάμπες, μακρυάαααα... 😃 Δεν αναφέρω και το 1,2 KV πάει η γάτα του Bhutia ή του Kankiani να γίνει κάρβουνο χα χα.

Πως έχτε γάτες βρε παιδία (και εγω θα ήελα τις γουστάρω πολυ) και δεν σας σκίζουν τα μεγάφωνα με τα νύχια τους ή καβαλάνε κανά πικάπ και καληνύχτα η κεφαλή ;
Δεν συντρέχει λόγος να τους επιτρέπεται το πέρασμα μέσα σε δωμάτιο ακρόασης.
Χμμμ , η μονή τρίοδός σου λυχνία ισχύος φαίνεται μεγάλη. Σε ποια κατηγορία τιμής είπαμε ότι κινείται ;

Last edited:

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Η δική μου είναι εξήντα κιλά. Καίει (παιζει, δεν παίζει 800 watt). Η χαρά του Μάσκ και των οικολόγων. Εκπέμπει και λίγο ραδιενέργεια και ακτίνες Χ. ¨Ελα να σου βγάλω μια ακτινογραφία. Τα λέω για να φοβάται ο κόσμος και να μην αγοράσει, να μην με πούνε ότι τις προωθώ κιόλας. Μακρυά απο λάμπες, μακρυάαααα... 😃
Εγώ είμαι όσο πιο μακριά γίνεται.. :biggrin:
Μόνο στον χαρταετό μπήκε, έτσι για την ημέρα.. :tongue:

Reaction score
19.489
Μόνο στον χαρταετό μπήκε, έτσι για την ημέρα.. :tongue:
Εγώ "πετάω χαρταετό" συνέχεια και πάντα στην Ελλάδα. χα χα

(Αυτο) σαρκασμός. (και αλήθεια) χα χα συγκριτικά πάντα με άλλες εποχές της ζωής μου. Παράδεισος η Ελλάδα.

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Βρε έτσι όπως το είπα..
θυμήθηκα πως έχω κάπου ένα μηχανάκι από αυτά τα υβριδικά με προενίσχυση λυχνίας.. ❤
Που να το'χω αυτό..
Θα το ξεθάψω, ευκαιρία (ελάχιστα το έχω ακούσει το είχα πάρει λίγο πριν πάρω τα ενεργά και έμεινε στην άκρη)
25 watt λέει, δεν παίρνει και sub.. :(
Δεν βαριέσ΄ 8-)

Η δική μου είναι εξήντα κιλά. Καίει (παιζει, δεν παίζει 800 watt). Η χαρά του Μάσκ και των οικολόγων.
Θα μας πεθάνετε εμάς τους οικολόγους τσάμπα ρέυ.. :roflmao:

Reaction score
19.489
θυμήθηκα πως έχω κάπου ένα μηχανάκι από αυτά τα υβριδικά με προενίσχυση λυχνίας..
Να είδες μπου μπουρ ... σε έψησα χα χα. Για να μην λέει ο Bhutia. Τι χάνεις να δοκιμάσεις και να του δώσεις μια ευκαιρία ; και μάλιστα μετά απο καιρό , η εντύπωση σου μπορεί να είναι άλλη. Περιέργο όν ο άνθρωπος. 😃

Τωρα σειρά να πεισω τον Bhutia να βγάλει τις δικες του απο το υπόγειο και να ξανακούσει τώρα που είναι πιο μεγάλος και ωριμότερος χα χα

Δημητρης 777

Spendorious
Reaction score
21.823
Τι χάνεις να δοκιμάσεις και να του δώσεις μια ευακιρία ;
Είναι ανατολικού μπλοκ το μηχανάκ' νομίζω και φοβάμαι να μην με πάρουν με τις πέτρες εδώ..
Βράζ' ο πλανήτης με τις διαμάχες, δεν θέλω να ξεκινήσω νέες εστίες.. :biggrin:

Reaction score
19.489
Είναι ανατολικού μπλοκ το μηχανάκ' νομίζω και φοβάμαι να μην με πάρουν με τις πέτρες εδώ..
Βράζ' ο πλανήτης με τις διαμάχες, δεν θέλω να ξεκινήσω νέες εστίες.. :biggrin:
Κανά φίλτρο η ΔΕΗ δεν λένε να την πιέσουν να βάλει .... κουτάκια αλουμινίου μαζεύουν, να βγάζει και ο βιομηχάνος απο το scrap και την ανακύκλωση. χα χα ¨Εχουμε και τους γιατρούς που δεν έχουν τι να κάνουν τα λεφτά τους και αγοράζουν ηλεκτρικά. χα χα

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Reaction score
58.355
Να είδες μπου μπουρ ... σε έψησα χα χα. Για να μην λέει ο Bhutia. Τι χάνεις να δοκιμάσεις και να του δώσεις μια ευκαιρία ; και μάλιστα μετά απο καιρό , η εντύπωση σου μπορεί να είναι άλλη. Περιέργο όν ο άνθρωπος. 😃

Τωρα σειρά να πεισω τον Bhutia να βγάλει τις δικες του απο το υπόγειο και να ξανακούσει τώρα που είναι πιο μεγάλος και ωριμότερος χα χα
Δεν κρατούνται σε υπόγειο αλλά σε υπέργεια αποθήκη...
Στοιχεία που κυρίως με πειράζουν με το διαθέσιμο SET είναι η άμβλυνση του ρυθμού στις πρώτες οκτάβες και φυσικά η αξιοπιστία κατά την καθημερινή χρήση.
Σε όλα τα υπόλοιπα κρατώ κατά νου τη σκέψη ότι τις περισσότερες φορές όπως και με την εμφάνιση των ανθρώπων η μουσική μπορεί να βιώνεται γοητευτικότερα διατηρώντας κάποια εγγενή ψεγάδια κατά την αναπαραγωγή. Η πλήρης by the book τελειότητα ενδέχεται γενικώς να ξενίζει, εκτός του ότι κάποιους ειδικώς θα τους...ξίνιζε. :wink:

Last edited:

Staff online

• n_olympios
    Μαντιναδόρος!
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.013
Members
38.276
Νεότερο μέλος