Λόλα να μια Λάμπα,πάρτη κι ας καίει...τζάμπα

Μηνύματα
1.984
Reaction score
2.985
Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο βάθος. Η βγαίνει ή δεν βγαίνει.
Σειρά πάει να σε ψαρώσει, μην μασάς.
 

Μηνύματα
15.470
Reaction score
17.778
Όχι, άσε τη σκηνή, θα τα πούμε μετά.

Μόνο βάθος.

Και άσε την ηχογράφηση, δεν ρωτάω αυτό.
Φτιάξανε ωραία ηχογράφηση, με άριστο βάθος.
Έστω βάλανε ριβερμπ, δε με νοιάζει.

Ρωτάω ποιες νομίζεις πως είναι οι παράμετροι στο ηχείο, οι οποίες θα αποδώσουν περισσότερο ή λιγότερο βάθος στο χώρο ακρόασης.


ΥΓ. Το ριβερμπ τι σκατά κάνει; ξέρεις;
Σου απάντησα τι ξέρω απο αυτά (λίγα) για την αναπαραγωγή. Υπάρχουν υπονοούμενα μέσα στο πόστ. Οι ίδιες άρχες ισχύουν αντί σε θέση μικροφώνων ... βάλε τα ηχεία. Στάματα το copy paste, δεν βγαίνει άκρη έτσι. Και τα λίγα που ξέρω ... τα έχω γράψει κατα καιρούς. Τώρα δεν μπορώ. Γράψτα εσύ ή o Bhutia όταν μπεί. Αυτά είναι δουλειές των audio people :D . Πάντως κυρίως κατά μεγαλύτερο πσοσστό είναι η ηχογράφηση και για αυτό στάθηκα σε αυτήν. Εσυ απλώς θες (πρέπει) να βρείς θέση ακρ;oaσης με αποτύπωση ισορροπίας της εικόνας , του φάντομ ειδώλου και καλού χαμηλού ώστε να μην την μασκάρει απο ανακλάσεις κλπ. Και αυτό όμως γίνεται με το αυτί ... δεν γίνεται διαβάζοντας μετρήσεις ... το έχει παραδεχθεί και ο Bhutia σε άλλα ανταλλαγή πόστ μας και εάν όχι κακώς , δεν ξέρει χα χα ... οι μετρήσεις γενικά (αλλά και ειδικώς για αυτό το θέμα που μιλάμε συγκεκριμένα ακόμη περισσότερο) εντός ενός οικιακού χω΄ρου είναι για να σου δείξουν τι πέτυχες και άντε μια χονδρική εικόνα , όχι για να σου πούνε τι θα κάνεις για να το πετύχεις ... εσείς τώρα με την μέθοδο που ακολουθείται τις χρησιμοποιείται (και σωστά) με συγκεκριμένο "τρόπο" με άλλο όμως σκοπό και προορισμό τελικού απιτελέσματος λόγω της φύσης της μεθόδου (για αυτό και στα μάτια σας ... φαίνονται και είναι όντως βασιλιάς). Τώρα εάν εννοέις ότι μετράτε τα ίδια τα μηχανήματα ώς πρός την απόδοση τους για να ελέγξετε τον κατσεκυαστή .... τι να πω ; επίσης οι μετρήσεις αφορούν σου ξαναλέω την ακρίβεια ανπαραγωγής ενός ηχείου ή μηχανήματος ...όχι τι ήχο παράγει. Υπάρχουν δοκιμές με τα ίδια όλα σε μετρήσεις που παράγουν διαφορετικό ήχο. Παραπάνω ρώτα κατσκευαστές ... εγώ ούτε ξέρω να σε βοηθήσω ούτε θα κάτσω να γίνω κατασκευαστής που έχει αφιερώσει όλη τη ζωή του σε αυτά τα θέματα και πως ακριβώς το κάνει. Εμένα με ενδιαφέρει κυρίως το αποτέλεσμα που ακούω και η αντοχή και σταθερότητα του προιόντος στο βάθος του χρόνου. Δεν γνωρίζω τι και πως το κάνετε ...ότι κάνετε. Γνωρίζω βασικά πράγματα αλλά απλώς νομίζω ότι κάτι συσχετισμοί και θεωρίες- δόγματα που βγάζετε ... δεν ισχύουν στο βαθμό που πιστεύετε ότι ισχύουν. Είναι δικές σας θεωρίες ή αλλωνών πιου ανπαράγετε στο διηνεκές ...και δεν μπορώ να γνωρίζω σε τι βαθμό ισχύουν ως αληθή. Εάν μιλούσαν κατασκευαστές - σχεδιαστές μεταξύ τους στο φόρουμ και αντοπαρατίθονταν με έναν μάλιστα κάπως απλοικό κιόλας τρόπο και με σκοπό την εκπαίδευσή μου σε τέτοια θέματα .... ίσως και πάλι ίσως να "καταλάβαινα" ανάλογα και την μεταδοτικότητά τους.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.120
Reaction score
134.409
Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο βάθος. Η βγαίνει ή δεν βγαίνει.
Σειρά πάει να σε ψαρώσει, μην μασάς.
Κάνεις λάθος.

Μπορείς να ακούσεις την ίδια ηχογράφηση στον ίδιο χώρο, και με ένα ζευγάρι ηχεία να σου δώσει μηδενική αίσθηση βάθους, με άλλο ζευγάρι ηχεία να βγάλει 5 μέτρα βάθος, και με άλλο να βγει 50 μέτρα βάθος.

Εξαρτάται απ'το ηχείο.
Πάντως κυρίως κατά μεγαλύτερο πσοσστό είναι η ηχογράφηση
Δε διαφωνώ.
Πες ότι η ηχογράφηση έχει την πληροφορία.

Το αποτέλεσμα που θα ακούσεις, αλλάζει αναλόγως ηχείων.

Ποιες παράμετροι στο ηχείο πιστεύεις ότι επηρεάζουν την απόδοση του βάθους;


ΥΓ. Έκανα και μια ερώτηση για το ριβερμπ. Πώς δουλεύει; Τι κάνει δηλαδή το ριβερμπ στο σήμα και "προσθέτει" βάθος;
 

Μηνύματα
15.470
Reaction score
17.778
Κάνεις λάθος.

Μπορείς να ακούσεις την ίδια ηχογράφηση στον ίδιο χώρο, και με ένα ζευγάρι ηχεία να σου δώσει μηδενική αίσθηση βάθους, με άλλο ζευγάρι ηχεία να βγάλει 5 μέτρα βάθος, και με άλλο να βγει 50 μέτρα βάθος.

Εξαρτάται απ'το ηχείο.

Δε διαφωνώ.
Πες ότι η ηχογράφηση έχει την πληροφορία.

Το αποτέλεσμα που θα ακούσεις, αλλάζει αναλόγως ηχείων.

Ποιες παράμετροι στο ηχείο πιστεύεις ότι επηρεάζουν την απόδοση του βάθους;
Δεν υπάρχει πιστεύω ή δεν πιστεύω. Ή ξέρεις σίγουρα ή όχι. Εγώ σου ξανααπαντάω για τρίτη φορά δεν ξέρω , παρά μόνο βασικά πράγματα - και κάθε προσπάθεια να τα αναλύσω εκ των πραγμάτων θα παράξει ανεπαρκές και φτωχό αποτέλεσμα. Μην πω και παραπλανητικό συμβάλλοντας σε μεγαλύτερη σύγχυση και συσκότιση επι του θέματος. Πρέπει να μιλήσει κάποιος σχεδιαστής ή μάλλον πολλοί μεταξύ τους. Εγώ είμαι irrelevant ότι και να πω. Δεν έχει καμιά απολύτως αξία. Απο το αποτέλεσμα της όποιας αντιπαράθεσης τους και εάν γίνει με καλή πρόθεση και ειλικρίνεια και μάλιστα επι σκοπώ την εκπαίδευση μου, ίσως και πάλι ίσως να μου επιτρεπόταν να βγάλω ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα , βάση και ανάλογα και της όποιας περιοριμένης εμπειρικά ή και θεωρητικά γνώσης έχω αποκομίσει για το θέμα μέχρι εκείνη την στιγμή.

Όλα τα άλλα και απο ανθρώπους που δεν έχουν επαγγελματική εμπειρία με το θέμα τα θεωρώ θεωρίες, καφενείο και δεν τα πολύ υπολογίζω. Δεν αφήνω να με επηρρεάζουν (επίτηδες κιόλας) παρά σε μικρό βαθμό. Μπορώ να μάθω βέβαια και να σου πω με πιο σιγουριά κάποιες ιδέες ... αλλά βαριέμαι ή μάλλον θέλει χρόνο που δεν θέλω και μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή. :D Δεν ελχω και το drive, δεν μου αρέσουν αυτά τα θέματα , άσε που θεωρώ (αντίθετα απο εσάς) ότι υπάρχει πολυ παραπληροφόρηση αλλά και πολλά ακόμη να ¨ανακλυφθούν " στο θέμα τους audio. Και όσα αναγκάστηκανα μάθω , καρκίνος μου φάνηκε το όλο θέμα και ψιλοαηδιάσα, αναγκαστικά για να κούσω λίγο καλή μουσικούλα. ¨ασε που δεν έχω και πριδιάθεση για χόμπυ κανενός είδους παρά μόνο εαν αφορά συγκεκριμέη δουελιά μου , ποτλα δεν ασχολούμαι με κάτι σε τόσο γενικά πλαίσια.
 
Last edited:

Μηνύματα
13.332
Reaction score
10.698
Δεν υπάρχει πιστεύω ή δεν πιστεύω. Ή ξέρεις σίγουρα ή όχι. Εγώ σου ξανααπαντάω για τρίτη φορά δεν ξέρω , παρά μόνο βασικά πράγματα - και κάθε προσπάθεια να τα αναλύσω εκ των πραγμάτων θα παράξει ανεπαρκές και φτωχό αποτέλεσμα.
Αφού δεν ξέρεις, σταμάτα να αναλύεις μόνος σου. Διάβασε αναλύσεις από άλλους που ξέρουν και είναι η δουλειά τους.
 

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.120
Reaction score
134.409
σου ξανααπαντάω για τρίτη φορά δεν ξέρω
Οκ, δεκτό.



βαριέμαι ή μάλλον θέλει χρόνο που δεν θέλω και μπορώ να διαθέσω αυτή τη στιγμή.
Και γω.


Όσον αφορά για το αναπάντητο ερώτημα περί ριβερμπ στην ηχογράφηση, για να μαθαίνουν οι νεότεροι, περιγράφεται ωραία, απλά και εύκολα κατανοητά, στον παρακάτω σύνδεσμο, και με παραδείγματα:


Το αποκαλούμενο ριβερμπ στην ηχογράφηση, είναι συντόμευση του ριβερμπερέισιον, του γνωστού R από το συχνά επικαλούμενο RT60.
 


costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Μηνύματα
54.120
Reaction score
134.409
Εγώ να πω μια εμπειρία ακρόασης που είχα προ αμνημονεύτων ετών, ακούγοντας σε ένα μαγαζί 2 ζευγάρια ηχεία, και με το γνωστό κομμάτι της Λόρι Άντερσον:


Αυτό το κομμάτι λοιπόν, ξεκινάει με ένα ουρλιαχτό λύκου, το οποίο ακούγεται με κάποιο Α βάθος.

Άκουσα το κομμάτι από ένα ζευγάρι δεξερωγωτι μπιενταμπλεγιου, κι είχε βάθος 2 μέτρα. Αμέσως μετά, άκουσα το ίδιο κομμάτι από τα κουάντ ί Ες ελ 63, και είχε 100 μέτρα βάθος το ρημάδι. Στον ίδιο χώρο, με τα ίδια συνοδά.

Γιατί;

Όποιος έχει οποιαδήποτε εξήγηση, παρακαλώ.


ΥΓ. Εν τω μεταξύ, η εξήγηση είναι πραγματικά απλή, και εμπεριέχεται στα ειδικά χαρακτηριστικά του εν λόγω ηλεκτροστατικού ηχείου, το οποίο θυμίζω πως δεν έχει κρος, δεν έχει φασικές ατασθαλίες, έχει εξαιρετικό στεπ ρισπονς, εξαιρετικό χρονισμό δηλαδή, και δεν είναι παντοκατευθυντικό, αλλά έχει μόνο εμπρόσθια και οπίσθια ακτινοβολία.
 



Μηνύματα
15.470
Reaction score
17.778
Εν τω μεταξύ, όλο το ποστ θα μπορούσε να είναι 2 λέξεις: "Δε γνωρίζω".
Λέω ότι γνωρίζω... και για αυτό που θεωρώ εγώ χρήσιμο, σχετικό και σημαντικό για ότι ερωτήθηκα δηλαδή την ηχοληψία... είπα μια χαρά.. Όχι ότι θες εσύ ή ο Ear.

Εσύ δεν λές τίποτε , μόνο κάνεις κριτική και μάλιστα μήν πω τι είδους.

Αυτά που θές να μάθεις εσύ και διαβάζεις και σε αυτό τοποθετήθηκα έμμεσα και είπα ότι τα θεωρώ δευτερεύοντα και άχρηστα. Άσε που δεν είσαι σε θέση να τα κρίνεις έστι όπως σε κόβω. Το να πεις δεν ξέρω ... είναι καλύτερο και πιο χρήσιμο απο το να νομίζεις ότι ξέρεις και να τα ξέρεις μισά. Ζημιά κάνεις. Όπως εσύ και πολλοί άλλοι δήθεν γνώστες και ειδικοί σαν εσένα που με σιγουρία και βεβαιότητα δέκα καρδιναλίων όχι μόνο λένε αλλά θέλουν να επιβάλλουν και με άλλες προφανέστατα μεθόδους την όποια "άποψή" σου ως ευαγγέλιο.
 

Μηνύματα
7.143
Reaction score
1.344
Πάντως δεν είναι -και έτσι όπως λές να ήταν τα πράγματα - κλόπιράιτ γιατί ο Π.Α.Η απο ότι βλέπω το είπε και όντως δεν ξανάγραψε ο άνθρωπος. Είναι συνεπής στον λόγο του ενώ εγώ ξανάγραψα (σύμφωνα με την λογική σου του ότι ¨ξαναέγραψα"). :D
Το πλασματάκι στο άβαταρ μου και εγώ, θα επιζήσουμε , για εσάς ανησυχώ. Δεν θα καταλάβετε τίποτε βέβαια, σε 72 λεπτά θα έχουν τελειώσει όλα. Δεν θα σας ρωτήσουν ούτε θα γίνει κανένα deabte όπως νομίζετε πρώτα. ¨Άντε να ανοίξετε την τηλεόραση και το ίντερνετ όταν πάτε για κανένα γλυκάκι απο το ψυγείο εάν τύχει να είναι βράδυ .... και σε αυτό το διάστημα να μην δουλεύει τίποτε. :D
Φρόντισε να ποστάρεις κατεβατά λίγο πριν το τέλος του κόσμου, ώστε να έχεις ελπίδα να επιστρέψεις στη γη ως πλασματάκι για να ξεκινήσεις τη νέα ζωή στον πλανήτη. Τα πρώτα χρόνια θα είσαι μόνος σου, κάνε υπομονή
 

Μηνύματα
13.332
Reaction score
10.698
Όπως εσύ και πολλοί άλλοι δήθεν γνώστες και ειδικοί σαν εσένα που με σιγουρία και βεβαιότητα δέκα καρδιναλίων όχι μόνο λένε αλλά θέλουν να επιβάλλουν και με άλλες προφανέστατα μεθόδους την όποια "άποψή" σου ως ευαγγέλιο.
Εγώ κάνω τέτοιο πράγμα; :laugh:
 

Μηνύματα
1.094
Reaction score
1.209
Κάνεις λάθος.

Μπορείς να ακούσεις την ίδια ηχογράφηση στον ίδιο χώρο, και με ένα ζευγάρι ηχεία να σου δώσει μηδενική αίσθηση βάθους, με άλλο ζευγάρι ηχεία να βγάλει 5 μέτρα βάθος, και με άλλο να βγει 50 μέτρα βάθος.

Εξαρτάται απ'το ηχείο.

Δε διαφωνώ.
Πες ότι η ηχογράφηση έχει την πληροφορία.

Το αποτέλεσμα που θα ακούσεις, αλλάζει αναλόγως ηχείων.

Ποιες παράμετροι στο ηχείο πιστεύεις ότι επηρεάζουν την απόδοση του βάθους;


ΥΓ. Έκανα και μια ερώτηση για το ριβερμπ. Πώς δουλεύει; Τι κάνει δηλαδή το ριβερμπ στο σήμα και "προσθέτει" βάθος;
Αν άκουγες τη σωστή μουσική και μάλιστα μονοφωνικα,θα γνώριζες!
 

Μηνύματα
4.808
Reaction score
8.450
Πες ότι η ηχογράφηση έχει την πληροφορία.

Το αποτέλεσμα που θα ακούσεις, αλλάζει αναλόγως ηχείων.

Ποιες παράμετροι στο ηχείο πιστεύεις ότι επηρεάζουν την απόδοση του βάθους;
Ποιες είναι αυτές οι παράμετροι ενός ηχείου που μεταβάλλουν το βάθος?

Εφόσον μετά 2 ηχεία έχουν τις ίδιες παραμέτρους θα εμφανίζουν και το ίδιο βάθος. 100 μέτρα τον λύκο δλδ:D
 

Bhutia

Hidden Guru
Editor
Μηνύματα
17.204
Reaction score
56.299
Εγώ να πω μια εμπειρία ακρόασης που είχα προ αμνημονεύτων ετών, ακούγοντας σε ένα μαγαζί 2 ζευγάρια ηχεία, και με το γνωστό κομμάτι της Λόρι Άντερσον:


Αυτό το κομμάτι λοιπόν, ξεκινάει με ένα ουρλιαχτό λύκου, το οποίο ακούγεται με κάποιο Α βάθος.

Άκουσα το κομμάτι από ένα ζευγάρι δεξερωγωτι μπιενταμπλεγιου, κι είχε βάθος 2 μέτρα. Αμέσως μετά, άκουσα το ίδιο κομμάτι από τα κουάντ ί Ες ελ 63, και είχε 100 μέτρα βάθος το ρημάδι. Στον ίδιο χώρο, με τα ίδια συνοδά.

Γιατί;

Όποιος έχει οποιαδήποτε εξήγηση, παρακαλώ.


ΥΓ. Εν τω μεταξύ, η εξήγηση είναι πραγματικά απλή, και εμπεριέχεται στα ειδικά χαρακτηριστικά του εν λόγω ηλεκτροστατικού ηχείου, το οποίο θυμίζω πως δεν έχει κρος, δεν έχει φασικές ατασθαλίες, έχει εξαιρετικό στεπ ρισπονς, εξαιρετικό χρονισμό δηλαδή, και δεν είναι παντοκατευθυντικό, αλλά έχει μόνο εμπρόσθια και οπίσθια ακτινοβολία.
Χωρίς να παραμελούσαμε ποιητικές εγκλίσεις σε 100 περίπου λέξεις, ισχύει στα ESL-63 αφενός μεν αυξημένη παροχή χωρικής πληροφορίας με εγγενή φασική συνοχή (ελέω κατασκευής με τα ηλεκτρόδια να σχηματίζουν ομόκεντρους κύκλους) αφετέρου δε χαμηλωμένη... χωρική κυκλοφορία στην άμεση ηχητική ακτινοβολία με μειωμένη ενέργεια από πρώτες ανακλάσεις (ελέω οκτωειδούς πολικής απόκρισης κι επιπλέον περιορισμό εκπεμπόμενης ενέργειας χάρη στην πάνελ αρχιτεκτονική προς δάπεδο και οροφή).

Εσύ που δεν χρησιμοποιείς πλέον πάνελ το κάνεις με αυξημένο πλήθος σε πηγές άμεσης ηχητικής ενέργειας υπό φασική συνοχή ελέω Trinnov και χαμηλές παραμορφώσεις ελέω Neumann & Perlisten. Εννοούνται χαμηλές και ομοιόμορφες ανά οκτάβα τιμές RT στο χώρο σου.
 
Last edited:

Μηνύματα
15.470
Reaction score
17.778
Μάλιστα για αυτό τον λόγο και κανέναν άλλο (παραπάνω μου πόστ συνδεόμενο αλλά και ορμώμενος απο αυτό) αντιτίθεμαι και στην ανάπτυξη συγκεκριμένου "μπουσούλα" και κυρίαρχου μοντέλου που λέω συχνά πυκνά σαν σπόντα στον αγαπητό Bhutia (άσχετα εάν είναι για καλό ή το καλύτερο μια συγκεκριμένη εποχή... εχθρός του καλού είναι πάντα το καλύτερο) καθώς περιορίζει, δαιμονοποιεί και δυσκολεύει με την εδραίωση του (και τον φανατισμό μάλιστα που αυτόματα δημιουργείται και στο ευρύ κοινό με τα forums, reviews, audio people κλπ) .... την έρευνα και την εισαγωγή μια νέας ιδέας, είτε εντός και για καλό και εξέλιξη στον ίδιο τον μπούσουλα μέσα ( μην νομίζετε π.χ. ότι και το waveforming χωρίς να το ξέρω σίγουρα αλλά ξέρω το "παιχνίδι" ... δεν δυσκολεύτηκε είτε να βρεί χρηματοδότηση ή αναγκάστηκε να κάνει start up αλλά και δυσκολία να εδραιωθεί στο μέλλον) ή κυρίως σε άλλους τομείς , format κλπ του audio που δεν αποτελούν ή έχει χάσει ο αγοραστης το ενιδαφέρον του με αυτά τα αφηγηματα "υπεροχής" και άρα δεν μπορεί μια εταιρία να βρεί χρήματα για ενα innovation είτε τεχνολογικό σε ήδη υπάρχουσα υποδομή, πόσο μάλλον σε fondumental έρευνα χωρίς να πάρει ενδεχόμενα και να εξασφαλίσει κονδύλια για αυτή ή και την υποστήριξη του κάθε AES ;)

Παρακάμπτεται αυτό σε μικρή και περιορισμένη κλίμακα δράσεων με δύσκολα και επιζήμια για τον αγοραστή και χρήστη κόλπα ;) (φαντάζομαι πάλι απο γνώση, όχι τι μπορεί να κόβει στις audio εταρίες να κάνουν) όπως μια εταιρία να βγάζει ένα μοντέλο με ελλειπή ή δεύτερα ή όχι της καλύτερης version (πλήρως ολοκληρωμένο και ανεπτυγμένο) που μπορεί να βγάλει , μοντέλων που αναγκάζεται να τα ρίξει στην αγορά να εξασφαλίσει αρκετό και ικανοποιητικό κεφάλαιο απο αυτά πρώτα και μετά να βγάλει καλύτερη version (που συνήθως την έρευνα και την μέλετη την έχει απο την αρχή τελειωμένη και ελεγμένη ήδη, απλώς της λείπει το κεφάλαιο και απο κάπου πρέπει να το διασφαλίσει. Απο τους πελάτες της. Και άρα πρέπει να κινηθεί στην μόδα και στι απαιτεί ο κόσμος και όχι να ρισκάρει μια καινοτμία πόσο μάλλον ιδέες)

Όπως και να έχει πέρα απο αυτά η όποια νέα ιδέα και προδος θα έρθει απο ανθρώπους που θα δουλέψουν με μεράκι ... έξω απο αυτόν τον "μπούσουλα" που έχει σαν ιερατείο την "άρτια" και ακρίβεια αναπαραγωγής hatever that means. Άσε που είναι και δύσχρηστο μοντέλο και αποτελεί όπως έχω πεί εμπορική αποτυχία άσχετα της όποιας να θεωρήσουμε "υπεροχής" του και όσο ας σπρώχνουνε τα τζιμάνια οι μάνατζερ της κακιάς ώρας του audio. Αλλά να το κάνουμε και φιλοσοφία, δόγμα , φανατισμό , cult και θρησκεία μελλοντικά για τους λόγους που εξήγησα και ολιστικά ... κάνουμε κακό καθώς ούτε αυτο θα πιάσει αλλά και τα άλλα όλα θα εξαφανίσει ή φρενάρει ή θα απογειώσει τις τιμές τους. Και αυτό ...γίνεται ήδη. Και όλοι απορούν . Μα γιατί ; Πως ; Ξεπώς ; Φτάει ο Ear , φταίει ο thva που κάτι τολμάει να πει για τις λάμπες, φταίει ο άλλος που είναι ΨΕΚ και δεν θέλει την πρόοδο φαγωθείτε χρήστες και κοινό επειδή εμείς είμαστε άσχετοι στο audio και δεν ξέρουμε που πάμε ή τρωγόμαστε οι ίδιοι και πάμε λάθος , φταίει η γιαγια μου , τα άστρα κλπ κλπ. Άσε που διαβλέπω και πολιτική και exceptionalism που είναι και της μόδας και που λέει και ο υψηλού IQ φιλόσοφος της καρδιάς μας @Faidros Barlas. :D

Καλημέρα σας ... κρίμα θα πάει χαμένη όλη η γνώση της ανθρωπότητας με τα πυρηνικά και την αλλαγή κλίματος του Σταύρου. Αυτό έπρεπε να σας απασχολεί τώρα και όχι τόσο το audio. :D Ξέρετε ε ; Μαζί θα πάει και το audio. :D Κανείς δεν ανησυχεί. Μόνο εγώ και ο Ν.Κ. :D Και εχω και τον Νταλίπη απο πάνω να με βρίζει για την συνεισφορά μου. Σας ¨έλυσα" (εννοώντας τουλάχιστον εξήγησα) και ένα άλλο αιώνιο πρόβλημα των απανταχού την οικουμένη audio people.
 



Staff online

  • xfader
    Segregation supporter
  • Zizik
    Safety Last * tl;dr *
  • spylab
    Shalom
  • abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.123
Μηνύματα
2.929.871
Members
38.137
Νεότερο μέλος
SoulaΜ
Top