Μέχρι 7 ωμ, πάνω από 89 dB, γύρω στα 300 ευρώ

Reaction score
656
Απάντηση: Μέχρι 7 ωμ, πάνω από 89 dB, γύρω στα 300 ευρώ

ξεφύγαμε στα 800 ευρώ ή και πιό πάνω
μια και δεν αφορά άμεση αγορά,
να δουμε τι υπάρχει. ΤΗΝΧ

Reaction score
1.187

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Οχι, δεν είδες το link από την Ηχοέκφραση που παρέθεσα; 290€ τα έχει.

http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=250

ναι συντοπιτη το ειδα και σου ζητησα συγγνωμη σε post στην προηγουμενη σελιδα, γυρισε να το δεις. Απλα μπερδευτηκα με τα RB-61...:126:

Reaction score
1.187

ναι συντοπιτη το ειδα και σου ζητησα συγγνωμη σε post στην προηγουμενη σελιδα, γυρισε να το δεις. Απλα μπερδευτηκα με τα RB-61...:126:
Sorry εγώ δεν είδα το επόμενο μήνυμά σου πριν να γράψω...

Πάντως ψάχνοντας πέρσι ηχεία για τον ανηψιό μου είχα πάει στον Λάϊο να ακούσω το RB-61 (το οποίο τελικά και αγόρασα) Δεν το είχε όμως εύκαιρο και έτσι μου έβαλε και άκουσα το RB-51 που το είχε συνδεδεμένο. Οφείλω να ομολογήσω ήταν εντυπωσιακό. Πεντακάθαρο, με καλό μπάσο δυσανάλογο για τον όγκο του ηχείου. Ευαίσθητο και ευκολοδήγητο.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Οφείλω να ομολογήσω ήταν εντυπωσιακό. Πεντακάθαρο, με καλό μπάσο δυσανάλογο για τον όγκο του ηχείου. Ευαίσθητο και ευκολοδήγητο.
ειναι πολυ τιμια ηχεια αλλα ειναι αυτο το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο τους με τα ιδιαιτερα πριμα και το πολυ σαφες sweet spot, που διχαζει... Αλλοι τα λατρευουν, αλλοι δεν τα μπορουν. Τα δικα σου 61, πως ειναι σε πολυωρη ακροαση? Δεν κουραζουν? με ενδιαφερει η γνωμη σου γιατι τα Klipsch ειναι σε απιστευτα ανταγωνιστικες τιμες.
Καποτε ειχα συνδεσει σε εναν Nad 312 του '97, (o οποιος ηταν το πιο soft σε χροια μηχανημα που ειχα ποτε) ενα ζευγαρι synergy B2 και με κουραζε πολυ γρηγορα. Ηταν ο λογος που δεν τα πηρα παρολο που τα 92 ντεσιμπελ τους ηταν οτι πρεπει για τα 25 βατ του ενισχυτη..

Reaction score
1.187

Λοιπόν και εγώ ήμουν τελείως αρνητικός για τις κόρνες. Επειδή όμως η τιμή τους και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους ήταν δελεαστικά είπα να μην τα αποκλείσω.
Δεν ενδιαφερόμουν να τα πάρω για μένα, αλλά για τον ανηψιό μου. Ο πιτσιρικάς ούτως ή άλλως δεν έχει και τρελλές απαιτήσεις οπότε είπα να πάω να τα ακούσω.
Πήγα στον Λάϊο για να ακούσω τα RB-61. Επειδή όμως δεν τα είχε διαθέσιμα μού έβαλε τα μικρά αδελφάκια τους τα RB-51 να ακούσω που τα είχε συνδεδεμένα πάνω στον Sunfire που έχει στο μαγαζί.
Πρέπει να πω ότι εντυπωσιάστηκα! Το μπάσο τους ήταν πάρα πολύ καλό, δυσανάλογο με τον μικρό όγκο των RB-51. Αλλά ακόμα πιο ευχάριστη έκπληξη ήταν τα πρίμα τους. Η κόρνα όχι μόνο δεν τσίριζε, όπως άλλες που είχα ακούσει στο παρελθόν, αλλά μέχρι και γλυκιά θα μπορούσε να την χαρακτηρίσει κανείς! Η Klipsch μέ έκανε να αλλάξω γνώμη για τις κόρνες.
Τελικά αγόρασα το RB-61 το οποίο είναι ακόμα καλύτερο στα μπάσα και ίδιο ακριβώς στα πρίμα. Το σύστημα που πήρα για τον ανιψιό μου είναι CD player marantz CD-5003, Yamaha RX-797 και Klipsch RB-61.
Το άκουσμα που είχα στο μαγαζί του Λάϊου διατηρήθηκε και στην περίπτωση του συστήματος του ανιψιού μου. Τα πρίμα είναι πολύ γλυκά, σε καμμία περίπτωση δεν τσιρίζουν ή δεν σκληραίνουν, το μπάσο των RB-61 φθάνει και περισσεύει για να καλύψει τον χώρο των 25 τ.μ. που τα έχει και παίζουν, ενώ ο Yamaha δουλεύει πάντα στο ρελαντί όσο δυνατά και να τα βάζει λόγω της πολύ μεγάλης ευαισθησίας τους.
Πραγματικά θα μπορούσα να ζήσω με αυτό το σύστημα και να ακούω επί ώρες χωρίς κόπωση.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

η τονικη ισορροπια τους τι λεει? Μ' αρεσει τα μεσαια να ειναι λιγο upfront

Reaction score
1.187

Γενικώς σου δίνουν την αίσθηση της ταχύτητας, του δυναμικού ήχου και φέρνουν και κάτι από live. Σε καμμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κανείς να τα χαρακτηρίσει monitor ηχεία γιατί βάζουν την δικιά τους "υπογραφή" στον ήχο.
Εγώ παρόλο που ήμουν τελείως αρνητικός με τις κόρνες με κέρδισαν τελικά. Το ίδιο και τα RF-82 & RF-83 που άκουσα φέτος στην Εκθεση και έπαιζαν στο περίπτερο του Λάϊου με τους NAD ενισχυτές.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Thanx Komhst. Για C325ΒΕΕ τα σκεφτομαι τα 51. Απλα θελω "φως" μεσουψηλα

Reaction score
1.187

Thanx Komhst. Για C325ΒΕΕ τα σκεφτομαι τα 51. Απλα θελω "φως" μεσουψηλα
Λοιπόν επειδή από 1ης Οκτωβρίου την αντιπροσωπεία της NAD την πήρε ο Λάϊος, θα είναι πολύ εύκολο να πάς από εκεί και να σου τα βάλει να τα ακούσεις στον συνδυασμό που θέλεις έτσι ώστε να σχηματίσεις ιδίαν άποψη.

Reaction score
656

Σήμερα πήρα τις βάσεις - ιδιοκατασκευη - έβαλα τα ηχεία
απέκτησαν και λίγο παραπάνω απόσταση από τους τοίχους.
Ο ήχος είναι πιο ασυμπιεστος, πιο φυσικός, το μπάσο δεν
μπουμαρει... Αξιζε ο κόπος.

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

οι βασεις ηχειων και οι ακιδες δεν πρεπει να θεωρουνται προαιρετικο αξεσουαρ. Πρεπει να λογιζονται σαν μερος(απαραιτητο) του ηχειου

Reaction score
656

ακριβως, τις ακίδες τις περιμένω...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

Παραγγειλες? Αν οχι υπαρχουν πολυ καλες τις OELBACH με ρυθμιζομενο υψος, 70Ε η οχταδα

Reaction score
656

ευρηκα!
ΑΕ Aegis Neo 1
Συμφωνα με το stereo and video το Ρωσσικο
σε συκριτικό, το μόνο που πέφτει 6 ωμ και ευαισθησια στα 2,83 που είναι πιο δύσκολη
85 dB
http://www.acoustic-energy.co.uk/Product_range/Aegis_series/Aegis_Neo_1.asp
http://www.odes.gr/index.php?option...age-sound.tpl&product_id=1342&category_id=379
To χει ακούσει κανείς;

δευτερο βγαινει Infinity Classia C205 86 dB , 5,7 Ohm 1
http://www.odes.gr/index.php?option...ypage-ask.tpl&product_id=1823&category_id=386

τρίτο mezzo 1 83 dB , 5,0 Ohm
http://www.odes.gr/index.php?option...age-sound.tpl&product_id=1530&category_id=462

Πέρα από τις μετρήσεις αυτά τα τρια μαζί με το paradigm studio 20 v4 (88, 4,0)
http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=9&prID=1314
συνιστάει και σαν ήχο. Οι μετρήσεις κι οι ακροάσεις σχεδόν ταυτίζονται..

δεν κάνω διαφήμιση μόνο ωδές τα βρήκα, αν έχετε κι άλλη πηγή...

Άλλο περίεργο
τιμες εκει: 18000 / 23000 / 20000 / 25000 ρουβλια
τιμές εδώ: 245 / 225 / 490 / 1150 !!!

αλλά αν δειτε τη δοκιμή το περιοδικό και Ρώσσικα να μην ξέρεις αξίζει...

τώρα την ευαισθησια την μετρανε 100 - 20 khz 1 watt / 1 m

πιο καλά από όλα μετράει γενικά το ΚΕF iq30 91 dB !!!!! και 4,0 ωμ.

Reaction score
656

το KEF το μονο που μετραι πάνω από την ονομαστική ευαισθησία , τα άλλα από -2 μέχρι -9

KEF στα 370 http://www.audioshow.gr/index.php?p..._id=0&option=com_virtuemart&vmcchk=1&Itemid=1
το χάσαμε το βόδι πατριώτη...

το KEF εκει εχει 22000 ρούβλια...

tyler durden

Μη ριβγιούερ
Reaction score
2.743

το Kef iq10 και iq30, αν ψαξεις λιγο τα ποστ μου, θα δεις απο ποτε στο ειχα προτεινει! Απλα με τις ευαισθησιες πρεπει να χει γινει λαθος, και στο επισημο site και θα δεις

Τελευταια Μηνυματα

Staff online

• abcd
    Πρώην Διοικητής ο τροπαιοφόρος
  • spylab
    TrumpoMusk
  • Zizik
    Safety Last
  • xfader
    Segregation supporter

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads