Μεμβρανες παραθυρων

Μηνύματα
969
Reaction score
2.711
Αν αυτό που σε ενδιαφέρει βασικά είναι αυτό που λες, τότε ναι, κάνουν δουλειά.

Για τα άλλα (π.χ. glare) επίσης κάνουν δουλειά αλλά πιο πολύ για τους πίσω επιβάτες, καθώς αφενός μπορείς να βάλεις πιο σκούρες πίσω (εκτός αν παρανομήσεις) αφετέρου οι πίσω επιβάτες κοιτάνε περισσότερο έξω από τα παράθυρα ενώ οι μπροστά από το παρμπρίζ, οπότε όσο σκούρο πλαϊνό και να βάλεις δεν προσφέρει πολλά στους μπροστά.

Στο παρμπρίζ αν βάλεις μια εντελώς διάφανη (η οποία δεν ξέρω γιατί να είναι παράνομη όπως λες) αμφιβάλλω αν θα κάνει πολλά σε οποιονδήποτε τομέα (πλην UV που όμως δεν είναι θέμα έτσι κι αλλιώς). Αν μιλάμε για σοβαρή εταιρεία, δες τα specs, εκεί θα φαίνεται.

Συνολικά, για το κόστος, νομίζω αξίζουν. Εγώ που είχα βάλει στο ένα αμάξι (πρώτη εμπειρία), αμέσως μόλις πήρα το άλλο η πρώτη δουλειά ήταν να πάω να βάλω κι εκεί.
Ευχαριστώ!
Όσο για το παράνομο, το είπε ο ίδιος ο εγκαταστάτης, οπότε δεν είχα λόγω να τον αμφισβητήσω. Ανέφερε πως για όλα τα υπόλοιπα παράθυρα πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ "διαπερατότητας" του φωτός (αν το θέτω σωστά) , νομίζω 70%, ενώ για το παρμπρίζ ήταν κατηγορηματικός πως απαγορεύεται ρητά από το νόμο οποιαδήποτε μεμβράνη, ασχέτως τεχνικών χαρακτηριστικών. Ακουγόταν αξιόπιστος.
Αν το σκεφτεί κάποιος λίγο, φαίνεται λογικό. Οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την ορατότητα του οδηγού δεν επιτρέπεται, χωρίς μα και μου!
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.271
Reaction score
7.339
Εκ του αποτελέσματος, δεν ακούγεται πολύ αξιόπιστος.

Αφενός το 70% δεν ισχύει για όλα τα παράθυρα αλλά μόνο για τα μπροστινά. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα μαυρίσεις όσο θες.

Αφετέρου για το παρμπρίζ το όριο είναι 75%, δεν ισχύει ότι δεν μπορείς να βάλεις τίποτα. Απλά πάντα έχε υπόψιν ότι τα ποσοστά είναι συνολικά, μαζί με το τζάμι, που κόβει και αυτό κάτι.
 

Μηνύματα
15.741
Reaction score
22.049
Κάπου το έχω ξαναγράψει, έχω μπροστινή διάφανη στο μαζδα που έχει τεράστιο υαλοπίνακα και κάνει σοβαρή διάφορα , οπότε ναι δουλεύει αλλά θέλει την σωστή μεμβράνη και είναι πιο ακριβή σαν υλικό ενώ επειδή είναι μπροστά και τεράστια χωρίς δυνατότητα να γίνει σε κομμάτια όπως κάποιες περιπτώσεις σε πίσω τζάμι έχει απαιτητική τοποθέτηση, οπότε είναι λογικοτατη η αναλογία στο κόστος
 

rose.athens

Not in the mood Mod
Super Moderator
Μηνύματα
46.927
Reaction score
96.156
καθώς και 150€ για την σχεδόν εντελώς διάφανη και εντελώς παράνομη μεμβράνη στο εμπρός παρμπρίζ.
Η εντελώς διάφανη μεμβράνη στο παρμπρίζ δεν είναι καθόλου παράνομη.

Και, ναι, οι καλές μεμβράνες κάνουν δουλειά. Όμως όταν έχεις ένα μαύρο αυτοκίνητο και το αφήσεις 3 ώρες στον ήλιο το καλοκαίρι, θα γίνει φούρνος έτσι κι αλλιώς και δεν θα φταίνε οι μεμβράνες.

Έχω βάλει αντηλιακές μεμβράνες 3Μ στη τζαμαρία του μαγαζιού, οι οποίες μπαίνουν εξωτερικά. Πριν δεν μπορούσες να πιάσεις το τζάμι εσωτερικά, τώρα είναι δροσερό.
 

Μηνύματα
969
Reaction score
2.711
Αφετέρου για το παρμπρίζ το όριο είναι 75%, δεν ισχύει ότι δεν μπορείς να βάλεις τίποτα. Απλά πάντα έχε υπόψιν ότι τα ποσοστά είναι συνολικά, μαζί με το τζάμι, που κόβει και αυτό κάτι.
Αυτό που κατάλαβα στη συνέχεια απ' την κουβέντα είναι οτι ουσιαστικά, επειδή ακριβώς το ποσοστό είναι υψηλό, δεν μπορείς να βάλεις κάτι που κόβει φως, γιατί ακριβώς ξεπερνά το όριο.
Πρακτικά βάζουν ανοιχτόχρωμες μεμβράνες , αλλά δεν δίνουν χαρτί - βεβαίωση, γιατί μάλλον δε βγαίνουν τα νούμερα.
Αυτά κατάλαβα, ίσως λόγω άγνοιας να παρερμήνευσα κάτι.
 

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Μηνύματα
42.613
Reaction score
75.582
Καλέ σχεδόν όλα τα αυτοκίνητα των τελευταίων 15-20 χρόνων έχουν παρμπρίζ με 25-30% απορρόφηση ή πωστολέν. Συνήθως αναγράφεται.
 

Μηνύματα
1.930
Reaction score
788
H 80% με περιορίζει αρκετά στην ορατότητα το βράδυ τελικά μίας και το παρ Μπριζ του insignia έχει και από μόνο του λίγο tint.
Θα ψαχτώ εκτός νόμου να δω τι υπάρχει σε πιο διάφανο!
 


Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.399
Μηνύματα
2.901.974
Members
38.037
Νεότερο μέλος
ChristosM
Top