Μεμβρανες παραθυρων

Μηνύματα
968
Reaction score
2.708
Αν αυτό που σε ενδιαφέρει βασικά είναι αυτό που λες, τότε ναι, κάνουν δουλειά.

Για τα άλλα (π.χ. glare) επίσης κάνουν δουλειά αλλά πιο πολύ για τους πίσω επιβάτες, καθώς αφενός μπορείς να βάλεις πιο σκούρες πίσω (εκτός αν παρανομήσεις) αφετέρου οι πίσω επιβάτες κοιτάνε περισσότερο έξω από τα παράθυρα ενώ οι μπροστά από το παρμπρίζ, οπότε όσο σκούρο πλαϊνό και να βάλεις δεν προσφέρει πολλά στους μπροστά.

Στο παρμπρίζ αν βάλεις μια εντελώς διάφανη (η οποία δεν ξέρω γιατί να είναι παράνομη όπως λες) αμφιβάλλω αν θα κάνει πολλά σε οποιονδήποτε τομέα (πλην UV που όμως δεν είναι θέμα έτσι κι αλλιώς). Αν μιλάμε για σοβαρή εταιρεία, δες τα specs, εκεί θα φαίνεται.

Συνολικά, για το κόστος, νομίζω αξίζουν. Εγώ που είχα βάλει στο ένα αμάξι (πρώτη εμπειρία), αμέσως μόλις πήρα το άλλο η πρώτη δουλειά ήταν να πάω να βάλω κι εκεί.
Ευχαριστώ!
Όσο για το παράνομο, το είπε ο ίδιος ο εγκαταστάτης, οπότε δεν είχα λόγω να τον αμφισβητήσω. Ανέφερε πως για όλα τα υπόλοιπα παράθυρα πρέπει να υπάρχει ένα μίνιμουμ "διαπερατότητας" του φωτός (αν το θέτω σωστά) , νομίζω 70%, ενώ για το παρμπρίζ ήταν κατηγορηματικός πως απαγορεύεται ρητά από το νόμο οποιαδήποτε μεμβράνη, ασχέτως τεχνικών χαρακτηριστικών. Ακουγόταν αξιόπιστος.
Αν το σκεφτεί κάποιος λίγο, φαίνεται λογικό. Οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την ορατότητα του οδηγού δεν επιτρέπεται, χωρίς μα και μου!
 

symos

You're not worthy!
Μηνύματα
3.271
Reaction score
7.335
Εκ του αποτελέσματος, δεν ακούγεται πολύ αξιόπιστος.

Αφενός το 70% δεν ισχύει για όλα τα παράθυρα αλλά μόνο για τα μπροστινά. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα μαυρίσεις όσο θες.

Αφετέρου για το παρμπρίζ το όριο είναι 75%, δεν ισχύει ότι δεν μπορείς να βάλεις τίποτα. Απλά πάντα έχε υπόψιν ότι τα ποσοστά είναι συνολικά, μαζί με το τζάμι, που κόβει και αυτό κάτι.
 


Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
172.399
Μηνύματα
2.901.945
Members
38.037
Νεότερο μέλος
ChristosM
Top