Μετακόμιση σε νέο χώρο almost complete (daharis666)

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.756
μωρέ τρελάθηκες;! έξω θα γίνει το καλούπωμα ...3 καλούπια κ μεταφορά μέσα-τοποθέτηση ....
Μην το κάνεις. Όπως σου είπε κι ο Αρτέμιος, το πιθανότερο είναι να σου σπάσουν, στη χειρότερη περίπτωση αφού τα αναρτήσεις στον τοίχο. Αναρωτιέμαι βέβαια αν θα τα αντέξει κι ο τοίχος. Δύο εκατοστά είναι πολύ μικρό πάχος για να αντέξουν τα τοιχώματα, ακόμη κι αν τοποθετήσεις τον οπλισμό εκεί ακριβώς που πρέπει, ακριβώς κάτω από τις εξωτερικές επιφάνειες, εκεί που το υλικό υφίσταται εφελκυσμό.

Προτείνω κουτιά από -ας πούμε 22άρι-κόντρα πλακέ θαλάσσης και κάθισμα των ηχείων επάνω σε μαλακή ελαστική ανάρτηση, ας πούμε σε ημισφαίρια σορμποθάνης (όχι σε ακίδες), δι' ευνοήτους λόγους. Αν υπάρξουν κενά πέριξ της περιμέτρου της μπάφλας, γέμισέ τα με 400άρια αφρολέξ, αφού τα ντύσεις με κάποιο καλαίσθητο κρετόν.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
79.682
Μην το κάνεις. Όπως σου είπε κι ο Αρτέμιος, το πιθανότερο είναι να σου σπάσουν, στη χειρότερη περίπτωση αφού τα αναρτήσεις στον τοίχο. Αναρωτιέμαι βέβαια αν θα τα αντέξει κι ο τοίχος. Δύο εκατοστά είναι πολύ μικρό πάχος για να αντέξουν τα τοιχώματα, ακόμη κι αν τοποθετήσεις τον οπλισμό εκεί ακριβώς που πρέπει, ακριβώς κάτω από τις εξωτερικές επιφάνειες, εκεί που το υλικό υφίσταται εφελκυσμό.

Προτείνω κουτιά από -ας πούμε 22άρι-κόντρα πλακέ θαλάσσης και κάθισμα των ηχείων επάνω σε μαλακή ελαστική ανάρτηση, ας πούμε σε ημισφαίρια σορμποθάνης (όχι σε ακίδες), δι' ευνοήτους λόγους. Αν υπάρξουν κενά πέριξ της περιμέτρου της μπάφλας, γέμισέ τα με 400άρια αφρολέξ, αφού τα ντύσεις με κάποιο καλαίσθητο κρετόν.
μόλις τελειώσω το ψαράκι... θα ανεβάσω ένα σχέδιο για να δει κ ο @Artemios το πάχος της κατασκευής....μήπως κ έχουμε καταλάβει κάτι λάθος κ αν μπορεί να διορθωθεί

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
συγκινήθηκα...είχα καιρό να μπω εδώ :biggrin:

λοιπόν...κύριε @Costas Coyias ,@Artemios, @Kostas Kefalas @costas EAR και λοιποί

αυτό το πράμα θέλω να φτιάξω X 3

κουτι.png

είναι 30 εκατοστά βάθος, και πλάτος της κάθε ''κολώνας'' 10cm
εσωτερικά ο ωφέλιμος χώρος θα είναι κοντά 46x46 ώστε να σφηνώνει το ηχείο μέσα και το κενό θα μπουκώσει μονωτικά +ένα μικρό άνοιγμα να περνάνε και τα καλώδια

πλάτη (ΑΝ γίνει) για τα μάτια του κόσμου με παίρνει για 2cm.....
διαφορετικά ή θα μπει κάποιο άλλο σκληρό υλικό ή δεν θα μπει τίποτα και θα είναι απλά ένας κύβος-παράθυρο κολλητά με τον τοίχο του σπιτιού πάνω σε κάποια μεταλλική κατασκευή που ίσως θα μπουν βύσματα και στον τοίχο για έξτρα ασφάλεια

τι λέτε?

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
Στην ουσία θέλω να γεμίσω περίπου αυτόν τον χώρο για αρχή ώστε να πατάει καλά επάνω το sub

1598209092851.png

που τώρα είναι μπουκωμένος με πολυουρεθάνη

η απόκριση που έχω στην 3άδα χωρίς EQ με μικρή απόκλιση στο κεντρικό λόγω on axis είναι αυτή
στο περίπου γιατί δεν έβρισκα το UMIK τότε που τις πήρα...είναι από το mic του audyssey

για το Center

1598209279623.png

και αυτή για L-R

1598209329355.png

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
βαζεις σταθερα εκει που θελεις τα ηχεια και φωναζεις αυτους..

περαν της πλακας, που θα στηριζεται ολο αυτο το βαρος ?
θα γίνει ένα αντίστοιχο μεταλλικό ''τραπεζάκι'' με σιδεριές με λεπτά πόδια ανάμεσα στο κενό μπουφέ-βιβλιοθήκης + έξτρα στήριξη μπουλόνια (λογικά) στον τοίχο με βάθος πάλι 30cm ώστε να μην προεξέχει από την οθόνη

περιμένω τον σιδερά μου να μου πει πατέντα-δέσιμο

Reaction score
11.359
συγκινήθηκα...είχα καιρό να μπω εδώ :biggrin:

λοιπόν...κύριε @Costas Coyias ,@Artemios, @Kostas Kefalas @costas EAR και λοιποί

αυτό το πράμα θέλω να φτιάξω X 3

View attachment 177251

είναι 30 εκατοστά βάθος, και πλάτος της κάθε ''κολώνας'' 10cm
εσωτερικά ο ωφέλιμος χώρος θα είναι κοντά 46x46 ώστε να σφηνώνει το ηχείο μέσα και το κενό θα μπουκώσει μονωτικά +ένα μικρό άνοιγμα να περνάνε και τα καλώδια

πλάτη (ΑΝ γίνει) για τα μάτια του κόσμου με παίρνει για 2cm.....
διαφορετικά ή θα μπει κάποιο άλλο σκληρό υλικό ή δεν θα μπει τίποτα και θα είναι απλά ένας κύβος-παράθυρο κολλητά με τον τοίχο του σπιτιού πάνω σε κάποια μεταλλική κατασκευή που ίσως θα μπουν βύσματα και στον τοίχο για έξτρα ασφάλεια

τι λέτε?
Τα δεδομένα :
Χωρίς την πλάτη , δηλ μόνο το πλαίσιο , από γαρμπιλομπετον θα ζυγίζει 150 κιλά !
Κατασκευαστικά θα είναι γερό (οπλισμός Φ8) αλλά πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο στήριξης και ανύψωσης μέχρι να βιδωθεί. Αν ο τοίχος στήριξης είναι μπετόν τότε ΚΑΙ στηρίζεται ΚΑΙ δεν χρειάζεται πλάτη για τοιχωματικα όριο.
Αν είναι τούβλο ( ;; Μπλοκι, γλώσσα) θα πρέπει να έχει πλάτη ~5εκ παχος για σωστά τοιχωματικα όρια ΚΑΙ βάρος κοντά στα 200 κιλά :errwhat:ούτε 3 γομάρια δεν το σηκώνουν + αυτός που θα βιδωνει-στερεώνει , δεν θα χωράνε 4 για τη δουλειά.
κοντολογις
οπότε αν η πλάτη είναι μπετόν , υπό προϋποθέσεις, γίνεται. Αν είναι τούβλο , το ξεχνάς.

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
πολυ δουλεια βρε συ......!!!!!
αφού τα ξερς....
σε μ@λακίαν να βρισκόμαστε :lolsign:

θέλω κάτι σταθερό
τώρα έτσι όπως είναι έχω ώρες ώρες άγχος για το sub μη φύγει καμιά μέρα και δω τον ασβό κάτω από τα χαλάσματα:lol:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
Τα δεδομένα :
Χωρίς την πλάτη , δηλ μόνο το πλαίσιο , από γαρμπιλομπετον θα ζυγίζει 150 κιλά !
Κατασκευαστικά θα είναι γερό (οπλισμός Φ8) αλλά πρέπει να σκεφτούμε τον τρόπο στήριξης και ανύψωσης μέχρι να βιδωθεί. Αν ο τοίχος στήριξης είναι μπετόν τότε ΚΑΙ στηρίζεται ΚΑΙ δεν χρειάζεται πλάτη για τοιχωματικα όριο.
Αν είναι τούβλο ( ;; Μπλοκι, γλώσσα) θα πρέπει να έχει πλάτη ~5εκ παχος για σωστά τοιχωματικα όρια ΚΑΙ βάρος κοντά στα 200 κιλά :errwhat:ούτε 3 γομάρια δεν το σηκώνουν + αυτός που θα βιδωνει-στερεώνει , δεν θα χωράνε 4 για τη δουλειά.
κοντολογις
οπότε αν η πλάτη είναι μπετόν , υπό προϋποθέσεις, γίνεται. Αν είναι τούβλο , το ξεχνάς.
δηλαδή καλά τον είπα τον σιδερά για βάρος 500 κιλά τότε για να χουμε αέρα:lolsign:

daharis666

Moderator
Reaction score
79.682
Τα δεδομένα :
κοντολογις
ο τοίχος είναι τούβλο...υπάρχει επιλογή για άλλο υλικό?

Reaction score
15.543
αφού τα ξερς....
σε μ@λακίαν να βρισκόμαστε :lolsign:

θέλω κάτι σταθερό
τώρα έτσι όπως είναι έχω ώρες ώρες άγχος για το sub μη φύγει καμιά μέρα και δω τον ασβό κάτω από τα χαλάσματα:lol:
πως το εχεις το sub τωρα στηριγμενο ?

Akis_G

Τηγανιτοειδές (κόντρα πλακέ) μπάσο!
Reaction score
7.993
Μπορεις να φτιαξεις τρεις ανοξειδωτες »δεξαμενες» που θα εχουν μια εσοχη για τα ηχεια. Το βαρος της καθεμιας θα ειναι διαχειρισιμο, θα μπορεις ευκολα να τις βαλεις σπιτι και να τις στερεωσεις στο πατωμα με πόδια και στον τοιχο.
Μετα την τοποθετηση θα τις γεμισεις με αμμο. Θα εχεις προνοησει να αφησεις ανοιγμα στο κατω μερος, για αδειασμα.
Με λιγο παίδεμα στο σχεδιασμο, θα ειναι σχετικα ευκολη κατασκευη, αλλα οχι και πολυ φτηνη.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.632
Members
38.212
Νεότερο μέλος
Falco_1000