Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Reaction score
6
Λεω ε.

Δηλαδη δεν χρειαζονται μηχανηματα και δη ακριβα, για να κανεις σωστο ηχοβολισμο. Εκει, κολαει το ε.

Δηλαδη με ενα sm58 και με ενα analyzer κανω και την πρωτη ισοσταθμηση, αν καταλαβα καλα.

Οκ. θα το εχω υπ' οψην μου απο δω και περα και θα παω να το πω και στους συναδελφους γιατι πρεπει να εχουν μαυρα μεσανυχτα που χρησιμοποιουν μηχανακια εκατομμυριων (δραχμων).:138:

costas EAR

Δόκτωρ ΔιαXύσιος
Editor
Reaction score
139.349
Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Καθε χωρος μετραται, για το συγκεκριμενο ηχειο, που βαραει μεσα του. Τελος.
μάλλον δεν είναι έτσι.
τουλάχιστον όχι από κάποια οπτική.
δηλαδή ο χώρος μετράται ανεξαρτήτως μηχανημάτων - και δη ηχείων.
ο χώρος έχει συγκεκριμένους χρόνους αντήχησης και συγκεκριμένους συντονισμούς (στο ακουστικό φάσμα).
ασχέτως ηχείων.

άμα "φτιαχτεί" ο χώρος, κάθε ηχείο, ανεξαρτήτως ηχείου, παίζει εκεί μέσα ΑΡΙΣΤΑ.

Μετά, σε φτιαγμένο χώρο, μετράς τι πσάρια πχιάνουν τα ηχεία σου με τα συνοδά ηλεκτρονικά τους.

και αναλόγως μπορείς να διορθώσεις διάφορα πράγματα.

άλλα βέβαια δε διορθώνονται.

συμφωνάς?

Reaction score
4
Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Χαχαχα....να μάθετε...:132:

Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ψάχνουμε...:138:

Όλες τι συσκευές να μετρήσεις και να είναι flat (ή ότι άλλο θέλετε), όταν καλείται να παίξει, δεν θα το ακούσεις flat, απλό δεν είναι ;

Αν φτιάξεις ένα "ουδέτερο χώρο", ίσως μπορείς να κρίνεις μερικά πράγματα, αλλά όχι με ασφάλεια.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
22.045

Πάντως, το Μ50 είναι φθηνό γι' αυτά που κάνει. Και στο κάτω της γραφής, εργαστηριακό μικρόφωνο είναι.

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

μάλλον δεν είναι έτσι.
τουλάχιστον όχι από κάποια οπτική.
δηλαδή ο χώρος μετράται ανεξαρτήτως μηχανημάτων - και δη ηχείων.
ο χώρος έχει συγκεκριμένους χρόνους αντήχησης και συγκεκριμένους συντονισμούς (στο ακουστικό φάσμα).
ασχέτως ηχείων.

άμα "φτιαχτεί" ο χώρος, κάθε ηχείο, ανεξαρτήτως ηχείου, παίζει εκεί μέσα ΑΡΙΣΤΑ.

Μετά, σε φτιαγμένο χώρο, μετράς τι πσάρια πχιάνουν τα ηχεία σου με τα συνοδά ηλεκτρονικά τους.

και αναλόγως μπορείς να διορθώσεις διάφορα πράγματα.

άλλα βέβαια δε διορθώνονται.

συμφωνάς?

Κατα καποιο τροπο ναι.

Οταν απο την αρχη διαμορφωνεις εναν χωρο για συγκεκριμενη χρηση, συμφωνω. Φυσικα τα ηχεια δεν θα παιξουν ολα το ιδιο. Δεν μπορει να παιξουν το ιδιο καποια ηχεια 3ων δρομων (πχ) με τα yamaha ta ns10. Ειναι αδυνατον.

Εγω αναφερθηκα στην περιπτωση που ο χωρος υπαρχει ειδη. Ισως δεν εγινα σαφης.

Εκει, θα κανεις μετρηση στα ηχεια που θα τοποθετησεις μεσα και δεν θα τολμησεις να μεταφερεις, ουτε το σκαμπο που καθεσε, αφου την ολοκληρωσεις.:138:

Reaction score
4
Απάντηση: Re: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

......

Οκ. θα το εχω υπ' οψην μου απο δω και περα και θα παω να το πω και στους συναδελφους γιατι πρεπει να εχουν μαυρα μεσανυχτα που χρησιμοποιουν μηχανακια εκατομμυριων (δραχμων).:138:
Ποιος θα τραγουδίσει ρε και θέλει τέτοιο τιουνάρισμα ; :138:

Όπως θα ξέρετε μετράμε αναλογίες και όχι "ακριβείς αριθμούς".

Reaction score
6
Re: Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Πάντως, το Μ50 είναι φθηνό γι' αυτά που κάνει. Και στο κάτω της γραφής, εργαστηριακό μικρόφωνο είναι.
Ναι βρε Κωστα, το ειπα και εγω, αλλα πρωτον δεν ειναι του κ@λ@υ μικροφωνο, μην ξεχναμε οτι ειναι παντα ενα earthworks με μια καμπυλη αποκρισης ζηλευτη και δευτερον δεν εχει καμια σχεση με sm58.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
http://www.stereophile.com/features/103/
http://www.speakerbuilder.net/web_files/Articles/diymic/diymicmain.htm

Για όσους δεν κατάλαβαν ότι η κουβέντα έχει εστιαστεί γύρω από τα μικρόφωνα μετρήσεων σε σχέση με το μετρητικό σύστημα και το απαραίτητο κόστος δαπάνης για αυτά.

Τα καλά της ψηφιακής τεχνολογίας, δυστυχώς ή ευτυχώς.

Reaction score
6
Αγααπητε PeterMeni,

Θα προτιμουσα την κατα προσωπο απαντηση και οχι την πλαγια η οποια μου φερνει δτο μυαλο διαφορους συνειρμους, που σε καμια περιπτωση δεν σας ταιριαζουν, διοτι παρακολουθω τα posts, στα οποια γραφετε.

Στο μεν πρωτο link που μας δωσατε, γνωριζετε ποσο κοστιζει μια καψα DPA?

Στο δευτερο, δεν μας δινει και καμια μετρηση. Στη θεωρεια ολοι καλοι ειναι. Στην πραξη ομως;;;;

Δεν εχει εστιαστει η συζητηση στα μικροφωνα αλλα σε ολο τον εξοπλισμο. Ισως να μην το παρατηρησατε.:126:

Φιλικα
Β.Β

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Από το post 11 μέχρι και το 18 οι απαντήσεις περί κόστους και ποιότητας αφορούσαν το μικρόφωνο και μόνο.

Όταν η καταπρόσωπο απάντηση θα με φέρει στη δυσάρεστη θέση να απαντήσω στο ίδιο ειρωνικό ύφος λυπάμαι αλλά θα την αποφύγω.

Reaction score
6
Το thread ομως δεν αναφερετε μονο σε μικροφωνα, οπως και τα δικα μου posts.

Reaction score
1.844

... Ακόμα δεν έχω καταλάβει τι ψάχνουμε...:138: ...
Άντε να σε βοηθήκω γιατί είσαι καλό παιδί! :414:

Ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα είναι για να καταλάβω όταν βλέπω μετρήσεις ηχητικού συστήματος, αποτυπωμένες σε γραφικές παραστάσεις, πόσο ακριβείς είναι και με τι σόι εξοπλισμό πραγματοποιούνται.

Αυτό λύνει και τυχόν δικές σου αμφιβολίες Πέτρο (PeterMeni). Έχεις δίκιο πως μιλάμε για μικρόφωνα, τώρα στη αρχή. Μόλις το λύσουμε όμως θα πάμε και παρακάτω.
Σε ότι γενικά επηρεάζει τις μετρήσεις, και άλλα βλέπουμε στις γραφικές παραστάσεις ενώ άλλα (ή έστω διαφοροποιημένα) ακούμε.

Προς το παρόν η μόνη πρόταση είναι του Κώστα (Κόγια). Ξέρει κανείς άλλος να προτείνει κάτι άλλο; Και κυρίως, μήπως ξέρει κανείς τι μικρόφωνα χρησιμοποιούν οι διάφοροι reviewers, ημεδαποί ή αλλοδαποί;
:431:

Reaction score
4

.....
Ο λόγος που ξεκίνησα το θέμα είναι για να καταλάβω όταν βλέπω μετρήσεις ηχητικού συστήματος, αποτυπωμένες σε γραφικές παραστάσεις, πόσο ακριβείς είναι και με τι σόι εξοπλισμό πραγματοποιούνται.
....
Ένα παράδειγμα ; :136:

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Re: Απάντηση: Μετρήσεις ικανότητας αναπαραγωγής.

Άντε να σε βοηθήκω γιατί είσαι καλό παιδί! :414:

Αυτό λύνει και τυχόν δικές σου αμφιβολίες Πέτρο (PeterMeni). Έχεις δίκιο πως μιλάμε για μικρόφωνα, τώρα στη αρχή. Μόλις το λύσουμε όμως θα πάμε και παρακάτω.
Σε ότι γενικά επηρεάζει τις μετρήσεις, και άλλα βλέπουμε στις γραφικές παραστάσεις ενώ άλλα (ή έστω διαφοροποιημένα) ακούμε.

Προς το παρόν η μόνη πρόταση είναι του Κώστα (Κόγια). Ξέρει κανείς άλλος να προτείνει κάτι άλλο; Και κυρίως, μήπως ξέρει κανείς τι μικρόφωνα χρησιμοποιούν οι διάφοροι reviewers, ημεδαποί ή αλλοδαποί;
:431:
Ρίξε μια ματιά στην αρχή της σελίδας, στο link που έχω φαίνονται τα μικρόφωνα που χρησιμοποιεί-ούσε το stereophile.
Γνωρίζω για κάποιους ντόπιους αλλά δεν θα ήθελα να βγουν βιαστικά συμπεράσματα.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Αγααπητε PeterMeni,

Στο μεν πρωτο link που μας δωσατε, γνωριζετε ποσο κοστιζει μια καψα DPA?.:126:

Φιλικα
Β.Β
Η συγκεκριμένη, μέσω ίντερνετ, γύρω στα 110 με 120. Τουλάχιστον τόσο κόστιζε μέχρι πριν από μερικά χρόνια.
Δεν γνωρίζω αν είναι πλέον διαθέσιμη.

Reaction score
6
Από το post 11 μέχρι και το 18 οι απαντήσεις περί κόστους και ποιότητας αφορούσαν το μικρόφωνο και μόνο.

Όταν η καταπρόσωπο απάντηση θα με φέρει στη δυσάρεστη θέση να απαντήσω στο ίδιο ειρωνικό ύφος λυπάμαι αλλά θα την αποφύγω.
Συγνωμη. Δεν ειναι καθολου ειρωνικο. Ισα, ισα. Αν ειχε αυτη τη χροια, ζητω συγνωμη. Δεν εχω κανεναν λογο να σας ειρωνευτω.

PeterMeni

DIY - "Επαγγελματίας"
Moderator
Reaction score
13.161
Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Νομίζω επίσης ότι ο πληθυντικός περιττεύει.
Είναι άλλωστε ξενόφερτη συνήθεια που μας την κόλλησαν οι Γάλλοι.

Μέλη online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.226
Members
38.309
Νεότερο μέλος
ChristosDi