- Reaction score
- 137.804
Σορμποθανη.
Οι ακιδες δεν κανουν σχεδον τιποτα.Αυτα που εγραψα πιο πανω.Πρωην παθωντας ειμαι...Αν έχεις ξύλινο πάτωμα τι είναι προτιμότερο;
Σορμποθάνη ή ακίδες;
Mήπως οι ακίδες που χρησιμοποίησες, δεν ήταν ακίδες αλλά "καρφιά";Οι ακιδες δεν κανουν σχεδον τιποτα.Αυτα που εγραψα πιο πανω.Πρωην παθωντας ειμαι...
Εναλλακτικα μπορεις να χρησιμοποιησεις λαστιχα σιλικονης που βαζουν στους μηχανισμους καζανακιων.Εξαιρετικα και αυτα αν βαλεις 4-5 μαζι-αναλογα το βαρος του ηχειου.
Μιχάλη ο γραφιτης τι μέταλλο Είναι? Είδα κάπου ότι πουλανε πιατάκια για ακιδες με βάση από γραφιτη.Mήπως οι ακίδες που χρησιμοποίησες, δεν ήταν ακίδες αλλά "καρφιά";
Ξέρεις ότι οι ακίδες για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι πολύ μυτερές.
Αλλά ταυτόχρονα και πολύ σκληρές για να αντέξουν το βάρος χωρίς να "κεφαλώσουν"
View attachment 147406
Εδώ οι ακίδες που βλέπεις, είναι πάχος 5 χιλιοστά, οπότε βλέπεις πόσο μυτερές είναι.
Και είναι από ραβδάκι κοβαλτίου.
View attachment 147407
Και φυσικά πρέπει να πατάνε επάνω σε πολύ σκληρά πιατάκια, για να μην υποχωρεί το υλικό τους στην πίεση της μύτης.
Ακριβώς. Κάρβουνο!!Άνθρακας είναι.
Λες να ηταν καρφια και να μην το προσεξα;;;Mήπως οι ακίδες που χρησιμοποίησες, δεν ήταν ακίδες αλλά "καρφιά";
Ξέρεις ότι οι ακίδες για να λειτουργήσουν πρέπει να είναι πολύ μυτερές.
Αλλά ταυτόχρονα και πολύ σκληρές για να αντέξουν το βάρος χωρίς να "κεφαλώσουν"
View attachment 147406
Εδώ οι ακίδες που βλέπεις, είναι πάχος 5 χιλιοστά, οπότε βλέπεις πόσο μυτερές είναι.
Και είναι από ραβδάκι κοβαλτίου.
View attachment 147407
Και φυσικά πρέπει να πατάνε επάνω σε πολύ σκληρά πιατάκια, για να μην υποχωρεί το υλικό τους στην πίεση της μύτης.
Ισως καθε περιπτωση να ειναι ιδιαζουσα!Γιάνννη την λέξη "καρφιά" την έχω σε εισαγωγικά.
Εννοώ να μην είναι μυτερές.
Όχι ότι δεν ξέρεις να ξεχωρίζεις τα καρφιά.
Παρά το γεγονός ότι έχεις κάνει δοκιμές και τα αποτελέσματα δεν ήταν τα αναμενόμενα, σε δικές μας δοκιμές βλαμμένων, είχαμε πολύ καλά αποτελέσματα σε ξύλινα δάπεδα.
Οπότε μην είσαι απόλυτος.
Μπορεί κάπου να κάνεις λίγο λάθος.
... και λιγο πιο εκτεταμενα στις πρωτες 3 αναρτησεις του νηματως.Όλο το thread σε ένα post.