Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

TGD

Reaction score
8.599
Τι να σου πω, μου φαίνεται πολύ παράξενο. Σκέφτομαι είναι μήπως τα ονόματα των αρχείων έχουν κρυφούς χαρακτήρες. Με παραξενεύει η τελεία στο τέλος του ονόματος χωρίς extention. Δεξί κλικ και ιδιότητες, λέει τίποτα περισσότερο; Αν ανοίξεις τη γραμμή εντολών, μπορείς να τα σβήσεις από εκεί;
Άλλο βήμα, κάνε έναν έλεγχο σφαλμάτων στο στικάκι. Αν άδεισε το στικάκι μπορείς να το φορμάρεις και να τελειώνει το θέμα!

Μου θυμίζει ένα πρόβλημα στον υπολογιστή του γραφείου που μια μέρα μετά από μια επανεκκίνηση άρχισε να βλέπει τον C: και ως E: ! Ότι και να έκανα δεν μπόρεσα ποτέ να βρω λύση. Έτσι έχω έναν ανύπαρκτο δίσκο μέσα στον οποίον τα Windows βλέπουν τα αρχεία που υπήρχαν όταν δημιουργήθηκε ο δίσκος, αλλά όχι ότι προστέθηκε αργότερα. Και δεν τολμώ να του κάνω κάτι μήπως βλάψω πραγματικά τα αρχεία...

Reaction score
1.252
Το στικάκι δεν έχει σχέση.Αυτά είναι απομεινάρια στον δίσκο.Είχα κάνει κάτι μεταφορές τραγουδιών απο δίσκο σε στικάκι και ανάποδα και μετά εμφανίστηκαν.Επίσης καμία φορά κατά τη διαρκεια μιας εργασίας σαν να κολλάει ο υπολογιστής (είναι παλιός) και κλείνουν τα παράθυρα εργασιών οπότε αν παω να δω πχ αν μεταφέρθηκαν τα αρχεία μπορεί να μου έχει 1-2 τίτλους αρχείων αλλά αυτά δεν είναι ολοκληρωμένα και δεν τα ανοίγει το PC.
Επίσης τελευταία κάπου μου έβγαζε με αχνά γράμματα στην επιφ. εργασίας "Ενεργοποιήστε τα windows".....μήπως έχει κάποια σχέση... Φαντάζομαι το πρόβλημα λύνεται με φορμάτ του δίσκου αλλά πρέπει να μεταφέρω πολλά αρχεία σε άλλον HDD και δεν θέλω...Ευχαριστώ πάντως...

Reaction score
5.403
Καλημέρα.
Θέλω να πάρω δύο σκληρούς hdd 4tb έκαστος για nas που θα δουλεύουν σε raid1 mode.
Ιδανικά western digital.
Σε τι χρώμα να πάω?
Αν υπάρχει και άλλη επιλογή είμαι ανοιχτός σε προτάσεις. Ευχαριστώ.

ika

News
Reaction score
14.852
RED
RED PLUS
RED PRO

κατά σειρά, από τον φτηνότερο προς τον ακριβότερο

Reaction score
1.974
Σωστά, για NAS μόνο CMR, αλλά είναι πιο ακριβοί από τους SMR.
SMR , για storage ή ως backup, όπου δεν υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις σε ταχύτητα

minas

Πισιά
Reaction score
3.936
Yep.
Αλλά και τον αντίστοιχο Seagate Ironwolf να πάρεις, πάλι καλά είναι.

Costas Coyias

Ημίθεος
Administrator
Reaction score
21.740
Ναι. Επίσης, ο 4005ffbx είναι ακριβώτερος και πιο γρήγορος (7200rpm) και ο 4004fryz που είναι το ίδιο γρήγορος και enterprise class.

Reaction score
890
Οι black και gold ειναι καταπληκτικοι δισκοι με εξαιρετικη αξιοπιστία. Ζεσταίνονται πολύ όμως και θέλουν ανεμιστήρα με συνεχή ροή να τους φυσά για ψύξη.

Reaction score
1.054
Μετα απο καμποσο καιρο αναζητω καποια καλωδια δεδομενων για κινητο και ταμπλετ usb-c και usb -lightning και βλεπω μερικα στη περιγραφη τους να αναφερουν τα watt Ειναι μαρκετιστικο τωρα αυτο ή θα τα παρω στο χερι τα καλωδια με τον νεο adaptor που πηρα και μπορει να δωσει μεχρι 65w σε μια συσκευη για φορτιση
Μηπως τελικα τα καλωδια τα παλια δεν δωσουν ολοκληρη την ισχη του ανταπτορα ? Τι γινεται ρε παιδια ελεος πια !:hunter:

ika

News
Reaction score
14.852
Τυπικά όλα τα καλώδια σηκώνουν μέχρι κάποια ισχύ. Το νέο τροφοδοτικό δίνει μέχρι 65W. Το πόσο εξαρτάται από τι τραβάει η συσκευή. Αν η συσκευή τραβάει πχ 30W, τόσα θα δίνει και το τροφοδοτικό.
Πάρε παράδειγμα τα ηλεκτρολογικά καλώδια. Όταν περνάει ρεύμα, όλα τα καλώδια ζεσταίνονται και αν παραζεσταθούν τα κλαις.
Οπότε αν το τροφοδοτικό σου δίνει τα 65W (ουσιαστικά αν τα τραβάει το κινητό/ταμπλέτα) και τα καλώδια είναι πολύ λεπτά μπορεί να έχεις πρόβλημα μ' αυτά.

Reaction score
1.054
Τυπικά όλα τα καλώδια σηκώνουν μέχρι κάποια ισχύ. Το νέο τροφοδοτικό δίνει μέχρι 65W. Το πόσο εξαρτάται από τι τραβάει η συσκευή. Αν η συσκευή τραβάει πχ 30W, τόσα θα δίνει και το τροφοδοτικό.
Πάρε παράδειγμα τα ηλεκτρολογικά καλώδια. Όταν περνάει ρεύμα, όλα τα καλώδια ζεσταίνονται και αν παραζεσταθούν τα κλαις.
Οπότε αν το τροφοδοτικό σου δίνει τα 65W (ουσιαστικά αν τα τραβάει το κινητό/ταμπλέτα) και τα καλώδια είναι πολύ λεπτά μπορεί να έχεις πρόβλημα μ' αυτά.
Να ειμαι κοντα με κανα πυροσβεστηρα δηλαδη στις φορτισεις ! :lolsign:

Zizik

Safety Last * tl;dr *
Super Moderator
Reaction score
76.283
Μηπως τελικα τα καλωδια τα παλια δεν δωσουν ολοκληρη την ισχη του ανταπτορα ?
Αυτό παρατήρησα δυστυχώς.
Κορόιδευα "τι βλακείες, χαχαχα", έβαλα τα ωραία κόκκινα πλεκτά Anker τετραετίας και φόρτιζε σε fast. Βάζω το απλό μαύρο καλώδιο του φορτιστή που χαλάει στην άκρη (γι' αυτό μπήκα στη διαδικασία), super fast. 🤬
Τα έχωσα και πήρα 5 μουντέρνα Anker.

Τα ίδια μου έκανε και ο Samsung T7 SSD, χωρίς το σωστό καλώδιο αργή η μεταφορά...

minas

Πισιά
Reaction score
3.936
Να ειμαι κοντα με κανα πυροσβεστηρα δηλαδη στις φορτισεις ! :lolsign:
Η διαφορά είναι ότι με τις φορτίσεις έξυπνων συσκευών με έξυπνους φορτιστές, καταλαβαίνουν από την πτώση τάσης πότε "ζορίζεται" το καλώδιο και ρίχνουν την ισχύ φόρτισης. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν αξιοποιείς πλήρως τον εξοπλισμό σου, και πρέπει και να σκέφτεσαι ποιο καλώδιο θα βάλεις που.

Reaction score
1.054
Η διαφορά είναι ότι με τις φορτίσεις έξυπνων συσκευών με έξυπνους φορτιστές, καταλαβαίνουν από την πτώση τάσης πότε "ζορίζεται" το καλώδιο και ρίχνουν την ισχύ φόρτισης. Το μειονέκτημα είναι ότι δεν αξιοποιείς πλήρως τον εξοπλισμό σου, και πρέπει και να σκέφτεσαι ποιο καλώδιο θα βάλεις που.
Ναι διάβαζα για αυτους τους gan adaptor αλλα προσαρμοζονται ως προς το κινητο ποσο τραβαει οχι ως προς την ανοχη του καλωδιου

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
173.530
Members
38.194
Νεότερο μέλος
led106