Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

Reaction score
727
στρώσιμο στη νέα πάστα?
ρεεε εσείς τι πίνετε? :laugh:
Καλα εσυ μην κανεις στρωσιμο. Να εισαι rough καγκουρας με τα παλιομασηνια. 😂🤣

Εγω που ειμαι αδαης κοινος θνητος, θελω ομως να κανω.

(Hint: κατω κατω τελευταιο FAQ που βρηκα ετσι τυχαια)

Περα απο την πλακα τωρα, το αν ή οχι ειχε αρχικα liquid metal αντι για θερμοαγωγιμη το αποκλεισαμε τελικα?

Γιατι ενα δικο μου ThinkPad P1 Gen 6 i9-13900H εχει liquid metal και οχι θερμοαγωγιμη...

Δε χρειαστηκε να βαλω χερι γιατι το θεωρω πολυ νωρις ακομα.
Εκανα ομως ψακτικη πριν κανα χρονο οταν το πηρα κι ετσι και το γνωριζω. Οποτε ισως και του Ροβερτου να ειναι ετσι.

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.604
Καλα εσυ μην κανεις στρωσιμο. Να εισαι rough καγκουρας με τα παλιομασηνια. 😂🤣

Εγω που ειμαι αδαης κοινος θνητος, θελω ομως να κανω.

(Hint: κατω κατω τελευταιο FAQ που βρηκα ετσι τυχαια)

εγώ ξέρω ότι έχουμε γεμίσει παντού ζαίους...

στρώσιμο στα ηχεία....στα καλώδια...στα στηρικτικά ..στα ρουλεμάν...στα τηλεκοντρόλς

τωρα και στην πληροφορική :cry: :headbang:

:lolsign:

Reaction score
2.568
Οι θερμοκρασιες που είχα πριν ήταν πολύ μεγαλυτερες.

Το έκανα γιατί εφτανα σε σημείο να μη μπορώ να κρατήσω το χέρι μου πάνω στο πληκτρολόγιο από την θερμοκρασία στο gaming.

Liquid metal είχε στον επεξεργαστη αλλά το καθαρισα καλά.

Από αυτά που διάβασα, μόνο τα phase changing θέλουν στρώσιμο.
Πάντως από θερμοκρασιες δε βλέπω να υπάρχει θέμα εκτός από ένα άγνωστο spike που έκανε στο πρώτο 3dmark που έφτασε 122 βαθμούς και 7500 MHz...

Reaction score
727

Το έκανα γιατί εφτανα σε σημείο να μη μπορώ να κρατήσω το χέρι μου πάνω στο πληκτρολόγιο από την θερμοκρασία στο gaming.

Εχω την εντυπωση πως οταν εχει liquid metal, πρεπει να αλλαχτει παλι με liquid metal, οχι με παστα.

Τουλαχιστον αυτο οριζει ο κατασκευαστης.

Απο εκει και περα δεν εχω κανει πειραματισμο off design spec για να εχω γνωμη και εικονα.
Αλλα μια MX4 εκτιμω οτι παρολο που ειναι εξαιρετικη και ευκολη στην εφαρμογη, ειναι αρκετα υποδεεστερη του liquid metal σε τετοιες εφαρμογες, λογω μεγαλης διαφορας στο thermal conductivity.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.604

Πάντως από θερμοκρασιες δε βλέπω να υπάρχει θέμα εκτός από ένα άγνωστο spike που έκανε στο πρώτο 3dmark που έφτασε 122 βαθμούς και 7500 MHz...

σε βίντεο πάντως που είδα το πρωί να δω τα παρτς του....κανονική θερμαλ είχαν

από εκεί κ μετά τα πάττι μόνο με πάττι...ή θερμαλ παντς μπορείς να τα κάνεις αλλαγή και όχι θερμαλ πέιστ

όσο για το σπάικ των 122 βαθμών...δεν θα πρεπε να υπάρχει....εκτός αν το πουσάρει το πρόγραμμα που χρησιμοποίησες....κακώς

το ίδιο σπάικ το είχες και πριν την αλλαγή? έτρεξες δηλαδή το τεστ πρινκαι είχες τα ίδια ντάτα?

τα φανάκια ήταν καθαρά? ή είχαν χαλάκι?

Υ.Γ.

πως είναι το liquid metal

αυτό...δεν είναι liquid metal

daharis666

Moderator
Reaction score
81.604
λύθηκε
HP used a hybrid thermal paste called Cryo Compound, a blend of liquid metal and metal grease

Last edited:

Reaction score
727
λύθηκε
HP used a hybrid thermal paste called Cryo Compound, a blend of liquid metal and metal grease
Το HP Cryo Compound έχει κάνει ντεμπούτο τον Γενάρη του 2025 και όχι το 2023 που ειναι το λαπτοπ του Ροβερτου.

Σίγουρα όμως το thermal solution έχει ως βάση το liquid metal, φαίνεται στο βίντεο που ανέβασες αυτό.

Κι αν είδες έχει κι ένα πλαίσιο γύρω γύρω για να μην υπάρξει διαρροή από το υλικό και κάνει επαφή πουθενα αλλού που δε πρέπει.

Εμένα η ένστασή μου είναι στο ότι αλλάχτηκε με υποδεέστερης θερμικής αγωγιμότητας υλικό, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (π.χ. CPU throttling λόγω στιγιμιάιων αυξημένων θερμοκρασιών κλπ).

Reaction score
2.568
Aida64 σε stress test
Σταθερό δεν ειναι;
Πάντως στο cinebench 2024, απο όσα καταλαβαίνω, τα score μου είναι μαύρα χάλια.
1000016008.jpg

daharis666

Moderator
Reaction score
81.604
Κι αν είδες έχει κι ένα πλαίσιο γύρω γύρω για να μην υπάρξει διαρροή από το υλικό και κάνει επαφή πουθενα αλλού που δε πρέπει.
αυτό το κέις το έχω δει σε πάρα πολλά γκέιμινκ μοντέλα και χωρίς να έχουν λίκουνιντ μεταλ...δεν μου λέει κάτι

Εμένα η ένστασή μου είναι στο ότι αλλάχτηκε με υποδεέστερης θερμικής αγωγιμότητας υλικό, με ο,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται (π.χ. CPU throttling λόγω στιγιμιάιων αυξημένων θερμοκρασιών κλπ).
θροτλινγκ δεν παίζει στον HX....είναι σκυλί του πολέμου...πρέπει να βαρέσει 3ψήφια για να το χαιδέψει...

wizzy

Music is our (Supernatural) friend!
Reaction score
21.928
Σε PC Intel NUC με Intel Corei5-5250U @ 1.60GHz και RAM 16.0GB, με ποιον τρόπο μπορώ να μεταβώ από 22Η2 σε μεταγενέστερη έκδοση;

Σημείωση: Το PC δουλεύει μια χαρά, χωρίς προβλήματα. Απλώς μου βγάζει μια ειδοποίηση στο Windows Update ότι η έκδοση των Windows που έχω "...has reached the end of service". Εάν είναι να μου δημιουργήσουν προβλήματα οι επόμενες εκδόσεις (22Η3 ή 22Η4, δεν ξέρω ποια κυκλοφορεί τώρα), δεν θα κάνω κάτι.

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.604
Members
38.347
Νεότερο μέλος
spanosth67