Μικρές απορίες - σύντομες απαντήσεις (IT related)

daharis666

Επαγγελματίας Crystalator Μονολιθίξ
Moderator
Reaction score
81.657
Έκανα ότι μου είπατε και το πήγα σε επαγγελματία.
Μου ειπα πως η παστα μπήκε μια χαρά αν και λίγο περισσότερη και έφυγε στις άκρες.
Μπήκε Noctua.
Οι θερμοκρασιες σε idle από 35 πήγαν 37-38.
Σε φουλ και με ανεμιστήρες τέρμα, δε φτάνει τους 90.
Βέβαια η cpu για κάποιο λόγο πάλι δεν αποδίδει τα μέγιστα...
Κάπου διάβασα ότι μπορεί να φταίνε οι drivers της nvidia.
Πάτι σου έβαλε;

Reaction score
7.886
Έκανα ότι μου είπατε και το πήγα σε επαγγελματία.
Μου ειπα πως η παστα μπήκε μια χαρά αν και λίγο περισσότερη και έφυγε στις άκρες.
Μπήκε Noctua.
Οι θερμοκρασιες σε idle από 35 πήγαν 37-38.
Σε φουλ και με ανεμιστήρες τέρμα, δε φτάνει τους 90.
Βέβαια η cpu για κάποιο λόγο πάλι δεν αποδίδει τα μέγιστα...
Κάπου διάβασα ότι μπορεί να φταίνε οι drivers της nvidia.
δεν εχω παρακολουθήσει την συζήτηση αλλά αν ειχε liquid metal πρέπει να βάλεις liquid metal, οσο για την παστα της noctua δεν τρελαίνομαι, την εχω δουλέψει και δεν ενθουσιάστηκα. καλύτερα mx4 κλασσική αξία.

Reaction score
2.568
Πάτι σου έβαλε;
Όχι. Δική μου απόφαση να μην πάρουμε το k5pro ή upsiren προϊόντα που δίνει ελληνικό site γιατί διάβασα πολλά αρνητικά. Άλλωστε από τη στιγμή που τεχνικός της hp λέει πως η mx-4 κάνει μια χαρά δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να τον αμφισβητήσω.
Άλλωστε το δοκίμασα και όντως η gpu είναι μια χαρά.

δεν εχω παρακολουθήσει την συζήτηση αλλά αν ειχε liquid metal πρέπει να βάλεις liquid metal, οσο για την παστα της noctua δεν τρελαίνομαι, την εχω δουλέψει και δεν ενθουσιάστηκα. καλύτερα mx4 κλασσική αξία.
Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή όχι η noctua αλλά έχω τραγική διαφορά αυτή τη στιγμή από το stock liquid metal.

Επίσης σήμερα παραλαμβάνω και το παρακάτω και θεωρώ πως τέλος τα θέματα των θερμοκρασιών.

1000016032.jpg

Τέλος αφού έκανε πάλι repaste ο τεχνικός πάλι είχε θέματα η απόδοση της cpu με σκορ στο 3dmark 8000.

Αποφάσισα να κάνω ένα φορματ και τώρα ήρθαμε στα παρακάτω

1000016031.jpg

daharis666

Moderator
Reaction score
81.657
Όχι. Δική μου απόφαση να μην πάρουμε το k5pro ή upsiren προϊόντα που δίνει ελληνικό site γιατί διάβασα πολλά αρνητικά. Άλλωστε από τη στιγμή που τεχνικός της hp λέει πως η mx-4 κάνει μια χαρά δουλειά, δεν υπάρχει λόγος να τον αμφισβητήσω.
Άλλωστε το δοκίμασα και όντως η gpu είναι μια χαρά.

Δεν ξέρω αν είναι καλύτερη ή όχι η noctua αλλά έχω τραγική διαφορά αυτή τη στιγμή από το stock liquid metal.

Επίσης σήμερα παραλαμβάνω και το παρακάτω και θεωρώ πως τέλος τα θέματα των θερμοκρασιών.

View attachment 361463

Τέλος αφού έκανε πάλι repaste ο τεχνικός πάλι είχε θέματα η απόδοση της cpu με σκορ στο 3dmark 8000.

Αποφάσισα να κάνω ένα φορματ και τώρα ήρθαμε στα παρακάτω

View attachment 361465
το πατι το θέλουμε για τα vrms....όχι για τα μάιν τσιπσετ
προσωπικά στα @@ τι λέει η ΗΡ...που σιγά μη μίλησες με τεχνικό...
είναι σαν τις απαντήσεις που δίνει η μικροσοφτ στο τσατ της στα όποια θέματα που βγαίνουν :biggrin:

η θερμαλ πέιστ δεν είναι κατασκευασμένη για να καλύπτει τόσο μεγάλα κενά μεταξύ των 2 επιφανειών

Reaction score
2.568
είναι σαν τις απαντήσεις που δίνει η μικροσοφτ στο τσατ της στα όποια θέματα που βγαίνουν :biggrin:

η θερμαλ πέιστ δεν είναι κατασκευασμένη για να καλύπτει όσο μεγάλα κενά μεταξύ των 2 επιφανειών
Τη διάβασα σε support forum. Δε μίλησα με τεχνικο.
Putty δεν ξέρω που να βρω. Έψαξα αλλά αυτό που βρήκα είναι πολύ αμφίβολο για την ποιότητα του.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.657
Putty δεν ξέρω που να βρω. Έψαξα αλλά αυτό που βρήκα είναι πολύ αμφίβολο για την ποιότητα του.
γιατί νομίζεις ότι αυτό το ψλχυμα που βάζουν είναι τίποτα της τριννοβ? :laugh:

Last edited:

Reaction score
731
amazon.de μηπως έχει?

Reaction score
2.568
γιατί νομίζεις ότι αυτό το ψλχυμα που βάζουν είναι τίποτα της τριννοβ? :laugh:
Όχι αλλά όταν διαβάζεις μόνο αρνητικά για μια συγκεκριμένη εταιρεία και τα θετικά τα βλέπεις σε copy paste απαντήσεις, κάτι δεν πάει καλά.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.657
γιατί να ασχοληθεί πάλι ο ίδιος? ο τεχνικός που πήγε δεν είχε να βάλει? είναι δυνατόν?
δηλαδή το είδε και είπε είναι οκ...
Αλλά ας βάλω κ την δική μου πάστα να του δικαιολογήσω τα λεφτά που θα μου δώσει :headbang:

Reaction score
731
γιατί να ασχοληθεί πάλι ο ίδιος? ο τεχνικός που πήγε δεν είχε να βάλει? είναι δυνατόν?
Αλλά ας βάλω κ την δική μου πάστα να του δικαιολογήσω τα λεφτά που θα μου δώσει :headbang:
Σε αυτο μεσιε εχεις δικιο, οπως και σε αυτο με τη Noctua.

Δεν προσφερουν ολοι τις ιδιες υπηρεσιες ομως (ευτυχως και δυστυχως).

Reaction score
2.568
Όχι δεν είχε.
Και οι περισσότεροι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να αλλάξουν putty.
Του είπα να μου αλλάξει μονάχα cpu και gpu.
Ο άνθρωπος με ενημέρωσε για τις πάστες και είπα εγώ noctua για το γαμωτο. Σιγά και τις μεγαλοδιαφορες δηλαδή.
Όταν το ξανακάνω και εάν το ξανακάνω θα πάω για ptm και putty της grizzly και τέλος.
Και θα το κάνω μόνος μου γιατί τελικά το πρόβλημα δεν ήταν η τοποθέτηση της παστας αλλά driver πιθανότατα.

Reaction score
11.540
Ρε παιδιά, αυτή η Πάττυ πώς είναι; Η μόνη που ξέρω είναι αυτή της τηλεοπτικής σειράς.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.657
Όχι δεν είχε.
Και οι περισσότεροι δεν μπαίνουν καν στη διαδικασία να αλλάξουν putty.
Του είπα να μου αλλάξει μονάχα cpu και gpu.
Ο άνθρωπος με ενημέρωσε για τις πάστες και είπα εγώ noctua για το γαμωτο. Σιγά και τις μεγαλοδιαφορες δηλαδή.
Όταν το ξανακάνω και εάν το ξανακάνω θα πάω για ptm και putty της grizzly και τέλος.
Και θα το κάνω μόνος μου γιατί τελικά το πρόβλημα δεν ήταν η τοποθέτηση της παστας αλλά driver πιθανότατα.
εκεί είναι το πρόβλημα...του είπες....
ενώ αυτός έπρεπε να σου πει...
να σου το κρατήσει και μία-δυο μέρες και να σου το ξεκωλώσει στα στρες τεστ

επειδή τώρα το είδα...ανέφερες πριν πανω κάτι για ντράιβερς της νβιντια....
το σκορ της κάρτας σου ήταν μια χαρά απ όσο μας είπες....το πρόβλημα ήταν στη cpu
δυστυχώς δεν έχεις κάποιο μπεντσμαρκ τεστ από το πριν για να εχουμε συγκρίσεις

στο τεστ πάντως της πασσμαρκ οι βαθμολογίες ήταν οκ σύμφωνα με τα στατς της βάσης δεδομένων που έχε
και την εμπιστεύομαι

γενικά όμως εγώ διαφωνώ(κ χι μόνο εγω) και ας γίνομαι κουραστικός με την χρήση θερμαλ πέιστ στη θέση του πάττι
η χρήση της είναι για να λειτουργεί σε στρώσεις ''φιλμ'' και όχι σε κενά χιλιοστών...γιατί μόλις αρχίσει να στεγνώνει...θα χάσει την επαφή...και θα κάτσει κάτω...και ας ελπίσουμε να μην τα τινάξει τίποτα μέχρι τότε

δεν μιλάμε για ένα λαπτοπάκι γραφείου...αλλά για ένα τερατάκι επιδόσεων που καίει..
και επαναλαμβάνω πάλι...στα π@πάρια μας τι σου είπε η ΗΡ....αν σου στείλουν ένα μέιλ τις συμβουλές τους και ότι αναλαμβάνουν ευθύνη καλής λειτουργίας...εγώ πάω πάσο....και θα σου στείλω 5 σωληνάρια να πασαλείψεις όλη την πλακέτα :biggrin:

Reaction score
731
Ρε παιδιά, αυτή η Πάττυ πώς είναι; Η μόνη που ξέρω είναι αυτή της τηλεοπτικής σειράς.
H ίδια Πάττυ είναι απλά πλέον έχει γίνει 40 χρονών.
εκεί είναι το πρόβλημα...του είπες....
ενώ αυτός έπρεπε να σου πει...
να σου το κρατήσει και μία-δυο μέρες και να σου το ξεκωλώσει στα στρες τεστ

επειδή τώρα το είδα...ανέφερες πριν πανω κάτι για ντράιβερς της νβιντια....
το σκορ της κάρτας σου ήταν μια χαρά απ όσο μας είπες....το πρόβλημα ήταν στη cpu
δυστυχώς δεν έχεις κάποιο μπεντσμαρκ τεστ από το πριν για να εχουμε συγκρίσεις

στο τεστ πάντως της πασσμαρκ οι βαθμολογίες ήταν οκ σύμφωνα με τα στατς της βάσης δεδομένων που έχε
και την εμπιστεύομαι

γενικά όμως εγώ διαφωνώ(κ χι μόνο εγω) και ας γίνομαι κουραστικός με την χρήση θερμαλ πέιστ στη θέση του πάττι
η χρήση της είναι για να λειτουργεί σε στρώσεις ''φιλμ'' και όχι σε κενά χιλιοστών...γιατί μόλις αρχίσει να στεγνώνει...θα χάσει την επαφή...και θα κάτσει κάτω...και ας ελπίσουμε να μην τα τινάξει τίποτα μέχρι τότε

δεν μιλάμε για ένα λαπτοπάκι γραφείου...αλλά για ένα τερατάκι επιδόσεων που καίει..
και επαναλαμβάνω πάλι...στα π@πάρια μας τι σου είπε η ΗΡ....αν σου στείλουν ένα μέιλ τις συμβουλές τους και ότι αναλαμβάνουν ευθύνη καλής λειτουργίας...εγώ πάω πάσο....και θα σου στείλω 5 σωληνάρια να πασαλείψεις όλη την πλακέτα :biggrin:
Hewlett Fuckard.

Εχω καει απο το design τους και την αστοχια υλικου σε premium business grade εξοπλισμο πολλακις.

Reaction score
11.540
Όχι, αλήθεια ρωτάω. Thermal paste ξέρω τι είναι. Thermal pads επίσης. Πάττυ δεν ξέρω και θέλω να μάθω.

Reaction score
7.886

η θερμαλ πέιστ δεν είναι κατασκευασμένη για να καλύπτει τόσο μεγάλα κενά μεταξύ των 2 επιφανειών
μια φορά θυμάμαι είχε έρθει στο μαγαζί ένας επίσημος ''Τεχνικός'' της dell γιατί το laptop ήταν σε εγγύηση και το πρώτο που έκανε ήταν να ζητήσει μια κόλλα Α4 και τι κάνει το τζιμάνι... ζωγραφίζει το laptop και που είναι η κάθε βίδα και την τοποθετεί πάνω στο Α4....... δε συνεχίζω άλλο....... οι περισσότεροι τεχνικοί είναι πιτσιρικάδες που μόλις τελείωσαν κάποιο ΙΕΚ και κάνουν εκπαίδευση.

Reaction score
731
μια φορά θυμάμαι είχε έρθει στο μαγαζί ένας επίσημος ''Τεχνικός'' της dell γιατί το laptop ήταν σε εγγύηση και το πρώτο που έκανε ήταν να ζητήσει μια κόλλα Α4 και τι κάνει το τζιμάνι... ζωγραφίζει το laptop και που είναι η κάθε βίδα και την τοποθετεί πάνω στο Α4....... δε συνεχίζω άλλο....... οι περισσότεροι τεχνικοί είναι πιτσιρικάδες που μόλις τελείωσαν κάποιο ΙΕΚ και κάνουν εκπαίδευση.
Υπαρχει ενα ρητο: "If you pay peanuts, you will hire monkeys."

Ισχυει για ολες τις εταιριες ανεξαιρέτως.

Δυστυχως τα γραφεια ευρεσεως εργασιας εχουν καταστρεψει την αγορα κι εχουν φερει στη μοδα τις διαφορες συμβασεις με μισθους αστειους και μηδαμινες προοπτικες εξελιξης τις περισσοτερες φορες, προμηθευοντας τις πολυεθνικες με εργατικο δυναμικο μετριου βεληνεκους.

daharis666

Moderator
Reaction score
81.657
εγώ μόλις τελείωνε θα φταρνιζόμουν στο χαρτί :laugh:

Staff online

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

Threads
174.638
Members
38.352
Νεότερο μέλος
stash